Gå til innhold

steffso

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av steffso

  1. Så så.

    Jeg skjelver ikke fordi jeg har en Nokia Windows Phone. Det er ikke så veldig skummelt. Jeg jubler for de som tør å gå mot strømmen og satse på noe nytt. Gud for en kjedelig verden og forutsigbar hverdag det hadde vært om jeg hadde visst at Android skulle være mitt mobil OS for evig og alltid. En eller annen gang kommer det sikkert noe helt nytt som gjør at vi kan le oss i hel av denne diskusjonen, og heldigvis for det!

     

    Det sitter sikkert en gjeng som hadde elsket Nokia med Android. Nokia valgte vel Windows Phone fremfor Android i frykt for Samsung's soleklare Android dominans, og de så vel utfordringen med å skalere fort nok opp til å kunne konkurrere med Samsung. Så nå markedsfører de seg istedenfor som et tredje alternativ, så kanskje de aksepterer sin tilværelse på tredjeplassen? (som nødvendigvis ikke trenger å bety konkurs, men de sliter helt klart økonomisk!). Blackberry har vel lenge vært det "tredje alternativ", men nå er de vips nede på fjerde! Så hadde vel også teleoperatørene et sterkt ønske om et nytt alternativ (ref avtalen med AT&T). Dominans er ikke bra. Konkurranse er bra.

     

    Så blir det helt sikkert mange endringer fremover. Microsoft med sin egen device? Så bra! Gleder meg! Eller kanskje Nokia kommer med en Android-telefon? Ja, da må jeg jammen se nærmere på det også. Verden er i en konstant endring og godt er det! Jeg har ikke valgt Nokia Lumia for resten av livet.

     

    Det er godt vi er forskjellige! :)

     

    Jeg spurte meg selv nå: "Hadde Nokia klart å selge ti millioner Android-telefoner?" , og svaret mitt er JA! - Men så har de jo også solgt 27.3 millioner Lumia-telefoner siden november 2011. Men så har jo Samsung solgt alene 50 millioner Galaxy S3 bare i 2012. Og sånn går nå dagene ...

  2. Noterer meg at det nå er akkurat like mange som har problemer med denne telefonen som det er som ikke har problemer. Trekker man fra fanboysa, som garantert ikke vil inrømme feil, så tror jeg vi nærmer oss 80% som har opplevd feil på telefonen. Og ser vi litt i andre wp tråder, så er det mye som tyder på alvorlig hw brist i denne telefonen. Er faktisk veldig glad jeg styrte unna dette produktet. .

     

    Det er vel kanskje mer eller mindre nesten 100 % som har opplevd feil på telefonen? Det vill alltid være en form for feil en eller annen plass. Noen er alvorlige feil, noen er mindre alvorlige feil man fint kan leve med til neste oppdatering. De som har hatt iPhone og diverse Android-telefoner fra sin spede barndom har også alle opplevd feil på telefonene. Det er ikke akkurat bare ny funksjonalitet som er pakket inn i patchene til iOS, WP og Android.

     

    Men at det er en generell alvorlig hardware feil i alle Nokia Lumia 920? Vet ikke om jeg helt kjøper den. Det er nok mange som har hatt en alvorlig feil på den (inkludert meg selv), men den nye jeg har fått fungerer utmerket. De andre WP-trådene du ser, er de norske? Jeg ser en del i andre tråder internasjonalt, og der en god del av feilene sammensatt mellom Nokia og AT&T i USA f.eks. Firmware versjon 1308 skapte f.eks store problemer for AT&T-telefoner, men vi har så vidt jeg vet ikke merket noe her i Norge.

     

    Jeg er fan. Jeg har hatt en alvorlig feil.

    Jeg ventet to måneder på ny - og har ikke angret et sekund!

  3. Ahh, kult! Ja funksjonen var jo utrolig nyttig. Veldig lett å velge bokstav, og veldig lett å finne frem om du har mange applikasjoner :)

     

    Ja, det er jo naturlig at den blir varm egentlig. Får prøve det et par ganger til.

     

    Ellers fungerer den utmerket ennå! For en ELEGANT telefon og et ELEGANT operativsystem! Endelig noe nytt å friskt :)

    • Liker 1
  4. Hei,

     

    I applisten (swipe til høyre). Har dere fått opp kategorisering på bokstaver der??

    For eksempel at du kan trykke på "S" for å få opp all apper som begynner på "S". Dukket plutselig opp etter en soft reset.

