Gå til innhold

Ola Olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ola Olsen

  1. okay, har ikke peil på slike ordninger, men kjenner noen :

     

    Sa ja takk, og ende opp med å betale 24.000 for en pc som kosta opprinnelig 9700 kroner! Bare sier det

     

    Min anbefaling :  :no:

    Joda, følte at også jeg betalte mye også for det som etter tre år var en sliten P4 1,4GHz med socket 423 tror (altså ikke 478) det het, gikk ikke å få høyere GHz på CPU siden iallefall. Med dyr og treg 256MB RDram. Nypris for pakken (år 2000) var vel rundt 28000.- med printer og scanner + masse software (office 2000 pro m.m.) og internet. Det var vel softwaren og support (og renter) som gjorde det dyrt tipper jeg.

    Vi skulle da betale 800.- pr mnd i tre år så det hadde jo egentlig blitt 28000.- likevel da (minus skatte fordelen) og da hadde jeg vel følt meg direkte snytt.

    Heldigvis sponset bedriften halvparten slik at vi ble belastet 400 i måneden så beløpet ble 14400.- minus skattefordel for meg på ca. 4400.- slik at totalen ble: 10000.- + ca. 1500.- i tapte feriepenger + 1000.- for kjøpe den ut = 12500.-. Likevel satt jeg med følesen etter tre år at dette gidder jeg ikke flere ganger, så også i mellomtiden mange gode tilbud på f.eks Elkjøp som var bra.

    Nei, synes det er bedre å bygge selv nå, så går det å oppgradere når jeg vil.

  2. Tror ikke jeg ville valgt noen av disse "eldre" modellene.

    Min favoritt (til OK pris) er for tiden Nikon Coolpix 8400. Snart kommer 8800 som sikkert er ennå bedre og dyrere.

    Til han som påsto at du ikke får stor CCD i kompakt kamera er altså det nå kommet. Dette har samme CCD som mange av speilrefleksene.

    Se test: http://www.dinside.no/php/art.php?id=116065

    Uttdrag:

    "For å sikre god dynamikk og lavt støynivå, har Nikon utstyrt kameraet med en stor CCD-brikke på 2/3" størrelse. maksppløsningen er svært høy, hele 3264 x 2448 piksler. Du kan dessuten velge mellom en rekke andre lavere oppløsninger dersom du ønsker det. Bildene kan komprimeres i fire nivåer (JPEG), eller du kan bruke TIFF eller ukomprimert RAW-format."

     

    Det jeg ikke liker med speilrefleks er at man må holde kameraet inntil øyet (ellers var det vel ikke speilrefleks? rett meg om jeg tar feil.) Jeg er blitt vant til å holde kameraet slik det passer for situasjonen med vridbar LCD. Går det ikke å få til dette også på et speilrefleks, dvs å velge å bare se på LCD når man tar bilder?

    Så vidt jeg har skjønt er LCD'n bare til å se på bilder som allerede er tatt.

     

    Det har bare 3,5 optisk zoom da, som er negativt for noen, men man får vel kjøpt forsatser her også. Det dyrere 8800 har 10X optisk zoom.

  3. Denne testen viser iallfall at man bør ta med en klype salt alt som blir sagt i tester.

    Skjermen på kameraet blir omtrent slaktet her, mens den på andre tester f.eks Steves Digicam og på Din Side regnes som verden beste hittil med over 500.000. punkter. Det samme gjelder autofokusen som blir slaktet her men som i de to andre testene fokuserer bra uten hjelpelampen i rom med begrenset opplysning.

    At det er lite støy er alle enige om, så da er vel det riktig.

    Jeg har bestilt et så får jeg se selv om det duger.

  4. Jeg ler :!:

     

    Hvorfor kjøpe en Zen micro med 5 gig til kr 2149,- når du får en Zen Touch med 20 gig til 2049,- :!:

     

    Har selv kjøpt en Zen Touch og er KJEMPEFORNØYD!!!

    Er helt enig med deg ang Zen Touch. Men det er vel noen som synes den er for stor og så har den jo ikke radio da. Jeg bruker den til lager plass for filer og video på ferie i tillegg til MP3, så håper den kommer i 100GB utførelse snart.

  5. Problemet jeg har med alle andre spillere enn ipod er at de ikke kan brukes sammen med itunes. Synes rett og slett at itunes er et genialt program og når jeg har alle sangene mine organisert der er en ipod et naturlig valg. Bare dette programmet gjør at "totalpakken" til apple er et hestehode forran resten.

    Slipper heldigvis å bruke Apple software ja, Creative sin integrering i windows explorer som sorterer etter ID er genialt for de som skjønner det. Men både 4 og 5 GB er for lite så Zen Thouch er mer for meg med 20GB. Kan mer sammenliknes med vanlig ipod, dog har den veldig bra batterilevetid på bortimot 24 timer i forhold til ipod sine 8.

