Gå til innhold

Etherial-Fusion

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Etherial-Fusion

  1. Veldig interessant. Lurer å hvor plassbesparende dette er i forhold til Tape som langtidslagring. Lagringstettheten må jo være mange ganger høyere på BD-platene.

     

    Hva er levetiden på en BD-plate? Mener å huske at en DVD-plate kunne holde i 20-50 år eller noe sånt...

     

    I følge videoen so var vel dei fleste platene levedyktige i ca. 50år, men det finst også plater som skal klare 1000 år. Burde vel være lenge nok.. i framtida finst det sikkert løysingar som lett kan overta lagringa for BD platene :)

  2. Akkurat no sitter eg å lurer på kva Amentio driver med, dei har no "ukens tilbud" med kampanje på en "Kodak-Fotobundle". til 2499,-

     

    MEN, det dei ikkje seier noko om er at du sparer 561,- ved å kjøpe desse varene kvar for seg.

     

    Link til den aktuelle bundel-pakken: Klikk her!

     

    En glipp, kanskje? Ka trur de? Skal iallefall sende dei en e-post å høyre..

     

    EDIT: Har sendt en e-post til Amentio. Retta prisen på bundle til 2488,- (ikkje 2499,- som eg først skreiv). :)

    Velvel, fekk svar i frå Amentio no. Og svaret dei gav meg var at dette kameraet ikkje har noko eiga produktside. Det finner eg noko rart iom. at det har det ifølge beskrivelsen på bundle-pakken dei selger!

    Fotobundle bestående av:

     

    KODAK EasyShare M863 Sort Digitalkamera 8.0 MP (8173924)

    Elegant og brukervennlig kamera med hele 8,2 megapiksler. Meget kompakt med stor 2,7" skjerm. HD-opptak av stillbilder, som kan spilles av i HD ved bruk av Kodak HD dock.

     

    I parantesen bak namnet finner vi produktnr. Og det var slik eg fann fram til prisen på kameraet hos dei, men denne sida har dei no fjærna.

     

    Det her syns eg er utspekulert og veldig dårlig av Amentio! En kampanje er ikkje en kampanje dersom det er dyrare enn vanleg.. :thumbdown:

  3. Akkurat no sitter eg å lurer på kva Amentio driver med, dei har no "ukens tilbud" med kampanje på en "Kodak-Fotobundle". til 2499,-

     

    MEN, det dei ikkje seier noko om er at du sparer 561,- ved å kjøpe desse varene kvar for seg.

     

    Link til den aktuelle bundel-pakken: Klikk her!

     

    En glipp, kanskje? Ka trur de? Skal iallefall sende dei en e-post å høyre..

     

    EDIT: Har sendt en e-post til Amentio. Retta prisen på bundle til 2488,- (ikkje 2499,- som eg først skreiv). :)

  4. Sitter å ønsker meg ny skjerm, då til bildebehandling (foto og webdesign). Ser denne har fått mykje bra omtale, men at den er kanskje litt vel skarp på ein del av fargane. Nokon som har denne skjermen og brukar den til bildebehandling, og som har kalibrert den med skikkelig utstyr?

     

    Har og vurdert Eizo FlexScan S2431W, kanskje denne er betre til mitt formål. Men i og med at Dell sin skjerm er 3" større og er billigare fristar den en del :)

     

    På førehand takk!

  5. Hei!

     

    Sitter på nokre delar frå en gammal NetServer 3000. Har eit (gigantisk) SCSI raid kort, en del SCSI diskar med hotswap kontakt og eit "hot-swap" panel.

     

    Dersom eg skal kunne bruke diskane må eg vel bruke dette "hot-swap" panelet (eller?). Men då må eg ha en 14-pins molex som forsyner det med strøm. Eg har denne, men ingen plass å kople den til, i serveren den sto i var denne kopla til HK'et med en 22pin molex.

     

    2x4 (8) pins blir brukt til standard 4-pin molex kontakter, desse står for seg sjølv på eine sida av 22-pins kontakta.

     

     

    Håpar nokon kan hjelpe meg med dette, har generelt lite peiling på strømkontakter :)

    Skal prøve å få ordna nokre bilder seinare i dag, litt enklare å forstå kva eg meinar då ;)

     

    På førehand takk!

     

    -Etherial

  6. Hei,

     

    Ser denne skjermen er på tilbod hos Netshop denne veka, ingen som veit om dette er en bra skjerm? :)

     

    Fann eit par synspunkt då..

    EDIT:

     

    Fann desse og, veldig positivt her.. :D

    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=304745

  7. Du bør iallefall ta turen innom Best-Buy, J&R og Circuit City. Det er elkjøp liknande butikkar. Her finner du ei lita oversikt.

