Gå til innhold

Newton Norge

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Newton Norge

  1. For min del så er dette en sak med flere synspunkter. Hvis du er dårlig i et spill og taper en del så forlater man ofte spillet med mer aggresjon enn når man kom. Hvis man presterer bra i et spill og får kjenne litt på mestringsfølelsen kan en dårlig dag bli svært bra, svært fort. Med utgangspunkt i online-spill vil jeg si at det er synonymt med børsen. Noen taper og noen vinner, humørmessig altså.

  2. God dag! :green:

     

    Jeg er nesten ferdig med mitt siste år på videregående skole og holder for øyeblikket på med Almennfaglig påbygg på Akademiet. På alle digitale prøver blir det brukt et innebygd skjermdelingsprogram på Macen som gjør at læreren kan se hvilken aktiviteter som er på skjermen.

     

    Jeg skriver ikke dette innlegget fordi jeg er lat og ikke gidder å pugge, tvert imot. Jeg har alle de tøffeste fagene og klarer meg bra, selv om jeg kunne klart meg enda litt bedre med litt ekstra "hjelpemiddler" på de siste prøvene før sommeren. Dette bringer meg til spørsmålet.

     

    Er det noen form for digitale verktøy tilgjengelig som kan manipulere skjermdeleren?

     

    Jeg tenker f. eks i form av at den fryser bildet, og at det på den måten ser ut som jeg ikke gjør noe uten at det stemmer.

     

    Alle meninger, erfaringer eller råd er velkommen. Moralske tastaturkritikere som vil lære meg at juks er galt, må gjerne si det de mener selv om det er en hensiktsløs handling i dette tilfellet.

     

    Hilsen en skolelei elev med nedrustet viljestyrke :)

  3. Litt om meg.

    Hei. Jeg er en student på 20 år som bor i Bergen og har brukt Ritalin hver dag i ca 3 år. Jeg er tilskrevet 60mg depot hver morgen fordi jeg har diagnosen ADD (konsentrasjonsproblemer). Selv om jeg har brukt Ritalin i overkant av tre år så lærer jeg stadig mer om min egen påvirkning av medikamentet og tar notater.

     

    Tankene rundt Ritalin etter recept.

    Når man først får Ritalin på recept bruker man det som oftest uten en baktanke om å selge, gi til venner, blande det med alkohol eller hasj og bruke det som en energibombe. For meg kom ikke disse tankene før 2 års egenbruk, som sannsynligvis er over gjennomsnittlig tid før tankene treffer en. Jeg skal fortelle kort og greit hva jeg har lært og som jeg vet er riktig basert på virkelig erfaring.

    Bruk av Ritalin ved lite søvn, lite matinntak/drikkeinntak og fysisk aktivitet.

    Først vil jeg understreke at effekten av Ritalin er helt individuell og har forskjellig effekt basert på tilstanden din. Når jeg sier tilstanden din så mener jeg at ruseffekten styrkes hvis du har sovet lite, spist lite mat eller er i fysisk aktivitet. Energitilførselen vil føles mer tilstedeværende og tankene forsterket i disse situasjonene. Personlig syntes jeg denne rusen føles mindre behagelig fordi kaldsvetting, nervøsitet og dehydrering lettere forekommer. I tillegg så sliter det mer på kroppen og energitapet vil føles større når effekten utgår ettersom kroppen har jobbet på lånt energi. I fysisk aktivitet er ikke ruseffekten være like lett å kjenne ettersom man kontunierlig er i bevegelse og tenker på andre ting. Av erfaring vil jeg si at hvis man absolutt må bruke Ritalin før fysisk aktivitet, husk å spis før og etter økten. Drikk vann regelmessig for å unngå slapphet. Energitapet vil føles veldig stort etter at Ritalineffekten går ut hvis man er sulten og har vært i aktivitet over lengere tid. Kaldsvettingen kan også reguleres ved å drikke mye veske. Det er alltid en god ide og drikke mer enn vanlig når du er påvirket av Ritalin. Bivirkningene blir mindre og du føler deg ikke så dehydrert.

