Gå til innhold

Andromeda§

Medlemmer
  • Innlegg

    123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andromeda§

  1. Med et såpass dyrt objektiv ville jeg heller ventet, og fått et med riktig fatning. Autofokus og evt stabilisering er heller kjekt å ha.

    Å vente er jo det verste som finnes  :grin2:

     

    Jeg kan gå høyere i pris, og hadde jeg bodd en sted uten LF hadde jeg heller kjøpt et teleskop med motor. Men jeg gidder altså ikke legge ned tusenvis på noe som veier halvparten av meg selv, og som kommer til å ta en halv natt bare å montere opp. Så da venter jeg heller med det til jeg får kjøpt hus på landet:p

     Så da kan jeg like gjerne legge penger på et objektiv føler jeg, så lenge det ikke er over 10 000 ,- (tenker også å kjøpe brukt)

     

    Hva skal man feks prioritere i mitt tilfelle, fast optikk eller blender? Fant en Canon 400 f/5.6 og en Sigma 70-200 f/2.8 til ca samme pris. Noen som har noen gode råd til meg angående dette? :)

  2. Verden er avhengig av at organismene ernærer seg på andre organismer. Samme om det er planter, trær, insekter eller dyr.

     

    Har du sett en katt leke med en rotte?

    Når den bare kutter opp litt av magen så rotta kan slepe seg bortover steinhellene med tarmene hengende ut. Det er verden vi lever i, den store blir tatt av noe større, den lille blir tatt av den store. Den lille har anpasset seg dette og formerer seg som kaniner, bokstavelig talt, den store lager kanskje bare 3-4 barn i løpet av livet for den trenger ikke mer for artens overlevelse.

     

     

    Alt som lever søker lykken på sitt vis.

    Men den som søker lykken for sin egen del

    og derved kommer til å skade andre -

    han finner ikke lykken senere.

    Alle vil leve, ingen vil dø. Det er nok vanskeligere å sette seg inn i en tomat sin situasjon sammenlignet med et kjøttkveg. Begge to er levende, den ene ønsker nok bare å finne kua si så han kan sette barn på henne, tomaten vil kanskje bare ned i bakken så den kan spire og lage nye tomater. Hvorfor setter du livet til den ene høyere en livet til den andre? Å bli plantet i ett drivhus med gift innsprøytninger dagen lang og for små og mørke vokse forhold burde ikke bli godtatt på lik linje med leveforholdene til kjøttkveget.

    De er begge levende.

     

    Alt avhenger nok på ditt eget sinn og dens oppfatning av hva eller hvem du ønsker å spise, hva eller hvem som ikke lenger fortjener å leve.

     

    Problemet er at vi er for mange mennesker, ikke at kjøtt er mat for noen.

    Unødvendig vold eller lidelse er så klart unødvendig, vi kan være med å forme oppdrett og ernærings politikken i Norge, men vi kan nok ikke leke verdens politi og kreve at USA og andre nasjoner med bisarr oppdretts historie skal følge din politikk, eller din oppfatning av hvordan vår verden er satt sammen.

     

    Dette er så klart bare mitt eget mentalt forstyrrende syn på vår verden. Jeg trer meitemark på kroken så den vrir seg i smerte, jeg drukner den og håper på at den skal bli spist levende. Mens jeg samtidig sitter og koser meg ved et bål og venter på at pølsene skal bli varme nok så jeg kan gni den inn med en med hundrevis av massakrerte tomater. Jeg er grusom.

     

    Verden er som en runde med "Risk" og uheldigvis har vi nesten vunnet.

     

    Likestiller du virkelig planter og organismer med intelligente vesener som dyr? De har kanskje en ting til felles med at de lever, men en plante mangler sentralnervesystem og føler ikke smerte og lidelse,

     

    En plante blir ikke redd, en plante bryr seg ikke om den blir lenket fast 300 dager i året uten mulighet til å bevege på seg, eller å måtte ligge på betong i sin egen avføring. Ikke blir planter "voldtatt" og frarøvet barnet sitt så fort det blir født heller, slik at maskiner kan stjele melken som var ment til barnet. Igjen og igjen. Hver dag er å stirre inn i den samme betongen, lenket fast med kun muligheten til å ta ett skritt tilbake. Men, kuer lever jo tross alt rene luksus paradiset sammenlignet med høns og griser.

