Gå til innhold

Hakongul

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hakongul

  1. Jeg byttet fra Samsung som jeg har hatt en del år nå (S4 Active, S6, S7, S8) til One+ 6. Grunnen til byttet var at jeg var møkkalei av all bloatwaren som Samsung drev å dyttet telefonen min full av. Det var masete rett og slett, og når de da i tillegg overpriser enheten sin så er ikke det en vinnende kombinasjon for min del hvertfall.
    Strålende fornøyd med min One+6, den har alt jeg forventer av en toppmodell, men uten at man betaler en premium for merke og/eller drøssevis av unødvendige apps. Raske oppdateringer og responsiv kundestøtte har de også, det kan man ikke akkurat si om Samsung... :)

    • Liker 5
  2. Klør litt i fingrene å oppgradere, men det er ikke fra et nytte-perspektiv.. Samtidig så er det mye som skjer i prosessorverdenen nå på grunn av AMD's comeback, så jeg tenker jeg blir nødt til å sette meg ned og vente på neste generasjoner hvor 8 kjerner og forhåpentligvis flere PCIe baner blir standard. Coffee Lake kommer til å bli en generasjon av Intel prosessorer forbeholdt de som er nødt til å oppgradere pga død maskin eller liknende, kan ikke se for meg at mange gidder å bla opp for dette hvis de ikke må når det bare er et midlertidig stoppested.

    Om jeg ikke klarer å holde lommeboka i sjakk så får det bli en i9-7900X i så fall, men den har jo sine problemer den også

  3. Haha, leste brevet på Mashable.. De påstår at de er whitehat hackere, og vil overhodet ikke sammenlignes med blackhat hackere.. Og så truer de HBO og krever en ufyselig sum penger for å "ikke ødelegge HBO".

    Selve definisjonen på forskjellen mellom de to er jo at blackhat hackere gjør angrep for egen vinnings skyld, mens whitehat gjør det for å lære, bevise teorier om sikkerhetsbrister mm. og deretter rapportere dette til organisasjonen slik at hullene kan tettes..

     

    Som en ordentlig IT-professional (som de kaller seg) tar jeg avstand fra disse folka. De er kriminelle på lik linje som en vanlig innbruddstyv, og verden vil ikke savne dem om de blir buret inne med livstids-forbud mot bruk av alle former for elektronisk utstyr.

    • Liker 3
  4. Fun fact: Dette skjermkortet har like mye regnekraft som den raskeste supercomputeren i November 2001 hadde (målt i teraflops, https://www.top500.org/lists/2001/11/ )... Med 8192 prosesseringskjerner så var den nok kjapt på størrelse med et hus og brukte like mye strøm som en gjennomsnittlig norsk småbygd :p

    I November 2002 hadde Titan Xp blitt gruset av den flunkende nye maskinen til Japan (Earth-Simulator, https://www.top500.org/lists/2002/11/ )og denne moderne muskelmaskinen var jo så fresh at den 'bare' hadde 5120 prosesseringskjerner

    • Liker 1
  5.  

     

    Du hadde også prøvd sennheiser momentum wireless? Hvordan vil du rangere disse mtp komfort/hhodestørrelse ift bose/parrot?

    Jeg har Sennheiser Momentum Wireless AE, dvs min samboer har stukket av med dem så en stund siden sist jeg hadde de på hodet selv. Komforten er veldig bra på Sennheiser'ene og de vil passe større hoder uten problem sammenlignet med Zik'ene. Det negative med dem er en ganske middelmådig støykansellering sammenlignet med Zik'ene og Bose men samtidig etter min mening bedre lydkvalitet enn begge. Nesten alle headsettene har et eller annet kompromiss.

    Takk skal du ha. Kjenner det er litt vanskelig å bestemme seg for headset. Spent på hva du har å si om disse fra Sony, kom innom tråden din der du sammenlikner mange BT/ANC-headset, god lesing!

     

    Til en som vurderer sennheiser momentum wireless og denon gc20, hvilken av disse ville du anbefalt? Har bare prøvd sennheiser, og liker lyden og komforten. Men får ikke testet denon. Denon er i tillegg 1100,- kroner billigere :/ Hvordan er lyd og komfort sammenliknet med sennheiser? Såvidt jeg har skjønt har begge helt middelmådig ANC.

     

    Uten at jeg skal prøve meg på en sammenligning her da jeg aldri har prøvd Sennheiserne, tenkte jeg bare å nevne at jeg veldig sjelden bruker ANC på mine Denon headset. Det er rett og slett rimelig god passiv støydemping i klokkene så jeg trenger nesten aldri å supplere med elektroniske hjelpemidler :)

    Komfortmessig sett synes jeg de sitter rimelig godt, men det er verdt å merke seg at ved varme dager kan det at klokkene er såpass tette bli et problem. Blir varm og svett når jeg bruker disse ute om sommeren.

    Hvis du bor i nærheten av en HiFi Klubben butikk er jeg også sikker på at de lar deg ta et par av dem på lydtest! Lykke til  :)

  6. Det lyser billig plastikk lang vei.

    De beste støydempede hodetelefonene heter Parrot Zik 3, de går i hvert fall utenpå Bose i kvalitetsfølelse.