     

    Hvis du absolutt skal dele Ritalin.

    Hvis du har bestemt seg for å dele Ritalin med en venn er det verdt å tenke seg litt om før du gir det fra deg. Det viktigste å ta i betraktning er at kroppen deres ikke er vant til det sentralstimulerende stoffet og vil reagere sterkere enn deg. De vil være mer utsatt for bivirkninger som nervøsitet, kaldsvette, dehydrering og mindre matlyst. For det er nemlig et kjent faktum at Ritalin fjerner matlysten. Gi dem en vesentlig mindre dose enn du selv ville tatt. Sørg også for at de ikke har noen sykdom eller bruker medisiner som blir påvirket av Ritalin. Det kan F. eks være svært farlig for en med hjertefeil eller en hjertesykdom å ta Ritalin og du er selv ansvarlig og vil bli straffet hvis noe går gale.

     

    Blanding av Ritalin med alkohol.

    Det kan fort bli fristende å blande alkohol med Ritalin etter å ha prøvd det noen ganger. Ruseffekten forsvinner fort etter at promillen gradvis øker og du føler deg mer våken. Selv tar jeg alltid 30mg på et vors og 30mg litt senere på kvelden hvis situasjonen tillater det. Det har blitt en dårlig vane det siste året og lager mer slitasje på leveren. Personlig bryr jeg meg ikke stort. Med dette sagt så har jeg alltid et fokus på hvor mye jeg har spist. Du føler deg mer våken, oppegående og pratesyk etter å ha blandet Ritalin med alkohol. Ustoppelig er et ord som ofte kan beskrive situasjonen. Økt selvtillit fra alkohol og et klart hode som trykker på de riktige knappene fra Ritalin er en sterk selvtillitsfølelse. Dette er selvsagt en veldig positiv følelse og styker den gode opplevelsen på en pub eller nattklubb, men kan fort bli en dårlig opplevelse hvis du drikker mye uten å ha spist nok. Da spyr du. Du spyr mye og formen er enda værre dagen etterpå. Hvis du er full kl 00:00 og er litt trøtt er det fort gjort å ta Ritalin, men husk at det kan bli vanskelig å sove om det ikke er ganske lenge til du skal legge deg.

     

    Blanding av Ritalin med Cannabis.

    Nå er vi inne på et emne uten fasitt. Vi snakker om 2 ting med helt motstridene effekter og individuelle reaksjoner. Det vil si at jeg kun kan fortelle hvordan jeg selv reagerer uten at det nødvendivis betyr det samme for deg. Cannabis gjør meg svært avslappet og num i kroppen. Jeg blir sløv i holdningen og klarer egentlig ikke å utrette noe konstruktivt. Effekten ved å tilføre Ritalin blir tilnærmet avsnittet over relatert til alkohol. Kroppen blir slapp og hodet blir klarere, bare mindre klarere enn hvis alkohol er blandet i stedet for Cannabis.

     

    Oppsummering.

    Klokken er 05:01 om morningen når jeg skriver dette. Jeg skal på skolen om 3,5 timer og er påvirket av Ritalin. Jeg skrev denne artikkelen i håp om at noen vil få svar på det som er uvisst. Alt som står her er basert på erfaringer av meg, mine venner og andre Ritalinbrukere og ingenting er skevet i farten. Dette medikamentet ofte blir kaldt for "smart drug" har en midlertidig positiv effekt hvis du bruker det under dårlige omstendigheter og en generelt knallgod effekt ved gode omstendigheter. Med riktig mengde søvn, mat og drikke kan det gjøre mirakler på skolebenken og jobb. Rakettforsker er ikke et yrkeskrav for å skjønne når noe blir missbrukt eller ikke. Tenk på dosering, ta alle faktorer med i beregningen og husk at du skal framdeles leve lenge.

     

    Mvh engasjert Student fra Bergen (20)

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...