     

    Er det noen som bruker den trådløse ladingen? Fungerer den bra? Testet den for første gang nå. Den ble ganske varm. Så ble batteriet 100 %, men plutselig var det 82 %. Tror jeg holder meg til ledning enn så lenge :)

  5. Heisann!

     

    Dere lurer kanskje på hvordan det gikk? :)

     

    Vel, jeg ble lovd en swap da til slutt. Og hvis den hadde samme feil så skulle jeg få pengene tilbake.

    Det å få en ny swap tok sin tid. 5 uker. Så kom den for 2 dager siden, og mobilen fungerte kjempe bra!

     

    Så fikk jeg 300 kr som et plaster på såret på grunn av lang ventetid.

     

    Så det tok sin tid, men det løste seg til slutt.

     

    Takk for alle tips folkens!

  6. Heisann,

     

    Jeg hadde mye problemer med Lumia jeg kjøpte. Den har nå vært 2 måneder inni "systemet". Mitt problem var at jevnlig så kom ingen gjennom til meg når de ringte. Og nettverket forsvant ofte etter å ha hatt lockscreen på en stund.

     

    Så fikk jeg en swap nå for 2 dager siden med følgende installert:

    OS: 8.0.10211.204

    Firmware: 1232.5957.1308.0002

     

    Og vet dere hva? Jøss for en bra mobil!! Nå fungerer den helt fint, og batteriet er jo helt suverent. Overraskende bra.

     

    Så får vi håpe det varer!

     

    Men kommer jo jevnlig oppdateringer heldigvis.

    Nå er firmware 1314 neste mann ut!

  7. Nokia har en firmware oppdatering på gang (1308). Men etter alle problemene med denne i USA (AT&T) så tar det nok enda litt tid før den slippes her til lands. Etter dette er det vel et par mindre oppdateringer (GDR2 og GDR3) før Win 8.1. slippes: wpcentral: GDR2

     

    Ja, 1308 skapte mye nettverksproblemer for AT&T-mobiler i USA. Men disse har nå fått firmware versjon 1314 som har løst opp i problemene. Usikker på hva som kommer til Norge. Hva er siste firmware-versjon i Norge nå egentlig?

  8. Jeg har hatt endel problemer med min Lumia 920. Har hatt den siden Feb, og jeg opplever dekningstap hele tiden, samt at folk ringer meg, men jeg får ikke samtalen. Så nå lurer jeg på en ting. Når man hever kjøpet pga reklamasjon, får man da igjen det man betalte, eller det butikken selger modellen for nå?

     

    Kan nevnes at jeg kjøpte den for 5000 kr, og nå selger expert den for 4000 kr

     

    Hei,

    Jeg har samme problem. Når jeg er i et 2G-område så kommer ikke folk gjennom. Fungerer bedre i 3G-området men har sett problemet der også. Jeg har en ulåst telefon hvor 4G var aktivert ved kjøp. Har vært inne til reperasjon 2 ganger, og venter på en swap. Er 4 uker siden lovde meg en swap nå.

     

    3. Tror problemet ditt kan løses ved å deaktivere 4G om du har det aktivert. 4G takler ikke samtaler, noe som gjør at den må hoppe frem og tilbake mellom 4G og 3G ved samtaler, noe som kan være trøblete.

     

    Dette gjør du fra ##3282# eller?

    Husk at ved firmware 1308 har Nokia disablet denne, så ingen kommer inn. Så gjør du endringer før denne patchen kan du ikke angre uten å rulle tilbake oppdateringen.

  9. Noen som har lagt merke til denne nettverksbugen folk snakker om i andre forum?

    Ser ut som om "firmware 1308" skaper problemer på AT&T-mobiler.

     

    Hvilken firmware er den nyeste nå i Norge?

     

    http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Warning-do-not-update-your-Nokia-920-on-AT-amp-T-to-the-new/td-p/1823072

     

    http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-920/221099-phone-loses-connection-when-dormant-please-help.html

     

    http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-920/203675-turn-off-4g-lte-t-lumia-920-a.html

     

    Selv har jeg levert min inn på reparasjon to ganger, og venter nå på ny telefon. Det skjedde ingenting når folk ringte til meg. Som oftest når jeg var på 2G. Ser i andre forum at folk har deaktivert 4G LTE via Field Test Menu (##3282#), men denne er nå blitt deaktivert på siste firmware.

  10. Etter å ha vært på service 2 ganger klarer den fortsatt ikke å la være å reboote 5-6 ganger i løpet av en dag om jeg velger å ha den tilkoblet 4G.

