Gå til innhold

surtur

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av surtur

  1. Manskow: takk for fint innspill

     

    crazysteps: jeg har kikket på den tamronen selv, og den er høyaktuell gitt at jeg beholder EOS'et.

     

     

    Uansett, så er jeg fristet av E-410 (ser ikke helt poenget med å vente til 420, lite nyvinninger der).

    Finner hus med to kit-objektiver for under $500 på ebay, antar det er delte erfaringer med å handle utenlands men det er uansett fristende billig....

  2. G9 kan ta bilder i RAW, men er da tregt som sirup i forhold til et speilreflekskamera. Bildebrikken blir også veldig liten i forhold til et speilreflekskamera.

     

    Påmonterer du en stor ekstern blitz blir kameraet veldig topptungt og vanskeligere å håndtere. Monterer du en liten blitz kunne du like gjerne brukt pop-upblitzen på dSLR'en din.

     

     

    Det er nyttige innspill.

     

    Greia er vel at jeg har skiftet litt fokus på hvordan jeg tar bilder; før var det mer dedikerte fototurer med stativ og greier, nå har jeg mindre tid og anledning til dette og vil heller ha med meg kamera der hvor jeg mer eller mindre spontant kan finne motiv.

     

    Når jeg i tillegg må kjøpe et nytt objektiv mm til 350D'et blir det også et kostnadsspørsmål.

     

    Likevel erkjenner jeg i større grad hvor stort kvalitetsgapet faktisk er mellom EOS'et og kompaktklassen...og lurer på om det kan være et alternativ å selge tele-objektivet for å kunne kjøpe et objektiv som passer tematikken.

     

    For å vri tråden litt;

     

    Gitt at jeg beholder 350D, hvor mye må jeg ut med for et objektiv som er lite og hendig, samtidig som det funker til portrett/'urban' hverdagsskyting...?

  3. fokus nå er derfor å finne et kompakt med SLR-kvaliteter

     

    Du må velge mellom størrelse og kvalitet i dette tilfellet.

    Og siden du har et kompaktkamera fra før, hvorfor har du ikke alltid dette i sekken (tar vel ikke stor plass).

     

    Virker egentlig som du syns det er et ork å ta bildene, men ålreit å ha de ferdig tatt.

     

    Altså, for det første vil jeg bare klargjøre at jeg forstår at et kompaktkamera har kvalitetsbegrensninger i forhold til et DSLR. Jeg kan gjerne omformulere setningen til å inneholde 'tilnærmede SLR-kvaliteter' eller 'med kvaliteter så tett opp mot SLR som mulig'.

     

     

    Det billige kompaktkameraet har vesenetlige kvalitetsbegrensninger, det har dårlig batteritid, det er tregt og billedbrikken elendig. Det ble kjøpt for være et alternativ til engangskamera.

     

     

    Videre, jeg skjønner ikke hvordan du kan konkludere med at jeg ikke har noen genuin fotointeresse, da hadde jeg vel ikke giddet å poste noe innlegg her? Da hadde jeg vel solgt DSLR'et mitt og brukt pengene på noe annet? Veldig lite konstruktiv kommentar.

     

    On-topic:

     

    Jeg ønsker et lett og hendig kamera hvor jeg slipper å forholde meg til en haug med objektiv (og følgelig ekstrautgifter). Kameraet skal likevel tilfredsstille en rekke kvalitetskrav som nevnt, blant annet RAW-kompabilitet. Jeg er i all hovedsak interessert i å ta bilder, gjerne med artistisk uttrykk og RAW etterbehandling. Dette dekkes ikke av et standard kompaktkamera.

     

    Så vidt jeg skjønner er ikke dette en umulighet, men faktisk et eget markedssegment omtalt som 'Prosumer'.

     

    Angående den vidvinkelkonverteren; jeg er klar over at den er stor, og jeg kommer selvfølgelig ikke til å bruke den permanent; det er for spesielle situasjoner. Det samme med hotshoe-blitz osv. Kjekt å ha muligheten til litt oppgraderinger uten at det tar helt av.

  4. I såfall ville jeg anbefalt deg å kjøpe en grei men rimelig kompakt i første omgang som du tar med på noen turer. F.eks en Panasonic FX33 (eller en annen modell med 28-X).

    Da ser du om det er kamera størrelsen som er problemet.

     

    Tom

     

     

    Ikke for å være vanskelig, men jeg vet at jeg ikke kommer til å se vitsen med å ha med et kompaktkamera uten feks raw og en anvendbar brennvidde. jeg har allerede et billig kompaktkamera som jeg bruker til festbilder og annet tøys, i tillegg har jeg mobil med ok kamera til slikt. Jeg vet vel egentlig og at har jeg et godt kamera i kompaktstørrelse kommer det til å ligge mer eller mindre permanent i veska...

     

    fokus nå er derfor å finne et kompakt med SLR-kvaliteter og som dekker min foto-tematikk.

