Gå til innhold

Lasagne

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lasagne

  1. Historie, naturfag, norsk muntlig og gym er nokså lette. Om du har høy karakter i 1p matte så får du fint en 3-4 i p2 matte. Norsk er jo veldig indeviduelt, bokmål og skriftlig kan for noen være lett, mens andre sliter med begge. Norsk muntlig er det mye lesing og er særs kjedelig. Legger du ned noen timer går det nok veldig greit for seg. 

  2. Hei!

     

    Da pc'n begynner å dra en del på åra tenkte jeg det var på tide å piffen opp litt. 

     

    Jeg bruker den mye til gaming som Dota 2, CS:GO og Left 4 Dead. Vil gjerne ha mulighet til å spille litt hardere spill etterhvert som Battlefield og mer. Jeg vil også begynne å streame/ta opp en del av det jeg spiller og lage/redigere videor. 

     

    Per dags dato har jeg følgende:

     

    P8P67 PRO, Socket-1155 

    Intel® Core i5-2300 CPU @ 2.80GHzASUS 

    Corsair Vengeance Pro DDR3 1600MHz 16GB

    Nvidia Geforce GTX 770

    Kjøpte den i 2011, men oppgraderte skjermkort, ram og en ssd i starten av 2014. 

     

    Vet ikke hva som anbefales å oppgradere, men kan se for meg noe mellom 5000 og 6000. 

  3. Stikk innom personlig. Jobber selv på sykehjem og både det å sende mail og ringe blir sett på som noe negativt, i hvertfall om du bor i nærområdet. Stikker du innom med cv og søknad har du muligheten til å gi fra deg et positivt inntrykk. Forøvrig er det som oftest avdelingsledere som selv ansetter til de forskjellige avdelingene og disse er ledig relativt mye :)

  4. Jobber selv som pleieassistent ved et sykehus i Norge, og maaaange av de jeg jobber med (pleieassistenter) er også av utelandsk bakgrunn, så ser ikke for meg at det skal være noe negativt. Hvilket sykehus har du søkt på og er det på en spesifik avdeling eller generelt? 

  5. Da jeg gikk på vgs for noen år siden var det i hvertfall ei i klassen min som fikk ta opp en mattekarakter året etter under andreklassen. ( Hun strøyk vel I matte 1p-y og fikk tatt denne da året etter). Hva slags karakter man har til jul har ingenting å si. Jeg fikk 1 i nynorsk, men fikk 2 når året var ferdig, ikke noe problem det. 

  6. Noen som har hatt engelsk vg2 yrkesfaglig sånn nogenlunde i det siste? Har egentlig ikke gjort noe så langt og skal ha den om et par dager. Jobber mest med et par andre fag og engelsk ble egentlig lagt til som en bonus fag jeg ikke regnet å jobbe noe særlig med, da håpet er å kanskje kunne kapre en karakter høyere enn det jeg har nå (4). Hva skal forberedes og hva gjør man på eksamen? Har googlet men får ikke opp noe særlig...

  7. Ville tatt kontakt med skoler som sonor og kilroy, gjerne ansa å å få hjelp til å få riktig informasjon. Ting som å ordne visum er noe du burde starte tidlig med da dette kan ta lang tid.

     

    Vil nok ta opp endel fag for å komme inn på ok skole, husker dog ikke reglene om disse fagene du tar opp teller når du søker?

     

    Det koster mindre å bo der, men det er skyhøy skolepriser. Med en bachelor der bør du nok ikke være forundret om du med godt over 600.000 i studielån

     

    Vil ikke tro nivået er så kjempehøyt med mindre du går ved en bra skole eller evt krevende program. Ja, du får tid til å feste, men pass på så det ikke går uttover arbeidet, du vil ikke stryke i utlandet.

     

    Ellers lykke til! Jeg ville studere i utlandet for en stund siden men har bestemt meg for å bli sykepleier så blir i Norge for meg enn så lenge. Sonor, kilroy etc hjelper deg gratis gjennom hele veien så ikke vær redd for å spørre og jobbe med de, lykke til :)

  8. Lærling på sykehus høres veldig bra ut, får nok oppleve langt mer der enn på sykehjem. Vg3 påbygg er hva du gjør det til. Mange som jobber lite men klarer å gjøre det bra der, det er mye prøver, lekser og annet som skal være klart på korte frister (kommer jo selvfølgelig på hvilken type lærer du har).

    Om det er vanskelig å komme i gjennom? Nei, påbygg er hva du gjør det til. Jeg gikk kun for å få studiekompetansen og ga egentlig for det meste faan i karakterer og strøk ikke i noe fag, var dog nære i nynorsk :p

     

    Tips er å komme inn i god rytme med arbeidet tidlig, det er 10 timer norsk i uka med mange stiler, essays og noveller som skal skrives så prøv tidlig å få tak i noen flinke som kan hjelpe deg så har du et stort forsprang der. Matta er endel vanskeligere enn 1 klasse, prøv igjen å få noen til å hjelpe deg i gang der, spørr mye i timene bruk læreren så mye som mulig. Naturfag og historie er lesefag og relativt lette. Gym er som 1 klasse, bare andre tester og øvelser.

     

    Lærere fra vg1 og vg2 prøver vel forsåvidt alltid å overtale deg til å gå ut som lærling.

    Jeg skal selv ta sykepleien og vil anbefale deg å ta påbygg å gå videre med en høyere utdanning, du har så fantastisk mange flere muligheter ved jobber og mange flere muligheter for videreutdanning :)

×
×
  • Opprett ny...