Gå til innhold

ellli

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ellli

  1. Hei!

     

    Jeg er ferdig utdanna grunnskolelærer til våren. Jobber for tiden som vikar i skolen, samt i et salgsyrke og har at på til fått meg deltidsjobb innen rekrutteringsbransjen (telefon-jobb). Problemet er bare at dette er et midlertidig engasjement. 

     

    Kunne tenkt meg å jobbe som bemanningskonsulent/rådgiver (HR-rådgiver?). Mange barn har kjært navn... Uansett, så lurer jeg på hvilke kvalifikasjoner som trengs for en slik jobb? Noen som har en slik stilling her, og kan fortelle litt om det? Eller kanskje du kjenner noen?

     

    Tar i mot alt jeg får!

     

    Hilsen ung student, 22.

  2. Mange som omtrent studerer til de dauer. Be vennene dine ta seg et par boller hver og gjør som du har lyst til. Selv om du studerer i 10 år til så har du massevis av tid til å jobbe. Mange sier også at de elsket studieårene og hvis du liker å gå på skolen så er det hvertfall ikke noe tap.

     

    Du har bare et liv og hvis du presser deg selv til å bli ulykkelig så vil du angre når du er nær døden. Vil du heller ha kastet bort noen få år med "verdiløse" studier eller kastet bort så mye mer ved å hoppe i noe du ikke vil?

    Du har så rett. Veldig godt å høre at noen forstår, og har et annet syn på det enn det min omgangskrets har!

    • Liker 1
  3. Har hittil studert i 3,5 år og til våren er jeg ferdigutdannet som grunnskolelærer. Begynte å studere like etter VGS, og det var egentlig helt tilfeldig hva jeg søkte. Utdanninga har vært spennende og interessant, og jeg har lært mye nyttig. Jeg gleder meg derimot ikke til å begynne å jobbe! Det siste året har jeg jobbet som tilkallingsvikar ved to skoler, og jeg synes det er helt OK. Har null problemer med å undervise, men det er så mye annet som kommer inn under dette yrket. All planleggingen, foreldresamtaler, møter, rapporter som skremmer meg. Jeg blir hel utslitt bare av å høre de fast ansatte ved skolene snakke om det. I tillegg kommer jeg hjem med sterk hodepine etter de dagene jeg har vært vikar. 

     

    I det siste har jeg tenkt og tenkt. MASSE. Jeg liker å jobbe med mennesker, men jeg ønsker ikke en jobb der jeg ikke føler at jeg strekker til, og at jeg blir utslitt. Har vært inne på tanken om å begynne på nytt studie, men møter mye motgang fra venner og studiekamerater. "Hvordan gidder du? Du er jo snart ferdig! Begynn å jobb!". Jeg har sett på masterutdanninger i f.eks. logopedi eller en bachelorgrad i audiologi. Sistenevnte vil være et HELT nytt studie og vil bety tre nye år. Er det noen her som har skiftet utdanning etter å nettopp ha blitt ferdig med den første? Bør jeg gjøre det, eller skal jeg presse meg selv til å prøve å jobbe i læreryrket?

  4. Jeg og kjæresten min (begge 18 år) har fri siste uka i juli og håper på å få slengt oss på en restplass til syden, men når vi først skal gjøre det så spontant så ønsker vi at det skal være billig også. Om det ikke er billig rundt den tiden (er tross alt fellesferien..), så drar vi ikke. Hva syns dere er rimelig pris per person i en uke til syden?

  5. Jeg ønsker å gå lærerutdanning, men har karakterene 3 i 1P (fikk byttet ut en 2'er i 1T med denne!), 2 i S1 standpunkt og 2 i S1 eksamen. Karakterkravene for å komme inn på lærerutdanningen er jo snitt på 3 i norsk og snitt på 3 i matte. Ønsker derfor og ta opp S1 og forhåpentligvis få en 3'er (eller bedre).

     

    MEN, jeg har ikke så veldig lyst til å ta et helt år fri kun for å ta opp det. Har søkt årsstudium i engelsk på en høyskole i nærheten, og ønsker å begynne der neste år. Det kommer godt med videre i lærerutdanningen min. Er det mulig å ta opp matten fra vgs samtidig som jeg går på høgskole? Eller vil det bli kjempekræsj?

×
×
  • Opprett ny...