Gå til innhold

Zetheus

Medlemmer
  • Innlegg

    1 085
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zetheus

  1. Joda, man har fem års reklamasjon til forhandler. Den klarer de ikke å snike seg unna. 

    Problematisk om den da skulle gå konkurs (jmf. kunder hos gamle NetShop som ikke fikk reklamere på varer hos de som i etterkant kjøpte konkursboet med navn og hele pakka). 

    Produsent er da ikke juridisk ansvarlig, om varen er kjøpt i f.eks. Frankrike av de.

     

     

    Det er ikke alltid åpenbart hva som er gråimportert og hva som ikke er det ut fra hva ulike nettbutikker legger ut. 

    Dataspesialisten skriver ikke noe varenummer ut over "SM-G960", men produktspesifikasjonen nevner at noen funksjoner "may vary by carrier and country" noe som fører til at Elkjøp ikke vil prismatche de. 

    Samme gjelder MyTrendyPhone, dog usikkert hva de bet seg merke i som gjorde det uaktuelt. 

    Multicom spurte jeg faktisk, og de bekrefter at det importeres telefoner fra andre enn Samsung sin Nordiske avdeling. Godt at de er ærlige om det, og de har jo vært stabile med et godt rykte i mange år.

    Deal.no bruker riktig varenummer, men all info er på engelsk. Her har jeg ikke spurt Elkjøp, men tenker jeg skal sjekke.

     

     

    Målet er ikke å tyne Elkjøp for en tusenlapp. Med mindre det er rett sammenligningsgrunnlag. Og jeg liker både regelen til Elkjøp, og problemstillingen med gråimport sett mot vanlige importkanaler. Men, det er et helt annet diskusjonstema. 

  2. Med prisjakt så er det bare å unngå de som har lite stjerner, da du stort sett ikke vil handle med de, uansett pris og da vil ikke Elkjøp matche de heller

     

    Ikke et svar på spørsmålet. Jeg leter ikke etter shady nettbutikker. 

     

    Elkjøp mener selv at større, kjente og etablerte aktører som Multicom bedriver med gråimport.

    Utfordringen ligger i å identifisere produkter som er et resultat av gråimport, kontra de som er importert via "riktige" kanaler. Og da hvilke nettbutikker som faktisk kan brukes i prismatch.

  3. I forbindelse med at jeg planlegger å kjøpe ny mobiltelefon, er det alltids greit å spare en tusenlapp eller to ved å bruke prismatch på Elkjøp.

     

    Det var i alle fall planen. 

     

    Ta eksempel i dagens dato, der Samsung Galaxy S9 ligger ute med følgende priser:

    Elkjøp: 6990,-

    Andre konkurrenter:

    Dataspesialisten: 5650,-

    MyTrendyPhone: 5800,-

     

    Elkjøp ville ikke tillate prismatch på blandt annet de to, da konkurrentene har gråimportert for å tilby til så lav pris. Jeg har forståelse for praksisen til Elkjøp i slike tilfeller.

    Enkelte produkt kan bli problematisk å få garanti/service på om de har opprinnelse fra et helt annet sted enn korrekt import gjennom en Norsk nettbutikk. Flere har opplevd dette med nye og gamle NetShop. Noen funksjoner kan mangle. Men, prisen blir lavere.

    Da er det vanskelig for Elkjøp å tilby til samme pris.

     

     

    Da er utfordringen følgende: 

    Hvordan identifisere hvilke aktører som driver med gråimport, slik at jeg vet hvem som faktisk kan brukes i prismatch?

  4. Selv om dette høres litt spaced ut, er det faktisk tilfelle. 

     

    Jeg har en Samsung UE55KS7005 som jeg er meget fornøyd med. Men den er noe rar koblet trådløst med ruteren, en Netgear R6250. 

    Om jeg starter en moddet utgave av Oblivion gjennom Steam, mister TVen den trådløse tilkoblingen, og får ikke koblet seg på, selv om jeg slår av PCen igjen. Restart av både ruter og TV kreves i tillegg.

     

    Nå har jeg løst problemet ved å kjøre kablet nettverk mellom den og ruteren, men lurer virkelig på hvorfor dette problemet i det hele tatt oppstår. Og kanskje løse det?

     

    Any thoughts?

  5. Hmm, lurer på om det er verdt å ofre litt ytelse for å få ned både størrelse, varme og støy fra den bærbare. Som oftest klarer jeg fint å leve med litt ekstra støy, men min bedre halvdel er lei av å ha et Widerøe-fly klar til takeoff rett ved siden av seg. 

