Gå til innhold

espen5b

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av espen5b

  1. Koblet du kablene likedan som de sto? Kan være at pc`n prøver å boote fra HDD`n og den da mangler en fungerende windows-installasjon (og derav feilmeldingen)

    Det stemmer! PCen fungerte helt fint med gamle nVIDIA-skjermkortet mitt, men da jeg byttet til AMD sine drivere og la til 8GB RAM, så har det vært mye tull. PCen fungerte istad helt utmerket, etter jeg formaterte begge diskene. Men da jeg skulle restarte etter jeg hadde installert AMD-drivere og diverse, så kom samme melding som jeg fikk for et par dager siden.

    Hvilken disk er satt opp som boot disk i BIOS og hvilken disk er OS installert på?

    OS er installert på SSD, og boot er på SSD. 

  2. Fikk forøvrig samme feilmelding som deg tidligere i år.

    Endte opp med å reinstallere.

    Koble disken til annen maskin og kopier ut det som er viktig :)

    Jeg formaterte PCen i dag for å fikse dette problemet. Alt fungerte fint, men det stod at det bare var SSDen som var plugget inn, og ikke HDDen som jeg har i tillegg. Inne på diskbehandling, så stod HDDen oppført, men kunne alikevel ikke bruke den som lagringsstasjon eller noe sånn. Jeg lastet ned alle drivere som PCen trengte og valgte å reboote og koblue ut og inn kablene til HDD og SSD, da PCen gikk på fikk jeg samme, gamle feilmeldingen ''BOOTMGR mangler''. 

     

    Dere kan se her hvilke partisjoner jeg har. Vet ikke hva ''Disk 1 ledig plass'' er for noe. Men disk 0 er hvertfall HDD og disk 1 er SSD.

    post-296801-0-39626700-1463158593_thumb.jpg

  3. Kan det være dårlig kontakt i satakabel eller strømkabelen til disken?

    Har sjekket dette, og det virker ikke som det var problemet.

    Er jo gammel hardware du har. Kan godt hende bios batteriet begynner å bli slitt

    Tviler på det, dette skjedde etter jeg endret mye på hardware mitt.

     

    Jeg får nå en ny melding som er ''BOOTMGR is missing''.

     

    Har prøvd mange ting, men ingenting som funker permanent. Blææh blir frustrert av slike ting som dette. 

  4. Heisann! Jeg fikk i går en slags ''freeze'' på PCen min da jeg spilte Overwatch. Hele PCen stoppet opp, og det kom en slags ''DRRRRRRRR'' lyd. 

     

    Da jeg startet opp PCen fikk jeg opp dette bildet her: 

     

    post-296801-0-20799200-1462656551_thumb.jpg

     

    Her er specsa mine:

     

    Corsair HX 750W PSU

    XFX AMD Radeon R9 390X

    Intel® Core i5-2500K Processor
    MSI P67A-GD65 B3, Socket-1155

    16 GB RAM

     

    Jeg må selv inn i BIOsen og endre oppstarten til SSDen min. Det er ikke hver gang det funker heller, noen ganger får jeg opp den feilmeldingen.

     

    Jeg har prøvd å ''reparere'' i Windows med CD, men det hjalp heller ikke.

  5.  

     

    Ville testa skjermkortet i en annen maskin om mulig. Kan jo være DoA

    Har sett andre har hatt samme problem som meg, så det må vel være mulig å fikse? Så det var snakk om å ''cleare CMOSen'', men jeg finner ikke det på hovedkortet mitt.

     

    Det er den jumperen ved siden av batteriet. JBAT1. Flytter du pinnen slik at den dekker de 2 pinnene helt til høye sletter du CMOS

     

    Jepp, gjorde det nå! Uheldigvis, så fungerte heller ikke det. Skjermen er fremdeles helt svart, selvom alle viftene og lysene i PCen fungerer som det skal. 

     

    Hadde aldri trodd jeg skulle være borti slike ting som det her.

  6. Da ville jeg ha forsøkt bios oppdatering

    Prøvde det med MSI Live Update, ingenting skjedde.

