Gå til innhold

Hornsalt

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hornsalt

  1. Noen som har en beta key til overs denne helgen? Skulle gjerne hatt en til sambo, hun likte det da hun prøvde min konto for noen uker siden, så hadde vært greit om hun hadde egen konto denne helgen.

    Fikk ingen keys selv, til tross for at jeg har signet opp tidligere og pre-ordret:/

     

    Sendt!

  2.  

    Min subjektive mening er at IE 11, mitt fjerdevalg, er den beste nettleseren på Surface Pro (sett fra Touch-perspektiv) av de følgende:

    Opera 12

    Opera Developer (19.0.x)

    Chrome

    Chrome Canary

    Firefox

    Firefox Aurora.

     

    Hvilken del av touch-kompatibiliteten er det som plager deg mest, forresten?

     

    Jeg bruker likevel Firefox Aurora mest for tiden. Den har noe hakkete touch-kompatibilitet, men den fungerer. Alle versjoner av Opera, Chrome, og default versjon av Firefox har uklar skrift når du kjører Windows på 150%.

     

    Hvis jeg finner meg et skin med skikkelig store ikoner kommer jeg kanskje til å gå over til Opera 12 på 100%.

     

    Det er ikke mulig å pinch-zoome i chrome, så blir mye bom med finger/penn. Kan ikke touch-scrolle overalt. Desktop versjonen av chrome har dårlig oppløsning på skrift/tekt som plager meg urimelig mye.

     

    Klarte heldigvis å få alle bookmarksene mine fra Chrome til IE11 vha "Xmarks". Veldig glad for dette!

     

    Har ikke prøvd Opera eller Firefox. Er disse gode alternativ?

  3. Jeg driver med å leke meg med en automatisk blodtrykksmåler i forbindelse med hjertefysiologien, og resultatene jeg får er litt avvikende.

     

    Liggende, etter flere minutters hvile, måler jeg i snitt 135/55 med 42-44 i puls.

    Stående i ro måler jeg i snitt 125/80 med 55-60 i puls.

     

    Hvorfor er pulstrykket mitt 80 % høyere når jeg ligger i hvile? Blir også litt bekymret over det forhøyede systoliske trykket som jeg i hvile har målt opp mot 140 mmHg. Det samme med det lave diastoliske trykket i hvile.

     

    Kan noen med litt mer kunnskap enn meg kaste litt lys over dette? :s

     

    Du vil få høyere trykk når du ligger da du ikke bruker gravitasjonen til å "dytte" blodet ned i beina, men det heller blir fordelt jevnt i hele kroppen og overarmen hvor du måler. Så det blir litt forhøyet i forhold til det referanseområdene som måles sittende og med armen i plan med hjertet.

     

    Ditt stående blodtrykk ser veldig fint, ville ikke bekymret meg for det... Slik jeg har forstått det spiller det veldig liten rolle hvor lavt ditt diastoliske trykk er så lenge du ikke har plager. Mer bekymringsverdig når det blir høyt.

    • Liker 1
  4. Okey? Jeg husker veldig godt et dagsseminar som handlet om veien videre etter forskerlinjen der en av foredragsholderne startet med å si at "forskerlinjen har ikke hjulpet meg noe, og jeg måtte i grunn starte på skrætsj da jeg skulle begynne på phd'en etter endt studium". Selvfølgelig, så er dette kanskje det ene ytterpunktet av suksessen til forskerlinjen. Veien videre til en phd innenfor akkurat det forskerlinjeoppgaven din handler om er easy-peasy, no sweat; det er bare å fortsette i samme sporet som tidligere frem til du har to første forfatterskap og et andre. Men, erfaringer fra første runden med søknadsbasert turnus tilsier at arbeidsgiver er mest interessert i arbeidserfaring. Et par jeg kjenner med phd-kompetanse ble ikke akkurat nedrent med tilbud den 10. juni. Fra avdelingstjenesten min på riksen i fjor sa professoren på avdelingen jeg var på at det på ingen måte var et krav om phd for jobb ved UUS; tvert i mot var det ofte slik at de uten ble prioritert foran søkere med phd pga ansiennitet og at phd-søkerne hadde vært lenge utenfor klinikken. Andre innspill og erfaringer er selvfølgelig velkomne...

     

    Tviler ikke på at denne problemstillingen går begge veier (arbeidsgivere som liker forskere og de som ikke gjør). Men de som har gått forskerlinjen er jo ikke PhD-søkere og har bare tatt 1 år permisjon for å forske, og dette kan være når som helst iløpet av studiet. Så at de har "vært lenge utenfor klinikken"-argumentet ser jeg ikke. Men hva jeg synes spiller jo ingen rolle, når det er arbeidsgiver som bestemmer.. Men jeg forholder meg ikke til PhD-søkere, men heller medisinstudenter som har gått forskerlinjen og søker seg turnusplass, og det er jo en stor forskjell.. Sistnevnte har jeg litt troen på vil kunne få en fordel på de store sykehus, men sikkert ikke overalt..

  5. Ser at AllCdKey sin chat er oppe, skal forhøre meg om refund og eventuelt prøve GreenManGaming igjen ettersom Skandiabanken tydeligvis er oppe igjen, hvis ikke så er det nattinatt uten noen nøkkel.

     

    Hvor lang tid bruker normalt GMG, og har de nøkler igjen? AllCdKey informer jo fremdeles på sine sider som om de sender ut iløpet av 5-15min...

     

    Jau, allcdkey er short of stock.. så jeg også er nysgjerrig på hva du finner ut av..

×
×
  • Opprett ny...