Gå til innhold

jt1

Medlemmer
  • Innlegg

    378
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jt1

  1. Jeg trenger to TVer som kan gjøre følgende:

     

    A)

    Vise en film på 4 minutter gjennom hele dagen. Når den slutter må den starte igjen automatisk. Slik jeg har tenkt kan dette løses på to måter.

    1. En TV med WiFi kan spille av en film via YouTube og gjenta denne med youtubereplay.com

    2. En TV med USB inngang som spiller av filmen fra en minnebrikke.

     

    B)

    Vise en nettside, og oppdatere denne automatisk hvert 5 minutt.

     

     

    Hver TV skal selvfølgelig kun gjør en av operasjonene. Er det noen som har erfaringer med noe på dette området? Har noen gode løsninger? Samt vet hvilke TVer som kan løse dette uten å koble til en ekstern PC?

     

    På forhånd takk for svar!

  2. Du kan føre over halvparten av rentene til din samboer slik at hennes skattegrunnlag endres og hun må betale mindre skatt (men du må betale tilsvarende mer). Dersom en av dere har lav inntekt og kan det være fordelaktig å føre skattefradraget over på den som tjener mest. Jeg har så store renteutgifter kontra inntekt at jeg kun betaler trygdeavgift (7,8%), og kan dermed ikke utnytte skattefradraget til fulle. Så jeg fører mer enn 50% på min samboer som tjener mer.

     

    Jo, du kunne overført negativ allminnelig inntekt til neste års selvangivelse.

  3. Noen som har prøvd både Dropbox og SugarSync, og kan fortelle noe om fordeler og ulemper hos disse to?

     

    Jeg ser absolutt fordelen med å ha backupen sin på en server ”der ute”, men er litt betenkt før jeg kjøper plass hos den slags tjenester.

     

    Jeg har prøvd gratisversjonen av Dropbox.

     

    Hvordan er nå det der… dersom jeg kjøper 200 GB, blir jeg ikke da avhengig av og måtte ha tilsvarende ledig plass på maskinene jeg har tilknyttet kontoen? (ikke alle filer jeg ønsker å ha på alle maskinene)

     

    Samtidig som jeg liker synkroniseringsfunksjonen, og synes det er morsomt å se hvordan filene er de samme på alle maskinene, så kunne jeg tenkt meg muligheten til også å laste opp ting, bare for å lagre det, og ikke synkronisere alt.

    Med tanke på dette, hvem bør jeg da velge, Dropbox eller SugarSync.

     

    Har en harddisk stappfull av backuper, men vet det ikke er særlig trygt å la den ligge her hjemme. Men, jeg tar backup såpass ofte at det ville blitt tungvindt å oppbevare den på annet sted.

     

    Hvor trygt er disse nett-tjenestene?

    Er ikke så interessert i å dele med andre, men interessert i en trygg lagringsplass hvor jeg vet mine mest private dokumenter og filer ligger trygt.

     

    Med tanke på sikkerhet (hacking), ligger filene trygt der ute?

    …de er kanskje like trygge der ute, enn på maskinen min som står tilkoblet nettet døgnet rundt…

     

     

    håper noen vil dele sine tanker og erfaringer.

     

    Hei

     

    Jeg bruker begge to. Fungerer utmerket. Du kan velge hvilke mapper som skal synkroniseres med hvilke maskiner, så det er ikke noe problem.

     

    Bruker du begge to, er du sikret om an av de skulle gå ned for telling.

     

    Hva angår sikkerhet, så er jeg ingen ekspert. Velger allikevel å stole på disse store aktørene.

     

    Lykke til!

  4. Takk for svar! Jeg har nå laget en .srt fil. Det fungerte svært godt. Brukte programmet DivXland.

     

    Jeg vil også oversette til andre språk. Løser dette ved å legge ut fila på Youtube og oversette teksten direkte med deres tekstoversetter. Problemet jeg støter på da er at jeg ikke får lastet ned fila med det ønskede språket til min maskin. Noen som vet hvordan man gjør dette?

     

    Jeg har funnet 1000 måter å laste ned en Youtube-fil på, men ingen måter å laste ned en Youtube-fil med tekst.

     

    Flott hvis noen kan dette!?

  5. Jeg har en 3 år gammel Dell Vostro stasjonær PC. Har idag en 19" skjerm, men er interesser i å oppgradere denne til en 27". Spørsmålet er om det vil fungere? Klarer min aldrene PC å dra igang denne enorme skjermen?

     

    Det skal nevnes av PC'en ikke skal brukes til noe spill, kun Officepakka og nettsurfing.

     

    Grafikkkortet i PC'en er: Intel graphics media accelerator 3100.

  6. Har kun en Panasonic 42" tommer, og vil nå ha et hjemmekinoanlegg som kan gi meg litt bedre lyd enn hva som kommer ut av denne flatskjermen.

     

    Er på utkikk etter et godt 2.1 anlegg. Prisen bør ikker overstige 5000. Det skal brukes til tv-titting, film og noe musikk. Jeg sikler på: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=503247. Dette virker å være et anlegg som oppfyller alle mine krav. Har noen der ute noen gode innspill setter jeg pris på de!

     

    Jeg har også tenkt tanken å kjøpe en reciver og to stereohøyttalere. Vil dette fungere like bra?

  7. vil det jo lønne seg å kjøpe et godt kamera nå og supplere med flere og bedre objektiver etterhvert[?]

    Det er min påstand ja. 50D er et så godt kamera at du vil være komfortabel med det i et par år. Om du blir hekta, så vil du på den tiden begynne å legge deg opp litt mere utstyr og forme en fotografisk stil, slik at du i neste omgang kan ta et mer reflektert valg rundt kamerahus (dvs. å mede overgang til Nikon :fun:)

     

    Hehe. Foreløpig er jeg veldig glad i Canon, så det ser nok ut til at det blir et slikt. Skal for sikkerhetsskyld ned i en fotobutikk for å "klå litt" på et 50D i nærmeste fremtid.

  8. Jeg er i samme situasjon som trådstarter. Har lest mange poster i forumet og finner meg i tilsvarende situasjon. Fotografert mye med kompaktkamera men ønsker å utvide interessen med et speilreflekskamera. Det skal brukes til noe actionbilder; skikjøring, innendørsidrett osv. men mest til å ta bilde av stillestående objekter. Når jeg handler liker jeg å kjøpe kvalitet.

     

    Jeg har alltid brukt Canon, alltid vært fornøyd med det og vil derfor fortsette å bruke Canon. Spørsmålet er om jeg skal kjøpe:

     

    1. Et 1000D kit med IS objektiv til ca 3500,-

    2. Et 50D hus med et billig IS objektiv (Canon EF-S 18-55mm F3.5-5.6 IS) til ca 6000,-

     

    Vil alternativ to bli overkill for en nybegynner på fotografering? Ser at dette er et svært godt kamerahus som er såpass billig fordi modellen er i ferd med å utgå. Vil jeg klare meg like godt med et 1000D? Setter pris på alle svar, da jeg snart skal ut å handle. Absolutt maksgrense er 6000.

     

    På forhånd takk for alle svar!

×
×
  • Opprett ny...