     

    Katter "leker med maten" fordi de trener på å drepe, det samme gjør ulven når den dreper alle sauene den klarer på jordet, selv om den ikke nødvendigvis er sulten. Den trener på jakt. En avgjørende egenskap for å overleve.

    Mennesker som torturerer unødvendig har en unormal hjernestruktur som fører til at de mangler empati,

    Man kan også miste empati for visse mennesker eller dyr om man nedgraderer dem. Det rettferdiggjør hvertfall ikke denne ondskapen som har blitt satt i system det siste hundre året. Men det er vel slik det er, "ute av syne, ute av sinn".

    • Liker 2
  3. Jeg er nok innsatt til å ha forstått at det er stor uenigheten rundt dette tema. Jeg lurer noen ganger på om enkelte er satt inn i hvordan denne industrien egentlig fungerer.

    Får jeg spørre om dine tanker rundt dette?

     

     

    "Alle skjelver for voldsbruk, 

    alle har livet kjært. 

    Sett deg derfor i andres sted 

    og la være å slå eller drepe. 

     

    Alt som lever søker lykken på sitt vis. 

    Men den som søker lykken for sin egen del 

    og derved kommer til å skade andre - 

    han finner ikke lykken senere. 

     

    Dhammapada v. 130-131"

  4.  

     

     

    Meat-eating  

    In western countries vegetarianism has recently increased in popularity and this has led to some questioning about bhikkhus and meat-eating. (In less materially developed countries the question is more about 'what, if anything, is there to eat?')

    The question of monks' eating meat is an old one that was originally raised by the 'renegade monk' Ven. Devadatta. He asked the Buddha to prohibit bhikkhus from eating fish and flesh in what seems was a ploy to take over the leadership of the Sangha. (The 'stricter ascetic' tactic.) The Buddha had already made a strict rule for both bhikkhus and lay people about not taking life (see Killing.) so He did not agree to Ven. Devadatta's new formulation.

    The Buddha did allow bhikkhus to eat meat and fish[88] except under the following circumstances:

    If a bhikkhu sees, hears or suspects that it has been killed for him, he may not eat it.[89] (M.I,369)

    If a bhikkhu is given meat on alms round and he has no knowledge about how the animal died[90] he has to 'receive it with attentiveness.' (See the Sekhiya Trainings.) He should be grateful and recollect that the food he is given is what enables him to continue to live the bhikkhu life, and that as a mendicant he is not in a position to choose what he gets. If he later comes to know the family and they ask him about Dhamma, he will be able to explain the precept about not killing. This may cause them to reflect on their attitude to meat eating.

    An individual lay person can choose whether to be a vegetarian. Problems usually arise only when vegetarians want to impose their choice on others, and as meal times are normally a family or shared affair this can create tensions and misunderstandings.

    An individual bhikkhu who lives on alms food cannot make such choices. Often the donors are unknown — perhaps not even Buddhist, or just starting to find out about Dhamma — and to refuse their generosity may so offend them that they never have anything to do with Dhamma again.

    Finally it comes down to the lay people who go to the market to buy food to give to the bhikkhus. If they are vegetarian themselves or like to give vegetarian food, then the bhikkhu should receive that food with 'appreciation' — especially if it means that fewer animals are being slaughtered. Nevertheless, it should not become a political issue where other people are attacked for their behavior.

     

     

    Jeg har lest dette. Men som sagt, dagens kjøttindustri fantes ikke når Buddha levde. Det er ikke å spise kjøtt i seg selv som er problematisk, men lidelsen dagens storindustri påfører de levende vesener fra de fødes til de slaktes.

     

     "If a bhikkhu sees, hears or suspects that it has been killed for him, he may not eat it."

    Er ikke alt man finner av kjøtt i butikken drept for nettopp "deg" som potensiell kunde?

     

    Jeg må bare tilføye at jeg spør ikke fordi jeg har en skjult agenda, men fordi jeg syntes etikken i dette er vanskelig, spesielt fordi det er så mange forskjellige meninger fra buddhister selv.

    • Liker 1
  5. Vi kan avgjøre hva som er rettferdig helt uavhengig av buddhisme. Hvis det er bedre alternativer så trenger du ikke støtte fra buddhisme.