     

    Uansett greit å få noe litt lettere å ta med seg rundtom. 

     

    Gah, dette var faktisk et litt vanskelig valg. Hadde gjort seg å hatt G-sync på den tynne utgaven også.

  6. Multicom har hatt for vane av å kjøre ut nye ting på markedet ganske kjapt. Det meste av hardware de har i bærbare bygget av Clevo under eget merkenavn har Kaby Lake-/GTX 10X0-seriene inne, og siste utgave av RAM/PCIe-SSD. Jeg har fått oppgradert min gamle med SSD og mer RAM, så den holder jo sådan koken enda. Litt TLC, kjølepasta og rens med jevne mellomrom gjør jo sitt for at den holder seg bra til å være tre år. Ikke minst har byggekvaliteten kommet seg enormt siden jeg handlet min første laptop der for ni år siden.

    Men, jeg er for øvrig enig i at det har gått noe tregere fremover i utviklingen. Det kan ha sammenheng med at AMD hadde en tøff periode som startet for fire års tid siden, og har slitt med at det de har produsert ikke har levd opp til hverken forventninger eller samme ytelse/pris som det Intel har utviklet (som også har endret mønster fra klassisk tic-toc til trefaset med optimalisering til slutt). Og helt sant, vi har en mye svakere krone nå enn for tre-fire år siden, spesielt mot dollar.

     

    Jeg har selvfølgelig veldig lyst på ny hardware i hus, men er nok redd for at jeg venter en stund til, og ser om enten prisene synker, eller venter helt til neste runde med lanseringer. Litt kjipt at man ikke er kommet dithen at det er mulig å bytte komponenter i bærbare på samme måte som i stasjonære. Selv om jeg har byttet grafikkort en gang, selges de jo ikke akkurat fritt over disk som tilsvarende for stasjonære...

    Bah, blir vel venting til neste sommer vil jeg tro  :hm:

  7. Ja, jeg er på leting etter en laptop til spill og diverse. Har hatt det i flere år, på grunn av reise og andre begrensinger. Selv om det frister med stasjonær for ytelse/pris, lar det seg ganske enkelt ikke gjøre.

     

    So:

     

    Jeg har en helt ålreit laptop til spill i dag. 15" med GTX 870M og i7470MQ. Maskinen er fra Multicom, samme sted jeg har handlet det meste av datautstyr de siste årene. Meget fornøyd med den.

    Men vi er nå over på muligheter for blandt annet VR, og der har jeg ikke nok ytelse til å leke med det. Kjipt, men har klart meg fint uten så langt.

     

    Maskinen er nå tre år gammel, og da er det på tide å lete etter noe nytt. 

     

    For å kunne kjøre VR er GTX1060 minimum som er anbefalt. Da må jeg opp i 11500,- for å få det med. Ikke minst er det en ganske hyggelig økning i generell ytelse, selv om jeg gjerne skulle hatt noe mer RAM til den prisen. Men det kan jeg for så vidt kjøpe ekstra og sette inn selv. Utvalget er litt nøkternt hos multicom for tiden, men det forandres i tide og utide etter hvert som de får inn nye ferdigbygg.

     

    Men, jeg er usikker på om jeg bør vente til det kommer muligheter for 4k på de laptopene de fører. Er det verdt å vente på? Eventuelt å vente på bedre grafikkort?

    Joda, man kan alltid vente på noe bedre, men det er for min del da å finne best tidspunkt å kjøpe nytt på. Om jeg slenger 15 høvdinger ut vinduet på noe som byttes ut en måned senere med noe mye bedre, er jo det ganske kjipt. Men det virker ikke som neste generasjon GPU er rett rundt hjørnet akkurat nå. Et år siden GTX10X0-serien ble lansert, og jeg vil tro at det da er nesten et år til neste serie. 

     

    Jeg har som mål å holde meg under 15k, og kunne da tenke meg mest mulig for pengene. Men har ikke noe imot å sitte stille i båten en stund til om det er mye nytt på vei ganske snart. Kjøpe? Vente? Noen tips?

  8. Må innrømme at jeg var spent på MAE etter litt sprikende anmeldelser her og der. 

    Men etter å ha rundet det, har jeg en av de siste års beste spillopplevelser bak meg. Ikke helt perfekt, er noen animasjoner som virkelig har falt gjennom i kvalitetskontrollen, og der er litt bugs ute og går. 

