Gå til innhold

Beelsebub

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Beelsebub

  1. Heisann!

     

    Etter at mitt forrige HK døde av ein eller annan merkelig grunn, så skal eg no kjøpa meg nytt HK. Sammen med det skal eg og kjøpa meg ny CPU og muligens ram.

     

    Har leita rundt på diverse nettbutikker, og sliter vel mildt sagt med kva eg skal velga. Hadde vel igrunn mest lyst på nForce 4 kort, men eg har til dags dato ikkje funnet eit med 8x AGP på. Finnes det ikkje AGP på nForce 4 kortene? Sitter med eit "Sapphire Radeon 9600 Atlantis Pro Fireblede Edition 128Mb" skjermkort som benytter seg av AGP kontakten, har ikkje lyst til å investere i eit nytt.

     

    Lurer vel strengt tatt på om det er noen som kunne anbefalt meg eit HK, som har 8x AGP. Har forelska meg i AMD så det blir det eg skal ha denne gangen og. Vurderer to prosessorer: AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/vifte eller AMD Athlon 64 3500+ 2.0GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/vifte, begge to ligger godt under 2 000 med vifte. Når det gjelder hovedkortet så bør ikkje det være så mykje over 1 000 Kr, dette er ein oppgradering og eg håper å komme billig unna.

     

    Eg har Ram: TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs, personlig så trur eg at 512 MB er godt nok for meg.

     

    Pc'n brukes for det meste til tidsfordriv dvs. spilling, nedlasting, film etc. Er ikkje blant dei mest Hardcore spillerene, og tren ikkje det beste utstyret.

     

    Har ingen SATA disker, men det er vel ein mulighet at eg skaffer meg det, så det hadde vel ikkje vore så dumt om hovedkortet støtta SATA. Firewire er eit stort pluss men ikkje eit krav.

     

    Kan noen komme med anbefalinger? Er det idiotisk og kjøpe eit hovedkort med AGP støtte? Burde eg bytte ut skjermkortet samtidig?

  2. Har:

     

    CPU: AMD Athlon XP2600+ 2.083 GHz 333 MHz bus

    Socket A (Thoroughbred) prosessor

     

    HK: EPoX EP-8RDA+ hovedkort Socket A, LAN

    nForce2 Ultra400/MCP-T, USB2.0,Firewire

     

    Skjermkort: Sapphire Radeon 9600 Atlantis PRO 128MB

    AGP,"Fireblade E", DVI-I, TV-Out, Retail

     

    RAM: TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB Dual Pack

    Kit w/two matched PC3200 CL2.5 DDRs

     

     

    Kjøpte meg bærbar før eg skulle gi meg ut på student tilværelsen i Sogndal, lot den satsjonære stå igjen heime. Kom heim i går og den stasjonære pc'n funker ikkje. Den booter ikkje, får på strøm, cpu vifte går, kabinett vifte går, lys på cd-rom og diskett stasjon, men vil ikkje starte opp. HK har ein liten indikator som viser "post codes" ein slags feilsøkings hjelp. Einaste problemet er at displayet viser FF, som betyr "Fully functional". Har søkt rundt på diverse sider for å finne ut av dette og har kommet over liknande tilfeller. Det viser seg FF betyr "fully functional" men også "fully F.u.c.k.e.d" Etter litt nærare gransking av hovedkortet viser det seg at 4 kondensatorer har begynnt å lekke, dei er oppe til venstre nær strømforsyningskontakten til HK, attmed tre spiral dingser. I tillegg har ein kondensator i nærheten av minne slottene begynnt å bule. Har prøvd å resette CMOS, starte opp med minimum maskinvare, men ingenting funker.