     

    Jeg er klar over det, og jeg leter ikke etter støtte fra Buddhismen for å underbygge mine egne valg.

    Jeg spør fordi jeg er interessert i andres synspunkter utifra et buddhistisk ståsted. 

    • Liker 2
  6. Kan kjøttspising rettferdiggjøres fra et buddhistisk perspektiv? Jeg tenker da spesielt på å spise kjøtt fra dyr som kommer fra kjøttindustrien og ikke kjøtt fra vilt.  

     

    Jeg leser at mange mener at Buddha ikke godtok noen form for vegetarisme, men så kan man heller ikke sammenligne dagens verdensomspennende industri - som fører til groteske og forferdelige lidelser for mange milliarder levende vesener - med slik da var da han levde.

     

    Jeg vet at det er umulig å leve uten å skade andre, men kan det rettferdiggjør handlinger der man har reelle valgmuligheter? Vilt, økologisk, eller vegetarisk er jo bedre alternativer. 

     

     

  7. Anyone? :/

     

    Jeg har det gamle Keyboardet (Yamaha PSR-295) og forsøkte nylig å koble det til min PC uten hell, til tross for at jeg har installert seneste driver, program og har koblet den fysisk til med medfølgende USB-kabel.

    Jeg forsøker "test connection" men den finner ikke keyboardet?? Har avinstallert og gjort hele prosessen på nytt, det fungerer fortsatt ikke.
    Når du er inne i driveren så kan man trykke via pcn slik at det kommer lyd ut fra selve keyboardet, men alt den andre veien, altså fra keyboard til pc går ikke :( Det er så synd, for jeg har programmet "Ableton Live" som jeg ønsker å bruke med keyboardet mitt.
    Keyboardet har jo den funksjonen at ting jeg spiller kan tas opp, alt i alt fem lyder sammen. - Det hadde vært så kjekt å "finne fram" til dette jeg tar opp . Jeg er helt grønn.
    Noen som har noen forslag? please...
  8. Vanskelig å si om det vil gjøre en stor forskjell. Jeg har en 5D mkIII som jeg kjører med trådløst intervallometer, og et Nikon-kamera med innebygd, men som hadde dette omtalte problemet. 5D'en hadde aldri slike problemer, men jeg opplevde iblant at en og annen frame av 400 var korrupt. Bruker heatpacks uansett for å hindre dugging på objektiv, og har ikke hatt noen problemer med noen av dem etter flere hele netter under stjernene.

    Okey :)Da tror jeg at jeg tester ut dette.

    Har du noen formening om akkurat hvor kaldt det måtte bli for at problemet oppstod?

  9.  

    Autofokus? Dersom kameraet plutselig tror det ikke finner fokus kan det hende dert stopper. Sett alt på manuelt.

     

    Takk for svar :)

    Hmm, nei det er nok ikke det som er problemet. Alt står manuelt, også fokus.

    Har kun forsøkt å ta av stjernene, så det blir lange eksponeringer på ca 15 sek og fire sekunder mellom hver gang. Utrolig frustrerende, for det blir veldig bra det "lille" som blir tatt.

    Jeg bare skjønner ikke hvorfor den stopper...

  10. Jeg har forsøkt meg på timelapse med mitt Nikon D7000 kamera, med dens innebygde intervalometer.

    Den fungerer bra, men frustrerende nok stopper den av en eller annen grunn etter den har tatt mellom 200 - 300 bilder? Jeg kan ikke skjønne hvorfor?

    Det er masse plass igjen på minnekortet, og batteriet er nesten fult, selv etter dette.

    Jeg forsøker å sette den opp til å ta så mange bilder at minnekortet eller batteriet er det som skal stoppe prosessen, så jeg setter den til å ta over 1000 bilder (skyter raw og minnekortet er 64gb)

    Men allikevel, det stopper hver gang. Det er så utrolig frustrerende at så mange klare netter med stjerner har forsvunnet fra meg.

    Er det noen som vet hvorfor dette skjer? :(

  11. Det er en fordel, by eller urbane områder med utendørs belysning kan gi mye forstyrrende lysforurensning til denne typen fotografering. Tørrere luft hjelper også.

