Gå til innhold

vali

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vali

  1. Jeg var innom inntaks- og eksamenskontoret og de viste ikke noe om de nye forskriftendringene. Hun ene sa de hadde vært på høring, men hun andre sa at de ikke hadde det. Har sendt en mail til kunnskapsdepartementet, men de har ikke svart meg. Sendte også en mail til udir, så får se om de svarer meg. Jeg vil faktisk si at de ikke kan tvinge oss som har tatt opp fag, mens vi går på vgs, til å bruke de nye ordningene ettersom vi ikke var klar over dem da vi skulle ta privatisteksamen.

    • Liker 1
  2. Må det være fra romantikken, eller er det du som ønsker å snakke om romantikken?

     

    Byen er lettere å ta for seg ved modernistiske tekster, hvis det er en mulighet for deg.

    Jeg har tatt for meg både ''storbynatt'' av Rudolf Nilsen og ''signaler'' av Rolf Jacobsen, men gjerne ha noe annet å snakke om senere ved samtalen.

  3.  

    Jeg forstod det slik at det bare var forbedringsprivatister (de som tar opp et fag de fra før av har hatt), dette vil gå utover. Tenker da på oppføring av karakterer på førstegangs-/ordinærvitnemål.

    http://www.udir.no/Upload/Vurdering/5/Privatisteksamen.pdf

    Ja, men la oss si at jeg går vg3 og angrer på valget av biologi 1, og vil ta psykologi 1 som privatist for å bytte ut biologi 1 med psykologi 1. Da kommer jeg ikke under denne endringen for jeg bytter ut fag og ikke karakter, eller? Forutsatt at de ikke tilbyr psykologi ved min skole.

  4. Enda et spørsmål om de nye forskriftene: På skolen min så hadde de enten biologi 1, kjemi 1, fysikk 1, og enten R1 eller S1. Hvis jeg da velger å ta psykologi 1 som privatist, vil det da gå under fag som ikke blir tilbudt ved skolen min og komme opp på førstegangsvitnemålet?

  5. Hvis jeg har forstått det riktig:

     

    1. Hvis du kommer rett fra VGS. Altså, fra grunnskole+ungdomsskole til VGS (13 år tilsammen) og du er 18/19 år. Da gjelder førstegangskøen.

     

    2. For sånne som meg, som droppet ut av GK1 etter et halvt år og nå tar alle fag som privatist flere år senere (23/5 regelen?) må vi se til ordinært opptak. Det samme gjelder de som tar opp fag fra VGS etter å ha fått generell studiekompetanse.

     

    Venligst rett på meg om jeg har bommet helt på logikken. Mener førstegangsopptaket kun gjelder de som har kontinuerlig har gått på skole fra 1.klasse til VG3. Hadde vært fint om jeg tok feil, for da ville det være så mye lettere å komme inn på ønsket linje, hehe.

    Primærkvoten gjelder for alle som har et vitnemål fra vgs som de ikke har gjort noe med. Dette gjelder til og med det året du fyller 21. Etter det må du gå over til ordinærkvoten. Du går også i ordinærkvoten hvis du har tatt opp fag osv. Hvis du gjør det før du er 21, så vil du konkurrere i begge kvotene, da med det urørte vitnemålet og den med forbedringer.

  6. Jeg vil anta at sannsynligheten er veldig høy for minst en delvis endring (privatistgebyrer) fra 1. januar 2014, og høy for de øvrige endringene. Forutsatt at departementet er enig i direktoratets syn, selvsagt - det skjer at det ikke hender.

    Om jeg får de forbedrede karakterene på vitnemålet, som jeg ikke får før i 2014, vil det da føre til at jeg blir vurdert i ordinærkvoten selv om jeg har tatt fagene før forskriftene ble endret?

  7. Udir foreslår forskriftsendring i løpet av våren 2013, men Kunnskapsdepartementet har ikke sendt noe på høring ennå. Sendes den på høring før sommeren kan vi se en forskriftsendring med virkning tidligst fra 1. januar 2014. Unntas den fra høring (noe som ikke er utenkelig) kan vi få en forskriftsendring med virkning fra skoleåret 2013/2014. Dette er tidligst mulige anslag.

