Gå til innhold

Eventh

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eventh

  1. Da har jeg kvitta meg med Nexus One. En måned sammen med den var nok...

     

    Gikk fra en iPhone 3G S, som jeg synes er hyperresponsiv ift. Nexus'en. Ble virkelig skuffa... var überklar til å forlate overformynderiet til Steve Jobs og sette kursen mot Android.

     

    Og Android i seg sjøl var jo relativt bra, mange interessante apps, men dessverre også en ekstrem mangel på relevante apps sammenlignet med iPhone. (Dette skyldes jo at de fleste kvalitetsapps'ene utviklet i/for Norge koster penger, og så lenge Google aldri får på plass dette så kommer det nada til Android.)

     

    Shoppa meg iPhone 4, og må si det er en annen verden. (Dog på godt og vondt, men mest godt egentlig...) Ekstrem responsivitet, syk skjerm (og perfekt størrelse på skjerm., noe større enn iPhone-skjermen er faktisk for stort til å betjenes med én hånd), kvalitetsfølelse hele veien i OS'et (og hardware), enormt utvalg av apps - også til norske forhold, nå senest Dolly's pizzabygger! Hehe...

     

    Nei, Android og spesielt Nexus One skuffa. Føltes prematurt. Men jeg er åpen for en "return" hvis Android 3.0 bringer noe godt med seg, men også mobilene må bli langt bedre. (Selv om det nå sikkert finnes bedre telefoner enn Nexus One.)

    Android er bra, men Nexus skuffer? Litt usikker på om jeg i det hele tatt skjønner begrunnelsen din. Hardwaremessig er Nexus One fortsatt høyt oppe på lista blant smarttelefoner. Den er så og si identisk med HTC Desire, som er den mest populære telefonen på Amobil. Den eneste forskjellen er at Nexus One gir deg vanilla Android, og muligheten til å konfigurere den akkurat slik du selv vil. Vil du ha en Nexus One med bedre respons? Installer LauncherPro, problem solved.

     

    Å skylde på Nexus One for at Market ikke har norske pizza-app virker også litt merkelig, men greit nok. Du om det.

  2. Er en grunn til at alle tar Windows, og om alle skulle gå til MAc fordi det er sikrere, så ville Windows bli den nye Mac, alle virus ville død ut, og Mac virusene ville florert.

    Jeg ser det er flere Windows-brukere som faller for denne typen propaganda som omhandler operativsystemets popularitet og markedsandel.

     

    Det fantes en håndfull virus til OS 9 «in the wild», men operativsystemet hadde en forsvinnende liten markedsandel i forhold til OS X. Til OS X dermot, finnes det per i dag ingen virus «in the wild». Jeg snakker forøvrig ikke om trojanere eller andre programmer som må installeres manuelt.

     

    Forklaringen som går på at OS X ikke er utbredt nok til at «virusskaperne» ikke vil lage virus, holder dermed ikke vann. «Security through obscurity» fungerer ikke over så mange år.

     

    Men hvorfor skulle ikke dette være et godt argument? Husk at 92% av brukerne har windows, ca. 90% av disse igjen har ikke fjerneste peiling på hvordan de skal behandle en pc. De har "internett", msn og facebook som de i hovedsak bruker hver dag. 80% av disse igjen klikker helt ukritisk på linker de blir servert på nett. 90% av de linkene er utrygge linker som leder til badware sites.

     

    Så da kommer vi til spørsmålet: Ville dette ha skjedd i linux plattformen eller i MAC plattformen om disse hadde hatt 92% markedsandel? JA! Dette er fordi brukerne er kunnskapsløse når det kommer til bruk av datamaskiner.

     

    En datamaskin klarer seg helt fint, og kjører 100% stabilt, helt til det kommer et menneske borti. Først da vil det bli småfeil/større feil.

    Til slutt: Uansett OS, uansett plattform.. Det finnes alltid svakheter ondsinnede kan utnytte, om ingen har funnet sikkerhetshull, så betyr ikke dette at de ikke er der..

    Argumentet er ikke godt fordi realiteten viser at det ikke stemmer. Jeg snakker også utelukkende om virus. OS X i popularitet er milevis forbi den markedsandelen OS 9 noen gang hadde, men det finnes fortsatt ikke virus «in the wild». Tilfeldig? Ser ikke sånn ut.

  3. Er en grunn til at alle tar Windows, og om alle skulle gå til MAc fordi det er sikrere, så ville Windows bli den nye Mac, alle virus ville død ut, og Mac virusene ville florert.

    Jeg ser det er flere Windows-brukere som faller for denne typen propaganda som omhandler operativsystemets popularitet og markedsandel.

     

    Det fantes en håndfull virus til OS 9 «in the wild», men operativsystemet hadde en forsvinnende liten markedsandel i forhold til OS X. Til OS X dermot, finnes det per i dag ingen virus «in the wild». Jeg snakker forøvrig ikke om trojanere eller andre programmer som må installeres manuelt.

