Gå til innhold

andypandy007

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andypandy007

  1. Norsk link:

     

    https://www.lenovo.com/no/no/laptops/thinkpad/l-series/ThinkPad-L380-Yoga/p/22TP2TBL38020M7

     

    Hvis man skal velge konfigurering selv så bør vel 8GB RAM og 250 GB SSD være minimum.

     

    Takk for tips!

     

    Vet du (eller noen andre) forskjellen på Yoga 530 og 730? Ser at det er noen forskjeller på design. Når det kommer til specs, føler jeg de er ganske like. I mitt hode er det slik at jo høyere tall, jo bedre maskin (Altså 730 > 530), men dette kan jo være feil. 

  2. Hei!

     

    Jeg har en MacBook Air som synger på siste vers. Har tenkt å kjøpe ny laptop før denne tar kvelden.

     

    Har tenkt å gå tilbake til Windows, etter noen år med epler. Jeg har nogelunde peiling på hva jeg burde velge, mtp prosessor, SSD vs HDD, grafikkort, o.l. MEN kunnskapen min takker for seg når jeg har nesten identiske maskiner med tilsynelatende lik innmat.

     

    Jeg er student, noe som vil si at jeg ønsker en lett maskin som er god å skrive på, samt god batterilevetid. Helst 13" og et batteri som overlever mer enn 5 timer uten tilkobling. Er litt kresen på design og synes Huawei sine Matebook X er pene (Veldig like Mac sine, jeg vet), men synes prisen kan være litt stiv. Ønsker også at maskinen kan spille noen enkle spill. Fint om den klarer PUBG, men er ikke sååå opptatt av ultra graphics og 120 fps :) Skjønner at man ikke kan få en lett og pen laptop, som samtidig kan games hardt på. 

     

    Har noen et godt tips til en lett allround laptop? Til maks 10-11k

     

    Har sett litt på disse, men er usikker på hvilken jeg burde velge. 

     

    https://www.komplett.no/product/1076194/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/2-i-1-pc/lenovo-yoga-530-14-full-hd-touch#

     

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/LE81CT000HMX/lenovo-yoga-730-13-3-2-i-1-jerngra

     

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/HU53010CNF/huawei-matebook-d-14-barbar-pc-solv

  3.  

    Hei dere som har gått/besøkt kongsvinger :)

    Hvordan er treningsfasilitetene på selve skolen? Er det greie forhold? God plass? Bra treningsutstyr? Jeg vurderer treningssenter SPENST der, men foretrekker selvsagt gratis :) Andre treningssenter som bør vurderes?

    Har besøkt kongsvinger på B3-leir. Det finnes et treningsrom som er ok utstyrt. Men etter min erfaring så ble treningsrommet veldig fort fullt. B1 benytter treningsrommet, B3 når de er på leir, B2 når de er på leir. I tillegg så arrangeres det en hel drøss med kurs.

     

    Du kan forsøke å trene på skolen først, må innrømme at jeg ikke var den som besøkte treningsrommet mest under leir :)

    Lurer på det samme i Bodø :) hvordan er det der?

  4. Leste i velkomstbrosjyren at 1/3 av elevene må levere inn alle orginale dokumenter som ble sendt inn i forbindelse med opptaket. Noen som vet om dette gjelder legeattesten, uansett om man sendte inn orginalen under opptaket? Jeg sendte inn den orginale legeattesten, hørselstesten og synstesten under opptaket. Skal jeg skaffe meg nye attester? Evt høre med legekontoret?

     

    Alle dokumentene som jeg lastet opp på S.O har jeg orginalene liggende.

     

    Hva tenker dere?

    "Din henvendelse til opptak er behandlet.

     

    Svar:

     

    Legeerklæringen er ikke et av dokumentene som sjekkes i en eventuell dokumentkontroll."

     

    Tipper de sikter til dokumentasjon på forbedring av fag, vitnemål, førerkortet, o.l.

  5.  

     

    Kom

     

    Hei

     

    Er det slik at vi skal motta noen mail eller liknende siden vi kom?

    En slags "Velkommen til oppstart 22.aug" osv. Noen som kan hjelpe? :)

    Hei,

     

    Ja det får jeg endelig håpe. Vi i Bodø har enda ikke fått noe, men hørte at de fikk ganske tidlig i Oslo.

    Kom selv inn i Oslo, men ikke mottatt noe slikt. Hva med dere andre?

    Kom inn i Oslo, men har ikke mottatt noen velkomstmail enda. Antar at det kommer noe når alle som har stått på venteliste får svar?

     

    Jeg fikk rett etter jeg hadde svart ja til Oslo på supplering, via samordna opptak.

     

    I følge PHS ville denne komme "etterhvert", men det er jo en stund siden de sa det, så tror den kommer om noen dager :)

     

    Sa i fra meg boligen i Bodø pga uenighet om kontrakt og opplegg til hybelvert. Så om noen har et kollektiv, setter jeg pris på om å få bli med :) Ser helst å bo med andre fra PHS. Dette gjelder forøvrig Kongsvinger også, siden jeg kan også komme inn der.

