Gå til innhold

Duppelupp

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Duppelupp

  1. Jeg er en mann, og jeg tenker å gifte meg med kjæresten min etterhvert :wee:

     

    Økonomisk sett er det ganske stor forskjell på oss, jeg har en høy inntekt (ca. 1 mill i året) og en egenkapital på rundt 10 mill. Kjæresten min tjener ca. 400.000kr og eier ingenting av økonomisk verdi.

     

    Så da lurer jeg på:

     

    1. Hvis en av oss skulle få betydelige betalingsproblemer, vil kreditorene kunne gå etter ektefellen når de krever inn pengene?

     

    2. Hvis det skulle bli en skilsmisse, er det da slik at jeg risikerer å miste 50% av eiendelene mine i et skilsmisseoppgjør?

     

    3. I USA har de noe som heter "Alimony", altså at mannen må betale sin ekskone forsørgerbidrag resten av livet, er dette noe som også praktiseres i Norge?

  2. Hei

     

    Det har seg slik at jeg har kjøpt en ny bolig og skal overta om et par uker. Kjøpet ble gjort for 2 år siden da boligen var under bygging. Planen er å selge min nåværende leilighet for å finansiere kjøpet, men jeg har avhengig av en mellomfinansiering på ca. 2 mill for å få dette til. Så fort jeg får solgt leiligheten min vil hele lånet bli innfridd (altså max om et par måneder)

     

    Nå har det seg slik at min faste bank ikke vil innvilge mellomfinansiering pga. lånereglene for Oslo. Jeg har hørt om noe som heter Bank 2 og at disse vanligvis strekker seg lengere enn de vanlige banken. De har selvsagt litt høyere rente, men dette lånet er jo bare på noen måneder så det har jeg råd til

     

    Allikevel har jeg en negativ følelse av hele Bank 2, jeg føler på meg at de er lånehaier og jeg frykter de har mye skjulte gebyrer og "liten skrift" i lånepapirene. Er det noen som har erfaringer med Bank 2? Hvordan var det å låne penger av de?

  3. Heihei

     

    Jeg er en kar på 31år som ser etter nye folk å spille sammen med :) 

     

    Spill jeg spiller:

     

    Counter Strike

    Stellaris

    PUBG

    Fortnite

    DCS World

    Borderlands

     

    ...og mye mer. Er også åpen for å prøve helt nye spill. Send meg en PM eller svar i denne tråden så legger jeg deg til som venn på Steam, Discord etc.

  4. Hei

     

    Jeg skal kjøpe et lite bord til å sette pc-skjermen på. På engelsk heter et slikt bord en "monitor riser", men må vite hva dette heter på norsk for å kunne søke det opp.

     

    Noen som vet? :)

     

    (og hvis noen vet hvilke butikker som selger slike ønsker jeg veldig gjerne å høre om det og :) )

  5. Jeg er sykepleier på sykehus og tjener ca. 210kr timen + nattillegg på 70kr. de ufaglærte jeg jobber sammen med tjener har rundt 150kr/t pluss det samme i nattillegg. I tillegg har jeg 50000kr ekstra i årslønn for 100% stilling (har man lavere stillingsprosent kuttes dette tillegget tilsvarende)

     

    Tilsammen blir dette litt over 600k i året

  6. Jeg ønsker å slette min profil på Facebook. Begrunnelsen for dette er personvernhensyn og at jeg ønsker å ha rettighetene til det jeg publiserer.

     

    Jeg ønsker allikevel å ha en online-profil et eller annet sted hvor jeg kan publisere tekster, tanker, feriebilder etc. Samt holde kontakt med venner og familie. Har ikke ambisjoner om å få tusenvis av følgere, dette er bare for for meg selv og mine nærmeste.

     

    Finnes det da noen seriøse alternativer til Facebook?

     

    Kunne kanskje startet en blogg eller tilsvarende...? Noen som har noen gode forslag?

     

    På forhånd tusen takk :)

  7. Hvorvidt futures vil påvirke kursen vet jeg ikke noe om, men det er et par grunner til at jeg er enig med TS om at vi er nær et kryptovaluta-kræsj

     

    1. Bitcoin har hatt en ekstrem utvikling med 1100% stigning siste året, og står i dag på ca. 100.000kr. Historisk sett har slike voldsomme kursoppganger ført til en like stor nedside, altså en boble.

     

    kilde: https://e24.no/boers-og-finans/bitcoin/naa-koster-en-bitcoin-over-100-000-kroner/24204177

     

    2. Coinmarketcap lister i dag 1326 forskjellige kryptovalutaer, og det virker som at det kommer flere hver eneste dag. De fleste av disse omsettes omtrent ikke, og må så sies å være helt verdiløse. Jeg mistenker også at hensikten med å starte en kryptovaluta er at bakmennene skal skaffe seg noen raske penger via såkalte "Initial Coin Offerings" (les. svindel). Og trenger egentlig verden så mange forskjellige kryptovalutaer?

     

    3. Det virker som om det er en euforisk stemning blant kryptoentusiastene hvor "alle" forventer at dette skal vokse inn i himmelen, og derfor investerer folk stadig mer og mer i dette. Altså er det nærliggende å tro at Bitcoin sin kursoppgang skyldes i stor grad psykologi, dette er nok et bobletegn.

     

    Jeg tror dette kommer til å smelle hardt!

    • Liker 1
  8. Heisann

     

    Jeg planlegger å kjøpe en tomt for å bygge drømmehuset.

     

    Jeg har ingen erfaring med husbygging eller tomteerverv så jeg er veldig redd for å gjøre noe feil.