     

    Har lest at folk har hatt lekkende kondensatorer uten at det har påverka PC'n, fannt ut at eg skulle teste PSU'n ved å jumpstarte den. Viften begynnte å gå, men eg syns den gikk veldig stille, kan det ha noko med at det ikkje er noko tilkobla den? Så det eg spør om er altså: Viss vifta på PSU'n går ved ein jumpstart, vil det sei at den funker? Det er ein Fourtron Source 350\360 W

     

    Er ganske så sikker på at det er hovedkortet som har lagt inn årene, men eg har lyst til å være sikker. Har disverre ikkje ein annan pc tilgjengelig, så eg kan ikkje teste ulike komponentar separat.

     

    Er det nokon som har erfaringer med lekkande kondensatorer, og mulige løysinger? Las noko om å bytte dei ut, er det noko som anbefalest (vanskelig,dyrt etc)

  3. 1. Hvor svimte du av?

    I gangen heime hjå foreldrene mine

     

    2. Sånn ca. hvor lenge svimte du av?

    Eit par sekunder

     

    3. Hvorfor svimte du av?

    Var 17 år og hadde fått diagnosen forstyrra søvnfase syndrom (eller noko slikt), måtte begynne å ta søvn fremkallende medikamenter for å normalisere døgnrytmen. Hadde prøvd ein del ulike medikamenter, men ingen av dei fungerte, fekk ikkje skikkelige sovepiller ettersom desse er svært avhengigheitsdannande, fekk i staden antideprisive medikament som hadde den bivirkningen at du ble søvnig. Hadde prøvd eit par forskjellige og ingen av dei fungerte. Til slutt skulle eg ta tre forskjellige medikament (2 for at eg skulle sovne og 1 for at eg skulle våkne lettare). Første gongen eg tok denne cocktailen satt eg og ein kamerat og såg på film oppe hos meg. Kjente at eg begynte å bli trøtt, men ville sjå ferdig filmen så eg kjempa mot virkningen (ikkje lurt). DA filmen var ferdig skulle eg følge kameraten min ut og låse døra. Det som skjedde var at eg sovna mens eg gjekk, husker at alt vart svart og at det kom eit brak langt, langt borte. Våkna av at kameraten min dreiv og rista i meg. Der lå eg med armene ned langs kroppen, og med trynet godt trykkt opp i eit par med sko. Einaste grunnen til at det her ikkje gjekk heilt til den varme plassen som bibelen snakker om, var at eg landa med trynet på eit skostativ. Sjølve stativet var av metall, men eg traff nokon fine og mjuke sko. Det gjekk heil bra med meg, men stativet var knekt ned frå veggen (R.I.P).

     

    Eg klarte å stable meg opp på beina og låste døra etter kameraten min, og eg fekk ein interessant tur tilbake til rommet mitt. Besvimte fleire gonger. Dreiv og støtta meg inn til veggen og krabba inn til rommet. Dagen etter på fann mor mi meg med buksene nede på knea, med alt lyset på, tv'n på og meg halvegs oppe i senga (låg på ein sovesova der madrassen ligg nede på golvet).

     

    4. Var det noen tilstedet når du svimte av?

    Kameraten min

  4. i fag som norsk der du får 5 (6) karakterer (hovudmål, sidemål, muntlig, 2 skriftlige eksemenar + muligens muntlig) på vitnemålet, skal snittet av desse karakterene reknast ut, før dei blir rekna saman med dei andre karakterane. Viss ikkje det blir gjort på denne måten så ville dei som var gode i norsk få eit høgare snitt enn dei eigentleg har og omvendt med dei som er mindre gode. Det er kun ein karakter frå kvart fag som skal takast med i reknestykket: pluss sammen alle karakterene del på antall karakterer og gong med 10. Etterpå dette skal fordjupings poeng leggast til og eventuelle realfagspoeng.

  5. Har hatt ex.phil så eg kan jo litt om determinisme. Eg kan akkuratt nok til at eg velger å ikkje ta stilling til problemet, det blir rett og slett for mykje å tenke på.

