Gå til innhold

Joachim90

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Joachim90

  1.  

    Hei alle sammen,

     

    Jeg fikk høre av en kompis at jeg burde sjekke ut det å starte et enkeltmannsforetak for å kunne få org.nummer og dermed registrere meg som kunde hos en grossist, f.eks Asko.

     

    Gjør jeg dette, vil jeg kunne kjøpe varer som tobakk/snus, alkohol og den slags, for innkjøpspris + Mva.

     

    Jeg klarer derimot ikke finne noe på nett som tilsir at dette funker, finner forsåvidt heller ikke noe om at det ikke skal funke. 

     

    Eneste jeg kan tenke meg er at det vil bli kluss, da jeg skal "selge" det videre til meg selv som privatperson, selv om at grensen mellom privat/bedrift i et enkeltmannsforetak er ganske diffus.

     

    Noen som kan hjelpe meg med dette? Ville jo vært helt konge om jeg kunne kjøpe diverse varer for en billigere penge :)

     

    Tobakksvarer kreves det løyve for å kjøpe, da det kjøpes inn for videresalg. Da må du ha godkjent utsalgssted. 

     

    Det er uansett ikke stort å spare på dette. 

     

    Det virket litt godt for å være sant ja, takk for svar :)

  2. Hei alle sammen,

     

    Jeg fikk høre av en kompis at jeg burde sjekke ut det å starte et enkeltmannsforetak for å kunne få org.nummer og dermed registrere meg som kunde hos en grossist, f.eks Asko.

     

    Gjør jeg dette, vil jeg kunne kjøpe varer som tobakk/snus, alkohol og den slags, for innkjøpspris + Mva.

     

    Jeg klarer derimot ikke finne noe på nett som tilsir at dette funker, finner forsåvidt heller ikke noe om at det ikke skal funke. 

     

    Eneste jeg kan tenke meg er at det vil bli kluss, da jeg skal "selge" det videre til meg selv som privatperson, selv om at grensen mellom privat/bedrift i et enkeltmannsforetak er ganske diffus.

     

    Noen som kan hjelpe meg med dette? Ville jo vært helt konge om jeg kunne kjøpe diverse varer for en billigere penge :)

  3.  

    Jeg er ikke helt sikker på hva multicom mener. De skriver jo;

    "USA-modell med adapter og norsk meny. Støtter ikke norsk 4G, men støtter Turbo-3G med hastighet opp til 15 Mbit (tilgjengelig der det er 4G nett)."

     

    Det er 2 nexus 5 modeller (North America (D820) model, og Rest of World (D821) model)

     

    D821, støtter jo norsk 4g. Kan de ha blandet modellnummerene? Slik som det står nå, er det jo umulig å være sikker.

    Litt lengre bak i tråden tar jeg opp samme problem, men antok at det var USA-modellen i og med at f.eks den britiske (i.e D821) ville støttet høyere hastigheter enn 15mbps.. For som du sier, det finnes bare to modeller.

  4. Hva er det du sier?!? Multicom har USA modellen? Det kan jeg ikke akseptere, min er jo på vei i posten og greier...sukk...gjaldt det den første batchen demmes og, eller bare den de venter inn nå? Hva er egentlig modellnr til euromodellen og USA modellen? Ser at min heter 821, trodde USA modellen het 820

     

    Edit: puh...jeg hadde heldigvis rett...mulig den er kjøpt i USA, men det er den internasjonale nexus som selges fra multicom...ihvertfall den jeg har bestillt

    Jeg avbestilte min fra Multicom da jeg fikk som svar at den modellen de førte bare støttet opp til 15mbps i Norge.. Liten dealbreaker for meg..

  5. Det står da tydelig hvilken Nexus 5 du kjøper.

     

    North America (D820) model:

    • GSM: 850/900/1800/1900 MHz
    • CDMA: Band Class: 0/1/10
    • WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8/19
    • LTE: Bands: 1/2/4/5/17/19/25/26/41
    De opplyser om at det er denne modellen som selges

    Rest of World (D821) model:

    • GSM: 850/900/1800/1900 MHz
    • WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8
    • LTE: Bands: 1/3/5/7/8/20
    Men varenummeret på telefonen er "LGD821"
    __________________________________________
    Hvor i all verdens rike står det helt klart hvilken modell jeg kjøper?
  6. Det at multicom.no sier USA-modell viser i hvertfall at de opplyser at det ikke er europeisk modell.

    (Jeg forutsetter det du skriver, men ser ikke nå på multicoms sider at det står USA-modell)

    Jeg vet ikke om man skal kunne forlange av en forbruker at han skjønner at USA-modell ikke har "norsk" 4G?

    Det står like over den youtube-vidoen som ligger på nettsiden deres (http://www.multicom.no/Nexus-5-Black-5-Full-HD-IPSe-Gorilla-Glass-3e-16GBe-Snapdragon-800e-4G-LTEe-NFCe-Android-4e4-KitKat-LG/cat-p/c/p6919917) mens under varenummer så står det "LGD821.ANEUBK"

     

    Hvis de opplyser om at det er en USA-modell men samtidig opplyser om at det er den "Rest of the world"-modellen, har jeg noen form for backing fra loven?

  7. Er det ikke merkelig at Multicom har fått Nexuser fra LG, mens Elkjøp har ikke? :hmm:

    Multicom tror jeg ikke får direkte fra LG, men fra USA, i og med at det står at det er en "USA-modell med norsk adapter".

     

    Men jeg har noen bekymringer i forhold til det, for den amerikanske versjonen skulle ikke støtte våre 4G-bånd, men den amerikanske versjonen heter LGD820 og ikke 821 som Multicom opererer med på sine nettsider.