     

    Men det som fikk meg til å legge inn en forhåndsbestilling på en HTC One var når jeg nylig var på besøk hos mine Foreldre, og de lurte på hvorfor jeg aldri tar telefon når de ringer. Satt som ett spørsmåltegn, sjekket jeg loggen på den gamle Galaxy GEO telefonen de har, og joda. De har de tydelig prøvd å ringe meg, men ingenting på er dukket opp på min ende. Så nå søkes heving av kjøpet. Dette gidder jeg ikke mer.

    Kanskje jeg prøver WP igjen om noen år om det har vokst seg stort nok til at utviklere ikke bare slipper Apper på platformen, men prøver å optimalisere de også, men Nokia er jeg helt ferdig med.

     

    Jeg opplever det samme phewBAR - at ingen telefonsamtaler kommer igjennom spesielt når jeg er i 2G nett. Er det kun når du er på et 4G-nett at telefonsamtaler ikke kommer igjennom?

     

    Jeg har hatt min på rep 2 ganger uten hell. Venter på ny telefon nå. Hvis den har samme feilen må jeg prøve å få hevet kjøpet. Går det greit med heving av kjøp? Sier selger noe?

  11. Nokia Lumia 920 ja.

     

    Kan noen gi meg en forklaring på dette. Jeg kjøpte min telefon ulåst, og jeg har 4G mulighet i nettverksinnstillinger. Andre mobiler som er kjøpt låst til Telenor, har ikke 4G aktivert. Stemmer dette?

     

    Jeg har et problem med min. Veldig ofte (men mest i 2G) så skjer det ingenting når folk prøver å ringe til meg. Med en gang jeg kommer i 2G-sone så fungerer det ikke. Derfor mistenkte jeg at det er noe med 4G som ødelegger. Jeg har valgt 2G i mobilnettverk under innstillinger, men 4G er vel fremdeles "aktivert" på min mobil baki der en plass siden jeg har 4G valgmulighet.

     

    Uansett. Vi prøvde mitt simkort i en modell de hadde i butikken som var låst til telenor. Der hadde jeg ikke 4G valgmulighet i menyen, og den fungerte helt fint å ringe til i 2G.

    Min har vært inne 2 ganger på "reparasjon". Det vil si "Software upgraded", og så feiler den første gang vi prøver den i butikken når den er tilbake.

     

    Nå skal Nokia sende en ny en. Men har den samme feil så kommer jeg til å kreve heving av kjøp. Mener å ha loven ved min side her.

  12. Hei,

     

    Da var mobilen kommet tilbake i dag.

    Selvsagt var feilen der nok en gang. Feilet på første forsøk. Denne gangen stod det enda mindre i servicelappen fra verksted. "Serviced by xxxx".

     

    Jeg har en teori om hva som er galt, så føler jeg nesten har funnet ut alt på egenhånd her. Verkstedet har bare reinstallert software.

     

    Vi testet med en tilsvarende mobil i butikken, og der fungerte det fint.

     

    Så etter loven har jeg nå rett på omlevering av det samme produkt eller tilsvarende produkt.

    Nå skal butikk prøve å få tak i Nokia for å høre hva de sier. Hørte de ikke noe fra Nokia så skulle jeg få ny mobil. Den blir ikke levert til verksted flere ganger. Da ytret jeg ønske om å velge en annen type mobil f.eks Android. Det ville ta en måneds tid å fremskaffe det samme produktet ulåst i samme farge. Det virket ut som om det var ok for dem at jeg ønsket en annen type tilsvarende mobil.

     

    Vet ikke hvorfor jeg sa ja til at de først skal høre med Nokia, men la gå. Jeg er behjelpelig.

    Jeg har i hvert fall presentert min teori om hva som er problemet, så får vi se om de får tak i Nokia.

     

    I dag var ikke han til stede som sa at forbrukerkjøpsloven kun var gjeldende ved hardwarefeil.

    Jeg sa til hun i service at jeg ble meget overrasket over hans uttalelser sist, og at jeg i mellomtiden har sjekket loven nøye og hørt med Forbrukerrådet. Hun sa seg ikke uenig når jeg fortalte hvordan loven egentlig var. Så det var jo en fremgang.

     

    Så da skulle de ringe meg i løpet av uken, så får vi se hva som skjer :)

     

    Takk for alle gode innspill så langt!

     

    mvh

    Steffan

  13. Hei Jarl-orger,

     

    Ja, vel. Nå er den på vei til Oslo for reparasjon andre gang på samme feil.

