Gå til innhold

TopGunn92

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TopGunn92

  1. Er det noen som er med på en is eller noe for å bli litt kjent mellom helsesjekken og informasjonsmøtet 1. juli :)?

     

    Tror ben & jerry's isbaren ved karl johan ikke har så mange kunder rundt den tida.

     

    Veldig bra initiativ! Jeg skal på opptak i morgen til LFS, og må nok innrømme at flygelederutdanningen kommer som nummer 2 i rekken. Dersom jeg ikke består opptaket er jeg helt klart med på en is 1. juli! :)

  2. Jeg forstår godt hvordan du har det:) Hvis dette er den virkelig store drømmen din så har du din fulle rett til å være gira, nysgjerrig og nervøs. Dessuten var jeg selv der du er nå for bare tre uker siden, uvitende og nervøs. Dag 1: Fysike og datatester. Det er mye venting mellom slagene og man kanholde på eller ikke få svar på om man er videre før langt utpå kvelden. Dag 2: Dmt. Testen tar. Ca 40-50 min. Dag 3: Intervju. Kommer du forbi intervjuet venter to dager med medisinske tester. Det var chille dager. Totalt sett ble det mange timer på velferden og på volleyballbanen mellom slagene.

     

    Var det bare 5 dager opptak? Sto i innkallinga at testene før en evt. feltuke kan ta opp mot 7-9 dager hvis jeg ikke tar helt feil.

  3. LissanNeaf, beklager mange spørsmål, men er som du sikkert forstår veldig nysgjerrig og gira på opptaket!

     

    Hvordan var dagene under opptaket? Var det fulle dager med testing fra morgen til kveld, eller var det mange pauser eller kveldsfri? Lurer også på hvor mange dager det er med datatester og hvor stor andel av opptaket som går til type medisinske tester, fysiske tester, intervju osv :)

  4. Intervjuet var egentlig løssluppen prat men med ledende spørsmål. De får utifra det man skriver første dagen, så hvis du har svart bra på noen av spørsmålene på skjemaet, slipper du som regel unna de under intervjuet. Kan hende de nevner det du har svart / gjort det bra på også blir man grillet på det dårlige. Du må nok uansett forberede deg på å få noen vanskelige spørsmål bare for sikkerhetsskyld. Det var vel forsåvidt et ganske vidt spenn på emner, alt fra familieforhold til motivasjon og skolegang, men det var jo selvfølgelig en rød tråd gjennom alt:) angående forberedelser har jeg fløyet sim helt siden Microsoft Flight simulator 95:) Har vært mest on off gjennom oppveksten og klokka senest inn rundt 300 timer i løpet av vaktene under førstegangstjenesten. (2 ukers turnus på Wing OPS i Bodø :) ) Har vel heller ikke hatt den store flyinteressen før inntil jeg bestemte meg for at det bar pilot jeg skulle bli. Faren min har 12 år som pilot i forsvaret og rundt 25 sivilt lg det har aldri opptatt meg noe særlig fra jeg var liten. Var først da mulighetene gikk opp for meg da det virkelig begynte å brenne. Førstegangstjenesten var en veldig fin mulighet for å sette seg inn i miljøet til pilotene og liftforsvarets måter og operere på. Lærte at de tar veldig godt vare på sine ansatte og det har aldri opplevd noe som frister mer enn å jobbe der. Beklager at jeg sporet av litt, blir veldig lett engasjert :) Håper du fikk svarene du søkte!

    Høres veldig bra ut! :) Masse lykke til videre med feltøvelse og videre seleksjon!

    Så kanskje vi sees på Kjevik om jeg skulle være så heldig! :)

  5. . Det var vel slik at kanskje 30% røk på datatestene. Nå var vi vel bare ca. 45 stk så jeg regner med strykprosenten blir endel høyere i juni. På de fysiske var det egentlig ingen som røk ut(leste du om sersjanten lengre opp? Han klarte ikke et av de fysiske kravene men fikk prøve igjen og kom seg helt til intervjuet, men da sa det stopp) Dmt'en var det nesten like stort frafall som på datatestene så da satt vi igjen litt under halvparten til intervju. Her var det ca. 5 som røyk og vi var 18 som gikk gjennom de medisinske. Som jeg forklarte tidligere var det fem som røyk etter de medisinske men det var utelukkende pga helhetsvurdering og ikke medisinsk. Når det gjelder datatestene er det vel egentlig ikke noe annet å si enn at de går på dine naturlige egenskaper så vel som det å konsentrere seg og tenke klart. Om du har flydd litt sim blir et par av testene lettere, men ellers går et par av de andre på multintasking og instrumentavlesning. Dmt testen vil jeg ikke røpe noe om. Håper dette besvarte spørsmålene dine godt nok :)

     

    Tusen takk for bra svar!

    Hvordan var intervjuet? Var stemningen god, og praten gikk om alt mulig rart? Eller var det veldig strukturert med faste, vanskelige og utfordrende spørsmål?

    Lurer også på hva slags forberedelser du har brukt iht sim og joystick :)

  6. Gratulerer LissanNeaf! :)

     

    Lurer litt på hvor mange det var som røk ut i datatestene. Som skulle være der de fleste ryker ut.

    Er det slik at nesten alle ryker ut her? Eller er det en del som ryker ut på fysiske tester, intervju, medisinsk osv?

    Og hvordan var DMT-testen? Noen andre vanskelige datatester vi bør være forberedt på?

  7. Har ingen konkrete opplysninger, men han ene offiseren på Linderud snakket på at ca 40% gikk videre til fase 2.

     

    Vet du hvor mange som søkte LFS i år da? Hørte noe om at det var rekordmange.

    Utrolig spent på de psykologiske testene som går på simultankapasitet, romforståelse osv! Går til innkjøp av fly-sim og stick med en gang! Hehe :)

×
×
  • Opprett ny...