     

    Problemet determinismen bringer opp er, viss alt me (mennesker og dyr) gjer er bestemt av ulike årsakssamanhenger, kan me då seiast å ha fri vilje? Er det noko poeng å straffa folk for straffbare handlingar, og er det poeng i å rose folk for gode handlinger.

     

    Blant deterministene blir det som regel trukket ein grense mellom "mjuke" og "harde" determinister, viss eg ikkje husker feil.

     

    Ein hard determinist meiner at menneske ikkje kunne ha handla annerleis i ein gitt situasjon, og at menneske difor ikkje har fri vilje.

     

    Ein mjuk determinist meiner på sin side at menneske har fri vilje. I bunn og grunn er forskjellen mellom dei to korleis dei definerar fri vilje. Ein mjuk determinist vil kalle all handling som ikkje var tvungen (f.eks du gjer noko pga. at det er eit revolver løp presset mot tinningen din), som fri. Dvs at dei mjuke deterministane meiner all handling som ikkje er tvungen som fri, dei meiner ikkje at du kunne gjort eit anna val i ein gitt situasjon, men så lenge handlingen ikkje var tvungen (revolver) så blir handlingen definert som fri.

     

    Ein determinist vil hevde at viss du hadde valet mellom to gjenstander(a og b), så er ditt val determinert av årsaker du ikkje har kontroll over, og at du ikkje kunne gjort noko anna val.

     

    I tillegg kjem begreper kompabilisme, inkompabilisme og indeterminisme inn når ein snakker om determinisme. Diverre er hukommelsen min ikkje perfekt, og difor bør du ta det eg har skreve med eit par klyper salt, men eg trur det er noko lunde korrekt.

     

    Ein kar eg tenkte eg kunne nemne er William James, som er ein av grunnleggarane av Funksjonalismen innan psykologien. Han hadde problemer med determinismen, viss alt var determinert (bestemt) korleis kan då menneske seiast å ha fri vilje? Han utvikla faktisk ein depresjon over dette temaet, han løyste problemet med at han anntok determinismen som vitenskapsmann, men avviste den privat.

  6. tenkte på og koble hdd og en av cd-rommene, men jeg har lest før at det ikke er og anbefale.

     

     

    jo  King_mephisto JEG trenger cd-brenneren. :w00t:

    Har ikkje dei fleste dvd brennere den egenskap at dei også kan brenne vanlige cd'r og? eller er det eg som tuller?

  7. Du kan vel ha to gjenstander på ein ide utgang, f.eks dvd brenner og dvd spiller på den eine utgangen og harddisk(er) på den andre. Dei fleste ide kabler som følger med, har 1 kontakt som går i hovudkortet og to som går til f.eks dvd spiller og dvd brenner

  8. Har samme problem med min Hansol 710P, trur ikkje det har noko med skjermen å gjera, men med skjermkortet å gjera. Har Sapphire Radeon 9600 pro fireblade. Problemet kom etter eg fekk meg nytt skjermkort, bror min som og har Sapphire har liknande problem. Det som skjer hos meg er at skjermen endrar oppløsning og skjembildet blir mindre, kvar gong eg slå av data'n.

  9. Har faktisk "forstyrra søvnfase syndrom"(trur det var namnet i allefall), som vil seie at eg sovner ca 3 timer seinere enn folk på min alder, og ideelt sett så skulle eg stått opp 3 timer seinare, men skulen vil jo ha meg opp tidlig om morgonen, som resulterer i at eg sover ganske lite, ca 3-4 timer. Heldigvis så er eg ferdig med vidaregåande, og no har eg kun eit par forelesninger i uken, noko som fører til at søvnen jevner seg ut.

