Gå til innhold

eXhaliOn

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eXhaliOn

  1.  

     

    Jeg får ganske OK nett fra Chess? Den største faktoren er dekningen på stedet, men det så ikke ut til at de rundt meg med Netcom hadde noe nevneverdig bedre forhold. (Og, ja - jeg har brukt data-delen av chess onFlex til å levere nett til en leilighet med to datafolk inntil vi fikk ADSL. Fungerte helt ok, og de mener det faktisk når de sier det ikke har strupegrenser.)

     

    Selfølgelig vil netcom nett enkelte plasser være bedre, men hvis man ser det store bildet, og dagens brukere kommer Telenors nett langt bedre ut, både på kvalitet i form av stabilitet, hastighet og ikke minst eventuelle strupninger. Gjorde en rekke målinger sentralt i Bergen/ Oslo og Trondheim, og snitt lå telenor 30% raskere når det kommer til 3G. 4G med iphone og Ipad som nylig ble aktivert av telenor i disse områdene var suverene. Når det kommer til ellers 4G er det foreløpig små forskjeller fra nettene, med tanke på at generelle hadtigheter er så høye, men Telenor sin utbygging av 4G ser mer lovende ut enn teliosonera :)

  2. Fikk litt inside på hvor mye faktisk folk bruker mobilen til MB, en gjennomsnittelig person med en smartelefon som er kjøpt innen de siste 12 mnd, har ett gjennomsnittelig forbruk på 756 mb data, nuff said.

     

    Får å pynte litt på det, ja man har lavprisaktører som Onecall chess, talkmore og djuice, 2 av disse mangler en vesentlig ting i mine øyne; chess og onecall: har elendige dekningsnett. Lave og ustabile netthastigheter. Venter bare på at onecall frelste kommer her å forteller at OC har lik nett som telenor, men guess what, nei. Kombinasjonen av telenor og mobile norway er noe av det største tullet jeg personlig har ærfart.

     

    Chess benytter netcom nett, suverent dårlige netthastigheter. Så skal man ha gode abonement står man igjen med telenor, talkmore og djuice.

     

    For ikke å nevne nylig lansert støtte for 4g støtte til ipad og iphone 5, noe vi må vente en god stund fra netcom å mobile norway på.

     

    For min del handler det mer om kvalitet enn inhold å pris, sorry, Hvis netcom trur forbrukerne sine er så dumme kan de like gjerne stenge sjappa, ingen har disse brukermønstrene, å isåfall, grattis disse 100 kundene i norges land :)

    • Liker 1
  3. Annen ting je har reagert på siden OC ble lansert, er deres påstand på hvorfor de er så billige, de er ikke å finne i butikk! Okey, dette er negativt i den rettning skal noe hende, mobil tilbudet deres er latterlig dyre, når populære telefoner som Sony V kommer 2500 kroner dyrere ut på totalpris ved samme innhold, sammenlignet med djuice. Annen merkeverdig ting er at djuice nå har lansert nye tillegstjebester, som gjør det mulig å skreddersy løsninger ut ifra forbruket. OC har ingen muligheter for å gi iphone på nedbetaling, noe som gjør de svært dyre på markedet med subsidierte telefoner.

     

    Det at de markedsfører så hardt som de gjør, skulle man tro gjorde de dyrere enn at man finnes i butikk.

     

    Og noe annet jeg synes er en positiv fordel er muligheten til å binde seg til ett produkt mot reduksjon i pris. Iallefall hos telenor kan man få 1600 kroner rabatt på det værste, å uansett hvilket abo man velger, så er bruddet en symbolsk sum av 400 kroner (ofte lønt seg altså, om man har operatøren i mer enn 4 mnd) (dette gjelder ikke nedbetaling av mobiler thou, men det er billigere å kjøpe mobil med abo i mange tilfeller, hvor OC er og forblir svært dyre, sammenlignet med andre lavprisaktører.

     

    Jeg tar ingen side, for all del, OC gjør noe riktig, men enkelt og greit, langt ifra billig på mange områder.

     

    One Call:

    Null 4G

    Ingen gode priser på mobil tlf.

    Noe ustabile dekninger under bytte av forskjellige opperatører

    Mangel av bank id, man savner det når man er vant til det

    Generelt tregere nett,

    Mangel av musikk tjenester ( chess netcom djuice har)

    Innebygd nett prioritering i sine sim-kort, velger ikke nødvendigvis det beste nettet,

     

    Kort og godt, skal ikke si noe negativt, men mener de er litt hypet opp, mot realiteten, og er litt arrogante mot fakta.

     

    Morro den gangen jeg selv var offer for deres aktive markedsføring. Ser her at de sier de har like god dekning, men da jeg var i kontakt med deres kundeservice, var de arrogante å sa at dekningen var like bra som da jeg tideligere hadde telenor, og først etter å bli satt over noen ganger la de seg flat å sa det skyldtest prioriteringer i nett, samt ofte bytte. Så etter å igjen byttet operatør opplever jeg god stabil 3g dekning, null brudd i samtaler, og ikke minst 4g, noe som forøvrig er suverent!

     

    Så personlig må jeg si det mest positive erfaringene jeg har med OC, var da jeg byttet, å ble fri fra hjernevasken, no offence til dere som forguder de, men ikke alt handler om pris i dette tilfellet av kvalitet. Jeg betaler iallefall gladlig 100 kroner ekstra for bank id, og 4g :-) til syvende å sist sparte jeg 788 kroner på ny telefon også!

    • Liker 1
  4. Liker hvor saklig diskusjonen er her, brukte selv onecall for en liten stund tilbake, dekningen var ikke noe jeg ville skryte av, etter noen speedtest.net målinger var det betraktelig tregere med både "onecall" "network norway" og "telenor" tag i toppen i venstre hjørne. Opplevde snitt 3 mbit nedlastning, og 2,3 mbit opplastning, gikk tilbake til telenor, og opplevde 8mbit nedlastning, samt 6 mbit opplastning. På en mobil er ikke dette betydelig hastighet, men merker for forskjellen når jeg deler internett opp mot ipaden og datamaskinen.

     

    Jeg synes også at telefonselgerw blir sett litt for mye ned på, er tydelig her at flere har gode erfaringer, og som regel er det telefonselgerene finner faktisk forbruk til en viss grad, og siden yrket er såppas tøfft, og konkurransen såppas hard, er det forståelig at telefonselgerene, uavhengig av operatør har de beste tilbudene. Fri databruk med 10 gb struping er jo kanon, for oss som laster ned høres det ut til at vi bør være greie neste gang noen ringer, så lenge det er en clean telenor dekning ^^,

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...