Gå til innhold

erlendsellie

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erlendsellie

  1. Heisann, godtfolk!

    Nå har jeg fått nok at trøblete Wifi og nettverk i heimen. Jeg har i dag 1 ASUS RT-AC68U i hovedetasjen, en RP-AC68U og en RT-AC52U som er satt opp som aksesspunkt med kabel i andre etasjen og kjelleren.

    Selv om jeg kjører de som et wifi med samme navn så fungerer ikke switchingen mellom dem optimalt. Jeg har også en del trøbbel med treghet og mister ofte forbindelsen, både kablet og trådløst. Jeg mistenker at AC68'en begynner å dra på årene og sliter med å holde tritt, alternativt at den er defekt på noen måte.

    Jeg har rundt 30 enheter på nettet, delt mellom Google homes, Chromecasts og IoT-enheter. 

     

    Huset er på totalt rundt 230m2, så jeg tror ikke en kraftig router vil dekke hele området godt nok. Veggene virker også tykke.

     

    Jeg er derfor interessert i et mesh nettverk av noe slag. Vil et Ubiquiti-nettverk fungere like sømløst som et mesh-nettverk? 

    Jeg er også fristet av Google Wifi, men lurer på om dette kanskje begynner å bli utdatert allerede?

     

    Har dere noen anbefalinger?

     

    Hilsen frustrert mann som er lei av at ting ikke fungerer.

  2. Prisene i denne liste er vesentlig høyere enn i "alle" andre land.

    Eksempelvis koster 65" c8 34995,- i Danmark og dette er normalen hva gjelder pris på denne TVen.

    Tek.no burde nok tatt en ekstra sjekk på prisene i artikkelen

     

    Prisene skal stemme de. OLEDene fra LG starter skyhøyt i pris, men går raskt ned i løpet av året, gjerne til halv pris av veiledene pris ved lansering.

     

    Min B6 65" kostet 60K når den ble lansert, men endte til slutt opp på 25K

  3.  

     

    Prisene er helt hinsides!

    Jeg har 500 m\bit begge veier, og tv kanaler til 999 pr mnd. :) Altibox er tingen!!!

     

     

     

    Hvordan presterte du å få til dette?

    Jeg betaler 609,- for en symmetrisk linje på 100mbit og fast IP 12 ganger i året.

    Og det uten TV.

     

     

    - En venn av meg har samme løsning...

    I hans tilfelle så er det snakk om en kvantumsrabatt ordning igjennom borettslaget han bor i.

     

    Mulig det samme gjelder for "Dr.StigFlein" også, men det kan godt hende at jeg tar feil...

    Om det er snakk om borettslagsavtaler, så er jo saken grei. Da ligger jo det meste bakt inn i felleskostnadene, samtidig som det gir kvantusrabatt.

  4. Skal kjøpe sirkulator til fattern til jul.

     

    OBH Nordica sin på tilbud fra 2000 til 1500

    eller

    Witt Smart Sousvide på tilbud fra 3000 til 1500?

     

    Er sistnevnte bedre?

     

    Såvidt meg bekjent er testvinnerne Sansaire, Anova og Joule. Selv om de du nevner har kostet mer, trenger de ikke være bedre. Alle de jeg nevnte stammer vell fra Startups, og er mye av grunnen til at sous-vide har blitt billigere med årene.

  5.  

     

    Må si telldus er en gøy og enkel måte å styre huset på.

    Men man kan ikke stole hundre prosent på løsningen. Telldus net er avhengig av intenett og tilgang til telldus serveren. Hvis den mister tilkoblingen vil ingen tidstyring eller annen logikk virke, fordi ingen data ligger på Telldus enheten,

     

     

    Den eldre Tellstick Duo kjører også lokalt, i tillegg til Tellstick Net 2.

     

     

    Det er vel fordi Duo'en kjører programvaren på PCen den er koblet til...

