Gå til innhold

metrom

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av metrom

  1. Utrolig rart at vi her i norge ikke har begynt å bruke facebook før nå. Det har jo tross alt eksistert siden 2005(?). Jeg visste ikke at det fortsatt var sånn at det tok flere år før noe bevegde seg over atlantern sånn som det gjorde på 50-60-tallet.

    8593968[/snapback]

     

    Facebook ble ikke åpnet opp for resten av verden før høsten 2006.

  2. Synes de burde hive sammen en stor versjon av eMac. En med samme design bare 2x - 3x så tykk. Da kunne de hivi i 2-3 hdd'er og et mye bedre skjermkort. Da kunne den konkurrert mot vanlige maskiner. Apple maskinene idag har litt nisjé.

     

    eMac: Liten og svak powermac: alt for dyr.

    5356146[/snapback]

     

    eMac?

     

    Apple seller jo ikke eMac lengre. Takk og lov for det.

    Konkurrere mot vanlige maskiner? Apples nisjé i dag fungerer utmerket, i stedet for å endre macer til å konkurrere mot vanlige maskiner la heller de som ønsker å bruke mac som verktøy bruke mac. Ønsker ikke en ensretting av markedet, differensiering og mangfold har mer verdi.

  3. de eier tydligvis ingen skam. er jo helt latterlig at de ikke klarer å finne på sitt eget design. det viser jo bare at de underlegger deg apple sin design og kommer krypende etter uten noen sans for inovativt design. patetisk.

    pff.. ta no og se på denne oppmot mac mini så ser du jo tydelig forskjell. eneste likheten er jo dimensjonene, og at den er firkantig med avrundete hjørner. skal man begynne og si det samme om bærbare pc'er vs ibook/powerbook?

    Ikke drit deg ut.

    Etterligningen er slående, uten at det er noe galt i seg selv.

     

    Er positiv til at også x86-verdenen får seg en slik boks.

  4. Tok utgangspunkt i at det her var snakk om slik avgift i Norge. Og med den nye lov endrings forslaget blir det jo lovlig å kopiere (Slik jeg har forstått det). Så da blir det vel ikke dobbelt opp. Forutsetter at man fortsatt har lov til å dele med familie og venner sef.

    Hahahahahaha lovlig å kopiere. Sannheten er at de har ingen mulighet til det, om de skal implementere EU-direktivet. Enten så må de forby bryting av kopisperrer (Ingen mp3, ingen kopiering for noe som helst formål), eller så må de legge ned veto. Det er ikke noe slingringsmonn der. Norge kan selvsagt vedta sin egen "nesten-men-ikke-helt" åndsverklov, og gi EU fingeren "dette er det dere får". Det hadde sannsynligvis vært det beste, fordi da blir det mye hardere for EU å kjøre det gjennom systemet. Vedtar vi ikke en ny lov kommer nok pisken relativt kjapt etter valget.

     

    Kjella

    Jo, det er slingringsmonn i EU-direktivet.

    Direktivet er utydelig og åpner for en Norsk versjon. Det er også derfor kulturkomiteen på Stortinget faktisk kommer med en norks tolkning. Dette ville de ikke gjort om lovforlaget ikke hadde hatt en sjans i Stortinget og EU.

    En annen side er jo at det er tvilsomt at EU gidder å krige mot Norge på denne loven. Det er en liten sak.

  5. Denne avgiften er ikke noe nytt som sådan, da alle som har kjøpt tomme opptakskassetter har betalt en slik avgift allerede. Om en slik avgift innføres må det bli mye friere og flytte musikk til forskjellige medier etter hva man måtte ønske.

    Staten gir allerede direkte fra statsbudsjettet til rettighetshavere for å kompensere kopiering av plater. Tror det var på rundt 50-60 mill. i år...

     

    Det er en mye bedre løsning spør du meg, på denne måten rammer ikke loven de som faktisk bruker CD/DVD-plater lovlig.

