Gå til innhold

Imran_Ali

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Imran_Ali

  1. Hvis spill ikke er viktig hvorfor bruke så mye penger på grafikkort?

    Totalt er summen på ca 5200 kr. Det er innenfor mine rammer. Jeg har også lyst til å lære gpu programmering (i dette tilfellet OpenCL). En sterk gpu til en slik pris virker nesten uimotståelig. Sist men ikke minst vil jeg bruke maskinen i en lang stund fremover. Min forrige PC brukte jeg ca. 6-7 år (det er latterlig lenge). Jeg forventer minst 4 år med dette oppsettet.

     

    Her er noen interessante benchmarks for gpgpu: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=RX-480-OpenCL-Compute

  2.  

    For å gå opp i antall kjerner må jeg nesten øke budsjettet med 800 kr.

    Nei, med 335, for du dropper vannkjølingen. Prosessorene kommer med vanlig kjøling, den er ikke verdt å bytte ut når du er på så stramt budsjett.

     

     

     

    Når det gjelder antall vifter til grafikkortet, er jeg ikke helt sikker på hva du mener. Fra bildet i lenken (se under) kan man se at dette ikke er tilfellet.

    Ok, jeg kommenterte på det bildet som var i handlelisten, som var et annet:

    original.500x325t.jpg

     

    Det er en generisk bilde som prisguide bruker for alle RX 480 i det de kaller "samle produkt". Fordelen med å bruke det i en prisliste er at du får oversikt over alle forskjellige merkene (ASUS, MSI, Zotac,..) og det gjør ting litt lettere å sortere etter pris: https://www.prisguide.no/produkt/amd-radeon-rx-480-4gb-278409

     

    Hvilken CPU er det du snakker om? Stock cooler til i3 6100 virker ikke så ille (for min egen hensikt): http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2899124/6100-cooling.html

     

    Her er forresten PC World sin liste over hardware kombinasjoner: http://www.pcgamer.com/pc-build-guide-budget-gaming-pc/

    De har flere lister i artikkelen for forskjellige prisklasser.

  3. Kjøp en prosessor med flere kjerner, du risikerer at et spill du vil ha krever det (uavhengig av total kraft), pga naiv programmering.

     

    Den vannkjølingen ser jeg ikke poenget med. Den vil neppe gi deg stillere maskin.

     

    Velg deg et grafikkort med to vifter. Du har valgt "blower style", som visstnok bråker.

    For å gå opp i antall kjerner må jeg nesten øke budsjettet med 800 kr. Jeg er ikke vilig til å inngå en slik kompromiss (pris vs ytelse).

    Du må huske at hensikten med dette oppsettet er å få mest mulig ytelse til en fornuftig pris.

     

    Spill er i grunn ikke en viktig prioritet for meg. Jeg har sett noen tester/reviews, og grafikkortet FBEN lenket virker til å ligge rundt 28 dba (kilde: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-rx-480-nitro-oc-4gb-8gb-review/28/).

     

    Når det gjelder antall vifter til grafikkortet, er jeg ikke helt sikker på hva du mener. Fra bildet i lenken (se under) kan man se at dette ikke er tilfellet.

     

    Har du noen alternativer til vannkjølingen? Jeg valgte den fordi den var en rimelig inngang til vannkjøling og er relativ god for sin prisklasse (kilde: http://extreme.pcgameshardware.de/geschlossene-wasserkuehlungen/406077-review-cooler-master-seidon-120v-v2-silencio-per-favore.html ). Jeg har ingen hensikt til å overklokke cpu'en eller videokortet.

    sapphire-nitro-rx-480-4g(235927)_1_Norma

  4. Jeg driver og bygger et budsjett mini-ATX system på LGA 1151 chipset:

     

    https://prisguiden.no/liste/161966

     

    For meg er dette et kvantesprang fra min forrige utdatert konfigurasjon: 

    • Intel Core 2 6600
    • nvidia gtx 8800
    • 4GB ddr2 667

    Nå har jeg offisielt gravlagt kadaveret.

     

    Uansett er jeg usikker på om jeg bør vente til i3-7350K dukker opp. I følge ryktene vil den ligge i ca. 1800 kr prisklassen (da har jeg rundet 180 usd til 1800 - inkludert mva). For ytelsen i3-6100 tilbyr virker den fornuftig priset.

     

    Hovedhensikt med maskinen er å ha den som en variert arbeid/fritids terminal. Jeg er nysgjerrig angående AI-programmering, og en Nvidia grafikkort virker som en fornuftig utgangspunkt. Når det gjelder fritidsinteresser inkluderer dette blant annet casual gaming.

     

    Jeg setter pris på tilbakemeldinger om oppsettet og om det er noen ting som bør tweak'es.

