Gå til innhold

KarlChilders

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KarlChilders

  1. ESTA varer i 2 år, det ser du på lenken nevnt tidligere i tråden.

    Takk :)

     

    Når jeg skal fylle ut ESTA-informasjonen står det "In the First (Given) Name field, enter your first (given) name as the first name appears on your passport under the First og Given name field. Do not include the middle name in this field. The first name is required to complete the application...."

     

    Blir litt forvirret om jeg skal fylle ut mellomnavn eller ikke. Det står jo i fornavn-feltet på passet? Noen som vet?

  2. Finner ikke flere fag som r relevante eller interessante for min utdanning denne våren, men har altså kun 25 studiepoeng.

     

    Fra høsten av vil jeg drimot ha få problemer med å finne fag som fyller 35 studiepoeng. Hvordan er reglene for dette? Kan jeg ta igjn neste semester, eller blir en større andel lån som følge av at jeg kun tar 25 studiepoeng dette semesteret?

  3. API håndteres av det enkelte flyselskap, og det varierer litt hvordan de gjør det. Det kan gjøres når du bestiller billletten, eller etterpå, men helst noen dager før du reiser.

     

    For ESTA kan du logge inn med IDen på din ESTA, og laste ned siden derfra. 

    Beklager mange spørsmål altså, men håndterer flyselskapet da API'en av dem etter at den er fylt ut, eller må jeg ta med en kopi til innsjekking?

  4. Har aldri opplevd å bli spurt om ESTA (men jeg har også alltid med en kopi). For flyselskapene holder det at du fyller ut API: https://en.wikipedia.org/wiki/Advance_Passenger_Information_System

    Er dette noe jeg fyller ut i forbindelse med bekreftelsen med kjøpet av flybilletten, eller er det et skjema jeg finner et annet sted?

    Får jeg tilsendt ESTA-bekreftelsen på mail etter at jeg har fylt den ut, eller må jeg sende en forespørsel om tilsending av kopi?

  5. Man betaler vanligvis ikke hotell med nettbank eller paypal. Det varierer litt om man betaler alt med kredittkort ved bestilling, eller når man sjekker inn (ev. ut) fra hotellet. Bruker som regel hotels.com, expedia eller ebookers, eller hotwire.com når jeg er i USA.

     

    Dersom du reiser over grensen fra USA til Canada eller Mexico, må du ha pass og ESTA når du reiser som turist. Dersom du er i USA på studentvisum, må du ha med I-20 i tillegg. Hvem som trenger visum til Mexico ser du her: http://www.inm.gob.mx/index.php/page/paises_visa/en.html .

    Får jeg et ESTA dokument som jeg må ta med meg da?

     

    Får jeg betalt hotelloppholdet med VISA hvis jeg betaler når jeg ankommer eller forlater hotellet? 

  6. Hei! I februar vurderer jeg og en kamerat å reise til San Diego i California på guttetur. Vi vurderer å leie bil å kjøre til LA, men vurderer også å reise over grensen til Mexico. Det jeg har lest er imidlertid at det beste er å heller dra over grensen i en organisert reisegruppe, pga. sikkerhet og lignende. Noen formening om dette?

     

    Uansett hva vi velger; trenger man noen formelle papirer utenom pass? Man må naturlignok registrere seg elektronisk i ESTA for innreise til USA i utgangspunktet, men er det noe papirer man trenger å ha med seg når man skal over grensen igjen til USA, fra Mexico? De er jo langt strengere når man reiser inn i USA enn når man reiser ut. 

     

    Kort fortalt: Hvilke papirer/pass trenger jeg når jeg reiser inn til USA fra Mexico, etter en snarvisitt i Mexico?

     

    Også noen litt mer generelle spørsmål:

    Holder vanlig norsk førekort for leie av bil i USA?
    Hvordan er det med betaling? Fungerer mitt VISA-kort som vanlig? Bør jeg ha noen backup i forhold til hvis det ikke fungerer?

    Hvordan er det med betaling av hotell? Noen krever vel forskuddsbetaling/depositum. Kan dette betales via norsk nettbank, eller må jeg bruke paypal eller lignende?

     

    Takk for den hjelpen jeg kan få :)

  7. Leter etter en sang jeg hørte i dag. Sjangeren er vel instrumental/pop/elektronisk elns. I starten er det en dame som synger noe som jeg ikke helt hører sammen med det som høres ut som fiolin, også er hoveddelen et veldig fengende uten noe sang, men hun dama synger litt innimellom. Lykke til å hjelpe meg :p

  8. Tullestreker mener du? Vi er ikke i Britannia.

     

    Kjøp tre bokser med surstrømming. Åpne boksene halveis (så lokker fremdeles er helt på) og plasser de strategisk under under et av setene, en i hanskerommet og siste et annet lurt sted. Da vil de stå og sige lukten ut, og når de tror de har funnet kilden og kastet den ut er det fremdeles flere igjen.

     

    Om du ikke vet hvordan det lukter: (11:15)

     

    https://www.youtube.com/watch?v=UlbT3NZRjtc

  9. Et felt som det er lite forsket på er kosthold og trening med kreft, det er et felt jeg tror man kan hente mye på i forhold til sjanse for overlevelse. Virker som man har kjørt seg litt inn i sporet på å finne vidundermedisionen.

     

    Husker jeg så en dokumentar om en en mann som fikk vel noe sånt som et år igjen å leve. Sønnen hans fikk kunnskap gjennom en lege (eller var det en bok) om effekten av ulike planter. Gjennom knallhard trening og et helt utrolig strikt kosthold bestående av shaker med diverse urter og grønnsaker, deriblant "vidundermedisinen" gurkemeie ble han kreftfri.

     

    Var et par år siden jeg så dokumentaren på NRK, den kan absolutt anbefale å finne, men NRK har nok den ikke lenger. Mener denne far og sønn kom fra Canada.

  10. Hei.

     

    De siste par dagene har jeg fått problemer med nettverket. Jeg bor på hybel og deler nettverk med mange andre. Ingen av dem har problemer. Heldigvis har en av dem trådløs router som jeg kan koble til og da fungerer det, men vil jeg bruke kabel-forbindelse, da det er raskere.

     

    Dette har altså bare oppstått de siste dagene, først sto det uidentifisert nettverk, men i ettermiddag har det stått begrenset nettverk. Ser en del andre som har hatt problemer med dette på windown 8 og jeg prøvde å følge denne guiden, noe som fungerte fint helt til jeg skulle ta backup av et nummer i "value boksen" vist på bildet i vedlagt fil.

     

    Her står det ikke nummer.. Så enten om noen forklare hvorfor det ikke står noe nummer der, hvordan jeg kan finne så jeg kan prøve denne guiden videre, eller har andre tips til hvordan jeg kan løse problemet?

     

     

     

     

     

     

    post-296463-0-11787400-1414011071_thumb.jpg

  11. Trenger litt hjelp med noe veldig enkelt sikkert. Holder på tegne over et bilde med anchor tool, men plutselig ble det en - (minus) ved siden av vertøyet og jeg kan bare fjerne streker, ikke tegne nye, da er det en + (pluss) ved siden av.

     

    Er helt sikkert bare en knapp jeg har kommet borti, men hvordan kommer jeg tilbake igjen? -_-

×
×
  • Opprett ny...