Gå til innhold

Carcha

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Carcha

  1.  

    Universitetene overbooker som regel alltid, slik at det er litt "slingringsmonn" hvis noen trekker seg. Men det er fullt mulig å komme inn når du er så langt oppe på ventelisten :) For min del var jeg nummer 6 i fjor, og ventelisten beveget seg ikke et hakk. (Dette var NTNU)

     

    Nå har jeg kommet inn i Oslo på høstsemesteret, og kommer til å søke om opprykk til 2. året. Hvis det innvilges er jo plassen min ledig :) Vi får dog ikke svar før midten av august, så er usikker på hvordan de løser det. Kan være noen får tibud etter suppleringsopptak også?

     

    Lykke til, håper du kommer inn!

     

    Forresten! Noen her som vet hvor store sjansene er for å få opprykk i Oslo? Har mine tvil om at det er så sannsynlig?

    Er det sånn at du har sagt ifra om det til dem? Altså søkt allerede? Leste om at du kan søke med en gang du har fått vite det. Fra odontologi er sjansene store, kjenner en som gjorde det! Men det forutsetter at de har plass på kullet.

     

    Ja, har søkt allerede, men vi får ikke greie på om det innvilges før vi allerede har gått noen dager i 1. klasse. :)

     

     

    Jeg har 1. året fra et annet universitet i Norge, så stiller likt med odontologifolka som søker om det samme. De sa at ernæringsstudenter ikke får opprykk lenger, så det er jo flotte nyheter for min del :wee: Husker du hvilket år det var han/hun fikk opprykk?

     

    Håper på det beste - lykke til med opptak! (Tror du kommer inn) :)

     

     

  2. Universitetene overbooker som regel alltid, slik at det er litt "slingringsmonn" hvis noen trekker seg. Men det er fullt mulig å komme inn når du er så langt oppe på ventelisten :) For min del var jeg nummer 6 i fjor, og ventelisten beveget seg ikke et hakk. (Dette var NTNU)

    Nå har jeg kommet inn i Oslo på høstsemesteret, og kommer til å søke om opprykk til 2. året. Hvis det innvilges er jo plassen min ledig :) Vi får dog ikke svar før midten av august, så er usikker på hvordan de løser det. Kan være noen får tibud etter suppleringsopptak også?

    Lykke til, håper du kommer inn!

    Forresten! Noen her som vet hvor store sjansene er for å få opprykk i Oslo? Har mine tvil om at det er så sannsynlig?

  3. Jeg er ny student, så har ikke hatt så mye med MFU å gjøre så langt, men det finnes sikkert flere som jobber mot karaktersystemet her også, som du sier:)

     

    Jeg bare nevner at vi ikke går rundt og irriterer oss over at det blir satt karakterer i studiet, så nye studenter kan få et inntrykk av hvordan det er i Bergen. Det kan jo selvfølgelig være at man blir mer negativ utover i studiet, men det virker ikke sånn på de eldre studentene her heller. Det finnes sikkert mange som har veldig sterke meninger mot karakterer, men da synes jeg det er merkelig at de har valgt Bergen som studiested:)

     

    Hvor studerer du?

  4. Jeg studerer i Bergen, som er eneste medisinstudiet med karakterer. Jeg tror ikke jeg har møtt noen her som ikke ønsker karakterer på studiet! Når vi en gang skal søke turnus og jobb, vil det være en stor fordel å ha noe å slå i bordet med. Alternativet blir jo at du jobber deg ihjel i alle ferier for å kunne skille deg ut i mengden.

     

    Jeg snakket nylig med en NTNU-student som ønsker seg karakterer, så tror ikke Oslo-studentene trenger å se så svart på det :) Men, det er jo fint man har flere ulike stidiemodeller, så kan man jo velge hva man vil satse på selv.

     

    For å svare deg som spurte om studiested; Jeg er utrolig fornøyd med Bergen så langt. Flere eksamener i året i stedet for den ene gigantiske eksamenen på NTNU for eksempel, det passer veldig bra for meg :) Studiemiljøet er utrolig bra, endeløst mange foreninger og sosialt for medisinstudenter her. Vi som går på de første semestrene har muligheter for klinisk erfaring gjennom akuttmedisinske arrangementer, kurs og mentorordningen med sjukehusleger, så det er ikke så preklinisk som alle skal ha det til :) Bergen er en utrolig fin by, det er jo et stort pluss :)

    • Liker 1
  5. Hei!

     

    Jepp, har vært i akkurat samme situasjon egentlig!

