Gå til innhold

whalebiter

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av whalebiter

  1. Kan jeg ikke prøve og underklokke skjermkortet med Catalyst control center, og hvis det er feilen, så er PSUen for liten? Det er jo anbefalt minimum 450w på skjermkortet, og jeg har jo 500w :hmm:

     

    Da skulle du ligge innenfor, men det er jo flere faktorer som spiller inn. Hvor mye trekker resten av systemet, kvalitet på levert strøm (rippel) fra PSU, kjøling.

     

    Du kan selvsagt prøve å underklokke skjermkortet, dog er det mest å hente ved å underklokke OG undervolte - først da går strømforbruket merkbart ned. Dette kan gjøres både med CPU og skjermkort, som regel. For CPU, finner du nok innstillinger i BIOS, for skjermkort må du nok ha mer enn CCC. Rivatuner eller ATITool er nok brukbare, dog er det en stund siden jeg har drevet med det der.

     

    Blir du usikker, søk hjelp. Dette er å drive med ting som permanent kan skade komponentene.

  2. Hvordan faar du brukt 3dmark 06 ? jeg faar beskjed om aa installere dx9, naar jeg har dx10(11 ifoelge everest)

    Det er bare å installere. Installasjonsprogrammet (til DX9) vil oppdage at du har DX10 og ikke gjøre noe.

     

     

    Til TS.

    Om du ønsker kjappere resultater kan du jo velge vekk mange av testene i 3DMark. Du vil ikke få en komplett test men kan gi deg en grei pekepinn om det er hva du er ute etter.

  3. Takker for svar, lasta ned begge programmer og selvom ingen av de hjalp direkte, ga Overdrive meg en pekepinn. Jeg fikk se begge frekvensene de respektive kortene gikk på. (Av en eller annen grunn gikk det ene alltid 12-14 MHz sagtere enn det andre men kan være avlesningsfeil.)

     

    Jeg fikk da idéen om å se hva som skjedde hvis jeg økte frekvensen i BIOS. Til min store overraskelse fulgte det løse skjermkortet på. Jeg økte til 700MHz og Score'n økte fra 3.6 til 4.2. Ikke all verden men faktisk litt merkbart.

  4. Bare hyggelig det! Nå skulle du kunne sette opp AP'et med f.eks. DHCP server osv. Gi tilbakemeldinge om utviklingen da, eller om du skulle ha noen flere spørsmål  :)

    9495012[/snapback]

     

    Har satt den opp som DHCPserver nå, uten at jeg helt ser forskjellen. Den fungerte da like godt uten. Hva er det egentlig DHCP gjør, som "ikkeDHCP" ikke klarer? :hmm:

  5. Hva heter D-Link AP'et ditt? Noen av disse har innebygget DHCP server som bare trenger å aktiveres.

    Det er en D-Link DWL-G700AP

     

    Koblingen din ser helt grei ut: Modem - Hub - AP.

     

    Sjekk imidlertid at DCHP er deaktivert i den routeren du bruker som HUB, hvis ikke kan du i værste fall få 3 DHCP servere å slite med.

    Vet ikke hvordan jeg skal sjekke det på huben. Finner ikke noen IP eller noe der jeg kan komme inn på den. Det står heller ikke noe på den. Eller ok det står "LAN: 00: 40: 43: c9: 8f: 9c", men det høres ut som en MAC kode eller noe..

     

    Edit: Det enkleste hadde naturligvis vært om du anskaffet en trådløs router og da hadde klart deg med 2 bokser. En trådløs router har som regel en 4 ports switch samt et AP for trådløse enheter og erstatter HUB'en og AP'et ditt.

    9481405[/snapback]

    Det høres ut som det er hub'en som er problemet. Men jeg får jo ikke kontakt med AP'et selv om jeg prøver å koble direkte fra PC'en til AP'et. Skulle visstnok bare skrive inn http://192.168.0.50/ for så å komme inn, men nope...

     

    Ser ikke bort fra at det blir en router om dette ikke ordner seg. Med mitt hell har jeg kanskje fått en defekt sak. :hmm:

  6. du trenger en DHCP server, det er det ikke sikker at adsl modemet ditt har, isåfall trenger du en "gateway" som kobler seg opp mot adsl modemet og internett, og deler ut IP adresser og internett tilgang til dem som kobler seg til.

    9480955[/snapback]

     

    Ok, hvor finner jeg det? I en switch eller noe?

     

    Kan noen fortelle meg forskjellen mellom disse:

     

    Hub

    Switch

    Access Point

    Router

  7. Takker for svar.

     

    Da har du alt du trenger, så sant den laptopen har integrert WiFi, men hvis den  ikke er mye eldre enn 2-3 år har den nok det.

    Den har det, den er helt ny.

     

    Det går fint å kjøre den stasjonære med kabel, men det PCI kortet du har kjøpt er ment for stasjonær pc.

    Ja, det PCI kortet er ment for en tredje PC som skal opp etter hvert. Hadde planlagt å kjøre "hovedPCen" på kabel, laptopen og den tredje trådløst.