     

    Her min tankegang bak listen:

    • i3-6100: Kraftig 2 kjerne-cpu som måler i5 i ytelse (per kjerne)
    • Seidon 120 v2. vannkjøler: stillegående (merk: oppdatert versjon har blitt forbedret)
    • ASRock H110M-DGS: relativt billig, ddr4, lga-1151, og liten formfaktor - mini-ATX. Har en ekstra pcie spor for å koble til wifi kort (jeg har ikke muligheten til å koble til nettet gjennom et LAN port)
    • Nvidia GTX 1050 ti 4GB: en sterk budsjett kort som tilsvarer cpu'en (til 1080p resolusjon)

    For meg er formfaktor og lydnivå viktige faktorer. Det er grunnen til at jeg har valgt en mini-ATX konfigurasjon og vannavkjøling. Det er ingenting spesielt å si om minnet. 8GB DDR4 virker tilstrekkelig. Det kan hende at jeg kommer til å kjøre en virtuell OS i blant, annet enn det ser jeg ikke stor minnebruk. Jeg valgte casen fordi den hadde mindre dimensjoner i forhold til andre lignende kabinetter.

     

    Edit:

    Jeg har oppdatert listen slik at alt kan kjøpes fraktfritt. Dermed har jeg klart å erstatte Nvidia 1050 ti for MSI RX 470 (på tilbud akkurat nå). For ett par hundre lapper ekstra virker det som at det er verdt det. Oppdateringen av listen inkluderer også hovedkortet MSI H110M PRO-VH.

     

    Edit:

    Oppdaterte listen etter forslag fra FBEN: nitro-RX 480 (til salg for samme pris som MSI RX 470)

  5.  

    Apple har klart å lage en så-kalt "Pay to play" modell for hardware. Det er genialt lol. Alle sheeps'a kommer selvfølgelig til å respondere som i eventyret Keiserens nye klær.

    Hva mener du? At Apple tar betalt for hardware? Er det noe nytt?

     

    Nei jeg tenker på Apples økosystem. Det er trendy å ha Apple utstyr, utstyr som ikke nødvendigvis samsvarer teknologien som medfølger. De har klart å lage en lukket system med dedikerte brukere. De kan nesten kreve hva de vil, og deres brukere vil følge nøden til å holde seg oppdatert, med mindre de risikerer å falle ut.

    • Liker 2
  6. Det du trenger er et et mini DTX hovedkort.

    De har det du ser etter.

     

    Jeg klarte ikke å finne noen (relevante - jeg er interessert i chipset LGA 1151) hovedkort som har den formfaktoren : 

    https://www.prisguide.no/sok?q=mini-dtx

     

    Fant en tråd om mini-dtx : https://forums.anandtech.com/threads/list-of-mini-dtx-motherboards.2472051/

    Skal forsøke å spore kortene en og en i norske nettbutikker.

    • Liker 1
  7. De fleste mini-itx hovedkort har 1stk PCIe x16 spor, og det er det du får av spor.

    Micro ATX kjører 1-2 PCIe x16, og gjerne en x1 og gammel standard PCI.

     

    Når det kommer til anbefalinger, så kan det være godt å vite litt mer om hva du kommer til å bruke pcen til, evt budsjett du hadde sett for deg.

     

    Jeg trenger er en PCI Express x1 spor. Micro-ATX blir litt overkill for at jeg skal få tilgang til en PCIe x1 spor. For meg er størrelsen på casen jeg skal montere hovedkortet det mest essensielle. Hvis det finnes en mini-ITX case som har rom for en mircro-ATX hovedkort....så er jeg fornøyd.

     

    Når det gjelder budsjett for hovedkortet, så begrenser jeg til 1000 kr. 

     

    Her er et eksempel med mini-ITX med pcie x1 spor (som er allerede okkupert). Men da har de erstattet PCIe x16 spor. Jeg trenger den også for å koble til en videokort. (https://www.zotac.com/lv/product/mainboards/zotac-nforce-630i-itx-wifi)

     

    630i-ITX-Wifi_pan_antena.jpg

  8. Jeg er på utkikk etter en mini-itx hovedkort som har en PCIe ekspansjonsspor. Jeg leste på wikipedia at det finnes en form faktor tilsvarende mini-itx som tilbyr dette :

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/DTX_(form_factor)

     

    Jeg vet at det finnes noen mini-itx kort som kommer med wifi. Jeg har tenkt å koble til min egen wifi kort.

    Et annet alternativ er å gå for en microATX formfaktor, men jeg vil helst ikke miste muligheten til å ha en så liten som mulig case.

     

    Setter pris på om noen kan gi meg noen alternativer.

     

     

×
×
  • Opprett ny...