     

    Ellers er vel Macy's og Little China verdt å sjå sjølv om du kanskje ikkje finner so mykje datautstyr der. Billige kle finn du på Marshalls :) Ellers er det vel bare å Google litt om serverdighetar i NY so finner du det meste.

     

    EDIT: La merke til at du var interessert i fotobutikkar og, eit par gode er http://www.adorama.com/ og http://www.bhphotovideo.com/ Har sjølv handla hos Adorama i NY. 17-40mm f/4L USM og 70-200mm f/4L USM :grin: Sparar MASSE på slikt i USA ;)

  8. https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=71294.

     

    Er dette en grei pc til konfen synes dere? Er til nevøen min, har budsjett på max 3000 kroner, da jeg legger i 1500 og pappa 1500. Om noen har forslag som gjør PCen bedre, til mindre eller samme pris, som vi sier her oppe "Flækk opp"

     

    Ser ok ut den der, men eg trur (correct me if im wrong!) at alle nye pcar også treng minne for å køyre? :p

    Dersom stille pc er viktig kan du kanskje vurdere denne disken: https://prisguiden.no/product.php?productId=28581

     

    Når det gjeld minne so ser eg at kortet støttar DDR2 800, det kjem på ca. 300-400,- for 2GB sett, skal vel holde til det meste:) Har ikkje noko spesielle anbefalingar å kome med, men du finn vel fram ved å søke litt rundt på forumet.

     

    Lykke til! :)

  9. Best-buy er jo en stor kjede som ikke driver med sånt. Vil derfor tro han har en meget god sak mot dem. Han kan jo evt kontakte den norske avdelingen om han ikke får noe respons fra den amerikanske.

    Eg trur heller ikkje BestBuy driver med slike ting, det vil dei jo bare tape kundar på. Men i.o.m. at pakken var forsegla kan det her ha skjedd på fabrikken der harddisken har blitt pakka. Tvilar på at nokon ansatte på BestBuy tar seg bryet med å forsegle pakken med harddisken etter å ha bytta dei? :hmm:

     

    Norske avdelingen?? Den var ny.

    Du mener ikke bestbuy.no håper jeg..

    Som Panter seier her trur ikkje eg BestBuy har ei Norsk avdeling. http://www.bestbuy.com/ og http://www.bestbuy.no/ er nok to vidt forskjellige firma.

     

    Men igjen kvifor skal BestBuy tru på kompisen min? Kven som helst kan no seie at deira Raptor X var en fake og forlange en ny.. einaste er at han har serienr. på disken som skulle ligge i pakken, men ka so? :ermm:

  10. Hei!

     

    Har ein kompis som kjøpte en Raptor X disk i USA på Best-Buy for ca. ein mnd. sidan.

    I går fikk han den heim og pakka den ut, først ut av papp eska, deretter ut av den (forsegla) antistatiske posen og så ut av en silkepose.. alt såg normalt ut..

     

    MEN,

     

    Inni silkeposen var det en ripa, gammal og brukt 20GB IDE disk produsert i 2000.. wtf, nokon som har høyrt om noko liknande..??

     

    Han stiller vel ikkje akkurat so sterkt dersom han kontaktar butikken med denne henvendelsen.. :ohmy:

  11. Kan hende det er en fordel å bytte hjullager når man bytter skiver, om det er slik at man må demontere navet og lagrene for å komme til skiva, men nødvendig er det ikke. Men man sparer jo arbeidstimer og dermed penger i forhold til å ta det i to separate operasjoner... 5000 for skive, lager og arbeid på en side hørtes kanskje litt mye ut, men kommer jo an på deleprisene.

     

    Kan være en fordel å ta det med en gang som du seier, då sleppe ein i alle fall problem med det seinare skulle det dukke opp.

     

    ja det kan nok stemme, mazda har også noen modeller med dette systemet. Det er slik at skiva er festet bak navet istedet for foran. Da sitter skiva mellom navet og spindelen..

     

    Ok, når ein er student er 5000,- mykje å legge ut på reperasjon, men må man so må man :p

     

    Takk for raskt svar!

  12. Hei, eg har ei venninde som hadde bilen inn til EU kontroll i dag. Bilen er en KIA Shuma 1998 modell, som på dette bildet: Link til bilde

     

    Han på verkstedet sa at hon måtte skifte bremseskive, men då måtte hon skifte hjullager samtidig, er dette tilfelle?

    I tilfelle, kva vil noko slikt koste? Han på verkstedet snakka om ca. 5000,- for nye hjullager.

     

    Takkar for alle svar! :D

×
×
  • Opprett ny...