Gå til innhold

Hallelaja2

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hallelaja2

  1. Spiller Pro Cycling Manager 2013 på PCen min(http://www.komplett....aspx?sku=632689), og hver eneste gang jeg nærmer meg slutten av et ritt, så kommer det en dure lyd og så kommer det opp på skjermen "ingen signal"(Har sjekket at kabelen sitter ordentlig i). Da er jeg nødt til å skru av PCen.

     

    Trenger hjelp, dette begynner å irritere meg noe grenseløst!

     

    Har du kjøpt spillet? eller lastet ned via torrent?

    Hvis du har kjøpt spillet har utvikleren som regel en support linje man kan ringe.

    Hvis du har lastet ned spillet på torrent, så kan det være cracken som er dårlig.

  2. Skal ha meg en ny stasjonær pc til spilling og til musikkinnspilling. Budsjettet er på 15k. Trenger kabinett pluss innmat og skjerm.

    Kan dette være et alternativ - http://cdon.no/elekt...dows_8-23828909

    Eller skal jeg bare sette sammen en selv.

     

    Hva sier ekspertene?

     

    Den pcen ser grei ut den :) Til musikk prod virker den godt egnet ihvertfall. Du burde kanskje vurdere å skaffe ett eksternt lydkort. Da dette gir flere muligheter innen musikkproduksjonen. Man kan for eksempell plugge gitaren, bassen eller en mikrofon i lydkortet. Det er gull!!! Eksterne lydkort gjør også at man slipper og smelte det interne lydkortet som følger med i pcen.

     

    Det sto ikke noe om kjøling/vifte som jeg kunne se på nettsiden der. Når man produserer musikk er det veldig greit at det ikke er masse bakgrunnstøy fra en plagsom vifte. Spesielt under opptak med mikrofon.

     

    Ellers kunne jeg anbefalt deg at du skaffer ett bra headsett til mixing. Det er en veldig grei invistering å gjøre.

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=256102

     

    Dette er det de beste hodetelefonene jeg har vært borti noengang. De er også ganske så rimelige, men banker headsett som beats rett i søvlene. Foretrekker ofte å mixe på disse, istedet for å kjøre monitorer. Det er også greit å ta hensyn til eventuelle naboer og andre i huset.

     

    Midikeybord er også en grei ting å ha. Da ville jeg anbefalt ett fra berhinger (Erfarne produsenter tenker ofte fy fy når de hører ordet berhinger)

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=607577

    Har dette selv, og er storfornøyd med det :)

     

    Hvis du har en pad/nettbrett, så skal du vite at det finnes gratis apper som du kan bruke som mixer.

    Dette er kjempegreit når man begynner på mixe stadiet i produksjonen. Da sparer man mye tid.

    Du sparer også masse penger, for en orgentlig ssl mixer med motoriserte fadere koster fort flesk.

     

    Håper jeg gav deg ett svar som var noelunde ok.

     

    ps det ville vært kjekt om du postet en link med musikken du lager ;)

  3. Hei alle dere vakre data genier der ute :) Jeg har støtt på ett lite problem! Jeg prøver å installere ett virtuell synthesizer på en ekstern hardisk, men får det ikke til. (Det er dette som er anbefalt). Det popper opp en melding om at det ikke er plass på eksterne hardisk, noe som i og for seg er feil. Programmet jeg skal installere er på ca 50 gig, og jeg har over 100 gig ledig.

     

    Jeg regner med at problemet oppstår fordi enkelt filer under installasjonen er for store, og kjære samsung har satt en begrensning på hvor store enkeltfiler kan være. så spørsmålet mitt er da egentlig hvordan fjerner jeg denne begrensingen??

     

    Den eksterne hardisken er en Samsung s1 Mini.

     

    Håper på hjelp, hilsen en frustert musikk produsent.

     

    (ps har ikke plass på labtopen til å installere der, fordi den har en liten ssd disk. Den stasjonære pcen som jeg egentlig bruker svikter, og det er derfor jeg har endt opp med labtopen).

  4. Hei alle der ute! Jeg lurte på en ting, og det er når cannabis blir lovlig i Norge? Det er jo selvfølgelig umulig å si eksakt, men lurer allikevel på det.

