Gå til innhold

Atrox1

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atrox1

  1. Likte virkelig bildene dine, nesten så jeg kjenner lukta av eksamenslokalet fra da jeg satt der sjøl :)

    Dog ett spørsmål, hvordan er det med å legge ut bilder av mennesker i en slik setting? Strengt tatt skal en vel innhente tillatelse fra de som er avbildet, eller er det greit å publisere uten?

     

    (ikke kritikk til deg, mer fordi jeg er nyskjerrig på hva som er gjeldende praksis).

  2. Takk for mange gode innspill! Studiemessig er det ikke lagt noen føringer i forhold til hva en burde ha.

    Dvs. oppgavene løses med de verktøyene studentene selv ønsker. Ser selvfølgelig at det kan være en fordel med Windows-plattform og Photoshop, men jeg jobber i windows-verden hele dagen så synes det er litt forfriskende å bruke noe annet på fritiden. Har ingen planer om å bli fotograf på heltid, dette er mer for å gjøre noe helt annet enn det jeg jobber med til daglig samt å bringe hobbyen opp på ett litt høyere nivå. Har bladd litt i studiekatalogen og det er en god del referanser til Gimp der ser jeg, så verktøymessig burde det holde mål.

    Dog er det ett poeng i forhold til Photoshop dette med tutorials og studentpris - må sjekkes opp! :)

    (Selv om det krever en reinstallasjon av pcen, evnt. en dualboot ;) )

  3. Hei

    Skal ta fotohobbyen ett sted videre og ta følgende studium ved høyskolen i Bergen til våren.

    Digital Fotografi

     

    Samtidig jobber jeg litt med å lære meg Linux for tiden, og har en tanke om å bruke linux som støtteverktøy under studietiden. Vet at jeg får oppgaver med billedredigering, bilde over til video med lydsetting osv.

     

    Trenger derfor litt innspill om hvilke muligheter som finnes for billedbehandling med linux som plattform. Jeg vet selvfølgelig om Gimp, men har ikke noe sammenlikningsgrunnlag mellom dette og Photoshop.

     

    Er det andre her på forumet som bruker linux til billedbehandling? Har dere innspill på applikasjoner jeg burde se på?

     

    På forhånd takk!

  4. Jeg har forgjengeren EF-500 Standard til mitt K200d, har vel ikke vært superhappy med den. Måtte blant annet ha den til service for å kunne bruke TTL (firmwareoppgradering). Synes den er stor, spinkelt konstruert og virker rett og slett litt lealaus. Dog har jeg ingenting annet å sammenlikne med så ta det jeg sier med en klype salt :)

    Prisen er dog god, og sikkert en bra begynnerblitz om du har ett begrenset budsjett.

  5. Noen av de første bildene med nytt kamera - Pentax K200d med Schneider-Kreuznach 200mm. Jeg er grønn som fotograf men prøver sakte men sikkert å lære meg noen triks :) Bildene er croppa og forsøkt oppskarpa litt..

    Fyr fra hofta - jeg tåler all kritikk :)

     

    Brennvidde: 200mm

    F-nummer: F/8

    Eksponering: 1/500 sek

    ISO-100

    post-29698-1217788940_thumb.jpg

    post-29698-1217788966_thumb.jpg

  6. Når du nevnte sofa med sprøyter stukket inn i ryggen kom jeg på et bilde jeg så på foto.no for ca. et år siden, men da under tittelen "Junkie Love", meget bra bilde! Klarte å lete opp bildet igjen, det er tatt av Eirik Holmøyvik. Kanskje det er han du leter etter?

     

    Her er en link til bildet på foto.no

     

    Edit: Etter et lite google-søk fant jeg også hjemmesiden hans

    9620178[/snapback]

     

     

    Bingo!! Takk for hjelpa!! :thumbup:

    Case Closed!!

  7. Hei

    Har tidligere vært innom en norsk fotoside/galleri med veldig mye bra bilder på, men har klart å miste url`en (noe som irriterer meg grenseløst). Noen som har forslag til hvilken side dette kan være? Det jeg husker av den er at domenenavnet var noe dystert, en god del bilder der blant annet fra oslo`s skyggeside, i forhold til tagging, henslengte sprøytespisser etc. Samt også en del naturbilder, om jeg husker rett blant annet fra lofoten.

    Mener også ene bildet hadde billedteksten "I en sofa fra Ikea...", selve bildet viser en gammel sofa med flere gamle sprøyter stukket inn i sofaryggen.

     

    Forslag mottas med stor takk :)

     

    Mvh

  8. Det ser ikke ut som om antishaken har hjulpet deg særlig mye, men uansett er de lukkertidene i klar faresone. Spesielt det første bildet. Du bør nok heller pøse på med litt mer iso for å få teleskudd til å sitte skikkelig mht skarphet.

    9310075[/snapback]

     

    Høyere iso eller stativ/monopod er mao cluet. Minns å huske fra fotokurset jeg tok for en stund siden at en gjerne skal prøve lav iso så lenge en er ute og har greit lys, men er vel her lysstyrken på objektivet kommer inn i bildet, siden objektivet jeg brukte ikke er det mest lyssterke. Hvor høy iso kan en bruke på ett slikt bilde uten at det går på bekostning av støy etc? Eller er det vanskelig å gi en "fasit" på slikt?