  6. Er det noen som har prøvd å logge seg inn på studentweb og generere en faktura for å betale semesteravgiften? Av en eller annen grunn så står det at jeg kan registrere emnene, men kan ikke generere en faktura. Har ikke forsøkt å fullføre emneregistrering, da jeg vet at man må betale semesteravgiften før emneplan kan bli godkjent.

    Opplever det samme her. Virker som, ut i fra PHS sin hjemmeside, at dette ikke er tilgjengelig før 15.august. Jeg presterte å registrere meg, uten emner. Håper dette ikke roter til noe i systemet :)

  7. Hei! Er i en liten knipe, så setter stor pris på all hjelp og tips. Er i den situasjon at jeg har fått studieplass og sted å bo neste år, i Bodø. I tillegg står jeg på 2.plass i Kongsvinger, der jeg helst vil gå. Huseier i Bodø har sendt meg kontrakt på leilighet og vil at jeg skal betale husleie allerede i morgen. Det er også 1 år binding på denne leiligheten.. Min bekymring er at jeg skal komme inn i Kongsvinger, siden jeg er så høyt oppe på listen, men samtidig er dette umulig å forutse. Er det noen som har vært borte på lignende situasjon.

     

    Min foreløpige løsning er å be huseier om å vente til jeg får svar, men vet ikke hvor lenge han vil vente og hvor lenge jeg må evt. vente.

  8.  

    Er på andreplass på ventelisten i Kongsvinger, tror dere det er håp 4.august?

    Jeg takket nettopp nei til en plass i Kongsvinger siden jeg fikk tilbud om Oslo :)

    Taper du ikke automatisk plassen og gir den til noen andre, dersom du står på venteliste og får plass? Trodde det var slik at nå må jeg håpe på at noen takker nei til suppleringsopptaket :)

  9. Kanskje dette spørsmålet er besvart tidligere, men vil gjerne høre igjen.

     

    Jeg har gått fra 20.plass til 14.plass på ventelisten i Kongsvinger. Er det noen som vet om jeg har rykket frem i køen, kun fordi noen har takket nei eller om noen har fått tilbud om studieplass? Leser at man ikke får vite suppleringen før 29.juli, men de sier også at vi ikke får vite hovedopptaket før 20.juli, men vi får jo vite det noen dager før. Noen som er flinke på dette?

     

    Vil gjerne vite om de som har "forsvunnet" foran meg er borte pga de har takket nei eller om de også kan ha fått tilbud.

  10.  

     

    Skal også til Bodø! Gleder meg utrolig til skolestart :)

     

    Bakgrunnen for valget er nok nærheten til fjell og gode skimuligheter (randonee) når den tid kommer. Flere som går topptur kanskje?

    Søkte meg til Bodø av samme grunn. Jeg er med til fjells!

    Jeg er også med på fjellturer, jakt og fiske!

    Regna med det var flere som hadde slike interesser ja, godt å høre :) Vi skal visst på fjelltur den første uka, har jeg hørt.

     

    Er det noen som skal bo i studentbolig på Mørkved (Bodø)?

    Er også med på fjellturer, men ikke de som involverer ski ;)

     

    Skal bo i kollektiv i Mørkved-området, men ikke via studentsamskip.

  11. Hei.

     

    Jeg tenker å kjøpe en ny PC til kjæresten min siden hun ikke er fornøyd med sin. Hun går IT-linje og spiller ikke. Det vil gå for det meste i programmering og surfing på nett. Hun vil ha en pc med kvalitet, en som ikke blir treig med en gang og til en god pris. Hun har en litt dårlig Asus i dag. Ser for meg en prisklasse fra 0 - ca 10k.

     

    Anbefalinger?

  12.  

    Siden det ikke har kommet noe enda idag er det vel rimelig å anta at det ikke komme før om mandagen, eller?

     

    Spenningen tar knekken på meg

    Ser ut for at det blir mandag, dessverre... sjekker samordna konstant uansett, i tilfelle. Sykt spent jeg også, vanskelig å tenke på noe annet ?

    Ikke for å ødelegge helga deres eller noe, men tror det kan komme i helgen også. Mener å ha hørt at de har publisert en lørdag tidligere og de legger gjerne ut midt på natta også :s tror de publiserte kl 4 på natta i fjor.. så veldig spennende!

     

    Kan ta feil!

  13.  

    Har lurt på det samme siden det er ny side de bruker.

     

    Ut i fra det jeg har forstått vil det komme en melding i meldingsboksen, siden det står at det er "Ingen tilbudsbrev" enda. Eller vil de låse opp en ny funksjon der man kan se tilbud. Hadde vært fint om de hadde postet bilder om hvordan den nye siden vil fungere :)

     

    Hvor står det ingen tilbudsbrev? Hos meg får jeg ikke opp det...

     

     

    Gikk inn på siden nå og sjekket hva som står der. Under Meldinger står det "Kvitteringer, tilbudsbrev og andre meldinger". Det var bare jeg som husket feil, men antar at det kommer noe der og en ny funksjon på menyen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...