    Jeg holder meg foreløpelig på stedet hvil frem til jeg får den tilbake nå gang nummer 2. Så får bare vente i spenning :) Kanskje det er en ny serviceperson som leverer den til meg da, og som har en helt annen oppfatning av forbrukerkjøpsloven enn han forrige.

     

    mvh

    Steffan

  14. Hei,

     

    Takker for gode svar her :)

     

    Jeg sendte en e-post til Lefdal sentral, men følte jeg fikk en mer eller mindre auto-reply til svar:

     

     

    Når det gjelder software er dette noe som generelt ikke dekkes av garanti eller reklamasjon da dette går tilbake på kundens eget bruk.

    Hvorvidt feilen du opplever på produktet dekkes av garanti/reklamasjon bestemmes av autorisert tekniker som jobber utifra norsk forbrukerkjøpslov.

     

    Jeg ringte til forbrukerrådet, og de sa at så lenge det er en mangel på varen som ikke er selvforskyldt, så er det uvesentlig om det er en software eller hardware feil. Når jeg får en telefon med en mangel rett fra fabrikk, så er det klart jeg ikke skal lide for det.

     

    Om jeg bestiller en helt ny Volvo hvor det er feil på software fra fabrikk, så tviler jeg på at bilforhandler sier at: "Nei, garanti og reklamasjonsrett gjelder kun på mekaniske deler i motoren".

     

    Så det blir spennende å se hva som skjer når jeg får den tilbake gang nummer 2 :)

     

    mvh

    Steffan

  15. Hei Leo,

     

    Ja, vennlighet kommer man langt med. Jeg hadde en vennlig tone i dag, og håper selvsagt at det ordner seg gang nummer to på verksted, men jeg har mine tvil. Dette er en større landsdekkende kjede som jeg har vært fornøyd med ved tidligere kjøp. Godt tips! Tror jeg skal kontakte kjeden sentralt bare for å være enda mer "føre-var" når telefonen kommer tilbake nesten gang.

     

    mvh

    Steffan

  16. Hei,

    Takker for svar.

    Det var godt å høre.

    Men de var rimelig påståelig på butikken.

    Så neste gang vil jeg ha med meg noe skriftlig. Jeg finner selv ingenting i forbrukerkjøpslovens paragrafer som støtter deres utsagn. Skal også prøve å få sendt en e-post til forbrukerrådet, og forhåpentligvis kan de sende meg noe skriftlig som jeg kan ha med neste gang.

     

    Tusen takk nok en gang.

    Da senket stressnivået litt her :)

     

    mvh

    Steffan

  17. Hei Leo,

     

    Jeg har ikke endret på noe software på mobilen.

    Jeg har også prøvd å gjenopprette den til fabrikktilstand flere ganger, og feilen er den samme når den er tilbakestilt til fabrikktilstand. Og når jeg fikk den fra reparasjon i dag, så var den helt skratchet, og feilen var den samme uten at vi installerte / endret noe som helst.

     

    mvh

    Steffan

  18. Heisann dere,

     

    Håper dere kan gi meg noen tips her.

     

    Jeg kjøpte en ny Nokia Lumia 920 for noen uker siden, og fra første stund så oppdaget at jeg samtaler veldig ofte ikke kom gjennom til mobilen. Folk ringte, og ingenting skjedde. Jeg har prøvd to mobiloperatører (One Call og Telenor) og to forskjellige simkort. Vi ser at problemet oppstår både når jeg kjører 2G og 3G, men hyppigst på 2G. Mobilen har vært inne en gang på reperasjon og den fikk jeg tilbake i dag. På lappen stod det "software refurbished". Butikken jeg kjøpte den av bruker et eksternt verksted. I butikken tok vi en test, og samme problemet var der første gang vi prøvde å ringe den. Han i butikken visste ikke helt hva han skulle si. Den er nå på vei tilbake til det samme verkstedet.

     

    Men det han sa var at hvis verksted reinstallerte software, så betydde det at det ikke var hardwareproblem. Og hvis det er software som er problemet, så er jeg IKKE dekket av forbrukerkjøpsloven. Bokstavelig så var det ingenting jeg da kunne gjøre sa han.

     

    Har dere noen kommentarer til dette? Når jeg som kunde kjøper ny mobil til 5000 kr så forventer jeg da i det minste at folk kan ringe til meg.

     

    Finnes det noen linker hvor dette står forklart i forbrukerkjøpsloven?

     

    mvh

    Steffan

×
×
  • Opprett ny...