Gå til innhold

AMD-fan

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AMD-fan

  1. Skulle til å stille akkurat det samme spørsmålet som andre før, hvordan blir co2 forskjellig i  mengden en endring i forbruk av drivstoff.

    Og så, hvor langt er dette flyet, i dag er det visse regler om avstand mellom fly ved take off og landing for å unngå wake turbulens. Jeg lurer veldig på hvordan dem vil holde avstanden mellom vingene langt og høyt nok. Selv ved montering av vingene i forskjellige høyder front lav og så oppover på flyet, kommer flyet å få store problemer i forhold til begrensninger i AOA, siden vingene ved høy AOA, vill komme i skygge av hverandre.

    Og neste problemet vil være motorene. Begge over hverandre helt bakerst, hvordan blir det m.t.o effektivitet med nedre motoren, som åpenbart få luft gjennom kanaler? Liknende konstruksjoner har vært der før, men har hatt en del problemer ut utfordringer.

    Og angående COG vil denne konfigurasjon være ett mareritt også. Veldig uheldig vektfordeling med dem to tyngste enkel komponenter helt bakerst.

    For en liten stund har det vært en diskusjon om dette "konsept" på quora allerede. Virker litt som ett bløff om å finne investorer.

    • Liker 1
  2. Hvorfor aktiverte og deaktiverte pilotene MCAS 4 ganger på den korte flyturen. De skulle ikke hatt noe problem med å styre flyet manuelt med MCAS avslått og kunne trygt returnert og landet igjen. Jeg tror de tok seg for lite tid til å få flyet rettet opp igjen etter første stupet ned og at de pga flaps inne og for mye nese opp fikk noe turbulens over vingene og begrenset løft som gjorde at pilotene trodde det var feil med funksjonene for å styre halestabilisatorene. Da fikk de panikk og slo på MCAS igjen og på ny gikk nesen på flyet ned igjen. Samme ble foretatt 4 ganger og da var de så nær bakken siste hang MCAS ble påslått at flyet gikk rett i bakken. Altså en rein pilotfeil.

     

    Det står i artikkelen att dem ikke fikk brukt det manuelle trimhjul. Jeg ville nok regne med, att det er mer informasjon hvorfor dem har slått systemet på igjen. Og så er det å huske att pga feil plassering av motorer, som gikk på fullt, under forsøket å dra nesa opp motorene forsterket nesa opp effekten, men den lille delen som er høyderor av den horisontale stabilisatoren får nok ikke beste effekten heller, når hele stabilisator vingen er fullt trimmet til nose down posisjonen. Dessuten er det nok ikke akkurat en aerodynamisk suksess å trimme helt ned med den store delen og så med den lille bakre glippen å prøve å overstyre dette. Kan nok tenke meg att det blir noen rare luft strømninger, hvis ikke avløsninger av strømming og dermed null effekt og styrings funksjon i horisontalt retning.

    Boing har i mine øyene tatt en snarvei, som i luftfart dessverre ikke er akkurat noen gode løsning. Siden flyet oppfører seg så pass forskjellig pga omplassering av motorer burde det aldri vært tillatt att pilotene uten ny opplæringa på "ny" flytype fikk lov å sitter bak spakene. Spesielt siden det har vært ett ulykke av samme årsak før.

    Det er godt mulig att pilotene gjorde en feil, men jeg syns den er i så fall en følgefeil etter Boing, FAA, osv. osv.

    • Liker 2
  3. Sløserie av penger. DLD er ikke noe annet en bortkastet penger. Det blir bare masse styr, fare for datamissbruk og ikke noe godt av, siden de personer denne DLD tull skal hjelper imot, alvorlig kriminalitet, ungå dette tullet på ett blunk med vpn og proxy.

    Det kommer bare å koster flere ganger fra det som er anslått nå og blir til ingennytte.

    Denne pengene hadde blit mye bedre brukt i helsevesenet og eldreomsorg.

  4. Fortollingsgebyren er noe absolutt hull i hode. Hvis gebyrene skal ligger på dette nivå som de er nå burde frigrensa være i hvertfall 1500 kr. Ellers lønner seg det allikevell ikke å importere fra utlandet. Men jeg driver å importere mye bildeler fra Tyskland, og det lønner seg allikevel.

    Og til nå har jeg aldri opplevt at noen utenlandsbutikk beregner avsenderlandets moms, så jeg skulle betale dobbelt moms. Det er tull, siden det er etter europeisk avtale for å ungå dobbeltskat, som Norge er ett medlem av, ikke lov.

    Men selv fra butikker og forhandlere utenfor EU har jeg aldri betalt avsendermoms.