     

    Canon G9 med vidvinkelkonverter ser forresten ut til å koste omtrent det samme som Ricoh Caplio, og forskjellen på brennvidde blir vel bare et par mm (uten vidvinkelkonv. på ricoh vel å merke).

     

    Innspill på dette?

  5. Hvis du ikke skulle vurdert en skikkelig vidvinkel zoom da. En 12-24mm kanskje ?

     

    Tom

     

    Ja, det er ikke usannsynlig. Problemet er at jeg har hatt kameraet liggende i skuffen i så og si et år. Jeg tror at et mindre kamera i kompaktklassen typisk ville vært med i baggen stort sett hele tiden, og det blir det jo bilder av.

     

    Av samme grunn er jeg også tilbakeholden med å investere mer i DSLR; det blir økonomisk bakvendt å bruke mer penger for å se om jeg eventuelt tar mer bilder av den grunn...

     

    Formålet er tross alt å ta bilder, og om kompakt er det som får meg til å ta bilder så må jeg vel leve med en nedgradering i kvalitet og flere kompromisser enn med DSLR.

     

    Så jeg vil heller jobbe mot et aktuelt kompaktkamera, så får jeg heller avvise hele prosjektet hvis jeg ikke blir overbevist nok...

     

    =)

  6. Har du sett på modellene til Panasonic? De har noen modeller som har vidvinkel og ikke for mye tele.

     

    Tom

     

    Ja, jeg synes liksom Ricoh'et mangler litt i tele-enden av brennvidden og det gjør at jeg ikke har bestemt meg.

     

    FZ50 er selvfølgelig interessant, men jeg synes 35mm blir for dårlig mpt vidvinkel. Et kjapt søk ser ut til å avsløre en vidvinkelkonverter, men til 2000 (!) kr og fremdeles kun ned til 25-ish blir litt labert synes jeg...

  7. Med dårlig mente jeg at et kompaktkamera alltid vil ha større begrensninger og således være 'dårligere' enn et DSLR.

     

    Jeg har kommet frem til et par konkrete kompaktkam;

     

    Ricoh Caplio GX100 går for 4500,- hos JapanPhoto med elektronisk søker inkl.

    Dette er litt dyrt, men samtidig får jeg bra vidvinkel. Vidvinkel er viktigere enn masse tele for min del.

     

    Samtidig, hvordan vil dette fungere mtp lysstyrke til feks innendørs portrett?

    Portrettfoto, 'urban arkitektur' og makro er vel ting jeg ofte tar bilde av.

     

    Neste kandidat er velkjente Powershot G9, som har litt lite vidvinkel og kanskje unødvendig mye tele. Samtidig er den billigere, ser ut til å fungere på litt høyere ISO før støy og i hele tatt er et velbygd kamera.

     

     

    Så er det jo selvfølgelig et alternativ å beholde EOS'et, men jeg er redd jeg ikke tar det med meg nok til å få full glede av det. I tillegg må jeg ha nytt normalzoom, ny blitz og litt annet stæsj. Fort 6-7k.

     

    Innspill?

  8. Vel, jeg er mer bekymret for den begrensede vidvinkelen enn jeg er overbevist av telepotensialet.

     

    Jeg er veldig vinglete i hvorvidt jeg vil beholde DSLR eller bytte det inn...

     

    Endel av hovedproblemet med å beholde EOSet er at jeg er nødt til å kjøpe nytt normalobjektiv samt ny blitz, og det blir fort kostbart, spesielt om jeg ser på hvor lite det er blitt brukt det siste året.

     

    Et dårligere kompaktkamera som er med i baggen er tross alt lurere enn et bedre DSLR som bare ligger innerst i skuffen...

  9. Jeg vil anbefale deg å se på Canon G9 som et alternativ. Denne artikkelen kan gi deg noen innspill.

     

    Tom

     

     

    Takker, flott link det der.

     

    Ultrazoom-segmentet virker interessant. Den største skepsisen min er rettet mot å bruke LCD-skjerm fremfor søker, men jeg ser enkelte kamera har søker i tillegg til skjerm - hvordan fungerer dette?

     

    I tillegg er jeg mer opptatt av vidvinkel enn av supertele, så dette vil sikkert påvirke valget i stor grad.

  10. Tja hva med å spare litt penger og kjøpe deg et kompaktkamera i tillegg til 350 en :hmm:

     

    Utgangspunktet er vel egentlig å kutte ned på antall dingser jeg ikke bruker, så det blir litt bakvendt egentlig =)

     

    Så enten har jeg et DSLR som jeg bruker lite/kjekt å ha...eller så bytter jeg til et kamera jeg potensielt tar flere bilder med (risikoen er som sagt at jeg blir misfornøyd med de begrensningene som kommer med en 'nedgradering'...)

  11. Har et aldeles kurant EOS350D m noe utstyr og et par objektiver.

     

    Begynte bra, brukte det mye, tok bilder på ymse ferieturer og eksperimenterte med alt mellom himmel og jord av teknikker og motiver.