     

     

    Jepp, eller en liten Raspberry Pi kan også brukes om man ikke har en PC som står på 24/7

  6. Må si telldus er en gøy og enkel måte å styre huset på.

    Men man kan ikke stole hundre prosent på løsningen. Telldus net er avhengig av intenett og tilgang til telldus serveren. Hvis den mister tilkoblingen vil ingen tidstyring eller annen logikk virke, fordi ingen data ligger på Telldus enheten,

     

     

    Den eldre Tellstick Duo kjører også lokalt, i tillegg til Tellstick Net 2.

  7. Jeg bruker en Tellstick Duo + Tasker, og er veldig fornøyd.

    Jeg er helt enig i at programvaren til Tellstick er utrolig dårlig, men med Tasker for Android kan man gjøre akkurat det man vil. Lysene i min leilighet slår seg på når jeg eller dama kommer hjem, og slår seg på når vi kommer hjem. Temperaturen styres også basert på om vi er borte eller sover.

     

    Jeg kan dessuten styre alle lysene lett fra min Moto 360 eller telefonen. Lysene tar også hensyn til soloppgang og solnedgang, så om jeg kommer hjem når det er bekmørkt ute, vil lysene bli sterkere enn om det er dagslys ute.

     

    Tellstick er en billig løsning, med mange muligheter om man setter seg inn i hva som finnes. Jeg har ikke betalt for noe ekstra abonnement.

    • Liker 1
  8. Ser 4k OLEDene begynner å nærme seg smertegrensen min. Ca 20k hos expert nå (annonsert), elkjøp mfl har prismatchet. Tenker dere prisene vil gå noe særlig mer ned? Vente til black friday eller blir ikke prisene stort lavere enn dette? Evt når er slippet på neste modellserie av LG OLEDer?

     

    Neste modellserie blir vell å få kjøpt først til sommeren i Norge, vil jeg tro. Den blir nok annonsert før.

    Tror disse begynner å nå smertegrensen nå. 65" B6 har gått ned fra 65000 til 45000, så 35000 kroner. Kjøpte den selv til 45K, men fikk tilbake 11K på prisgaranti siden Expert hadde Mastercardkampanje med 20% ytterlige rabatt på 35K. Jeg kjøpte min med Santander Handlekort, så får jeg 100 dagers prisgaranti, så jeg har prisgaranti til over nyttår i tilfelle den skulle gå ned enda mer, selv om jeg tviler på det. 20K for 55" er utrolig mye TV for pengene, da den har samme bilde og panel som de dyrere modellene. 

    Husk at det kommer alltid noe nytt, men tviler på at de nye modellene vil være på samme prisnivå som dagens modeller før samme tid neste år.

  9. Jeg har gamet aktivt på lillebroren OLED55B6V i de to ukene jeg har eid den, og jeg må medgi at jeg har _intet_ å utsette. Dette med inputlag er ikke noe jeg klarer å føle på. Noen må gjerne forklare meg hva som er problematisk med en inputlag på 60ms :)

     

    Ellers kan jeg bare hilse å si at bildet er upåklagelig bra. Det er helt sinnsykt hvor stor forskjellen er når du går fra LED-LCD til OLED (Bare WOW når man ser på filmer i 4K blu-ray med HDR)

     

    Ellers enig i at HDR Vivid-modusen har noen særdeles spreke farger. Om ikke annet viser det at panelet leverer veldig god lysstyrke :)

     

    Etter mange forskjellige meninger prøvde jeg å spille på min B6 for første gang i dag. Jeg er vant til å spille PS4 på en PC-monitor, og input lagen gjør TVen uaktuell å spille FPS på for min del. Destiny så fantastisk ut, men må gå så langt som å si at jeg ikke synes det er spillbart, og kommer til å fortsette på min eldrende 24" monitor til litt over 1000-lappen, desverre.

    Journey derimot, er virkelig gøy på TVen, men i slike spill har jo input lag mindre å si. Kommer nok til å spille igjennom Last of Us og slike spill på den, men skytespill som Destiny funker ikke for min del.

    Synes det var helt greit å spille på TV før, men når man først har blitt vant til input lagen fra en PC-monitor, klarer man ikke å gå tilbake til TV.

