Gå til innhold

CaD

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CaD

  1. Hei,

     

    broren min har problemer med pcen, og jeg må skrive her for han da han ikke får liv i pc-en sin.

     

    Alle problemene startet visst etter at maskinen frøs inne i windows en gang og han måtte skru av med power-knappen. Når han skulle starte opp igjen da var skjermen svart selv om vifter startet i pc-en.

     

    Etter dette har det vært litt frem og tilbake. En periode fikk han til å komme inn i windows før alt frøs og hengte seg, og når han etterhvert trykket med musa etter det hadde fryst kom det pipelyd fra maskina. Ikke noe respons ellers, og han måtte bare skru av. Tiden det tok før pc-en frøys var varierende fra noen få sekunder til flere minutter.

     

    Oppe i alt dette fikk han også noen ganger opp noen feilmeldinger om CMOS error under oppstart og fikk ikke fortsette derfra. Ettter at han tok ut CMOS-batteriet og putta det inn igjen, fikk han fortsatt en melding om noe CMOS-greier, at default var loadet e.l. men han fikk da muligheten til å trykke F1 for å fortsette. Da virket pc-en tilsynelatende greit, før den fryste igjen etter en stund (tror det var et par timer denne gangen).

     

    Og nå er alt tilbake igjen til at han ikke får skjermbilde ved oppstart. Vifter o.l. starter visst opp, men skjermen er svart. Jeg tror heller ikke det pipet som vanligvis kommer er der når pc-en starter.

     

    CPU er visst også varm og kan ligge på 80 grader like etter oppstart etter å ha stått av lenge (han greide et par ganger og komme inn i BIOS og sjekke før det frøys). Vet ikke om det er for mye eller ikke jeg. Han har prøvd å fjerne støv fra CPU-kjøleren, men fant ikke noe mer der nå tror jeg. Og det forklarer vel heller ikke den CMOS-feilen, hvis det er problemet?

     

    PC-en er ca. 4 år gammel. Hvis dere trenger spesifikasjoner kan jeg prøve å få tak i det. Forresten har han ingen ekstra komponenter liggende, så han får ikke feilsøkt på den måten.

     

    Så, noen som har noe peiling på hva som er feilen? Setter pris på all hjelp

  2. Okei. Ja, for alt jeg vet kan godt hende det er PSUen som er problemet til meg også. Dessverre har jeg ingen annen PSU med samme kontakt her så jeg kan prøve den. Er forresten en Avance 300W den jeg har.

     

    Er det noen måte jeg kan sjekke om den funker som den skal på? Jeg prøvde som sagt å starte PSUen ved å kortslutte grønn og svart ledning, og da startet den, og gikk tilsynelatende helt som den skulle. Men det kan kanskje være noe feil på den for det om den startet slik?

  3. "CMOS checksum error"? Isåfall se om du kommer inn i BIOS og får lagret innstillingene.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    6598603[/snapback]

     

    Tror du misforstod meg. Jeg får ingen feilmelding. Jeg får ikke startet PCen i det hele tatt; ingen vifter eller noenting starter. Jeg spurte bare om jeg ikke ville fått en slik feilmelding hvis det var noe med CMOS-batteriet..

     

    complexity: Men det du egentlig sier, er vel at det ikke var strømforsyninga som var problemet likevel? ettersom problemet fortsatte med ny PSU? Eller misforsto jeg noe nå?

  4. Hei,

     

    har prøvd det også. Målte spenningen på det samtidig, og det lå på i overkant av 3 volt. Men hvis det hadde vært noe galt med det, ville jeg ikke da fått startet pcen likevel, og så fått en feilmelding om et eller annet med CMOS eller lignende, eller?

  5. Heisann.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med dette. PCen min er helt død. Dvs, ikke noe tegn til liv overhode når jeg trykker på power-knappen eller prøver å jumpstarte den.

     

    Det som er litt merkelig er at det har vært lignende tendenser tidligere. Det som var da, var at hver gang etter jeg hadde koblet fra strømmen til pcen ville den ikke starte. Samme greia. Etter å ha stått tilkoblet strømmen noen timer virket den imidlertid helt fint igjen. I sommer har jeg trekt ut strømmen noen ganger for å beskytte den fra tordenvær, og hver gang har det vært samme greia. Sist gang jeg fikk liv i den igjen, tok det derimot litt lenger tid. Selv etter å ha stått tilkoblet strøm i flere timer, var alt jeg fikk ut av den at viftene og alt startet og gikk i maks ett sekund, så var alt dødt igjen. Den gangen fikk jeg startet den ved å trykke på power-knappen fort mange ganger, og fikk slik "dratt i gang" den på en måte. Men så etter sist jeg koblet fra strømmen, har den altså vært helt død.

     

    Jeg prøvde å la den stå med strøm i tre dager, og fortsatt like død. Jeg har også testet strømforsyninga ved å kortslutte grønn og svart ledning, og den surret og gikk, så det virker ikke som det er problemet. Jeg har også prøvd å fjerne alt fra hovedkortet og starte opp da, uten hell.

     

    Så nå lurer jeg på om det er noen her som kan hjelpe meg. Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre for å finne ut hva som er galt? Er det fornuftig å tro at hovedkortet rett og slett har tatt kvelden?

     

    Edit: PCen er forresten ca. 3 år gammel, om noen ville vite det

  6. Hvis jeg forstår deg riktig kan du bare stille litt på innstillingene i Resco Viewer for å fikse det. Under en eller annen innstilling som jeg tror heter noe med "zoom" kan du velge mellom "fit" fill" o.l. Tror det er "fill" du er ute etter. Og selvsagt velg "fullscreen" et eller annet sted.