     

    Saken er det at med hver tomt jeg har sett på følger det som regel med 30-50 sider med juridisk tekst. Dette omfatter temaer som veirett, reguleringsbestemmelser, BYA, gesimshøyde, heftelser osv....

     

    Jeg aner rett og slett ikke hvor jeg skal begynne.....

     

    Jeg har sett meg ut et par fine kataloghus fra leverandører som Tyrolerhus og Boligpartner, men jeg vet jo ikke om jeg vil få byggetillatelse til dette når det er så mange reguleringer å forholde seg til, og det er jo surt å ha betalt det hvite ut av øyet for en tomt man allikevel ikke kan bruke til det man hadde tenkt.

     

    Finnes det derfor noen "sjekkliste" for hvordan jeg skal gjennomføre dette? Bør jeg velge et kataloghus først, og deretter finne en tomt som passer mtp. reguleringsbestemmelsene?

     

    Eller kjøpe første og beste tomt, og risikere å måtte bygge et "dårligere" hus enn planlagt?

     

    Og hvor fleksible er egentlig kommunene dersom jeg f.eks vil bygge litt høyere enn tillatt gesimshøyde, eller større enn BYA?

  9. Jeg deler ut Frozen Synapse til Steam. Vinneren blir trukket i morgen den 1 november kl 18 med Random Thing Picker. Send meg en PM for å delta i trekningen.

     

    For å delta i trekningen må du ha vært registrert på dette forumet i minst 6 mnd. eller ha gitt bort spill i denne tråden

     

    Les mer om Frozen Synapse her:

    https://www.gamer.no/artikler/spennende-taktikkspill-til-steam/139147

     

    EDIT: Da var det over for denne gang, vinneren har blitt kontaktet på PM

    • Liker 5
  10. Fint at du bryr deg! Er dessverre mange barn som blir utsatt for omsorgssvikt.

     

    Anbefaler først at du snakker med barnet og hører om det faktisk er tilfelle at vedkommende har vært alene så lenge. Kanskje har andre i familien hatt omsorgen osv. Hvis vedkommende går i samme klasse som barnet ditt kunne du kanskje hørt om lærerern eller rådgiver på skolen vet noe?

     

    Hvis dette faktisk stemmer så er det et soleklart tilfelle av omsorgssvikt og da må det meldes til barnevernet!

     

    Ikke bry deg om at barnet blir "straffet". Hvis mor og stefar virkelig er så tette i skallen at de bare reiser bort, så kan man trygt anta at disse foreldrene er totalt uskikket til å ha barn. Og barnevernet må kobles inn omgående!

  11. Jeg deler ut en nøkkel til Tropico 4 på Steam. Vinneren vil bli trukket i morgen den 25 oktober kl 1800 med Random Thing Picker.

    Send meg PM for å delta :)

     

    For å delta i trekningen må du ha vært registrert på dette forumet i minst 6 mnd. eller ha gitt bort spill i denne tråden

     

    EDIT: Da var trekningen over, vinneren har fått PM

    • Liker 2
  12. Jeg har en drøm om å bygge hus i Oslo-området, men da må jeg jo ha en tomt først og det er visst helt umulig å få tak i.

    Pr i dag er det 10 tomter til salgs i Oslo, altså en by med nesten 700.000 innbyggere er det bare TI valgmuligheter og det er hvis man i det hele tatt har råd til å betale prisen....

     

    Det er ikke noe særlig bedre i de tilstøtende kommunene heller, i hele Akershus fylke er det nå bare 98 tomter for salg

     

    Jeg har vært en del å reist i Europa og Australia, og byer med tilsvarende størrelse og innbyggertall har ofte flere hundre ledige tomter til enhver tid.

     

    Så hvorfor er det så vanskelig å få tomt i Oslo? Er dette et resultat av byplanleggingen? Isåfall, er det noen som da kan fortelle meg hva som er Oslo kommunes plan når det kommer til boligtomter?

     

    Og finnes det noen lure triks for å kjøpe tomt som ikke er ute på det åpne markedet? Det virker jo som om de store utbyggerne ofte gjør dette

  13. Hei

     

    Har lest litt rundt om Kit cars, altså at man kjøper en bil som byggesett og monterer den selv.

     

    https://www.factoryfive.com

     

    Ser at Factory Five har mange fine modeller som absolutt frister å bygge, men hvordan går man frem for å få til dette?

     

    Hvor enkelt er det å registrere en slik bil for å kunne kjøre på norske veier?

     

    Og hvor mye kunnskap trenger man? Er byggesettet så enkelt at alle delene kan skrues sammen, eller må man også være dyktig til å f.eks sveise?

     

    Har ikke selv noe særlig erfaring med å mekke, men er veldig interessert og hensikten med å påta seg et slikt prosjekt er jo først og fremst at man skal lære.

     

    Hadde vært hyggelig hvis noen her med erfaring som kunne tenke seg å dele den med oss :)

  14. Til trådstarter: synes ikke situasjonen din ser så ille ut. Ser man bort ifra boliglån og studielån har du ca. 70000kr i hastegjeld og med en årsinntekt på 500.000kr så burde jo dette være relativt enkelt å bli kvitt. I tillegg har du jo bolig som du kan bruke som sikkerhet hvis kreditorene ber om dette.

     

    Hvis du skal leie ut leiligheten din, husk at du da må betale 28% av overskuddet i skatt. (Felleskostnader gir rett til fradrag)

     

    F.eks hvis du sitter igjen med 10.000kr per måned, så blir skattekostnaden 2.800kr

     

    Så hvis du da må betale 7.200kr eller mer for å leie et annet sted, så lønner det seg ikke å flytte.

×
×
  • Opprett ny...