     

    Etter min mening er det ett total katastrofe mmed dagens system angående bruktkjøp. Hvis jeg handler noe på ebay, som jeg gjerne gjør, hvorfor i hulleste skal jeg momse dette intil Norge, det handler seg om brukt varer, som har blitt momset i forrige eiers land. Så da er jeg enig at det er en dobbeltbeskattning som er ike lovlig, og faktisk kan man har mye moro ved tollstasjon, når man klager på det.

     

    Og dessuten, hvor mye bedrageri er det for eks. med denne 200 kroner grensa i dag. Jeg kjenne mange nettbutiker som tilpasser regning på pakke så man slipper billig unna hvis man har betalt med kort. Har selv og kjenne flere som har bestillt noe for over tusen kroner, betalt med kort og på pakke stå det noe rund 190 kroner inkl frakt.

     

    Og ja, jeg kjøper masse tyske og engelske bok, klart at jeg handler de gjerne hos amazon. Det er veldig fint med momsfri handel. :-D

    • Liker 1
  5. Hmm, har hatt bærbar i flere år med 17 tommer. Når man skulle spille bråker den som ett jetfly, når skjermkort og prozessoren kommer opp i temperatur. I februar står jeg foran valget å kjøpe nytt bærbar eller setter op ett nytt stasjoner. Jeg valgte stasjoner med to skjermkort i SLI, siden jeg kan da spille alle spill i høyeste oppløsning selv i 3 D med bra framerates uten det det henger noenganger, ved siden av det er det bare å lemper in harddisker 10 ganger 3TB, det blir ett fint opplegg med USB hub og fordeling. I stua står det en 8 bay nas med 8 ganger 3 TB.

    Så da går det an å gjøre hva som helst. Og støy? Finns ikke, selv når riggen går på fullt med rund 700 Watt er det ikke noe problem å fa det støyfritt, lage vannkjøling selv, kjøper kjølere til brikkene, legger slangene ut, ner i kjellern, montere en litten akvariepumpe og en lastebilradiator. Ikke en eneste vifte som går.

    Det blir nok etterhvert ett nettbrett for bare surfe litt på sofaen eller leser noe i senga, mendet er ikke mulig og få sikkelig grafikk og prozessorkapasitet i en bærbaren, ikke å snakke om lagring.

    • Liker 2
  6. Jaja, husker nok gamle tider begynnt med Commodore 128 med 5,25 tomms disketter og datasette ( for de yngere, en vanlig kassette kunne brukes for å lagre data og programmer på), så har jeg begynnt å samle på data deler, og bygger min første PC, 8086 med 12 MHZ og turboknapp som økte til 16 MHZ, grafik fast på hovedplatine, 3,5 tommers diskette, uslålige 2Mb RAM, to 5,25 tomms harddisker med 20 MB hver, som bråker som ett F-16 fra 2 meters afstand ved oppstart og hadde samme effekt som en vibroplate når skrivehoder var i bruk, med 14 tomms CRT monitor som erstatter solstudio´n, og en skriver med 24 nåler som det var bare å flykter etter man fikk startet skiveoppdrag. MS-DOS 5.0 og Windows 3.0 Jaja, lenge siden det.

    Og i dag? AMD FX 8350 OC @ 5000 MHZ, 32.000 MB RAM; det samme som 1.600 tidligere harddisker; 2 nvidia geforce 660 oc skjermkort med 2.048 MB minne hver i SLI forbund, 6 interne harddisker med i sammen rund 9.000.000 Mb (9 TB) lagring og ekstern Asustor 8 bay NAS som mediaserver og privat cloud med 8 ganger 3 TB i raid 6 så rundt 18.000.000 MB (18 TB) og begynner å få lagringsplass problemer.

    Jeg kan godt husker mitt første modem det tok jeg i bruk med en 80486 med 33 MHZ. Å overføre ett fil fra 1,4 MB (ett floppy disk) tok lengre tid en å lagre det på disken å ta sykkeln og kjøre til nabobyen å levere det, i tilleg fikk man en litten prat øye i øye. I dag sitter jeg i bil og lytter til musikk over blåtann med mobilen min som igjen få musikken den spiller fra Nas´en som står hjemme, ligger på sofa´en og se på en film som ligger på Nas´en som har Boxee installiert, som igjen blir styrt over en app som er nedlastet til mobilen.

     

    Hvor avhenging har vi blit av den fine digitale verden, jeg liker den uten tvil, men hva hadde skjedd hvis en EMP ( Elektromagnetisk puls) hadde rammet helle verden med en gang og grillet alt av elekrtonisk utsyr? Skummelt å tenke på det helle vårt sammfun i dag har blitt så avhenging av helle teknikken.

    Begynner jo alerede å blir vanskelig å handler i butikken i dag når en telefonledning er ner.

    Som jeg liker å si, det er fint med data, så lenge den fungere.

×
×
  • Opprett ny...