Gå til innhold

brukerfeil

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av brukerfeil

  1. Helt enig! Jeg ble intervjuet av lokalavisen her om dagen da saken handlet om jenter i Forsvaret. Litt morsom overskrift også; "Legger skjønnheten på hylla". Jeg forstår godt at jenter flest synes det er vanskelig, at de er utenfor komfortsonen sin når det gjelder å være helt naturlig - men de har veldig godt av det. De trenger å få øynene åpnet for at verden ikke bare er såpebobler, sommerfugler, falske øyenvipper og spraytan.

     

    En jente spurte meg her om dagen hvordan det var med sminke i Forsvaret. "Så lite som mulig", svarte jeg. Reaksjonen hennes var til å le seg ihjel av. "HVA?! Får man ikke bruke sminke i militæret? Dette er det mest absurde jeg har hørt på lenge! Jeg kommer aldri i LIVET til å dra inn! " Ha-ha. Å være soldat innebærer """"litt"""" mer alvor enn spørsmålet om å få bruke mascara eller ikke, og dersom tanken på å gå uten ene og alene ribbet henne for all interesse så er det nok best slik.

     

    Når det er sagt så er det jo godt å kunne ta seg en lang dusj og en splash parfyme etter mange, lange feltdøgn. Det gjelder nok både kvinner og menn. Haha :) Når det er sagt: jeg er fullstendig enig i det du sier her, herzeleid.

  2. Hehe, theHerd. Både sminke og parfyme er lov, men det skal gjøres med måte. Et ansikt som er like orange som gulrot og meterlange vipper utgår ganske greit. Sminken skal ha et nøytralt preg. Har man tid til et lite strøk med mascara og en søt, liten dose med godlukt så er det ingenting galt med det. Rekker man å vaske, strekke seng, brette skap og spise frokost og gjøre div. andre gjøremål, og fremdeles har tid til et overfladisk lite minutt fremfor speilet så er det ok.

    • Liker 1
  3. Æ e helt enig, exonum. Virkelig. Kan være at æ formulerte mæ teit, men æ e for at kravan skal være lik - for begge kjønn. Drar ei jente inn og nekte all form for felt da har ho ingenting der å gjøre. Ho skal bli likt behandla, ho skal ha like krav. Vi e bygd forskjellig, men det vil ikke si at vi skal sløve oss gjenna tjenesten. Æ syns bare det e trist at alle sitt med ei innstilling at vi ikke har nåkka der å gjøre. Også vi kan ta i et tak, at vi gjør det vi skal. Ja, noen jente sløve sæ gjennom tjenesten. Det e leit. Men det vil ikke si at alle gjør det.

    • Liker 1
  4. Forstår poenget og e enig, men syns likavell at også vi skal få muligheta. Det finnes mange jente som e flink i felt. At noen fisefine Barbiedukke ikke vil få skitt under neglan og grøsse av tanken på å vær ute i skog og mark, vel, da har dem igrunnen tråkka godt i salaten. Det e mange gutta som overhodet ikke sku vært i felt også. De plages med våpenet, de forstår ikke kordan man ska te sæ. Og da e det liksom helt greit, bare fordi han e gutt? Nei. Missforstå mæ rett, æ e enig i at jentan ska takle det som skal gjøres og at vi SKAL (!) bli stilt på lik linje med guttan, men ikke tru at alle jente ødelegg. Noen e faktisk der for å gjøre det som skal gjøres, ikke snike sæ unna. :)

     

    Ja, det e mange jente som bare ønske å se ''hard og tøff'' i uniform. Det syns æ e leit. Æ e ikke en av dem.