     

    I tillegg skal det gå an at bilder som ligger sidelengs (slik de blir tatt) roteres når de vises, slik at de tilpasses skjermen bedre, om du skulle ønske det også

     

    (sorry for dårlig info, men har ikke programmet inne på telefonen for tida, så tar det bare etter hukommelsen) :)

  7. Hei,

     

    Bruk FExplorer og gå til C:\System\SKINS

     

    Der skal det ligge en del mapper med uforståelige navn. Bla gjennom disse og let etter en undermappe som heter "CustomBgImgIdle". I disse undermappene ligger bakgrunnsbildene du har satt til de ulike temaene.

     

    Håper det hjalp deg :)

  8. Tatt i betraktning at den kjører Symbian synes jeg ikke den er treg. Tvert i mot er den raskere enn alle andre symbiantelefoner jeg kan huske å ha prøvd. Er du ikke vant til smarttelefoner, vil du nok likevel kunne oppfatte den som treg i forhold til vanlige telefoner på visse ting. I menyer, SMS og lignende er responsen imidlertid upåklagelig.

     

    For min del er ikke noe problem at det tar et par sekunder å åpne for eksempel galleriet. Hvis du synes som meg, vil nok alt det andre som er bra med den veie opp for at den tidvis er treg.

    Med andre ord vil jeg anbefale deg N70 på det varmeste, om du ikke ser på det som et stort problem at du må vente et par sekunder i ny og ne.

     

    Jeg sliter med at det tar tid fra jeg slår på telefonen, til jeg får tastet pinkoden. Noen flere?

    5715990[/snapback]

    Er det samme til meg også. Men jeg vil ikke si at det er noe jeg "sliter med"... Er tross alt ikke så ofte man trenger å starte opp telefonen ;)

  9. alex91:

     

    - hvor lenge må mobilen lades første gang?

     

    Den skal vel bare lades til den forteller at batteriet er fulladet. Da lades ikke batteriet mer uansett, etter det jeg har hørt.

     

    - vis jeg bruker datakabel, fungerer det akkurat som om jeg skullle brukt en minnekort leser? at den står som en ekstern harddisk?

     

    Omtrent. Du får den opp som en egen "disk" under Min datamaskin ja, der du blant annet får opp telefonminnet og minnekortet. Du må imidlertid installere medfølgende programvare på PC-en først.

  10. Hei folkens.

     

    Har tenkt å bestille meg en ny RAM-brikke fra komplett for å hjelpe den stakkars 512-brikken jeg sitter med nå, men jeg trenger litt hjelp til å finne ut om den passer. Har hørt noe om at alt ikke er kompatibelt, og ikke vil passe sammen med det man har fra før osv.. Jeg har sjekket litt rundt og sett på denne.

    Noen som kan fortelle meg om den vil fungere sammen med brikken jeg har fra før?

     

    Her er det jeg har i PC-en min nå: (ifølge AIDA32)

     

    Memory Module Properties:

     

    Serial Number None

    Module Size 512 MB (2 rows, 4 banks)

    Module Type DDR SDRAM

    Memory Speed PC2100 (133 MHz)

    Module Width 64 bit

    Module Voltage SSTL 2.5

    Error Detection Method None

    Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh

     

     

    Highest CAS Latency 2.5 (7.5 ns @ 133 MHz)

    2nd Highest CAS Latency 2.0 (10.0 ns @ 100 MHz)

     

    Memory Module Features:

     

    Differential Clock input Supported

    Alt annet under dette punktet står som Not Supported

     

     

    Også har jeg et MSI KT3 Ultra2 hovedkort, og AIDA32 forteller:

     

    Memory Bus Properties:

     

    Bus Type DDR SDRAM

    Bus Width 64-bit

    Real Clock 133 MHz (DDR)

    Effective Clock 267 MHz

    Bandwidth 2132 MB/s

     

     

    For meg ser det ut som den brikka jeg har sett på vil passe, men vil gjerne få det bekreftet fra noen med litt peiling. Er surt nok å finne ut at den ikke passer når man først har fått den.. ;)

  11. jeg har Psiloc ir remote, og det funker konge på min 3230... er noen ganger det ikke funker, men de fleste programmer til èn symbian s60 telefon, funker gjerne til resten :p

     

    edit:

     

    her er det vel egentlig det at det er IR på telefonen som har noe og si?

    5406808[/snapback]

    Selvfølgelig er det vesentlig om telefonen har IR eller ikke, men ett program fungerer ikke alltid på alle s60 telefoner selv om det fungerer på én. Forskjellige telefoner kan ha forskjellige versjoner av Symbian OS, og også forskjellige versjoner av Series 60. Derfor kan man oppleve at et program til noen s60-telefoner ikke fungerer på andre.

     

    Når det gjelder IR-programmer har det også en god del og si hvor bra IR-porten på telefonen er. Noen telefoner må man holde helt inntil apparatet man skal kontrollere for at det skal fungere.

     

    Og til trådstarter: Kanskje det fungerer med en annen versjon av programmet enn den du har prøvd?

  12. Så vidt jeg har forstått kan man ikke ha vibrasjon samtidig som melodien hvis det er en mp3-fil som ringetone.

     

    Her står det mer om det.

    Litt ned på siden finner du også link til et program som skal kunne konvertere til mmf-filer. Og med disse kan du visst ha vibrasjon samtidig som ringetonen spilles.

  13. Vet ikke om noe program som leser .lit-filer, men fant et program som konverterer de til pdf, og det kan du jo lese på en symbian-telefon.

    Programmet er freeware og heter ABC Amber LIT Converter. Du finner det her.

    Har ikke testet det selv, men det kan jo være verdt et forsøk.

     

    edit: Programmet kan visst konvertere de til mange andre formater også :)

×
×
  • Opprett ny...