     

    Har et prosjekt på gang innen akkurat denne typen bilder. Hvis jeg vil lage noe i Bergen så blir det å vente til slutten av august, og selv da kan det være en fordel å finne en høyde eller et fjell litt bort fra sentrum.

    Stikkord for min del er det som kalles "Astronomisk tussmørke", og så mørkt blir det ikke i Bergen (60º 23m nord) mellom april og august. Liker bildet du la ved! :)

    Aha skjønner.

    Legger du ut bildene du tar? Hadde vært gøy å fulgt med, denne hobbyen er en sjeldent blomst :)

  12. Nattbilder kan være litt forskjellige ting som krever forskjellige innstillinger.

    Til månebilder kan du ta utgangspunkt i iso 100, blender 8, lukker 350 eller deromkring.

     

    Stjernehimmelen trenger helt andre settings. Natten bør være så absolutt mørk som mulig, mørkere enn en typisk norsk sommernatt, så her anbefaler jeg tidligst slutten av august og utover til mai. Blender 2.8 eller lysere, ISO 1600 eller mer, og lukkertid på (600/brennvidden i mm) sekunder for skarpe stjerner. Det betyr at 24mm på fullformat gir maks 25 sek. lukkertid, men hvis du har crop-sensor bør du gå enda lengre ned til rundt 15sek. Lengre lukkertider gir trails, og lengden på dem avhenger også av jordrotasjon og om du skyter sørover eller nordover. På sånne lange lukkertider er bildestabilisator mer til hindring enn til hjelp, jeg slår av min selv om den skal deaktivere seg automatisk på stativ, just 2B safe.

    Hvis du vil redusere eksponeringen så går du ned på ISO først, dermed reduseres støy også. Prøver du dette en sommernatt i Norge blir trolig mye av bildet overeksponert pga. strølys i atmosfæren. Det blir aldri skikkelig mørkt for stjernefoto selv kl. 2-3 på natten, så kun de sterkeste stjernene vil skille seg særlig ut.

     

    Vedlagt bilde fra i natt ca. halv 3 med 5DmkIII med 24-105mm F4 L på 24mm.

    Lukker: 15s, blender: f/5,6, ISO: 3200. Krympet til 3000x2000

    post-260104-0-89014000-1374462205_thumb.jpg

    Her er det mye strølys, trærne belyst fra utelys reflektert opp fra bakken, litt høy luftfuktighet gir også lysere himmel så det ser ut som et dagbilde. Stjernene er synlig, men hadde dette vært tatt i slutten av august ville himmelen vært mye mørkere, mens stjernene ville vært like lyse og mange flere ville blitt synlig.

     

    Er selvfølgelig helt enig med deg, vil bare tilføye til TS at det er mulig å få "greie" bilder av stjernene selv i juli. Mitt bilde er tatt i slutten av juli, mellom kl.02-03:00 på natten rett utenfor huset mitt, verdt å nevne at jeg ikke bor i storby.

    Det smarteste er å rette kameraet sørover på himmelen for mørkest mulig himmel, noe ikke jeg gjorde da jeg ville ta bilde av polarstjernen:)

    post-295827-0-76376200-1375782754_thumb.jpg

  13. Anbefaler deg å lese denne :) finfin artikkel :)

    http://rogergroom.co...cking-software/

    Takker :) Har lest den. Jeg har Deepskystalker, men jeg synes det er litt tungvindt. Jeg vil jo gjerne redigere bildet i lightroom, men da må jeg stacke dem i DSS først, og da får jeg dem jo ikke inn i lightroom igjen? Eller? For så vidt jeg har forstått så tar ikke LR tiff filer. Eller er jeg helt på bærtur?

  14. Når man stacker vil softwaren ALIGNE bildet slik at alt kommer oppå hverandre (uavhengig av perspektivendringer. Tenk panorama sticthing så skjønner du kanskje). Derfor trenger man ikke en tracker! Tror du må lære deg mer om photoshop og annen bildebehandlingsprogramvare før du sier sånt.

    Hvilket "stackeprogram" bruker du? :)

    Jeg vurderer å få meg "Zerene" etter anbefaling, men det håndterer jo ikke raw-filer leste jeg?

×
×
  • Opprett ny...