     

    Jepp, og det med billig plastikk og Sony er en ekstremt dårlig kombinasjon! Hvis bøylen eller en annen plastikkdel knekker på disse vil du få en kald skulder av Sony. De nekter plent å ta i noe som har en fysisk skade, og skylder på brukeren. Dermed vil det også være helt avgjørende å eventuelt kjøpe disse av et firma som tar forbrukerrett på alvor, og ikke lar seg styre av hva Sony gjør eller ikke gjør. Dustin Home for eksempel, de nekter å reparere Sony dersom det er en fysisk skade, fordi de vet at de ikke får noe igjen fra japsene. Styr unna er min anbefaling hvertfall

  7. Sitter på en Dell M3800 maskin her på jobb, og den er vel i bunn og grunn proff-varianten av XPS-15. Uansett har jeg noen erfaringer fra denne:

    Ytelse, byggekvalitet, pekeplate og tastatur er for meg hvertfal strålende. Maskinen er tynn og lekker (har dog dessverre ikke samme supertynne ramme rundt skjermen som XPS). Det er allikevel et par problemer som har oppstått for meg, heldigvis har vi god serviceavtale på disse maskinene:

    -Etter omtrent 3 måneder var den ene viften gåen og lagde en rimelig irriterende lyd, ble byttet neste dag og fungerer fint nå.

    -Hvis det er veldig stille kan man høre en svak elektronisk piping fra maskinen dersom batteriet er fulladet og strømadapter står plugget i.

     

    Når det kommer til støy vil jeg ikke si at den er spesielt plaget av dette. Som utvikler vil jeg jevnlig stresse maskinen greit, og da spinner jo viftene opp, men den forholder seg rolig stort sett gjennom all normal jobbing.

    Angående skjerm vil jeg dele mine generelle erfaringer med 4k panel, spar pengene til noe annet.. På Windows fungerer det rimelig greit, men du er nødt til å skalere opp innholdet 200% med mindre du har øyne som en hauk og pukkelrygg (les: sitter framoverlent med ansiktet inntil skjermen) og da er jo egentlig poenget litt borte selv om du får skarpere bilde. På Linux er situasjonen en helt annen og 4k display lager fryktelig mange problemer for meg. Jeg måtte innom flere forskjellige desktop environments før jeg landet på Cinnamon som er standard environment for Linux Mint, hvor det er færre problemer enn i de andre jeg prøvde (KDE, Pantheon, Gnome, Unity og Xfce).

     

    Uansett hvordan man vrir og vender på det etter denne duellen vil jeg tro at man blir veldig fornøyd med begge disse maskinene, og at det viktigste valget egentlig blir om man vil ha Windows eller OSX :-)

    • Liker 1
  8. Oppgraderte til Win10 Pro med en gang jeg fikk sjansen til det på mine maskiner, og har ikke angret så mye på det :)

    Deaktivert så mye som lar seg gjøre av sporings og rapporteringsgreiene, irriterer meg litt at de absolutt skal følge med på hva jeg driver med, men godtar at det er sånn det har blitt. Er også mektig irritert på at de har fjernet muligheten for å gi meg kontroll over oppdateringer… Jeg ser poenget at det skal sørge for at alle Windows brukere får tettet sikkerhetshull løpende, men det er pokker meg mitt valg! Av og til blir man uten forvarsel tabbet ut til desktop midt i en heftig actionscene i et spill eller liknende for å bli fortalt at "nå skal vi installere oppdateringer vi, skal vi gjøre det nå eller en annen gang det ikke passer for deg?"

    Sånn, der var rantingen unnagjort :) Og når man ser hva som irriterer meg hvertfall, er det ikke rart jeg i bunn og grunn er fornøyd. Windows 10 er kjapt, pent og virker til å være godt skrudd sammen. Har heller ikke hatt mye problemer med programvarekompatibilitet, fikk faktisk til å kjøre Diablo 2 Lord of Destruction fullscreen dersom jeg valgte Windows XP SP2 compatibility mode.

    Windows 7 var og er et fantastisk OS, men med mindre man har noen meget spesifikke grunner til å holde tilbake (som for eksempel bedrifter kan ha) er det bare å oppgradere

  9. Liten tillegsinformasjon til alle som vurderer å kjøpe Sony headsett:

    Sony nekter plent å ta i produktene dine dersom de får en fysisk skade. Bøylen på mitt MDR-10RBT headsett knakk tvers over når jeg skulle ta det på en gang, og både forhandler og produsent var krystallklare på at dette var min egen feil. Bortsett fra dette var jeg fornøyd med lyden og brukervennligheten, så hvis du kjøper fra en seriøs aktør som tar forbrukerrettigheter på alvor (altså ikke Dustin Home) eller kan leve med at produksjonsfeil blir din egen kostnad er det bare å kjøre på!