     

    Etter eg fikk diagnosen kjøpte ho mor inn eit apparat som skulle gi meg lysbehandling. Det er kort og godt ein slags lampe med ekstremt sterkt lys, som eg måtte sitta framfor ein halvtime kvar morgon. I tillegg vart eg og satt på ein sovemiddel behandling for å få meg til å sovna tidligare, prøvde eit par før eg fant nokon som funka. Første gongen eg tok sovepiller, hadde eg ein kamerat på besøk, og me satt og glodde på ein film. Eg kjente at eg vart trøttare og trøttare, men ville sjå ferdig filmen, når filmen var ferdig skulle eg følga kameraten min ut. Me gjekk bortover gangen, og plutseleg vart alt mørkt, eg våkna opp over eit knust sko stativ, og kameraten min dreiv å rista i meg. Det er ikkje lurt å sloss mot virkningene av sovepiller.... :)

  10. Kan vel sei meg einig med LoS sine erfaringer, men har to ting eg har erfart med dette kabinettet som ikkje er så bra.

     

    1: Veldig lett å skrape opp, må for all del ikkje legge det ned på golvet, ettersom det er veldig lett å skrape opp "lakken"

    2: Dekselet foran cd/dvd-spillerene er veldig lett å knekka av. Klarte det den fjerde dagen. Det kan jo være at det bare er eg som er litt klomsete av meg, men uansett så er det dekselet festa kun med veldig tynn plastikk innretting

  11. Innen victoria-tiden i Storbritannia var det mye rart av moraloppfatninger rundt dette med hva sex egentlig var og sånt, så det som faktisk ble gjort, rundt dette med forestillingen om halv-nervøse kvinner ("hysteria" latinsk ord avledet av betegnelse på livmoren), var at... og hold deg fast... kvinner kunne bli behandlet for "indre spenninger og nervøsitet" ved å gå til lege som masturberte dem med vibrator.

     

    Løste nok en del spenninger det ja :lol: .

    Var ikkje dette med Hysteria tenkt å være resultatet av at Livmora (uturus) reiste rundt i kroppen hos "hysteriske" kvinner, og at mastrubering var eit sjukdommsteikn? Men det har vel vore ulike definisjoner på tilstanden opp i gjennom årene.

     

    PS! Eg hadde ikkje hatt problem med å motta behandlingen du beskreiv nedanfor, viss legen var ein vakker ung kvinne f.eks.

  12. Ja, til en viss grad.

     

    Det kan vel argumenteres at sosiologiske interaksjoner helt fundamentalt går ut på å formidle en forventning om respons fra en motpart, som motparten da må ta stilling til etc.

     

    Hvis man da begynner sitt 'forhold' (det seg være bekjentskap, vennskap, what-have-you) til en person med å forvente / "åpne for muligheten av" at personen skal oppføre seg slik og sånn, da vil det bidra til å forme vedkommende.

     

    Nå er det veldig kort vei til begrunnelsen av gyldigheten for ordtaket "ingen blir profet i egen by", så det burde vel også være klart.

    Forstår ikkje heilt kva dette har med saken å gjera, med mindre namnet lager forventninger hos ein annan. Det vil si at namnet i seg sjølv lager ein forventning hos ein motpart.

     

    Men det er sant som du seier, me former folk me snakker/møter etter våre eigne forventningar til vedkommande. Ein person kan vera "kald og kjedelig" eller "sjenert" alt etter kva du har høyrt om vedkommande eller kva forventningar du har til vedkommande. Så viss namn åleina får oss til danne oss forventninger om ein person, så kan vel dette stemme.

  13. Forresten, er det noen som tror at navnet former personen? Dvs. at hvis en jente får et typisk pr0n-navn som Jeanette, Angelica og lignende, at de vokser opp og blir typiske dutteberter (blondt hår, miss sixty bukser, tyggis og piercing i navlen).

    får håpe dette ikkje stemmer, i så fall visst noko skulle skje med haakon og mm, så kunne me fort være i ein situasjon der ei pornostjerne sitter på tronen, Maad Angelica altså. Kanskje ho bare hadde holdt seg til soft pron sidan Angelica berre er halve namnet hennar.

