Gå til innhold

Sqandal

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sqandal

  1. Hei!

     

    Har en skolepc som ble satt opp på nytt nylig. For å få tilgang til mine gamle dokumenter måtte jeg gå veien om ''Datamaskin''. Fordi C: begynte å bli full, flyttet jeg hele ''brukermappen'' min fra C: til D:. Under overføringen forsvant alt jeg hadde i mine dokumenter. Er det mulig å finne igjen filene, eller er alt håp ute? Har brukt et recoveryprogram (Recuva), men etter å ha gjenopprettet filer, viser det seg at mange er ødelagte. WHAT TO DO? KRISE!

  2. Har prisene gått opp, noen som vet?

     

    Det har dem, dessverre. De går opp litt hvert år. Jeg har oppdatert førsteposten i denne tråden; der står også hva prisene ligger på.

     

    Og nå som vi først er inne på disse prisene: Anbefaler at alle trådens lesere tar en titt på denne artikkelen:

     

    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Vil-gradere-prisen-for-privatisteksamen-7600065.html#.U9WUA_l_tps

     

    Høringen har visst allerede vært. Vet noen hva resultatet ble?

  3. Heisann!

     

    Har selv tatt SOSO kun for å pynte på det endelige resultatet. Det er nok et av de enklere fagene du kan ta på siden. Bare å komme seg igjennom boken og møte på eksamensdagen ;) I tillegg anbefales HIFI dersom du er interessert i historie. Psykologi skal også være mulig å ta på egenhånd, men her er stoffet noe tyngre enn i de andre fagene jeg har nevnt (basert på egen erfaring).

    • Liker 1
  4.  

    Den oppgaven som diskuteres så hyppig er et enkelt dihybridskjema. Setter man opp krysningene korrekt (aaXDXd x AaXDY ), vil 8 av 16 mulige barn bli gutter. Av disse igjen vil 1/4 bli syke. Med andre ord: 2/16= 1/8. Korriger meg gjerne om dere mener noe annet :D

    Dersom du skal få 16 moglege utfall må du ha 4 unike kjønnsceller frå kvar av foreldra. Sei meg korleis du klarar dette frå genotypane XRXr aa * XRY Aa. Ikkje mogleg.

     

     

    De mulige genvariantene som krysses er: AXD . AY, aXD, aY sammen med aXD, aXd, aXD aXd. Det blir såklart ikke 16 forskjellige utfall, men 16 ulike kombinasjoner (4 x 4 = 16). Dette er det som vil være genotypen. Mange av disse vil resultere i samme fenotype, men som forklart tidligere, er det korrekte svaret 1/8. Synd jeg ikke greide å svare det selv :p

  5.  

    Hello! Lest og sjekket alle svarene mine nå, og har følgende feil: 2 feil på del 1, greide å lese at personen hadde muskelsykdommen OG var albino, og istedet for å ta sqrt (150 000/45 mill) brukte jeg verdien uten å ta kvadratrot hele veien. Så det meste med genetikk ble altså feil. Tror dere at sekseren da glapp :p ?

    Det står vel i eksamensveiledningen at det skal være mulige å oppnå høyeste karakter selv om man har feil? :)

     

     

    Ja, heldigvis gjør det det. Men hvor går grensen :p ? Er det innenfor å gjøre så mange bommerter som jeg nå har gjort?

  6. Hello! Lest og sjekket alle svarene mine nå, og har følgende feil: 2 feil på del 1, greide å lese at personen hadde muskelsykdommen OG var albino, og istedet for å ta sqrt (150 000/45 mill) brukte jeg verdien uten å ta kvadratrot hele veien. Så det meste med genetikk ble altså feil. Tror dere at sekseren da glapp :p ?

  7. Hei!

     

    Regner med at en del av forumleserne har kommet opp i et og annet realfag. Denne tråden startes i håp om å kunne samle flest mulig oppgaver og løsningsforslag fra tidligere gitte eksamener. For å diskutere oppgaver, oppfordres det til å bruke de respektive trådene som allerede eksisterer på forumet. Legger ved en mappe som er gull verdt for dere som har kommet opp i fysikk 2! Den er hentet fra en tidligere tråd. All kreditt til ''Potetmann''. Samtidig etterlyser jeg løsningsforslag til kjemi 2-/ og biologi 2-eksamen. Håper noen kan bidra med dette fortløpende.

     

    Så får dere ha lykke til på eksamen!