    Hva er sannsynligheten for at de nye forskriftene blir innvilget fra og med 1. januar 2014?

  8. Først og fremst kondolerer med broren din. For det andre så er det veldig normalt å føle at ingenting har mening. Vi kommer til å dø alle sammen, vi råtner og blir til ingenting alle på samme måte, både rike og fattige. Det jeg føler du burde gjøre er som du selv sier gjøre noe som får deg i godt humør. Gjøre noe som gir deg litt glede i hverdagen. Det er veldig viktig å holde seg positiv og heller gi en mening til livet ditt. Finn noe som engasjerer deg, og som du kan holde på med i flere timer og dager uten å gå lei. Tenk litt over de gangene du var lykkeligst. Hva holdt du på med da? Hva gjorde deg så lykkelig? Prøv å skape slike stunder igjen i livet ditt. Det er som sagt veldig vanlig å tenke på døden, og hvis du tenker etter så er det ikke vits å gjøre noe i det hele tatt for vi skal dø uansett. Det som er veldig viktig at du gjør akkurat nå er å finne gnisten og gi en mening til livet ditt!

  9. For å være ærlig, så er jeg ikke skråsikker på at det går. Er uansett ingenting avgjort enda og det kan jo være at de som tar eksamen før 2014 slipper unna. Hvem vet?

    Ja, vi får håpe det. Er ikke noe særlig å vite noen mnd før du er ferdig med vgs at du skal konkurrere i ordinærkvoten. Om jeg så hadde hatt 64 skolepoeng inkl. realfagpoengene så hadde jeg ikke kommet inn..

  10. Har bare et fag jeg ønsker å forbedre karakter i, resten er fag jeg ellers ikke har mulighet til å være elev i. Tenker å ta den eksamenen til jul og dermed "rekke" før denne nye ordningen trer i kraft.

    Hvordan kan du rekke det hvis hvis fellessensuren er rundt 3. januar 2014? Da får du kompetansebeviset etter 1. januar?

  11. Udir foreslår forskriftsendring i løpet av våren 2013, men Kunnskapsdepartementet har ikke sendt noe på høring ennå. Sendes den på høring før sommeren kan vi se en forskriftsendring med virkning tidligst fra 1. januar 2014. Unntas den fra høring (noe som ikke er utenkelig) kan vi få en forskriftsendring med virkning fra skoleåret 2013/2014. Dette er tidligst mulige anslag.

    Vis den sendes på høring før sommeren og de nye forskriftendringene trer i kraft 1. januar 2014, vil det da bety at alle privatisteksamener som tas før endringene, blir ført opp sånn som forskriftene er i dag?

  12. fjerne muligheten til førstegangsvitnemål ved privatisteksamen.

    Hvorfor skal de gjøre det? Jeg hadde privatisteksamen i noe som ikke ble tilbudt på skolen min, og som jeg var interessert i. Skal jeg da gå over til ordinærkvoten fordi skolen min velger å ikke ha det faget? Det er jo bare helt tåpelig.

  13. Muntlig og skriftlig i kjemi 2, ja.

     

    Du kan ikke hoppe direkte over, se svaret fra UiB jeg limte inn. Men dersom det er plass på kullet over det året du kommer inn, og du allerede har tatt 1 året på odontologi kan du få innpass i de fagene du har hatt, og dermed hoppe opp ett kull.

     

    Man må selvfølgelig komme inn på medisin via samordna opptak først, men for meg som enda ikke har full pott på alderspoeng før neste år, er det et alternativ å gå et år tannlege for så å håpe at jeg får hoppe opp et kull når jeg kommer inn på medisin.

    Åå, trodde de ikke godtok det lengre fordi mange odontologistudenter hoppet over til medisin. Jeg tenker også på å gå odontologi også komme inn på medisin senere. Håper det går bra for oss begge :)

×
×
  • Opprett ny...