     

    PS! Veit eg tolka "prOn-namn som Jeanette, Angelica og lignende" veldig bokstavlig, og at du ikkje meinte at folk som heiter dette hamner i porno industrien. Men eg berre måtte peike ut eventuelle implikasjoner dette ville ha for kongehuset

  14. Fyren hadde nok gått ganske raskt i bakken visst eg hadde vore der, heilt uakseptabelt å komme med slike bemerkninger. Fyren virka jo totalt blåst, sympatiserer med deg. Kan ikkje forestille meg kor jævlig det må være å bli behandla på dn måten kun på bakgrunn av hudfarge og kulturbakgrunn.

     

    Folk må få ha sine eigne meiningar om innvandringspolitikken, det er ein menneskerett å ha sine eigne meiningar. Det som derimot ikkje er ein menneskerett er å kaste ei bøtte med vatn, akkompagnert med ein rekke rasistiske uttalelser, mot ein person kun på bakgrunn av kulturbakgrunn.

     

     

    Ein ting eg reagerte på i innlegget ditt: å spenne nokon som ligger nede er feigt, uansett grunn......

  15. * De skitne svina bør brenne i helvetet, fordi det mener jeg med min stabile familie og faste inntekt fra familiebedriften, "jeg har talt - UGH!".

     

    :)

     

     

    2. Hva bør man gjøre med seksuelle "rovdyr" (folk som bevist går på jakt og gjentar handlinger) sånn rent generelt?

     

    Fengsel og slike ting er jo ein måte å hanskes med seksuelle rovdyr på, men igrunn så er eg mot fengsels ordningen slik den er i dag. Terapi og liknande har vist seg å være noko lunde effektivt overfor seksuelle rovdyr. For ein stund sidan var det mykje snakk om (kjemisk)kastrering av overgripere, men dette viste seg nyttelaust, ettersom mange ikkje mista lysta på sex. Veit ikkje heilt kva som kan gjerast, men noko må i allefall gjerast. Å slenga dei i fengsel for så og så lenge hjelper som regel ikkje, det må ein eller annan form for terapi til for å hindra majoriteten å gjere det samme om igjen.

     

    3. Bør det bli gjort noe spesielt med 'innvandrere' som bryter norske lover?

     

    Kva er ein innvandrar, er det ein norsk statsborgar eller ein som prøver å få norsk statsborgarskap, eller kanskje begge deler.

     

    Visst det er ein person som ikkje har norsk statsborgarskap, så er saken (i følge meg) grei, då er det rett på dør. Derimot visst vedkommande allereie har norsk statsborgarskap, då stiller saken seg annereleis. Meiner at det burde blitt gjort noko "spesielt" for innvandrarane før dei blir sluppet i samfunnet på eiga hand. Dei kunne fått opplæring i korleis Norge fungerer etc.

  16. Kvifor gjekk me eigentleg bort frå praksisen med lynsjing? Mykje meir praktisk, sidan folket bestemte skyldspørsmålet, på den måten kunne me spara alle utgiftene som rettsvesenet har.

    Fordi det hadde en tendens til at det var mer personlige saker som lå bak enn reelle kriminelle handlinger. Derfor er straffesaker avpersonifisert.

    Det var altså ein spøk, meint som ein kommentar på at folk her ville at folk skulle stemme over skyldspørsmålet. Noko som eg meiner bør gjerast i eit rettsal av folk som veit kva dei gjer.

  17. Hvis dommen er i tråd med folks rettsoppfatning, dvs at et overveldende flertall av folket synes at dommen er korrekt, så synes jeg at det er greit. Finjus har jeg ikke sansen for.

    *ler*

     

    Frem med gapestokken dere.

    Kvifor gjekk me eigentleg bort frå praksisen med lynsjing? Mykje meir praktisk, sidan folket bestemte skyldspørsmålet, på den måten kunne me spara alle utgiftene som rettsvesenet har.

×
×
  • Opprett ny...