  6. Ser ikkje behovet for 512MB til dagens bruk, heller ikkje i nær fremtid!

    Eg kommer ikkje til å få bruk for 512MB minne på et skjermkort! Eg f.eks har LCD skjerm som kun går opp til 1280x1024 oppløsning, som aldri vil kunne ta i bruk 512MB minne. Da må først LCD produsentene øke oppløsningen på skjermene, fordi eg komme aldri til å gå tilbake til CRT skjerm!

    Vel, vil du se hva fremtiden vil bringe Windows-plattformen mm. så tat du en titt på Mac OS X Tiger.

    Her kommer 512MB VRAM til nytte.

    Gjennom teknologier som Quartz Extreme og Quartz 2D Extreme som begge er en del av Core Image, blir alt av vindusbehandlingen (windowmanager) og selve opptegningen av innholdet i hvert vindu, behandlet av GPUen.

    Skjermkortet avlaster CPU, som kun sitter igjen med å sende små enkle kommandoer til GPUen.

     

    Nå kan du jo tenke deg at hvis man har mange vinduer oppe, med komplekst innhold, så vil stor VRAM være av stor fordel, slik at swappingen til RAM blir minimal om ikke helt utelukket. Stor VRAM avlaster dermed RAMen og traffiken på broen mellom disse.

     

    Lese mer, ta en titt på denne dyptgående artikkel: http://arstechnica.com/reviews/os/macosx-10.4.ars/14

  7. ja, heldigvis gjør du det :)

     

    7200 tar minimalt mer strøm enn 5400. og ingen større varmeutvikling og støy. har testet dette selv på en powerbook.

     

    dette er til stor kontrast til vanlige desktop 7200disker som sliter med stor varmeutvikling og vibrasjoner.

  8. ekstern disk er uaktuelt.

    må ha 2.5" intern med 7200rpm. Hastighet!

     

    Seagate annonserte i høst 2004 at de skulle komme med 7200rpm opptil 100GB, hva har skjedd? det kommer jo ingenting fra de.

     

    vurerer å kjøpe 5400rpm 100GB seagate momentus, men leit hvis 7200 er rett rundt hjørnet.

  9. Har lenge siklet på en Hitachi Travelstar 7K60 7200RPM 60GB til min Powerbook.

     

    Men er synd å måtte gå ned fra 80GB til 60GB for å få den høye ytelsesøkningen den gir.

    Har faktisk lånt den disken en dag og testet den, det var en fantastisk opplevelse fra min 4200rpm 80GB.

     

    Dessuten er den jo litt "oldnews", hvorfor har ikke flere 7200rpm disker kommet på markedet?

     

    Når vil det eventuelt komme en 7200rpm med høyere kapasitet enn 60GB?

  10. En Powerbook-artikkel fra Freakforum:

     

    Harddisker er som kjent flaskehals nummer en i alle systemer, men spesielt på bærbare. Apples Powerbook 15" FW800 er intet unntak, men det finnes så vidt jeg kjenner til ingen artikler til dags dato på nettet som forklarer hvordan du gjør dette. Merk at dette er en lang prosess og er tildels risikabelt. Begår du en feil, vil din ordinære garanti samt Apple Care-garantien bli brutt!

     

    Les mer her...

  11. Apple må lære seg priser syns nå jeg

    Produktene fra Apple betaler man for mye mer en bare hardware, noen setter pris på dette eller nærmest verdsetter f.eks. design mye mer enn hardware, andre vil ikke bruke penger på dette og kjøper noe annet.

     

    Hver sin smak, om noen ønsker å bruke litt mer penger på andre faktorer enn hardware så må de få lov til det.

  12. Hvordan er bluetooths batterikonsum på en laptop i forhold til en optisk USB mus?

     

    Jeg har alu Powerbook med innebygget bluetooth, lurer på om jeg får mye lavere batterilevetid på den i forhold til en USBmus....

     

    Er det noen som vet om det kommer OSX drivere til denne musen i fremtiden?

    Det sies at de 2 standardknappene + scroll fungerer fint uten drivere, men hadde jo vært fint å kunne brukt de andre også :)

     

    metrom

×
×
  • Opprett ny...