    Jeg gikk på molekylærbiologi i Oslo i to år før jeg tok et år nå for å ta opp fag. Det er andre grunner til hvorfor jeg slutta med kun ett år igjen enn at jeg gikk lei, for jeg trivdes veldig godt på det studiet! Det er et veldig spennende felt, og når jeg ser på læringsmålene for medisin de første semestrene, så kan jeg igrunn det meste fra før :)

     

    Jeg ville ha en mer hands-on tilnærming til faget og fant ut at medisin var perfekt for meg. Jeg forbedra en god del karakterer og jobbet fulltid ved siden av. Tok vel ti fag til høsten og litt færre til våren (tok de fleste fagene på høsten, så det gikk an å få en sjanse til!)

    Det gikk veldig bra, og forbedra snittet fra 61,6 til 66,6 poeng på dette året. (Med noen alderspoeng, alle realfagspoengene og to poeng for høyere utdanning). Søkt NTNU i år, og venter spent på svar fra Samordna!

     

    Fokuser på å få vekk alle firere og dårligere. Ta opp enkle fag du har fem i (kjemi 1, biologi 1..). Ha en plan :)

     

    Hvis du ikke er sikker på hva du vil enda, anbefaler jeg molekylærbiologi! Finnes i Bergen også, men det studiet vet jeg ikke noe særlig om.

     

    Lykke til med valget :)

     

    • Liker 2
  6. Det er vel ingen som disser en utdanning ved et universitet i Ivy League-sjiktet.

     

    Kommentaren var vel heller siktet til de som har fått for seg at det universitetet de har valgt (i indre østblokken, kanskje?) er et "eliteuniversitet", men at ingen andre enn de som går der har samme oppfatning. Hvis man er kjepphøy i en jobbsøknad vil det trolig telle negativt uansett. Oppfordringen blir å være ydmyk, uansett om du kommer rett fra Harvard, UiO eller Slovakia.

    • Liker 1
  7. Håper noen kan bidra med litt opptakssynsing!

     

    Etter å ha sjekka skriftlige eksamenskarakterer ligger jeg på 66,58 poeng. Det vil ikke si noe hva som kommer etter komma, annet enn det ene sifferet? Altså, jeg har 66,5 poeng, ikke 66,6, sant? Hadde passa bra om de runder opp, men tror igrunn ikke det.

     

    Hva er sjansene mine for å komme inn i Trondheim, tror dere? Merker det blir kjipt å vente over tre uker til på å begynne boligjakten!

     

    Søkertallene er lavere enn i fjor, og det er ti nye studieplasser på Oslo vår i år, noe som trolig gir noen av mine konkurrenter plass i Oslo. Likevel, umulig å si. Gleder meg til 20. juli nå!

     

  8. Vill spekulasjon som etterspurt:

     

    Uib/uit 65,2

    NTNU 66

    UIO 66,3/67,5

     

    Hvordan har du tenkt under spekuleringen? Jeg tror også snittet vil gå ned! Har økt og senket seg annenhvert år fire år tilbake. Økte i fjor, så bør synke i år? Hehe

     

    Hva har søkertallene å si, tror dere?

  9. Nei, ikke kom her og skrem meg da! Nå lurer jeg også på dette :omg:

     

     

    Det har jo ikke noe å si for oss som skal inn på ordinær. 94-kullet konkurrerer ikke i samme kvote :) Er vel 50/50 med plasser til henholdsvis primær- og ordinærkvote.

     

    Synes å ha lest at du skulle inn på ordinær, slik som meg. Nooo stress :)

  10.  

     

    Takk! Det høres jo veldig rart ut at jeg da ikke har karakter for første året ja. Jeg ville jo som sagt beholde alle, men min vgs har nå fjernet alle de andre mattekarakterene på det nye vitnemålet de sendte ut. Ringte rådgiver på bjørknes og han trodde jeg kunne beholde alle karakterene (!), snakk om å få forskjellige beskjeder hele tiden! Men han var igjen ikke en ekspert på yrkesfagsvitnemål (og min skole kan ingenting om realfag), så jeg skulle ringe dem opp igjen etter høstferien. Glad jeg er tidlig ute med å sende inn vitnemål altså!

     

    Er det mulig :b Alle vet noe, men ingen vet alt, tydeligvis.

    Jaaa, noen må jo ta final call på vitnemålet ditt uansett. Ringe samordna opptak? Si ifra hvis du finner det ut! : )

     

     

    • Liker 1
  11.  