  6. asomma: Er det ikke sånn at iTunes har sperret muligheten for backup? Dvs. at hvis du har kjøpt låter for tusenvis av kroner og du må reinnstallere windows så går alle sangene fløyten? Og at det er umulig å få spilt låtene på rene mp3-spillere og dine andre PC'er? Hvis jeg husker dette rett så må det jo være blandt tidenes dårligste strategi å bruke det programmet.

     

    Til dere andre: La nå ikke dette bli en språk-diskusjon.

    Ja er det sant, så er alt har med MAC å gjøre ennå mere ekskludert enn det allerede er.

    Vil ikke ha noe stort tungt program. Jeg kjøper ikke sanger men CD'r på nettet, så har man backup når HD'n ikke vil mer.

    Jeg skal rippe CD'r til MP3 og ikke noen andre formater. Fremdeles er da Audiograbber det beste og det bruker naturligvis LAME som er den beste og eneste jeg vil bruke. Hva bruker itunes? Jeg synes lyden fra LAME er totalt overlegen (med minst 192KB sampling da).

    Hvis man absolutt vil ha et program med alt i kan man jo prøve Mediamonkey som er bra og også gratis.

  7. Personlig har jeg lest at 6600GT skal komme som AGP i november, men en skal jo ikke tro alt en leser :p

    gjør det? if so min leif ,men hva hadde vitsen vært med å slippe det på pci - e først?

    6600 for AGP er kommet på hjemmesiden til Komplett, men ikke på lager ennå.

    6800LE er nok noe raskere + har muligheter for å bli ennå bedre. Kjøpe Gainward LE til 1995.- i forrige uke på KD, nå koster det 2395.- som er overpriset. Da ville jeg heller gått for Asus 6800 standard til 100.- mer.

    Jeg kunne ikke bruke alle 16 pipes uten at det ble noen grafikkfeil, men det gikk greit med 12. Dette var v.h.a Rivatuner dvs softmod, vet ikke om det skulle bli noe bedre med hardmod - tror ikke jeg prøver, . Så kortet tilsvarer nå Asus V9999 /128 kortet til 100.- mer. Tipper LE kortet faller tilbake til 1995.- om ikke lenge.

  8. Det hadde faktisk vært jævlig kult om en hw site kjøpte inn et tonn av disker fra hver produsent og kjørte en egen standardisert test. Til helvete med ytelsestester. Ta feks 200GB disker med 8MB cache, kjøp inn noen titalls disker fra hver produsent og kjør en stresstest på dem døgnet rundt i et års tid. Og så har man en side hvor man oppdaterer hvor mange feil som har oppstått - alt fra fullt havari til dårlige sektorer.

     

    Da kunne vi jo funnet ut en gang for alle om det er noen stor forskjell mellom de forskjellige produsentene. Nå er det jo ofte bare synsing. Selv er jeg anti Hitatchi for tiden etter at Dell sendte meg 2 disker som død etter noen ukers bruk.

    Ser ikke ut til at Hitachi har rettet problemdiskenene til IBM helt....

  9. akkurat nå om dagen så ville jeg gått for det nye panasonic kamera (FZ-10)- det blir levert med Leica objektiv.

     

    Det har 4mp og 12x optisk zoom:) er faen så knall porr kamera:)

    det er sant. men det ligger jo på 7 000 spenn og da...

    Men Panasonic kameraet er verdt hver eneste krone. Jeg fikk kameraet mitt igår. Helt knall. Utrolig skarpe bilder, vanvittig bra byggekvalitet på kamera, alt av manuelle instillinger, hurtig, enkelt å bruke . Tviler på om du finner noe bedre kamera i denne prisklassen. Lefdal Stavanger har nå endelig fått kameraet i butikken, så man slipper å bestille utenlands.

    Hva koster det på Lefdal. Jeg bestilte mitt i svart utgave fra USA, kom på litt over 4600.-. koster nå 599$ = 4100.- * 1,24 mva = 5050.-

    (jeg ga 549$ men det har gått opp litt.)

    Se: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller...u=302899&is=REG

  10. haha, prisen på amd/intel er så å si identiske, bare at du får mer ytelse ut av intel.

    intel = kvalitet

    amd = kvantitet.

    :yes:

    Hmm

     

    Intel = Varm, dårligytende og dyr prosessor.

     

    AMD= "Kald", høytytende og billig prosessor

    Hmmm..

    Min Intel 2,8 / 800 HT er litt lunken (ca. 30 grader ved normal bruk og ca. 50 ved kontinuerlig 100% CPU bruk),

    Den yter bedre på videoeditering enn noen AMD'r.

    Og den er billig.

    Virker til og med bra på spill.. :)

  11. Jeg ville tatt Duron uansett!

    De erfaringene jeg har med Celeron er veldig dårlige.

    Ustabilt til tusen!

    Tror ikke ustabiliteten kommer av CPU'n, dersom du ikke klokker for mya da.

    Har bygd en billig-PC til en kamerat, klokker over 3Ghz uten problem. Med ATI 9800SE (1100.- nytt) spiller den alt av spill i 1024*768 med alle detaljer on, så han er fornøyd.

