Gå til innhold

Doxxbox

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Doxxbox

  1. Alle de spillene du beskriver krever egentlig veldig lite. har en acer v5 med 2.9 GHz dual core og 8 GB RAM. fikk den heldigvis til innkjøpspris rundt 4200 (5000 utsalg (på tilbud vel og merke)), men kjører i hvertfal LoL ekstremt bra, samt WoW og en haug med spill fra steam.

    Du kan få en ganske OK laptop for 4500 kroner i dag. Vil nok ikke kunne kjøre på høyeste kvalitet, men så lenge man velger en laptop som ikke har HD-skjerm, kan man få en relativt kraftig laptop for en billig penge.

  2. kjøpte bil i høst i fjor for første gang.

    du trenger ikke gjøre noe utenom å skrive på vognkort del 2.

    du kan bruke det gamle inntil videre

    det er selger som skal levere del 2. det er også selgers ansvar å bytte person på evt. bompengebrikke

    Jeg betalte kontant, men det er også vanlig å overføre per nettbank mens begge partene er tilstede

  3. Relevante kapitler i Livsløp og Velferd, Cappelen, til de som har den boken:

     

    Kap. 2: Behov og sosialisering s. 29

    Kap. 10: Kriminalitet s. 208

    Kap. 12: Sosiale probleme - årsakteorier og forebygging s. 255

    Kap. 13: Levekår og livskvalitet s. 279

    Kap. 15: Folkevandringer og innvandingspolitikk s. 321

    Kap. 16: Integrering av innvandrere s. 343

    Kap. 19: Velferdsstaten i Norge s. 395

    Kap. 20: Velferdsstaten i framtida s. 415

  4. Det læreren min sier i forhold til innvandringsoppgaven:

     

    Fokuser på temaene som er i boken; innvandring og konsekvensene: sysselsetting, kriminalitet (og sosialisering er alltid relevant). Han tror ikke det vil bli en samfunnsøkonomioppgave, pass på at dere ikke fokuserer for mye på økonomispørsmålene.

     

    Om det vil bli en oppgave som kombinerer de to temaene er han usikker på, men velferdstaten er ganske straight forvard.

  5. Det var en spennende oppgave dere fikk! Her er synspunkter på hva som jeg som kommende lektor i norsk ville forventet i en god oppgave:

     

    Siden dere skal peke på virkemidler og funksjon ville det være relevant å nevne følgende:

     

    1) Hvordan ulike uttrykksformer spiller sammen og danner en samlet helhet, kort sagt affordansen til de ulike modalitetene

    2) Ulike uttrykksformer/modaliteter (skrift, bilde, musikk osv. )

    - Funksjon

    - Estetiske uttrykk/virkning

    - Påvirkningskraft

    3) Særtrekk ved noen viktige sammensatte medier og sjangrer (bl.a. film, tv, tegneserier, reklame)

    - Siden det var snakk om en flyer fra Natur og Ungdom, ville det være naturlig å trekke inn veier til overtalelse som vi finner i retorikken jamfør ethos, pathos og logos.

    4)Siden det er et bilde i vedlegget, så kan det være interessant å se hva funksjonen er i forhold til teksten. Det kan være henholdvis forankring eller avløsning:

    - Forankring - Spesifiserer, forklarer det bildet viser -> avgrense meningen

    - Avløsning - Forteller noe annet, noe ut over det bildet viser for å utvide meningen.

     

    Jeg gjorde oppgave 4. Jeg valgte å skrive en tekst som ikke hadde så mye fokus på tekstene. valgte heller å bruke meningene og det som ble skrevet som virkemidler i selve teksten.

    • Liker 1
  6. Min versjon av del a

    Analyse av vedlegg: ”Shit happens”, plakat fra Natur og Ungdom

     

    Førsteinntrykket mitt av reklamen er at den store overskriften var en veldig god måte å ødelegge et så fint bilde på. En nesten fullstendig klar og blå himmel blir trakassert av en forferdelig skrift og det engelske ordet ”shit”. Akkurat som at reklamen prøver å gi meg en slags amerikansk mentalitet, bare for en liten stund. Den forsvinner brått når man merker at ironi er brukt til å vise at skitt faktisk skjer.

     

    Det Natur og Ungdom prøver å fortelle oss, er at ingen ønsker at et så flott og majestetisk landskap som vi ser på bildet skal bli ødelagt. Vi kan fort tenke ”sånt skjer”, men det er langt fra så enkelt, da det er de norske fjordene er truet. En av våre største stoltheter.

     

    Man blir fanget inn av overskriften og ønsker umiddelbart å vite hva, hvor, når. Ved bruk av ordene ”norske” og ”fjorder” i samme setning blir vi fanget av vår egen romantikk til det pene landskapet som vi alle ønsker å være en del av.

     

    Idyll og harmoni er viktige ord bildet prøver å fortelle oss og teksten prøver å ødelegge. Hvordan kan vi ønske å ødelegge noe så vakkert? Ingen ønsker det i det øyeblikket de leser gjennom denne reklamen. Det som er den største utfordringen her, er å gi folk grunn til å støtte nettopp Natur og Ungdom.

     

    Reklamen inneholder en ungdommelig og moderne engelsk frase. Den er laget av ungdommer. ”Det er en god sak, men de er bare ungdommer” vil noen tenke. Og de mangler etter min mening et unødvendig omdømme for å få et kraftig gjennomslag.

    • Liker 1
  7. Ja, men sier du altså at du i en drøfting eller vurdering om uaktsomhet ikke drøfter, men bare konkluderer med det som passer din personlige mening uten å diskutere dette?

     

    Nå har jeg ikke tatt vgs rettslære før, men på jussen er det en del av det samme med praktikumsoppgaver slik som i dag, og da er det nå iallefall slik jeg beskrev. :)

    "NN gjorde ikke handlingen med hensikt å påføre skade, NN handlet derfor uaktsomt"

  8. Du skal jo prøve å drøfte begge sider av de fleste fakta/argumenter som gis i oppgaven. Du skal vise at du forstår paragrafen og hvorfor den brukes, ikke bare at den skal brukes. Blir litt som at man må vise hvordan man kommer frem til svaret i matten. Gjør man dette grundig (jeg sier ikke at du skal smøre så veldig tykt på) så blir det fort en del sider. Fikk 9 sider i dag, med en litt bred marg.

    Slik jeg har forstått det, så er det bare én side i rettslære, den riktige. i en rettSAK derimot er det flere sider. Vi tar jo utgangspunkt i at alt som står i oppgaven er 100% fakta.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...