  9. Det var ikke lett å lese, gitt. Bare skriv ned de viktigste dataene i teksten:

    Objektiv + brennvidde + blender + lukker + iso, samt evt. om du har brukt antishake eller ikke.

    9309903[/snapback]

     

    Ser i ettertid at jeg har brukt forskjellig objektiv på de to bildene, på det siste jeg la ut har jeg brukt standard-objektivet (Pentax) som fulgte med kamera.

    Fungerer forresten fint å få lest av i bildet jeg la med om du dobbelklikker det? Funker her i alle fall.

     

    Exif for første bildet (kalven i enga):

    Brennvidde: 200mm

    F-Nummer: F/5.6

    Eksponeringstid: 1/90

    ISO-hastighet: ISO200

    Objektiv: Schneider-Kreuznach D-Xenon 50-200mm, 4.0-5.6

     

    Exif for kalven på stia:

    Brennvidde: 55mm

    F-nummer: F/6.7

    Eksponeringstid: 1/30

    ISO-hastighet: ISO200

    Objektiv: Pentax 18-55mm 3.5-5.6

    Og jepp - antishake på begge bilder.

  10. Du legger ikke ved exif i bildefilen, noe som gjør det litt vanskelig for oss å vurdere bildene. Jeg antar at lukkertiden er litt lang i forhold til brennvidden du har valgt. Det er likevel ikke håpløst, slik Marius har vist oss med sin edit.

    Jeg synes du kommer hederlig unna med dine første bidrag her. Som de fleste vet så er jeg ingen naturfotograf, og kan derfor heller ikke pårope meg noen kompetanse på området. Likevel føler jeg meg kompetent nok til å skrive at dette er godkjent arbeid. Det som er av feil skyldes nok manglende erfaring med både lange brennvidder og etterbehandling. Om noen få måneder har du det inne, så jeg ser en fremtid for deg innen denne type fotografering.

    9309667[/snapback]

     

    Godt poeng med Exit - I forgot! Legger den ved her, siden jeg ikke fant noen fornuftig måte å kopiere ut teksten på :(

    post-29698-1187459733_thumb.jpg

  11. Tar med ett til når jeg først er i gang, dette er heller ikke behandlet annet enn croppa. Ikke se dere blind på utsnitt etc. Det er sliter litt med er nettopp dette med uskarpheten, får ofte uskarpe bilder med dette objektivet. Mener selv jeg stod rimelig rolig når jeg tok dette bildet, men tipper det sikkert kunne vært skarpere. Noen som har noe forslag til hvordan jeg kan få testet objektivet/kamera på noe vis for å se om det kan være noe fysisk feil? Evnt. kan noen foreslå årsaker til hva jeg gjør feil for at bildet skal bli såpass uklart? Eller burde jeg rett og slett ta en tur til optikern? ;)

    post-29698-1187458295_thumb.jpg

  12. Med PS er det veldig lett å gjøre et bilde bedre. Jeg tok meg friheten til å demonstrere med bildet ditt.

    Her har jeg stilt litt ned på brightness og stilt litt opp på kontrasten.

    Jeg har også brukt sharpen-filteret.

     

    Betydelig forskjell!

     

    (Bare gi et vink hvis det er uønsket at jeg har gjort endringer på ditt materiale)

    9309481[/snapback]

     

    Definitivt bedre - supert at du tok deg tid, gjør det mye lettere å sammenlikne mot det jeg har. Skal kjøre det en runde i Gimp etterpå og se om jeg klarer å komme meg i nærheten av det du har gjort, fint å ha en mal :)

  13. Fint plasert, motivet kunne kanskje flyttes litt lengre ned mot bilderamma, men ellers plasseringen god. Ellers er bildet uskarpt, veldig blasst og jeg tror du kunne fått et mye mer interessant bilde ved å bøye deg litt lengre ned slik at du brukte stråene som "grunn", altså utnyttet den naturlige høydelikheten i hvert strå til å bruke dem som, ja, grunn, og la elgen eller hva slags dyr det er, "svømme" i dette.

    9309420[/snapback]

     

    Hei

    Ser poenget ditt, men akkurat det med plassering var litt spesielt siden jeg stod oppe på en sti som ligger noe høyere enn jordet på nedsiden der elgkalven står, samt med nevnte elgmamma stående og stampe bak ryggen så er ikke det å sitte på huk det jeg hadde mest lyst til ;)

    Skarphet er vel noe jeg kan få gjort noe med i etterkant håper jeg - skal forsøke meg litt i løpet av kvelden.

  14. ... skal jeg bli skogens konge!" (men foreløpig tror jeg at jeg gjemmer meg litt her i åkern.... ;)

     

    Har aldri testet ut å legge ut noen her på bildekritikken før, men en gang må vel være den første. Er veldig fersk som fotograf, men interessen vokser fort så det kommer vel flere bilder etterhvert.

     

    Bildet er ikke redigert annet enn crop. (Det er neste steg på lista over ting å lære seg, siden det med stor sannsynlighet hadde hatt godt av en runde i photoshop). Det er også tatt ganske så hastig pga. sinna elgmor stående i skogholtet rett bak meg.

     

    All kritikk er god kritikk så fyr løs.

     

    Kamera: Pentax K100D.

    Objektiv: Schneider-Kreuznach 200mm

    post-29698-1187454827_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...