     

    Det har jo skjedd mye endringer i situasjonen rundt dette narkotiske stoffet i det siste. To stater i U.S.A har legalisert for alle, og ikke bare medisinsk. Danmark vil mest sannsynlig gjennomføre en prøvemodell i 3 år for å se om de skal lovlig gjøre cannabis, og mange ungdoms partier stiller seg positive eller nysgjerrige på om de vil legalisere eller ikke.

     

    Hva tror dere? Jeg tipper 20 år, fordi først må USA legalisere, og muligens storbritania før norge kommer til å vurdere det.

     

    Ps bruker ikke cannabis selv, men har en bror som bruker det mot chrons,

  5. Hei! Jeg er en gutt i 20 årene som har fått det for seg at jeg skal begynne på ritalin igjen. Jeg sliter med en A.D.D diagnose, og lurer på hvorden det er å begynne på igjen? Jeg har ikke tatt ritalin siden jeg var 18, og lurer fælt på hvordan prosessen er. Må jeg inn å ta nye blodprøver, og ny eeg? Eventuelt samtale med lege? Isåfall passer det veldig dårlig, siden legen min er i bergen, og jeg er i florø helt til 16 mai. Jeg må helst begynne på ritalinen kjappest mulig.

  6. Jeg har en notebook k54c, den gjør susen. Kjører deadspace 3 på full grafikk. Kostet egentlig 3000 tror jeg, men jeg kjøpte heller den til 4000 med ssd disk. Kjøpte den i høst, så den er vell ikke aller nyest. men kjører de fleste spill. Har en i3 prosessor også. Hvis jeg var deg ville jeg ventet til skolestart. Da gjennomfører dinside.no en test over billige skole labtoper, og k54c vant i fjor.

  7. Hei, det er mye jeg ikke forstår meg på i værden. Kanskje spesielt når det gjelder høytallere. Det jeg ikke forstår er hvordan en høytaller kan spille to forskjellige toner-lyder samtidig. Det er jo bare 1 membran som vibrerer og skaper trykkbølger som vi oppfatter som lyd. Så hvordan i huleste klarer en høytaller å spille av flere instrumenter samtidig?

     

    Er litt over snittet interessert i musikk, så jeg begynte å lure på om høytallere bare spiller av en "lyd" om gangen, men at det går så kjapt at vi oppfatter det som flere forskjellige lyder samtidig? Det gir heller ikke mening, fordi hvis man skrur opp frekvensen på en høytaller ( hvor kjapt den vibrerer) så blir jo bare tonen lysere. Noen som har en bedre ide?

  8. Ja det er ofte lett å ta inn for mange elementer. Dersom dere skal spille inn live, så er det viktig å kjøre trommene på en seperat kanal. Hvis man spiller inn med bare ett opptak av alt, så blir trommene som regel for lave, fordi tromme mikrofonene er lavere innstilt enn de andre mikrofonene. Dette er fordi de lager en del lyd fra før av, og trenger ikke like mye forsterkning av lyden. Live kan det høres helt bra ut, men på opptak høres nesten ikke trommene. Gjorde denne feilen på en turne engang, skulle tatt med ett ekstra lydkort..... :ph34r:

  9. Hei jeg lurer på om noen andre har gjort seg tanker om hvorfor det er så mye skikkelig dårlig elektronisk der ute? Jeg begynte å tenke over hvilke dubstep/electronica/house artister som faktisk har klart seg, og jeg fant ut en mulig forklaring.

     

    1 skrillex, Savant, Deadmau5, har alle hatt en musikalsk bakgrunn, hvor de enten har spillt piano eller vært med i band. Deadmau5 hadde blant annet pianotimer som barn, mens skrillex og savant begge har vært med i metall-band.

     

    Jeg tror dette hjelper dem i å strukturere låter, og at slike ting som akkord-progresjon faller dem mer naturlig inn. For når jeg hører på såkalt dårlig elektronisk musikk, så er det som regel ingen sammenheng i melodien, eller at den rett og slett ikke eksisterer.

     

    Noen andre som har gjort seg tanker om dette? Eller kan komme med tips til god elektronisk musikk som har mye melodi i seg. Jeg kan personelig anbefale

     

    1lamaitrè (Norge)

    2Savant ( norge)

×
×
  • Opprett ny...