     

    Koblinga er ganske grei, hvis du skal bruke det PCI kortet setter du det i et ledig PCI spor på den stasjonære maskinen (PCI er et spor i hovedkortet, som befinner seg inni "kassa" altså ikke på utsiden som f.eks USB)

    og installerer driveren.

    så trenger du en vanlig kabel av den typen som går fra hub til pc, denne kobler du fra hub til Access Point'et, og kobler til strømen.

    9480673[/snapback]

    Jeg har prøvd følgende: Kabel fra ADSLmodemet, gjennom HUBen (Som egentlig bare er et anna ADSL modem (Nokia med innebygd HUB hvor jeg bare bruker ethernetportene)) derfra kabel videre til D-Link Access pointet. Alle lys lyste nå opp. Det er ingen drivere å installere (Iallefall ikke for access pointet) men skulle koble til en IP. Fikk ikke kontakt verken med laptopen eller med den stasjonære. Hva kan ha gått galt?

  8. Er veldig blank på nettverk og spesielt trådløst, så håper noen her kan hjelpe meg.

     

    Utstyret jeg har er følgende:

    Stasjonær PC

    Laptop

    Hub (Bruker kabel når jeg skal på nett med laptopen)

     

    Har kjøpt inn dette:

    D-Link Wireless Access Point

    D-Link Wireless PCI kort

     

    1. Trenger jeg noe mer for å få begge maskiner på nett trådlåst? Switch?

    2. Kan jeg ha den stasjonære på kabel og laptop på Wireless?

    3. Hvordan kobler jeg alt, går fram? :blush:

     

    Takker for all hjelp.

  9. Jeg ser jo nå at Opteron 170 ikke er mulig å oppdrive til prisguiden sin pris. Det virker som bare Netshop har den, men da til dobbel pris. Da er valget lett... Det blir en 4200+ eller en brukt 3800+ som er veldig overklokkingsvennlig. Sløvt av meg å ikke oppdage dette før...  :blush:

    9159364[/snapback]

    Opteron 185 er jo å få tak i da. 16-1700,- :hmm:

  10. Prøvde det! Får denne beskjeden: "Uheldigvis kan ikke denne programoppdateringen bli installert på din maskin".

     

    Får ikke installert Catalyst!

    9156464[/snapback]

     

    Installerer du med rett catalyst da? Det er jo forskjellig til forskjellige operativsystemer. XP/XP-X64/Vista etc.

    Uansett er det nok en fordel å avinstallere de gamle føst, selv om dette strengt tatt ikka skal være nødvendig.

  11. Hallo.

     

    Som jeg har skrevet en del om før her, så plages jeg med bluescreen etter å ha flashet BIOSen.

     

    Så, med den RAMen jeg har nå, kan jeg være inne i windows i MAX. 5 min. før jeg får en bluescreen. Så fikk jeg tak i en annen RAM, av samme produsent, (Corsair) og testet å flashe med den. Da så alt ut til å funke, for da kunne jeg bære i Windowsen leeenge, kunne spille spill, ja stort sett alt. Jeg var da sikker på at det var RAMen min som var problemet, men akkurat når jeg skal til å slå av maskinen, får jeg den samme bluescreenen. Bootet opp på nytt, og holdt på i kanskje 1-2 timer, så fikk jeg en ny en igjen.

     

    Hva er synderen her? Med annen RAM er det mye mer stabilt etter flashing, men forsatt plagsomme problemer. Med min egen RAM, er det umulig å få gjort noe som helst. Og ja, jeg har prøvd en og en RAMbrikke i forskjellige slots.

     

    Kan det være feil på både HK og RAMen? Kan jeg sende inn begge til de jeg bestilte de av, og få nye tilbake?

     

    Takker for svar. :)

    9153218[/snapback]

    Ville vel prøvd å laste "safemode" innstillinger i BIOS.

  12. Så disse er valget om man vil ha 2*1MB L2 Cache (Windsor).

    4800 - 5200 - 5600 - 6000 - (6400)

    9153434[/snapback]

    Det stemmer. 4800 finnes dog i begge utgaver, hvor Brisbane kjører 2500MHz for å kompensere for mindre cache.

     

    Men er Brisbane med samme mengde L2 bedre enn Windsor?

    9153434[/snapback]

    Nei, faktisk omvendt. Brisbane har litt "slækkere" timinger i minnekontrolleren og vil i noen tilfeller yte (nesten ubetydelig) dårligere enn Windsor. Til gjengjeld er den jo kjøligere da.

  13. Ved å sette mp til 14 og volt ned 0.05 så vil den være identisk med 5600+.

    De fleste 5600+ kjører vel 1.35v og de fleste 6000+ 1.4V.

    9127906[/snapback]

     

    Min 5600+ kjører på 1.3V. Kan kjøre den på 1.275 også. Men det som er virkelig moro, spesielt når den skal over på HTPC etter hvert, er at den kan kjøre 2.4GHz på 1.15V. :cool:

×
×
  • Opprett ny...