Gå til innhold

Hansi301

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hansi301

  1. Hei holder på med eksamensforbredelse hvor vi skal planlegge for installasjon og styring av pumpeanlegg for ny overvannskum.

    Noen som har noe nyttig informasjon, styrestrøm osv til hjelp?

    Automatisjon%2B-%2Bstart%2Bog%2Bstopp%2B

     

    tipper oppgaven er noe lik denne. det kommer ann på om det er en eller flere følere. du må trolig ha noe lys/alarm i tillegg  

  2. tenker pumpe delen blir nok enten som Funky kong la ut litt over her, eller lik den jeg fikk på eksamen VG2. 

     

    den gikk ut på at jeg har en vanntank. når vannet i tanken når nivå 1, vil sensor 1 slå inn, og pumpe 1 starter. pumpen skal gå i x antall sekunder etter vannet har gått under nivå 1 igjen. når vannet nivå 2, skal pumpe 1 og 2 slå inn. pumpe 2 skal slå ut så snart vannet går ned igjen på nivå 1, og pumpe 1 skal fortsatt gå x antall sekunder etter vannet har gått under nivå 1

    • Liker 1
  3. Vi fikk ikke for lenge siden gymkarakter som jeg egentlig ikke var så overrasket over. I første halvår vurderte gym-læreren meg en 4/5 som ble tilslutt en 4'er. I dette halvåret jobber jeg mye mer både fysisk og kunnskapsmessig. Jeg gikk på skitur, fjellturer og til fjorder for å få en fortjent karakter. Dessverre endte jeg igjen med en 4'er igjen. Dette grunnet gymlærer fordi jeg fikk en 2'er på en skriftlig prøve. Jeg må også nevne at jeg fikk 5'er i førsteåret, og en 5'er i andre året. 

     

    Men ut ifra det jeg vet er det grunnleggende å legge mest vekt på : det fysiske, det er tross alt gym OG KROPPSØVING det er snakk om. 

     

    Jeg må nevne at jeg har blitt hengt ut av denne læreren flere ganger i førsteåret; diskriminering. Jeg gikk til rektor med saken. Dessverre ingenting ble gjort med saken. Jeg fikk samtale med han, men han mente at slik er han bare. Og det er sant slik er han. 

     

    I andre året : samme tingen igjen: din apekatt, geit, utlending, (kvinne! av alle ting fordi han ikke kunne komme på noe sårende siden alt gikk gjennom meg). Selv om jeg var en av to utlendingene i klassen, reagerte også elevene sterkt på dette. Men jeg gikk ikke til rektor med dette fordi jeg var redd for at denne læreren med autoritet skulle sette meg ned i karakter, noe jeg ikke hadde lyst på. 

     

    I tredje året her: samme scenario. Denne ganger ble det til mobbing. Jeg ga opp. Dette førte til at jeg godtok den første 4'er jeg noen gang har fått i gym. Siste halvåret her satset jeg på alt, jobbet hard, gikk til timene selv om jeg var dødsjuk, igjen sitt jeg samme karakter som en som ikke har møtt opp og orket å være stedsværende. Jeg klarte å få 5 i egentreningsvurdering. Likevel grunnet en 3'er i skriflig prøve endte jeg opp med en 4'er, selv om gym er et fysisk fag.

     

    I tillegg hadde han ikke med oss en slik samtale i dette halvåret hvor vi snakket om hvordan vi ligger ann i faget. Og jeg som trodde jeg hadde 5'eren min i boks, såg bort fra dette. I tillegg må jeg nevne at han har glemt for hver vurdering å nevne grunngivingen for karakteren. 

     

    Dessverre i går såg jeg den 4'eren. For første gang i gym har jeg fått en 4'er, og dette måtte være når jeg skal få mitt vitnemål. HJELP: hva skal jeg gjør ? Føler at uansett hvor jeg går blir jeg vurdert ut i fra hvor jeg kommer fra og ikke innsatsen min  :hm:  

     

    Jeg føler selv at jeg fortjener en 5'er. Jeg husker tilbake til en periode hvor alle jentene var i garderoben og læreren var borte og vi hadde en vikar. Jeg gikk derimot ut av garderoben og var aktiv sammen med guttene. Slikt ser han alltid uansett bort fra.

     

     

    Er det lurt å sende klage? Fortjente jeg karakteren?  :dontgetit:

    Læreren din har ingen rett eller grunn til å diskriminere deg eller gi karakterer utifra hvordan han liker deg. hvis det likevel er slik, hadde jeg lett sendt inn en klage. sånn jeg har skjønt det har alle skoler noen røde eller grønne lapper, hvor du skriver litt om problemet og navnet på læreren. du sender dett inn til rektoren på skolen, eller eventuelt utdanningskonoret e.l. dette er helt anonyme klager. hvis en slik lapp leveres, har rektoren eller en annen med høy autoritet krav om å snakke med denne læreren. 

    håper dette svaret hjelper deg litt i det minste :)

  4. Hvorfor har vi egentlig eksamen? Hvorfor skal kunnskapen til en elev måles etter en dags arbeid på en powerpoint?

    det er vel i hovedsak for å se om du har fått med deg pensum for året. synes selv det kunne blitt gjort på en helt annen måte, men min mening alene kan vel ikke gjøre så mye med det. er jo litt kjipt hvis det er en ting man er usikker på, så får man det temaet... vi kan også alle ha en dårlig dag, som er ganske kjipt hvis det er på eksamensdagen :/

  5. Nå er jeg ikke ekspert på dette temaet og har ikke hatt det på noen år, men jeg kan komme med noen punkter jeg husker som kan være lurt å ta med.

     

    Abort. er det rett eller galt?

    uteliggere? mange mener de tjener mye penger og synes ikke man skal gi dem penger. rett eller galt?

    skal de rike betale like mange % skatt som f.eks fattige? 

     

    det var nå tre forslag. vet ikke hvor relevant de er, men det har vel i hvertfall litt med etikk å gjøre. du får nå uansett ha lykke til med eksamen, og husk at både lærere og eksaminator er der for å prøve å gi deg så god karakter som mulig ;)

  6. hei. sitter her nå og skal forberede meg til eksamen som holdes i morgen. jeg har fått i oppgave å "sette opp en styring av 3-pumper (PLS)". 

    jeg føler meg veldig komfortabel innen PLS programering, men er ikke helt sikker på om jeg husker alt. er det noe spesielt jeg må vite/huske? jeg vet jeg må fylle ut "de fem sikre", men ellers vet jeg ikke om noe mer.

×
×
  • Opprett ny...