    • Liker 1
  5. Æ føla mæ som et hamster med bollekinnan FULL av bokstavan i den tråden her. Æ syns det e trist at dåkker har ei sånn holdning til jente i Forsvaret. Når det e sagt: man skal bli behandla som en SOLDAT i tjeneste - ikke som ei jente. Når vi skriv under villighetserklæringa så skal vi bli stilt på lik linje med guttan. Samme ordre, samme plikta. Vi e soldata, uavhengig av kjønn. Likestillinga her handle aldri om å sy pute under jentans arma, eller omvendt, det handle om å ha like rettighete og mulighete på tvers av kjønnan.

     

     

    Ja, de fysiske kravan e litt mildere enn dåkkers. Det e da ganske naturlig, sånn helt egentlig? Innerst inne e du/dåkker nok enig om det. Vi e forskjellig bygd. Det vil likavell ikke si at vi skal hoste opp all verdens med unnskyldninge om at ''æ klare ikke'' osv. Jentan bør være klar over ka dem går til når de velg å dra inn.

     

    Æ syns det e påtide at holdningan til jente i Forsvaret endre sæ. Æ syns det e veldig trist sånn som det e nu. Æ syns det e råtøft når jente tørr å melde sæ til tjeneste, tørre å prøve. Dersom man oppleve at jentan blir behandla som prinsesse så e det leit - for sånn skal det ikke være. Æ e overhode ikke ute etter å bli dulla med, å få stjerne i boka fra andre - bare fordi æ e jente. Æ e der fordi æ vil og skal bli behandla som en soldat - akkurat som guttan.

     

    Æ sir ja til jente i Forsvaret. Det finnes så ufattelig mange versjona av menneska der ute, og dersom de ønske å tjenestegjør - ja, så la dem.

    • Liker 1
  6. Av og til blir det slik, dessverre. Men ikke vær lei deg, dette blir å gå så fint så. :)

    Ring dem imorgen. Jeg forstår at det er litt kjedelig og urettferdig akkurat nå, men det er stor, stor sjanse for at dette blir å ordne seg for deg. Snakk med dem, levèr eventuelle papirer VPV ønsker og vips - så fikser det seg nok. Noe venting blir det, men det går nok fint.

    • Liker 1
  7. Noen tips om hva slags bag å pakke i?

     

    Hvordan blir baggene og personlige eiendeler behandlet på innrykksdagene og generelt på rekruttskolen?

     

    Det har igrunn ingenting å si. :) Det er, som Feeky sier, egentlig det samme hva du pakker i. Noen pakker i små bagger, noen pakker i store, noen møter opp med koffert.

     

    På innrykket sjekker de bagasjen din. På mitt innrykk (HMKG) så foregikk det meste av registrering, sjekk ol. på Terningen Arena (Elverum). Første natten fikk vi kun ha toalettsaker med på leir (Terningmoen). Dette av sikkerhet. Bortsett fra denne ene dagen fikk vi full tilgang til personlige eiendeler.

     

    Jeg vet ikke hvordan det er hos andre avdelinger, men våre personlige eiendeler ble oppbevart i "bur"/skap i underetasjen. Dette "buret"/skapet er felles for hele rommet (de du 'bor' med). Man får også èn hylle i skapet man kan oppbevare saker, hovedsaklig toalettsaker da denne hyllen er i noe begrenset størrelse. Så ingen grunn til bekymring, du har full tilgang til bagasjen din når enn du måtte ønske. :)

  8. Kjempefint å høre at du er så ''på'' Forsvaret, det gleder et soldathjerte :-) Kjedelig at du har fått en liten "bump" på veien, men det er iiingen grunn til bekymring. Det løser seg på et eller annet vis - som regel. :-) Jeg vil anbefale deg å ringe Vernepliktsverket (03003) og høre med dem; de er svært behjelpelige. :grin:

     

    Jeg var på sesjon for mange, mange år siden så jeg vet lite om den nye ordningen, dessverre, så jeg kan ikke komme med råd på akkurat det. Men ta en telefon til Vernepliktsverket, forklar situasjonen, fortell at du er høyst motivert og treningsglad - det er musikk i deres ører. Haha :-)

     

    Lykke til!