     

    Forklaringen som går på at OS X ikke er utbredt nok til at «virusskaperne» ikke vil lage virus, holder dermed ikke vann. «Security through obscurity» fungerer ikke over så mange år.

  4. Har Apple noen sinne gjort et lignende stunt rundt et nytt produkt?

    Aldri.

     

    Jeg skjønner ikke de som tror at dette er et PR-stunt. Apple trenger ikke sånne katastrofale PR-stunt når det gjelder iPhone. De har faktisk alt å tape på det. Avsløringer flere måneder før telefonen kommer gjør at hypen blir mindre rett før annonsering, og man setter en temmelig effektiv stopper for salg av iPhone 3GS siden alle allerede vet at denne saken kommer "snart". Lista over negative konsekvenser for Apple er lang.

     

    "A handful of idiots want to feel like they figured it all out while believing that everyone else is a sheep. You'll never convince the collection of morons that it's actually horribly counterproductive to release a product into public view in advance of its completion."

  5. ok, så den MÅ rett og slett lades hele tiden.Men jeg lurer jo litt på hva den bruker så mye batteri på, si om natta, når den bare ligger der uten tilgang til internett?

    Dette finner du ved å velge Settings > About Phone > Battery Use. Min telefon ble plugget ut av strømnettet for 10h 37m 37s siden:

     

    Display: 35%

    Cell standby: 26%

    Phone idle: 24%

    Android system: 5%

    Browser 3%

    Wifi: 3%

    Market: 2%

    NetCounter: 2%

    Launcher: 2%

     

    Edit: Kan også legge til at batterinivået er på 77%.

  6. Takk for hjelpen folkens, men etter mer googling har jeg nok et par spørsmål til;

    *Har hørt/lest at folk opplever at N1 blir tregere etterhvert (snakk om 2-3 uker), stemmer dette? høres ikke lovende ut...

    *Hvordan oppdateres programvaren? (i.o.m at jeg er vant til iTunes:P?

    *Leste testen til amobil og de snakket om at de fikk problemer med tilkobling til wifi( i alle fall nedlasting)?

    *Er det notatblokk på den?

    *Hva gjør jeg hvis noe ikke virker?( hvis jeg kjøper den på finn f. eks.)

    *Hvordan er skjermen med tanke på hva den tåler? (Iphone har vel glass skjerm? og den tåler jo en del;-)

    *Hva er de største forskjellene på N1 og iPhone? (positive/negative)

    *Hvor mye internett bruker dere i måneden? Vurdere å bytte abonnement til et med fri bruk av data... Noen har begrensinger på 1 gigabit, holder dette? Er meget usikker der....

     

    Takker igjen for gode svar:-)

    Svarer på det jeg kan svare på:

     

    1. Min er fortsatt like snappy etter to ukers bruk.

    2. Du får en notification når nye programvareoppdateringer er tilgjengelige. Du kan også velge «Downloads» i Market og se om det er noen «Update available» bak hvert enkelt program.

    3. Jeg kobler meg til nett hjemme, på universitetet, Starbucks og utenfor McDonald's. Null problem.

    4. Husker faktisk ikke om det fulgte med en notatblokk. Dette er uansett et type program som Market renner over av. Jeg bruker MobisleNotes.

    5. Skjermen tåler sikkert like mye/lite juling som andre touch-skjermer gjør. Jeg har et invisibleSHIELD fra ZAGG på min skjerm. http://www.zagg.com/invisibleshield/google...ins-shields.php

    6. Jeg har brukt hele 10 megabyte via 3G på to uker... Det er altfor mange trådløes nett her. :-P

  7. Greia med at Google (les: HTC) har klart å lage tlf. med rævva knapper da? Så unødvendig...

    Knappene, eller rettere sagt touchområdet, funker helt fint. Problemet er at ikonene på den svarte rammen er plassert litt lavt med den følgen at man ikke kan trykke rett på de. Blir vel en vanesak, men en telefon til den prisen burde ikke ha en så banal feil.

  8. Finner brudd på Hardware-gruppens interne skriveregler hver dag. Straffes ikke skribentene hardt nok når de gjør feil? Hva med bøter?

     

    «AntiVir 8 lansert».

    http://www.hardware.no/artikler/antivir_8_lansert/50774

     

    Edit: Ops, fant visst denne nyheten i sammenheng med testen av AVG, og la ikke merke til datostemplingen som var 16. april — et par uker før Hardware forandret norskreglene sine.

     

    Edit2: Hoi. Ser man det, en feil på førstesiden: «De mest aktuelle brikkesettene for LGA775-plattformen finner vi for tiden i Intel P35, X48 og nForce 700-serien».

    http://www.hardware.no/artikler/hovedkort/4812

     

    Edit3: Tar én til før vi hopper til sengs: «Kilde: TorrentFreak»

    http://www.hardware.no/artikler/krever_78_...irate_bay/51805

×
×
  • Opprett ny...