  10. Merkerlig. Fikk min OLED B6 65" denne uken, og det som imponerte meg mest var detaljene i mørke områder. Ble overrasket over hvor god TVen var når jeg dro for alle gardiner og slo av alt lys på kvelden, og det kom en fade-to-black overgang. Klarte ikke å se at det hang en TV på veggen engang, stua ble bekmørk. Fantastisk fornøyd med TVen.

    • Liker 4
  11. Takker for fine svar: )

     

    Er ikke det at iPaden ble for stor, men egentlig for tung. Blir slitsomt å holde den med en hand, mens man trykker med den andre. Og hvis man holder med 2 hender, så er jo skjermen for stor til å kunne nåes med tomlene.

     

    Er litt på 10.5 uansett da jeg tror den kanskje passer bedre til film og slikt når jeg er på farten, blir jo i grunn en mye større skjerm. Får kjenne litt mer på begge i butikken!

     

    Noen som synes at sin 8.4" blir for liten, eller 10.5" blir for stor?

  12. Kommer jo til å være primært sofasurfing, og surfing på buss, hytta og lignende. Kommer til å kjøpe LTE utgaven da jeg har et ekstra datasim inkludert i abbonementet mitt.

     

    Så surfing, spill, kanskje streaming på buss og lignende. GPS navigasjon i bil vil være aktuelt og.

     

    Har tatt litt begge, og klarer ikke å bestemme meg. Synes 8.4 virker en del større enn 7, men usikker på om den blir stor nok. Er også redd for at 10.5" blir litt for stor og tung.

     

    Vanskelig dette.

  13. Hei!

     

    Skal kjøpe meg nytt nettbrett, da enten Tab S 8.4" eller 10.5"

     

    Vet at dette er en smakssak, men lurer på om noen har erfaringer å dele.

     

    Har i dag en iPad 1 og 2, som jeg synes blir for tung, men min Nexus 7 2012 synes jeg er litt for liten, så ingen av de blir mye brukt. Og de har også blitt ganske trege med tiden. Hva tenker dere? Har forøvrig en Macbook Air 13" jeg bruker for det meste per idag.

     

    Takker : )

  14. Heihei!

     

    Har 50GB gratis Dropboxlagring som går ut om noen dager, og fant ut at jeg skal migrere til Google Drive istedenfor pga den store prisforskellen.

     

    Dropbox skal ha 10$ per måned for 100GB

    Google Drive skal ha 2$ per måned for 100GB

     

    Har søkt og søkt på nettet etter flyttetjenester, men der får jeg kun flyttet 2GB gratis. Har litt over 20GB jeg må flytte, så det kan bli kostbart.

     

    Har selvfølgelig integrert begge i Windows, men Dropbox synkroniserer ikke alt dit. Rundt 12Gb ligger der, så jeg kan ikke ta en "Drag&Drop".

     

    Har prøvd å laste ned Dropboxmappen som ZIP-fil, men filen makser ut på 2GB, selv med download manager.

     

    Så har rett og slett ikke peiling på hvordan jeg skal få til dette på en grei måte?

    Sky-tjenestene skulle hadd en Import-funksjon..

     

    Takker for all hjelp: )

  15. Har brukt Pebble i et halvt år nå, og er råfornøyd.

    De funksjonene jeg har blitt nesten avhengig av er Varslinger, musikkstring og finn min telefon

    Telefonen står alltid på lydløs nå, og jeg får med meg alt som skjer. Ofte kjenner jeg at det vibrerer, og tar opp telefonen med en gang. På jobb er det veldig greit for å se om det er noe viktig eller noe som kan vente.

     

    Har sluttet med den uvanen å sjekke telefonen om det har kommet inn noe nytt konstant, da jeg har full kontroll.

    Glemte den for første gang hjemme her om dagen. Først da så jeg hvor genial den er.

    Pebble har ikke alle funksjonene mange av de andre har, men gjør alt jeg forventer fra en smartklokke. Egentlig ikke noe jeg savner på den.

×
×
  • Opprett ny...