Gå til innhold

oleskaren

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oleskaren

  1. Altså 7700K er fortsatt en bra gaming CPU, så du gjør ikke et feil valg sånn sett. 8700K har 4 flere tråder da, som vil gi en fordel for spill fremover som vil bruke mer enn 8 som 7700K har. Om det er verdt pengene må nesten du vurdere :)

    Okei, så vi tar da utgangspunkt i at det IKKE er verdt å bruke 6-800 på i5-8600k + HK for å oppnå omtrent ingenting. 

     

    I forhold til en 8700k, om vi ser på ytelse vs. pris, vil da en 32-35% økning i utgift svare til ytelse? (mellomlegget er estimert til ca 2000.) Ser for meg at det nå er vanskelig å få solgt z270 hovedkort til en god pris. 

  2. Ser på priser nå, og dersom jeg går for i5-8600k + asus prime z370-a (samme som jeg har nå bare i z270) så kommer det på 4500. 

    Det jeg fikk igjen for min 7700k var 2900, og best case scenario får jeg solgt hovedkortet jeg har nå for 1000 ( sansynligvis mindre). 

     

    Da blir det isåfall 600-800 for en "oppgradering" som yter det samme som med 7700k? 

    En eventuell i7-8700k blir isåfall 1200 mer igjen, og vi nærmer oss 2000 for en oppgradering. 

     

    Ettersom markedet er i endring og det er første gang vi ser "mainstream" prosessorer fra intel med mer enn 4/8 kjerner, er det kanskje mulig at prisene i fremtiden vil være bedre for neste generasjon og at det kan være like greit å gå for en 7700k igjen i denne omgang? 

     

    Hva tenker dere? 

  3. Jeg fikk igjen pengene for min defekte i7-7700k, og er nå på jakt etter ny CPU. 

     

    Det jeg grubler på, er om det er verdt å kjøpe nytt hovedkort og oppgradere til z370 og evt. 8600k som er samme pris som 7700k, eller legge i et laken for å få en 8700k? 

     

    Det innebærer i såfall at jeg må selge det hovedkortet jeg har nå, og kjøpe nytt.

    Alternativet er å kjøpe en ny 7700k. 

     

     

  4. Trygghet på hvilken måte?

    Mot tyveri?

    Mot at dataen kan falle ned og bli ødelagt?

    Mot klimatiske forhold som sollys, regn, overoppheting?

    Tyveri er ikke et problem da jeg lever i et rolig strøk og i 2. etasje. Vinduet vil uansett være lukket når den ikke er i bruk. Ser ikke helt at pcen vil kunne falle ned at karmen den står på et brei og det er en kant ut til vinduet. Sol er heller aldri noe problem da vinduet vender mot nord/øst  slik at huset skygger for solen uansett. 

     

    Slik jeg ser det skal det ikke være faktorer som spiller negativt inn og jeg tenker det skal være trygt. jeg håpte noen andre hadde erfaringer med å plassere pc i vindu :) 

  5.  

    Gikk for en macbook pro. Air ble for lav oppløsning og pro er faktisk litt mindre fotavtrykk. Vurderte Asus ux305 en gang til, men fant ut at den nye intel m3-6y30 er milevis bak i5-5257u som sitter i macbook pro.

    Beklager men hvis man ikke har ett religiøst forhold til iOS så skjønner jeg ikke hvorfor folk betaler overpris for flere generasjoner gammel teknologi. Har hatt iOS før, det er helt Ok men når jeg ser at den dyreste macen inneholder 4. Gen prosessor men 6. Gen i dag begynner å bli gårdagens nyheter da skjønner jeg faktisk ikke slike valg.

     

    Heheh, nå skal det sies at jeg var eier av Macbooken i en (1) hel dag :) 

    Den gikk i retur dagen etter ;) 

  6. Gikk for en macbook pro. Air ble for lav oppløsning og pro er faktisk litt mindre fotavtrykk. Vurderte Asus ux305 en gang til, men fant ut at den nye intel m3-6y30 er milevis bak i5-5257u som sitter i macbook pro. 

    • Liker 1
  7. Jeg er fornøyd med macen. Med mindre du skal kjøre heftig design eller spill, så bør det holde massevis i flere år.

    Vurder også MB og MBA. 

    Om du venter til høsten når nytt MB kommer på markedet, så skal ikke du se bort i fra at prisen på MBA blir en del lavere. 

    Ja jeg ser det kommer nye. Ser dog ut på ryktene at dette blir syltynne maskiner uten mange tilkoblingsmuligheter. Ser de har både macbook air og macbook pro hos min lokale expert butikk. Vil da kunne få en macbook air 13" til 8000. Jeg tror da denne vil være et bedre alternativ til Zenbook'en. En annen ting er om det er verdt 2400 ekstra for å gå for en Pro 13" fremfor en air? 

     

    Av erfaring vil den hovedsaklig bli brukt til notater, surfing, email, etc. 

  8. Jeg har planer om å erstatte min fem år gamle bærbar med Microsoft Surface Pro 4, som skal brukes til studier nå til høsten. Da har jeg muligheten til å både bruke den som bærbar, og som nettbrett.

     

    Jeg har selv planer om å kjøpe varianten til 13.990 kr, som har SSD på 256GB, Intel Core i5 og 8GB RAM.

    Har sett på denne ja. Jeg er selv ikke så veldig fan av hybrid designet, og ville foretrukket om surface book ble lansert i norge til overkommelig pris.

  9. Trenger hjelp til å finne en brukbar studentbærbar. Er usikker hva som lønner seg av å gå for budsjettbærbar vs. en med litt mer futt i. 

     

    Noen som har gode erfaringer fra maskiner de selv bruker? 

     

    Ønskede krav er: 

    min. 1080p oppløsning

    bakbelyst tastatur. 

    Ikke koster mer enn 13000, men helst mye mindre. 

     

    Tenker at for 13000 er macbook pro det beste alternativet, noen andre meninger? 

     

     

  10. Nexus 5x er god for pris av 2500,- men... den lugger litt, kan ikke virke så snappy man ønsker av en pure android telefon. 

    Jeg har ingen andre gode forslag utenom kanskje LG G4 i den prisklassen. 

    Er det jeg har tenkt også.. LG G4 er satt ned til 3000 på cdon nå så vurderer den fremfor nexus 5x nå.

  11. Hadde 32 GB versjonen av 5X i et par mnd og det var egentlig en ganske positiv opplevelse. Har egentlig ikke noe negativt å si om den utenom veldig få muligheter i kamerafunksjonen. Bra nok batteri, god lyd og rask og fin.

     

    Legger du til 300 kr får du 32 GB som gir deg dobbelt så mye plass. Jeg synes det er verdt det.

    Sitter nå med en Galaxy s4 som reservetelefon, og den er rimelig seig å bruke. Vil nexus 5x være en verdig oppgradering frem til de nye nexustelefonene kommer?`

  12. Jeg har hatt den i ca 4 måneder nå, hadde Nexus 4 i 2 år før dette.

    Det virkelig eneste jeg har å si på Nexus 5X er at veksling mellom apper kan lugge litt. Og jeg mistenker at Snapchat er synderen her, har ikke testet dette.

    er dette på grunn av at den har 2gb ram eller annen forklaring?

×
×
  • Opprett ny...