  12. Må være enig at det var en søppel butikke deluxe, Thinkgeek.com er mye bedre

     

    de T-Skjortene så ut som noe som var kjøpt på Nille eller .no  :laugh:

    jeg vil nå påstå at jeg liker thinkgeek.com bedre.. men de har jo lageret sitt i USA.. blir muligens litt dyrt og mye stress å bestille derfra :cry:

    Neida, det går helt fint å bestille fra Thinkgeek i USA, har gjort det mange ganger og i denne butikken har de det meste av nyttige og unyttige ting. Kostar ca. 22 dollar i frakt (fedex) men så kommer det helt hjem på døra da. Mva regning kommer senere i posten. Jeg liker spesielt den binære klokken med blå lysdioder. se her: http://www.thinkgeek.com/cubegoodies/lights/59e0/

    Bestillte 5 stk. av den til gaver/venner etc. og meg da. Kom etter tre dager på døra.

  13. Q-Tec sine strømforsyninger er ganske billige, men det avspeiles også i kvaliteten. De har rett og slett forferdelig ustabile linjer. Dette temaet finner du mange tråder på om du søker i forumet.

    Jeg holder meg til engelske tester hvor den har fått god kritkk + egne erfaringer selvfølgelig.

    Litt mere her:

    http://www.bit-tech.net/review/123/

    Test av den som ikke er PFC godkjent (kr.436.-):

    This is a beefy supply built to a price. It's build quality is not as high as the Enermax's of this world but it is just as capable of delivering the goods. The lack of a mains switch and fan speed control is more than offset by the PSU's price. I consider the short cable length a plus rather than a bad thing. I cannot predict the long term reliability but I suggest it is no worse than that of any other supply. In answering my original question - No, you don't have to buy an expensive leading brand supply to get performance. This PSU from Q-TEC is excellent value for money and gets two thumbs up raised high!!

     

    Modding av denne: http://www.bit-tech.net/article/91/

     

    Men hvorfor ikke teste den med PFC her?

     

    Er den PFC (PFC power distortion standards)(effektfaktorkorreksjon) godkjent tillates ikke store unøyaktigheter/ripple i PSU'en.

    Dette kan lett måles med et Oscilloscope eller en Spectrum Analyzator under belastning ved en test.

  14. Et fint program er Winlame som er enlelt å bruke, søk på Google.

    Bruker selv Joint stereo på 192KHz sampling. Det blir greit nok for bruk i bilen (og bæbart). De fleste (bil)spillere (de som har MP3 mulighet da) greier bare MP3, så OGG og WMA er ikke så aktuelt.

    Det er vel en grunn til at MP3 er desidert mest utbredt.

  15. Spillet handler jo om å tjene mest mulig penger. Intel driter i om folk blir lurt til å tro at Celeron 2600 er raskere enn Duron 1600 Mhz! Its all about the money.

    Veldig sant! Synd så mange går på det... Skal jeg være ærlig ble jeg overraska over at Celeron blei banka noe så inn i granskauen også. Hadde trodd at det var mer futt i'n... Jaja, da veit jeg iallefall helt sikkert hva jeg skal svare når spør meg om billige bærbare basert på Celeron... Duger til litt skriving, men stopper der. Interessant den ene testen der hvor de nevnte at P3 1Ghz fikk 10 poeng mens Celeron 2Ghz fikk 12,etterellerannet,,,,

    Ikke for å skryte av Celeron, men de holder faktisk til alle dagens spill også, og da er vanlige folk fornøyd med Elkjøp-PC'n sin til 4995.-. Hvis noe er for dårlig på E-PC'n er det som regel grafikkortet, men det går som regel bra også i 1024*768 som de fleste av dem har. Så får heller vi som vil ha max av alt gå litt opp i pris. :)

  16. håpløst å selge lossy musikk til den prisen

    Enig. Ellers vil jeg heller anbefale AEDTool fremfor den foreslåtte analoge rippinga. Vil man ha mp3 uten å tape enda mer kvalitet, må man lage 320 kbps filer, så det blir mye bortkastet diskplass, men encoder man tilbake til wma forsvinner i alle fall restriksjonene.

    Mistekravet for å betale for musikk er at lyden er like bra eller bedre enn CD kvalitet. Så må du selvfølgelig kunne kopiere til de formater du ønsker for bruk i bil, bæbart, stasjonært osv.

    Jeg kjøper selvfølgelig ikke musikk som ikke oppfyller disse kravene. Hadde alle gjort som dette hadde det ikke vært noe problem heller.

    Nå er det jo ikke noe problem å konvertere WMA med DRM til MP3 med diverse programmer som f.eks AEDtools, så hva er vitsen. Lage flest mulig kriminelle som kan bøtelegges? Lydkvaliteten (96kb) er jo likevel bare for demo. Så i beste fall er det OK å laste ned gratis for å høre om noe er bra nok til å gå i butikken å kjøpe CD'n.

    Når man likevel blir kriminell ved å overføre til et brukbart format, kan man jo likegodt bruke Kaaza eller liknende, så får man også "bedre" kvalitet.

     

    :no:

     

    mvh

×
×
  • Opprett ny...