Gå til innhold

Ole Emil Johnsen

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ole Emil Johnsen

  1. Vi har sko, tannbørster, basketballer og t-skjorter med sensorer, som rapporterer direkte til nettskyen.
    Og på sikt utgjør disse det samme impactet på hverdagen til folk, som alle de brødristerene, kjøleskapene og vaskemaskinene som skulle utstyres med Java og egen IPv6-adresse på slutten av nittitallet. Jadda. De som putter produkter i salg, legger bare på EN ønsket product feature per år. Tror ikke du skal forvente at bilen eller kjøleskapet ditt blir SÅ sosialt det neste året. Bilen din har vel knapt fått DIGITAL radio (WAP) ennå?

     

    Ja, vi vet lite om hvordan dette kommer til å bli. Og en innovasjon kan forandre alt, enten ved at utviklingen speedes opp eller om det oppstår et nytt behov.

     

    Og selv om det hadde vært digg om kjøleskapet kom med automatisk shoppingassistent, koblet opp mot badevekta, kostholdsappen og matbudsjettet i banken, så tviler jeg på at det blir en realitet med det første.

  2. For meg er denne artikkelen allerede utdatert og gammeldags. Dette er mer refleksjon over hvor vi er idag og ikke hvordan det kommer til å være de neste årene.Tittel passer ikke til saken.Ellers er det lett å se at skribenten av denne saken bare henger med - men er langt ifra cutting-edge på området.

     

    Artikkelen er en overordnet oppsummering fra årets SXSW i Austin. Så det stemmer at dette er en refleksjon av hva tankelederne og bedriftene ved denne konferansen fokuserte på.

     

    Selv tenker jeg at dette er noe ganske mange organisasjoner i Norge kan ha nytte av å høre om, som er målgruppen jeg primært har skrevet for.

     

    Og jeg tror vi kan være enige i at majoriteten av norske virksomheter i dag, ikke opererer i nærheten av "cutting-edge", selv om vi er mange enkeltpersoner som er godt oppdatert på hva som rører seg der ute i verden.

  3. Skremmende lesning. Jeg veit sannelig ikke om det er bedre at selskaper veit alt en foretar seg enn at staten sitter på "mappa di".Big data burde igrunn forbys. Jaggu glad for at jeg bruker DNT, AdBlock, ikke har facebook, twitter (eller annen sosial media) konto.

     

    Digitaliseringen av samfunnet har kommet så langt at vi neppe helt klarer å forstå omfanget av det. Hver gang du bruker mobiltelefonen, surfer på nettet og drar bankkortet, så registreres det data. I Norge beskyttes vi dog av en rekke regler, som gjør det vanskeligere å sammenstille data lovlig. Men det er vel liten tvil om at personvernet i dagens samfunn vil komme til å bli en svært viktig debatt i årene fremover.

×
×
  • Opprett ny...