     

    Hvis det skulle vise seg at de har importert 820 og ikke 821, har jeg da loven på min side hvis de har solgt meg et produkt som ikke oppfyller mine norske krav? 4G er en liten fallgruve der :/

  8. Tror pr dags dato at jeg ikke at jeg har bruk for LTE da jeg forsatt sitter på kontantkort pga økonomi så jeg har kjøpt en hvit 32GB.

    Ikke får min gamle Galaxy Nexus oppdatering heller, ja, folkene som bygger custom-rom osv kan helt sikkert gjøre litt med det men en så lenge så :shrug:

     

    Nexus-5-from-Google-Play.png

    Brukte du norsk bankkort til å betale med?

  9. Se min post over - måtte lage ny bruker med USA-vpn, men selve bestillingen trengte jeg ikke bruke VPN for, når jeg logget på med den nye brukeren.

    Hei, jeg fikk og bestilt, men står nå med "pending" som ordrestatus, har en stygg følelse om at det har med hvilket kort jeg brukte (mitt vanlige norske bankkort), håper på tro og ære at du og brukte ditt norske(?) slik at jeg bare står litt bak i køen og ikke at bestillingen kanselleres pga ugyldig betalingsmåte..

  10. Jeg må egentlig bare le, men jeg skjønner faktisk hvorfor NetCom trakk tilbake tilbudet. Ville dette fortsatt så hadde det blitt en ny greie å ha ubegrenset bruk av data i alle abonnement, men hvorfor vil de det? Hvorfor slipper ikke mobilprodusenter sine helt nyutviklede mobiler med en gang? For å melke markedet. Hvis NetCom hadde gjort dette ville vi alle valgt det abonnementet og dermed ville inntektsgrunnlaget deres, forsåvidt alle mobiloperatørers, falt helt bort. God gammeldags business dette. For all del, surt at det skjedde, men det var faktisk for godt til å være sant for nåtidens mobilbrukere. Uansett lykkelig over at jeg fikk tegnet opp to stk før det gikk ut :)

    • Liker 1
  11. Må ein betale oppstartavgift? Finst det noko fullstendig prisliste for dette abonnementet?

    Det vert nesten freistande å erstatte mobilt breiband large+OC Faktura med Fri Bruk+datatvilling.

    Nei, det er ingen oppstartsavgift. Du har 20.000 min, sms og mms + 100% fri bruk av data, uten begrensning. Eneste du kan bli overfakturert for er hvis du ringer mer enn de 1000 minuttene som er inkludert til norden, resten av verden, teletorg, innholdstjenester og eventuelle samtaler til spesialnummer.

     

    Veldig godt tilbud de har nå :)

    • Liker 1
  12. Jeg bor i Tromsø nå, ikke stort nok marked for å lansere noe her dessverre, selv om at det har vært et pilotprosjekt med busskort via NFC på mobil for noen år tilbake..

     

     

    Ja, det er dessverre kryptert her og, men man skulle jo tro at man kunne kopiere hele kortet og dermed få emulert det fra telefonen, ville gjort hverdagen min litt lettere og særdeles mye kulere :D

  13. Noen som vet hvordan og om det eventuelt er mulig å emulere et busskort fra telefonen? Ville vært umåtelig kjekt å kunne bruke telefonen i stedet for busskortet.

     

    Dette er sikkert noe som er på vei allerede, men jeg ønsker det snarest, helst i går, så må bare høre om noen vet hvordan man skal gå frem, om det i det hele tatt er mulig ;)

  14. Nå viser vel testene at Sony Z og HTC One har forholdvis lik batteritid. Bare å ta en titt på gsmarena feks som har en veldig rigid testing. Uten strømsparingsmoden på så får den en endurance på 48 timer,S3 derimot får 43H endurance i samme testen...Men on topic.. Men av Xperia Z, HTC One, og S4 så er vel ONE helt klart ønsket nr 1.. rett og slett grunnet ønske av kvalitets følse på en telefon til 5000+, noe Galaxy telefonene er blottet for
    "Men on topic.. Men av Xperia Z, HTC One, og S4 så er vel ONE helt klart ønsket nr 1.. rett og slett grunnet ønske av kvalitets følse på en telefon til 5000+, noe Galaxy telefonene er blottet for"Bare tull. :) Kjøpte meg SII Da den kom, skikkelig god tlfn. God kvalitet, og tåler en støyt. Xperia Z er garantert den som tåler mest av alle disse du skriver om. Galaxy SIV Ser finere ut, men er ingen fan av TouchWiz eller sense.

     

    Nå har vel egentlig aldri UI vært et stort problem å endre på heller da, så jeg bruker vanligvis ikke å vektlegge det i valg av telefon, det finnes så ufattelig mye man kan gjøre med UI'en at det som bør spille en rolle er HW, kvalitetsfølelse og batterilevetid.

     

    Når alt kommer til alt så er One lagd i et mer solig materiale, men Samsung har ikke hatt knirkete toppmodeller, i alle fall ikke som jeg har opplevd. Som nevnt tidligere, jeg tror ikke du bommer med noen av disse egentlig ;)

  15. er det noen som vet hvordan vinnerne velges?
    er det noen som vet hvordan vinnerne velges?
    Hei,alle svarene havner i konkurransesystemet vårt, som brukes til automatisk trekking. Det foregår enkelt og greit ved at vi legger inn antall vinnere (i dette tilfellet 1) og trykker en knapp for å trekke en tilfeldig vinner blant alle som har svart riktig på alle spørsmålene. Vi har ikke mulighet til å se navn og adresse til noen av konkurransedeltakerne, med unntak av den vinneren som blir trukket til slutt.

     

    Så denne heldige karen fra Ålesund ble vinneren?

×
×
  • Opprett ny...