    • Liker 1
  9. Takk for supert svar! :wee: Jeg er helt enig.

     

    Jeg tar med 2-3 sivile skift, da jeg ikke ser vitsen med å reise hjem første perm - hele helgen går til reising siden jeg bor i nord.. Men så får vi langperm i mai så da har jeg muligheten til å ta med nytt tøy!

     

    Samme her, derfor prøver jeg å fiske etter alle tips og triks til jeg skal inn igjen. Jeg tror jeg stiller godt forberedt (mtp. pakkelista). Mye som er oppført på lista er muligens litt unødvendig, men som du sier, bedre å ta med for mye enn for lite. :whistle: Fint med ''duppedingser'' som gjør hverdagen bittelitt enklere.

    • Liker 1
  10. Alt jeg hadde med meg lå på loftet i kasernen, fant ut når jeg reiste hjem at shampo korken var åpen og at alle klerne mine var full av 4 uker gammel shampo :p

     

    Haha! :laugh: Beklager, det er stygt å le kanskje, men uff! Tragikomisk. Da lærte du vel relativt raskt at man bør dobbeltsjekke at korken er ordentlig igjen, kan jeg tenke meg. Aiaiai!

    • Liker 1
  11. Sivile boksere står relativt høyt i kurs. De utleverte er strengt tatt en string med vinger.

     

    Haha! Tror HMKG opererer med nyere modell isåfall, boxerne er - utrolig, ment sant - veldig gode! Hvertfall de for jentene. :whistle: Jeg husker jeg tok en haug Björn Borg-boxere med meg til forrige innrykk fordi jeg hadde hørt mye stygt om boxerne, men jeg ble positivt overrasket. Hvordan undertøyet til guttene er vet jeg, naturlig nok, lite om.

  12. Aner ikke hvordan det er i andre avdelinger, men vi fikk ikke bruke PC den første tiden. Et annet kompani fikk heller ikke bruke mobil.

     

    Ta med følgende til rekrutt-tiden:

    *Bok/Blader

    *Kortstokk (Dette er gull. aldri spilt så mye kort som i rekrutten.)

     

    Takk! Dette er herved notert ned. :-)

  13. Hei dere! (Jeg er ny her og er litt usikker på om jeg kan skrive her eller må opprette ny tråd, men jeg prøver likevel.)

     

    Jeg skal inn i militæret (HMKG) i april og trener 4-5 ganger i uken. Jeg er flink å spise (i mine øyne), men er forferdelig matlei. Det er et sinnsykt tiltak å lage mat om dagen. Er det noen som har en bra kostholdplan/diett jeg kan (forhåpentligvis) få litt inspirasjon fra? Helst ikke havregryn eller kylling, jeg grøsser av tanken. :eek: (Spist kylling 1-2 ganger om dagen siden juni....) Jeg ønsker å gå opp i vekt, så dersom noen har en matplan med mye og ofte mat - skrik gjerne ut!

     

    Veier 61 kg. (har gått opp 7 kg. siden jeg begynte!) og er 179cm. over bakken - dersom det skulle ha noe betydning. Haha.

  14. Beundringsverdig til tusen! Det er helt vanlig, norsk ungdom som drar inn og blir, iløpet av kort tid, verdensledende i marsjering & våpeneksersis. Det er helt fantastisk å se på! Soldathjertet blir ikke direkte mindre, for å si det slik. Selvdisiplinen og motivasjonen dere holder er ikke annet enn magisk i mine øyne, det er helt rått å se hva dere får til. Å bære Kongens klær gir en slags samholdsfølelse jeg ikke klarer å sette ord på, men vit at i mine øyne er dere gjennomført fantastiske. Jeg angrer litt på at jeg ikke prøvde meg i drilltroppen ifjor, men sånn er da en gang livet.

     

    Jeg ser frem til å se dere på Huseby om ikke mange månedene! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...