     

    Nå er det lite dedikerte fototurer, og jeg synes ikke kameraet er hendig nok til å ta med bare sånn 'i tilfelle' det dukker opp et motiv. Likevel ser jeg nytteverdien av å ha et kamera til ferieturer osv, eller hvis jeg får et innfall.

     

    Spørsmålet er om jeg ikke får mer fotoglede av et godt kompaktkamera med RAW, har sett på feks Ricoh. Dette ser jeg for meg er et kamera jeg i større grad vil ta med meg 'hele tiden'.

     

    Likevel, prismessig kommer det til å bli liten forskjell mellom salg av EOS og kjøp av kompakt...og jeg er bekymret for at et kompaktkamera ikke vil 'strekke til' ettersom fotointeressen vokser igjen. Spesielt er jeg skeptisk til dette med å bruke en LCD-skjerm til å finne motiver, ikke en søker...

     

    Innspill?

  12. Jeg bruker winamp på fest, og på fest er det alltid noen tullinger som skal sette på musikk som absolutt ikke passer til stemningen...og det er jo litt turn-off.

     

    Jeg vil altså ha en eller annen funksjon som hindrer uvedkommende å bytte musikk eller i det hele tatt være borti musikken...

     

    Min tanke var altså en plug-in hvor man kunne "låse" hele winamp med et passord...men har lett overalt uten å finne noe som helst...

     

    noe input?

     

    :shrug:

  13. for en tid tilbake leste jeg om (tror det var her på hw.no) om små høyttalere som kunne festes på rene overflater...glassflater eller bordplater og bruke disse til å formidle lyden...

     

    innbiller meg at også en norsk webshop dreiv å solgte dette, men finner til min store fortvilelse ikke igjen noe osm ligner nå...

     

    svært takknemlig for tips om hvor jeg kan finne frem til dette noe spesielle høyttaler-fenomenet...

     

    :yes:

  14. Heisann,

     

    Jeg har en NGT Router, er vel en Netopia. Jeg er avhenging av å ha en kabel fra switchen jeg har koblet på routeren..

    I tillegg ønsker jeg en trådløs tilkobling etter dette oppsettet, kan jeg bare kjøpe en vanlig trådløst aksesspunkt og koble denne til switchen?

     

    NGT's trådløse router er altså ikke et alternativ...

     

    på forhånd takk

  15. Og hvordan funker tilbudsmaskinens 15" LCD 1024x768 skjerm og Intel integrert VGA grafikkbrikke til spill av nyere dato som feks Far Cry?

     

    I motsetning til 1557-maskiner..?

     

    Jeg er ingen ihuga gamer men skulle gjerne ha testa kommende GTA San Andreas feks....og en ny laptop vil vel overgå mine stasjonære maskiner hva ytelse angår så den vil jo isåfall være den mest skikka til feks San Andreas..kommer det til å funke?

     

    Intel Pentium-M 1.5GHz Prosessor "Dothan"

    512MB DDR Minne (Max 1024MB)

    40GB UDMA100 Harddisk

    24x/10x/24x/8x CD-RW/DVD kombospiller

    Skjerm: 15" LCD 1024x768

    Grafikk: Intel integrert VGA chip

     

    Dette er specs på tilbudsmaskinen for de som ikke visste det.

    Jeg har i tillegg en 19" LCD skjerm som jeg tenker fungerer som ekstern skjerm for det meste på lap'en.

    Spørsmålet er vel derfor om den integrerte grafikkløsningen på tilbudsmaskinen takler Far Cry og GTA San Andreas nogenlunde?

  16. Men,

     

    Jeg sliter litt med typebetegnelsene her..

     

    Tundra-serien ser ut til å ha fått gode referanser, også gjennom en test av 1555 anbefales 1556P (?) av barbara.no

     

    Er alle de forskjellige typene av modellene 1555, 1556 og 1557 kun ytelsesmessige forskjeller? Er ting som støynivå, batterilevetid, byggekvalitet, skjerm etc de samme innenfor hver modell (1556 feks)?

     

    Jeg trenger litt hjelp i jungelen av betegnelser her...

    Vurderer som sagt ukens tilbud hos PS Data; en Tundra 1556K Centrino til 9995,-.

     

    PÅ forhånd takk :)

  17. Jeg har to spørsmål;

     

    Først og fremst, er dette et tilbud som starter i dag søndag 12 september eller avsluttes i dag? Altså hvordan definerer Ps data en uke...?

     

    Sekundært lurer jeg på om dette er et godt kjøp...med tanke på spesifikasjoner er jeg av den oppfatning at dette er et særdeles godt kjøp..

     

    Vet noen hva "normalpris" på dette produktet er, altså hva denne vil koste når tilbudsprisen har utløpt?

     

    Setter stor pris på raske svar... :)

×
×
  • Opprett ny...