    Før noen gir meg inn på det: ja jeg er skuffet, saken er til behandling i Forbrukertvistutvalget. Etter dette valgte jeg å kjøpe et Denon AH-GC20 i stedet for, da dette kjennes ut som om de har høyere kvalitet, og også da høyere pris

  10. Fint med fokus på knøttemaskiner, det er på tide å skifte ut min gamle og svake Zotac ZBox så jo fler som sammenlignes, jo bedre :)

    Personlig ville jeg veldig gjerne sett en test av Intel NUC med i5 prosessor, 8GB minne og en m2 ssd (NUC5i5RYK / NUC5i5RYH). Kanskje til og med sett opp mot i7 varianten (NUC5i7RYH) og i3 varianten (NUC5i3RYK) for å se om det har noe som helst for seg å velge en av de kraftigere modellene. Prisen på disse er jo også absolutt konkurransedyktig sett i forhold til de ferdigbyggede modellene man finner rundt omkring. For min del vil jeg helst gå for en RYK modell da høydeforskjellen på 1,5cm faktisk gjør en forskjell, om ikke annet enn på WAFen ^^

    • Liker 3
  11. Den rimelig trege forbedringsraten til CPU'er de siste årene gjorde at jeg satt og ruget på min gode gamle i7 930 helt fram til nå. Selv nå var det ikke nødvendigvis mangelen på ytelse som krevde oppgradering, det var vel mer det at maskinen var blitt 5 år gammel og hadde pådratt seg en lei hoste og jeg følte meg ikke lenger trygg på at den kom til å overleve i overskuelig fremtid :p

    Når det er sagt er jeg meget fornøyd med overgangen til Asus Z170-Deluxe, i7 6700k og 3000Mhz DDR4 minne. Jeg beholdt min gamle GPU litt til (fabrikksoverklokket Asus GTX680), men opplevde allikevel en dobling i framerate når jeg spiller World of Tanks. Før kjørte jeg på medium settings og fikk ca 50-60fps, nå har jeg maks settings og ligger på 120fps.

    TLDR: Oppgrader dersom du har behov for oppgradering av andre grunner enn ytelse, men eier du veldig tidlige versjoner av Core iX serien fører oppgraderingen med seg meget fin økning i systemeffektivitet!

  12. By the way, kanskje en grei detalj å vite om dersom man vurderer å kjøpe en Lenovo med touch: Det koster mer enn hele maskinen å bytte skjerm dersom den skjøre glassplaten oppå knuser. Og nei, det er ikke mulig å skifte kun glasset!

    Vi kjøpte en Lenovo til 6500,- hvor et lite uhell bare to måneder etter knuste skjermen. Reparasjon kostet 9000,- hvor innkjøp av nytt skjermassembly sto for 7200,- av summen. Den ligger ute på Finn.no nå for å si det sånn, forhåpentligvis noen der ute som trenger en billig maskin i tandem med ekstern skjerm eller noe slikt...

    Superfish er ikke Lenovo sitt eneste problem! :-)

  13. Tror vi skal være veldig forsiktige med å trekke konklusjoner etter at bare den ene parten har fått uttale seg. Det er alltid (minst) to sider av en sak

     

    Det er helt korrekt, man skal ikke konkludere uten at alle fakta er på bordet. Problemet med det er at lisenskontoret til NRK ikke har vist tidligere at de ser noe de gjør som diskutabelt. De fremstår som regel som om de er en type statsmakt a-la Nord Korea, og kritikk blir møtt med en vegg av benektelser. Så klasker de deg i bakhuet med en tykk regelbok på veien ut døra

    • Liker 5
  14. Enig, hvem har fasttelefon. Men nå er det jo slik at uansett så må du betale linjeleie. Dette gjelder alle abbonement. Jeg sier nå at jeg garanterer at vi har Norges billigste bredbånd på adsl. Og det er også fakta. Er jo selvfølgelig noen som har lavere pris, men iforhold til hastighet så er dt en helt annen verden. :) linjeleie er standard. Og om du ikke har internett fra før av så kommer jo både telenor, get og resten til å gi deg montørgebyr for ikke aktiv linje. Alt dt du nevner er jo noe som alle må betale. Så sånn sett er det irrelevant. :)

     

    Føler sterkt en trang til å nevne at når jeg flyttet dit jeg bor nå ville jeg ha Canal Digital (i mitt område i Trondheim er de meget pålitelige og leverer hastigheten jeg betaler for), men anlegget i bygget var ikke godt nok. CD sendte montør og trakk opp ny kabel i bygget, nytt kontaktpunkt og kontrollerte signalkvaliteten helt uten kostnad for meg. Dette etter at linja hadde vært inaktiv i flere år! Så nei, montørgebyr tilkommer ikke av alle og det er fakta. I tillegg er ADSL noe innavla dritt og som du skriver nedover her vil man så godt som aldri få i nærheten av teoretisk hastighet på de antikvariske linjene vi har her i landet. Dermed vil reklameringen din falle på sin egen urimelighet for alle forbrukere som er i stand til å bruke måleverktøy for å kontrollere hastigheten på sin nettlinje.... Ned med ADSL, vi vil ha fiber!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...