Gå til innhold

Lothaur

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lothaur

  1. Jeg skal gjøre samme som deg. Jeg har tenkt å ta realfagskurs på høyskole. Når jeg spurte om dette og sjekket litt på forskjellige høyskoler, så er det som regel 50% studiebelastning et realfagskurs over ett år tilsvarer.

     

    Jeg skal ta fag på universitet ved siden av, innen historie. Det beste er nok å finne noen fag som er relevante, men jeg har gått på historie to år nå, og tar noen mindre fag ved siden av realfagskurset for å fullføre bacheloren min der også. 15 SP på universitet og realfagskurs (50%) skal tilsvare 30 SP som gir fullt stipend for et semester.

  2. Hvis du har disiplinen til å være på universitetet (og store deler av tiden, på lesesal) fra 8-4 på hverdager, slik som en normal arbeidsdag, så bør det ikke være noe problem å komme seg gjennom det og få brukbare karakterer. Dette er ihvertfall det jeg har hørt fra de jeg kjenner som går på NTNU/Gløshaugen.

     

    Unntatt eksamenstiden (ca 1. måned til eksamen). Da blir det ofte lengre.

  3. Ikke prøv å tenke på studieløpet som førstemann til en master. Ta også i betraktning jobbmuligheter vs. interesser.

     

    Har gått historie litt over et år nå selv. For all del, det er interessant, men jeg får ikke noen gode jobber som det.

     

    Jeg vipper mellom rettsvitenskap og ingeniørstudier selv : )

  4. Anbefaler Trondheim selv. Har studert her ett og et halvt år nå, og bare positivt og si om det.

    Det er derimot viktig at du kommer inn i miljøet og knyttet kontakter så fort som mulig, helst i fadderuken.

     

    Søk gjerne studentverv via Samfundet, som har opptak i August tror jeg. 10-12 timer i uken på frivillig arbeid som ser bra ut på CVen, og masse sosialt gøy ved siden av!

  5. Jeg har selv søkt forkurs for ingeniør på HiST. Har hørt mye bra om dette, men at det er temmelig intensivt. Mattematikken er vel det folk bruker 80-90% av tiden på. Den går mer inn i detaljene på det som er rettet for ingeniører, enn R1+R2, så du ligger godt ann når du søker deg inn på ingeniørfag senere.

     

    Husk å sende dokumentasjon inn til HiST (vitnemål + f.eks. høyere utdanning) for å få riktig poengsum når du søkte.

     

    Fikk svar fra HiST om tidligere poenggrenser. Poenggrensen for høsten 2012 var 44,5 poeng. Antar dette er ordinær kvote (inkludert alderspoeng)

×
×
  • Opprett ny...