     

     

     

    Dette er forresten kablene jeg bruker, er det rette kabler? To kabler, den ene er 8pin og har to 6pin tilkoblet i samme, den andre er 6pin PCI-E med en blå kabel som går til strømforsyning

     

    Du bruker 2 slike blåe kabler til skjermkortet?

     

    Det stemmer, to blå kabler som går til strømforsyning, mens PCI-E står i skjermkortet.

  7. Corsair HX 750W PSU

    Intel® Core i5-2500K Processor
    MSI P67A-GD65 B3, Socket-1155

    16 GB RAM

     

    Jeg oppgraderte nettopp grafikkortet mitt til en XFX AMD Radeon R9 390X, før jeg tok det inn i hovedkortet, så fjernet jeg gamle nVIDIA drivere fra 680-kortet mitt, slik at det skulle være klart fra denne siden her: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

     

    Etter jeg koblet til det nye skjermkortet, så vil ikke PCen registrere noe form for bilde. Så jeg kan hverken starte opp til startskjermen, eller gå inn i BIOs.

     

    Har noen av dere peiling på hva jeg har gjort galt?

  8. Vedørende CPU kjøler: Jeg kan også anbefale EVO 212. Den koster 350 kroner og yter nesten like bra som de dyrere kjølerene til 700,- Du vil få knallbra overklokk med denne.

     

    Det er ikke CPU'n som holder deg tilbake i spill, det er grafikkortet :) Derfor vil nytt grafikkort være et smart valg i første omgang. Så kan du vurdere å oppgradere CPU, ram og HK om ett år dersom du synes ytelsen begynner å bli dårlig.

    Det var det jeg tenkte nå ja! Jeg gikk for Noctua NH-U14S viften, ettersom den virket veldig god for å ha i lang tid fremover :)

  9.  

     

    Det jeg ville gjort var jeg deg, var å kjøpt en ny CPU kjøler, og overklokket din CPU til 4.0 - 4.5 Ghz. Kjøp enten Noctua NH-U12S eller U14S (sist nevnte er best, men litt dyrere). Så går du for det XFX R9 390X kortet fra CDON (før tilbudet er over da...)

     

    Noe du kan vurdere er å bytte ut dine RAM brikker, og gå for et 16GB sett. Noen nyere spill begynner å gå over 8GB grensen.

    Hørtes veldig smart det ja! Bestillte nå nettopp R9 360X fra CDON, så går jeg nok for ny vifte og OC på 2500k CPUen. Håper virkelig at dette skal få FPSen min opp i det meste. 

    Er enda litt trist med 30 fps Dark Souls 3 på PS4en min, hadde vært en helt annerledes opplevelse med 60fps.

     

     

    En ting en kan vurdere litt om en skal handle litt kostbar cpu kjøler og nytt minne er å slenge ut en annonse på finn 2500k,hk og minne selges 2000 kr. Får du solgt det er det jo ikke så stor prisforskjell opp til 6600k, ett rimelig hovedkort og ddr4 minne

     

    Det er meget sant det. Tror alikevel jeg går for de delene jeg har nå med nytt skjermkort, ny vifte og mer RAM, og så kan jeg ta ting videre der fra en gang. Kommer vel nye prosessorer etc til/rundt sommeren og, så kan nok vente med det tenker jeg.

    • Liker 1
  10. Det jeg ville gjort var jeg deg, var å kjøpt en ny CPU kjøler, og overklokket din CPU til 4.0 - 4.5 Ghz. Kjøp enten Noctua NH-U12S eller U14S (sist nevnte er best, men litt dyrere). Så går du for det XFX R9 390X kortet fra CDON (før tilbudet er over da...)

     

    Noe du kan vurdere er å bytte ut dine RAM brikker, og gå for et 16GB sett. Noen nyere spill begynner å gå over 8GB grensen.

    Hørtes veldig smart det ja! Bestillte nå nettopp R9 360X fra CDON, så går jeg nok for ny vifte og OC på 2500k CPUen. Håper virkelig at dette skal få FPSen min opp i det meste. 

    Er enda litt trist med 30 fps Dark Souls 3 på PS4en min, hadde vært en helt annerledes opplevelse med 60fps.

×
×
  • Opprett ny...