    Hæ er du sikker? Nå ble jeg skikkelig nervøs her! Min videregående som jeg snakker med på tlf fjernet begge mine yrkesfagsmattekarakterer og erstattet med bare s1 og s2. Jeg har ikke noen andre mattekarakterer nå. KUN s1 og s2. Ikke 1 t heller. Fader altså, har ringt kommunen to ganger også men er visst ingen som har klar oversikt over disse reglene!

    Setter veldig pris på svar! Er redd for at det skal bli sendt inn feil til samordna!

     

    Skal inn i Tromsø :)

     

    Kan man ha S1 og S2 uten noen mattekarakter fra VG1? Det virker jo veldig rart, da er det mange som gjerne ville sletta den karakteren!

     

    Nei, er ikke sikker når det gjelder yrkesfag egentlig.. Synes vgs- og privatistkontorene er elendige på informasjon, så vanskelig få ordentlig hjelp! Eneste stedet jeg fikk vettuge svar var å ta en gratis veiledningstime på Bjørknes. Det var helt genialt, rådgiveren visste alt om hva som kunne mikses og trikses med. Anbefaler å booke time der : ) Det var ingen problem med å hjelpe meg, selv om jeg ikke hadde noen planer om å bli elev der.

     

    Jeg byttet i alle fall ut min 1T med P. Det kunne jeg ikke gjort hvis jeg hadde R1, for der er 1T obligatorisk forkunnskap. I S1 kan både P og T brukes :)

     

    Antar at 1P-y burde brukes som førkunnskapsfag. De to P-fagene er jo omtrent identiske. Men sjekk med noen om du trenger å få det på vitnemålet, så du har alt du trenger! Sykt kjipt om det blir en formell feil med vitnemålet på den måten. Hvis du får ha kun S1 og S2, så er det veldig rart.

     

    Du kommer inn i Tromsø med det snittet hvertfall! : )

     

    Går helt sikkert bra! Keep calm and call Bjørknes! Hehe

     

    • Liker 1
  12. Faen, fant nettopp ut at jeg ikke får lov til å ha matte 1p-y og 2 p-y på samme vitnemål som s1 og s2. Da falt konk-poengene fra 67,28 til 66,75. Minner andre om å være bevisst på dette!!

     

    Har vel egentlig ikke grunn til det, men nå ble jeg litt nervøs for opptaket.

     

    Du kan ha 1P, men 2P og S1 utjevner hverandre, så de kan ikke føres på samme vitnemål. Du kan bytte ut en dårlig 1T med 1P, og ha S1 og S2 på vitnemålet samtidig. (Fant jeg ut - score for en dårlig matematiker!)

     

    Hvis du har tatt yrkesfaglig P-matte, som det ser ut med y-en på slutten, da er jeg ikke sikker på hva som gjelder.

     

    Hvor skal du inn? 66,75 er jo et safe snitt for opptil NTNU! :)

    • Liker 1
  13. (Ønsker ikke å fortsette i Bergen, da jeg ønsker mer praktisk klinisk arbeid tidligere. Har hørt at her er NTNU de beste, men bare å korrigere hvis det er feil. Har gått en bachelor med cellebiologi og biokjemi tidligere, så trenger ikke tre år med repetisjon i preklinisk!)

     

    Har jeg sjans til å komme inn i Trondheim, tror dere? De største wildcardsa er nok kjemi 2 skriftlig og historie. (Skal ha 5 og 6). Hvis noen har tatt disse fagene setter jeg stor pris på tips :) (hvis det ikke er for off topic)

     

    Tusen takk!

     

  14. Hei! Nå har jeg fulgt med denne tråden en stund, så tenkte jeg burde skrive et innlegg selv! Takk til alle som poster her, av leger og erfarne studenter.

     

    Jeg søker på medisin nå til våren. Har begynt nå før jul, brukt høsten på å ta opp fag, og nå har jeg 63,5 poeng med alle tillegg. Til våren har jeg fagene der det er "mest å hente", så håper på å komme meg mellom 66.1 og 67 poeng, slik det ser ut nå.

     

    Dette betyr at hvis det går dårlig, ryker jo NTNU for meg. Bør komme meg over 66.4 omtrent (for å være sikker på å komme inn her).

     

    Dermed er alternativet Bergen, så å søke meg over på NTNU andre året. Noen som har gjort dette? Hvis noen har litt info/meninger om medisin i Bergen så er jeg veldig takknemlig!

     

    Håper på å se flere av dere på NTNU til høsten! (Evt i Bergen. Hehe)

×
×
  • Opprett ny...