    Fysikk 2 eksamener med løsningsforslag.zip

  8. Beklager ''bumping'', men det begynner å haste litt nå :p Trenger i grunn bare noe jeg kan sammenlikne svarene mine med. Vet sånn ca. hvordan alle oppgavene skal løses, men viktig å få sjekket om jeg har tenkt riktig. Så om du enten har hatt denne eksamenen (se ovenfor), eller har et løsningsforslag/ en fasit liggende, hadde det vært supert om du postet et innlegg ;)

  9. Hei.

     

    Jeg går mitt fjerde år på vgs. Jeg måtte nemlig bruke to år på vg3, grunnet sykdom i fjor. Nå har jeg de 4 siste fagene mine som er norsk skriftlig(bokmål) og norsk muntlig. Jeg tok norsk eksamen i sidemål i fjor, og ble ferdig med det da. Dette siste året måtte jeg flytte og begynne på en ny skole. Jeg trives ikke i det hele tatt i den klassen jeg har norsk, og gruer meg hver kveld før jeg skal ha den timen. Det har vært så ille at jeg måtte begynne på sovemedisiner og angstdempende. Jeg har ingenting angst i de andre fagene. Kun i norsken. Jeg er ikke særlig dårlig i norsk akkurat. Kan mye om de ulike litterære periodene. Men jeg får ikke vist det jeg kan i det hele tatt. Mange av de i klassen sitter på sosiale medier i timene. Tror jeg er en av de få som faktisk noterer osv. Jeg sitter som en stiv pinne av skrekk. Forrige uke gikk jeg ikke av bussen, fordi jeg gruet meg sånn til timen. Mye unødvendig fravær. Det har noe med de personene som er der og gjøre.

    Jeg har tenkt tanken på å ta norsk som privatist i stedet. Det vil si at jeg skal ha eksamen i norsk muntlig og skriftlig hovedmål. Da får jeg også én karakter i hovedmål. Det er jo nesten bedre det, enn å få to middelmådige karakterer som elev på skolen. Nå er det ikke lenge til 1.februar, og en beslutning må snart bli tatt. Jeg er usikker, men vet ikke hvorfor jeg tviler. Jeg er redd for at det kommer til å gå dårlig. Ikke at det går så bra nå heller. Så jeg trenger litt hjelp! Hva ville dere ha gjort?

     

    Foreslår at du tar en prat med en rådgiver på skolen din. Å ta norsk som privatist krever en del formelle ting på plass. For at man i det hele tatt skal kunne ta eksamen, kan man ikke være elev i faget. Derfor blir du nødt til å melde deg ut av faget, og mister dermed muligheten til å få en standpunktkarakter i norsk.

  10. Sosiologipensumet kommer man relativt raskt igjennom. Nå vet jeg ikke hvordan forhold du har til matematikk, men på generell basis vil jeg si at dette er fag du bør sette av en del tid til- i hvert fall R1. Ser at du kombinerer praktisk matematikk med realfagsmatematikk, noe som kan være litt utfordrende, da mye av basiskunnskapene i R-matten er å finne i T-matte. Det skal dog gå helt fint å ta begge disse, bare du jobber tilstrekkelig ;)

  11. Har erfaring fra klaging tidligere, men husker dessverre ikke nøyaktig hvor lang tid det tok. Mener å huske at det tok mer enn to uker. Når det gjelder hvorvidt du har fått medhold eller ei, meddeles dette i et brev fra den aktuelle skolen. Der vil det også stå en liten begrunnelse på hvorfor karakteren evt. blir stående, settes opp eller settes ned.

     

    Foreslår at du også ser igjennom privatisttråden her på forumet- mye nyttig info.

  12. Godt å se at denne tråden er aktiv igjen :) Skal opp i norsk skriftlig (sidemål og hovedmål). I den forbindelse lurte jeg på om noen der ute har noen tips & triks til hvordan man kan oppnå toppkarakter på disse eksamenene? Ser ikke den store forskjellen mellom femmeren og sekseren. Ut fra erfaring å dømme kan man kan godt unngå alt av ortografiske feil, morfologiske feil, syntaktiske feil etc., samt ha en nydelig tekstoppbygging, uten å oppnå toppscore. Setter stor pris på om noen har noe nyttig å bidra med.

  13. Heisann! Noen som orker å forklare med hvordan man finner kraftsummen til tre ikke-parallelle vektorer? La oss si at vi har tre vektorer, F1, F2 og F3 som går ut fra samme punkt. Jeg vet hvor store kreftene er, ingen av kreftene er like store, og jeg har fått oppgitt vinkelen i mellom alle kreftene. Da disse vektorene går ut fra samme punkt, blir vinkelsummen 360 o, hvis jeg ikke tar helt feil. Hvordan kan jeg finne resultantkraften? Kan selvfølgelig gjøre det geometrisk, ved å parallellforskyve vektroene, men finnes det en måte man kan regne ut dette på?

     

    Beklager hvis ''oppgaveteksten'' er litt vag/ vanskelig å forstå :wee: . Setter pris på raske svar ;)

  14. Hello!

     

    Slenger meg på her. Har et lite problem: Jeg går siste året på vg, men fordi jeg har tatt en del 3.-klassefag som privatist, har jeg færre timer nå enn det jeg ''egentlig'' skal ha. Regnes jeg da som deltidsstudent? Har i bunn og grunn tatt alle de fagene man skal ha i 3., men enkelte fag har jeg tatt før tiden. Fører dette til at jeg må oppgi å være deltidsstudent og dermed få mindre i stipend?

×
×
  • Opprett ny...