    Liker spesielt godt historien, selv om det gjerne kunne gått litt mer åt skogen i starten. Litt gøy når ting virkelig går skeis, og man må fikse det. Kunne også tenkt meg en mer modulær bygging av outposts. At man kunne bestemt hvilke deler som bygges ut fra de resurser man har, og får ulike bonuser senere fra det man bygger. Akkurat nå føler jeg at joda, man koloniserer, men uten at man sitter igjen med noe for det, eller ser resultatene av det. Man gjør et valg på Eos, og that's it.

     

    Så da skal jeg kjøre i gang med en ny playthrough. Har hatt en på normal vanskelighetsgrad der jeg var en no-nonsense herremann som løp rundt med en stor rifle og en enda større hagle og holdt seg til mantraen "skyt først, skyt etterpå, skyt mer, så stiller man spørsmålene".

    Så da blir det insanity new game plus som den andre av tvillingene, og jeg kommer etter all sannsynlighet til å gå for en litt lettere tone og fokus på biotics. Så langt er det i alle fall veldig tilfredsstillende å kunne slenge folk og fe utfor stup med pull/throw.

    Noen som har prøvd seg på insanity så langt? Er hakket mer krevende enn normal, det merkes

  9. Ja, jeg kom frem til samme konklusjon. Man kan endre på reisens destinasjon og bruke ESTA ubegrenset innenfor de to årene den varer (eller til passet evt går ut før den tid). Trengte ikke referansenummeret, det gikk fint med diverse annen info. De husket meg i alle fall. Og vet at jeg kommer på besøk.

     

    Greit å være på den sikre siden, og at noen har gjort dette før. Kjipt om man går glipp av ferien på grunn av rot med visum.

  10. Tenkte heller på hvor mye bakgrunnsstøy mikrofonen på headsettet plukker opp. Har søkt litt rundtom, og det ser ut til at HD voice fungerer fint på det. Skal ta å teste et par samtaler på bussen bare for å sjekke hvordan de er der.

     

    For øvrig, om du jobber med noe mer industriellt, kan hørselsvern med aktiv støydemping være et bedre alternativ. Og om du vil ha headsett og må snakke med folk rundt deg av og til, har Sony sitt headsett en hendig funksjon. Man legger hånden over ene øreklokken, så dempes musikken og mikrofonene slås på, slik at du hører folk rundt deg. Ligger test her.

  11. TVen jeg kjøpte for litt over en måned siden er også nå på tilbud til to tusen mindre enn det jeg kjøpte den for på elkjøp. Har jeg en ålreit sak om jeg ønsker mellomlegget tilbake, eller blir de vanskelige med meg?

    Har ellers tenkt meg innom ulike sportsbutikker for å hamstre inn det jeg skulle trenge på fredag. Blir nok et par julegaver i samme slengen. Sport outlet ligger rett i nærheten, så det blir første stopp!

  12. Jeg er meget interessert. Kjenner desverre ingen andre aktive enn meg selv. Med brukermassen dette spillet har, burde det være mulig å raske sammen noen gode norske bønder?

    Jeg kan også stå for å leie server om det trengs.

    Hvilke parametre skal vi gå ut fra i så fall? Vanskelighetsgrad, hvilken by, pengefordeling og bruk av assistenter? Tenker sistenevnte bør være lov? Og at normal er mer enn greit nok med tanke på vanskelighetsgrad.

  13. Dopinglege. Du trenger en hvit legefrakk og en koffert med masse shady stuff. Gi tips til de andre "utøverene" Ta gjerne med prøveglass og poser i kofferten som du fyller med ulike drikkevarer og tilbyr som prestasjonsfremmende.

    Curling. Kom som du er, men ta med en stor stein og en kost. Kjør opplegg som Atle Antonsen i Kong Curling (koooooost!, RU IS!, det er RU IS!).

     

    Rytmisk sportsgymnastikk: Finn deg en trikot eller noe, ta med ball og stav med silkebånd. Dans passende som grenen. 

     

    Om du kjenner noen som driver med Judo/Tae-Kwon-Do: Lån gi-en deres (drakten).

     

    Bordtennis: Enkelt å skaffe utstyr her tror jeg.

     

    Kanopadling: Trikcy å få med seg en kano på fest, men om du får det til, er jeg imponert!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...