Gå til innhold

tiur

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tiur

  1. Har en Iphone 4s med nyeste ios, versjon 7.0.6. Når jeg nå velger et bilde som skal brukes på «låst» skjerm får jeg ikke lagt det inn slik det orginale bildet er. Det blir automatisk skalert opp(zoomet inn). Jeg får riktignok anledning til «flytt-skaler», men jeg får kun «flytt» lagret. Har prøvd med flere bilder og samme problem med alle. Dette var ikke et problem før. Kona sitter med en gammel ios versjon har ikke dette problemet, forslag til løsning?

  2. Et interessant spørsmål, også om en legger til den nye 35mm, selv om det ikke foreligger noen tester enda.

    Det opplagte som skiller de tre utfra spesifikasjoner er pris, vekt og lysstyrke.

     

    Det er vel ikke stor uenighet om at 50mm 1.8 er minst like bra som 1.4?

     

    Når det gjelder 85mm er det ikke mye som skiller skarpheten på disse, så dette er neppe et tema?

    Så hva annet er det som skiller de så i pris?

    85mm har nok noe penere bokh, bedre coating som tidligere nevnt, som hjelper i de situasjoner hvor det kreves. Hvordan er fokushastighet på 85mm 1,4 vs 1,8?

     

    Om en ser helhetlig på alle tre(35,50,85) er det etter mitt syn med så gode iso-egnskaper som er på dagens kameraer ikke avgjørende å velge 1,4, så det må være andre grunner….

     

    Det er vel slik at jo høyere brennvidde jo tynnere DOF kan en få. Vil en kunne se stor forskjell på tynn DOF 1.4 vs 1.8 på henholdsvis 35,50,85mm?

     

    Hadde vært spennende om flere kommer med sine tanker eller erfaringer!

  3. Hei,

     

    Driver å ser på ulike objektiver og brennvidder, ikke nødvendigvis for å kjøpe, men for å lære mer om optikken og også deres bruksområde.

     

    Nå er vel de fleste enige at nikon sin 14-24 f/2.8 er et smykke av en vidvinkelzoom.

     

    Mitt spørsmål til dere som har kjennskap til dette, til hvilken type fotografering blir dette brukt(i det hele tatt denne brennvidden), hva slags motiver etc egner dette seg godt til.

    Hva slags fotografisk begrensing følgermed dette? i det hela tatt positive sider/negative sider? :)

    • Liker 2
  4. Hei, og takk for svar. Jo det meste må nok gi etter.

     

     

    Synes det er en liten lyd når jeg panorerer, men mulig den kan ha vært der fra før også.

    Hvordan er det dette er komponert? Om det er slik at en bare klemmer skivene mot hverandre kan det neppe gjøre noe skade, men verre er det sikkert om det er noe som går i inngrep….noen som vet?

    Skulle tro at det er tatt høyde for at slik kan skje, slik at dette ikke skulle skade på noen måte….?

    Flere tanker ?

     

    Hvor godt får en stort sett strammet denne panoreringen?

     

    Det er for ordens skyld et Sirui K30X det er snakk om.

  5. Hei,

     

    Har akkurat kjøpt meg kulehode. Jeg fikk på en eller annen måte skrudd kulehodet så godt fast på stativet at det var håpløst og få det av. Jeg strammet skuren for panorering helt fast og prøvde å skru hodet av stativet, dette ente med at jeg bare skrudde hodet rundt som når en panorerer. Skader dette på noen måte altså at jeg "panorerte" med makt, om dere skjønner ?

     

    Er det noe som kan ødelegges ?

  6. Bruker selv Induro CT214, sammen med Induro BHL2 - lett og kraftig, og skal etter spesifikasjonene takle vekten du krever ganske greit. Har testet hodet med 120-300 f/2.8 uten større problemer.

     

    JapanPhoto har inni mellom rimelig gode rabatter på Induro, så følg med så bør du kunne få komboen for under ditt budsjett

     

    Ser at C213 har omtrent samme spec. Er den eneste forskjellen at den har et ledd mindre og dermed blir litt lengre i sammenslått tilstand? Ellers er de like stabile?

  7. Takker for svar :)

     

    Nevnte ikke i første innlegg(burde kanksje gjort det) at jeg har et karbon stativ på 2.8 kg og et RRS BH55 hode, slik at om vekten begynner å nærme seg det jeg allerede har fra før(som jeg bruker der jeg ikke skal gå i flere timer) kan jeg bare bruke det jeg har. Håpet var å ihvertfall halvere vekten som gjør det lettere å ta med når en skal gå en stubb.

    Dette at det burde tåle 70-200 f2.8 pluss, er at det med litt margin skal tåle det,var derfor jeg skrev litt til. Så det stativet trenger ikke å brukes med større ting, men ha litt å gå på for at det skal greit tåle 70-200 f2.8.

     

    Noen synspunkter på det RRS hodet jeg linket til?

  8. Takk for svar,

     

    Har vært inne på tanken på det induro stativet selv, ettersom JP kjører en del bra priser iblant...

    Men har også sett på på dette

    http://www.japanphoto.no/induro-carbon-8x-stativ-ct113

    Hvordan tror dere dette vil takle vekten ?

     

    Har sett på dette kulehode for å spare noen gram, tror dere dette er et greit hode til skisset bruk ? Hva tror dere om den korte hurtigplaten, er den tilstrekkelig ?

    http://www.reallyrightstuff.com/s.nl/it.A/id.4106/.f

  9. Jeg er på utkikk etter et så lett stativ med kulehode som mulig for inntil en 5000,-

     

    Har ikke stor erfaring med stativer, så er avhengig av litt hjelp her:-)

    Skal brukes litt allround,så hvor høyt bør det feks være...etc?

     

    Det skal fint kunne holde et fx kamera med grep og et 70-200 f2.8 , og gjerne litt og gå på utover det, så forslag? Bør vel kunne tåle en 6-8kg?

     

    Setter stor pris på forslag til mine kriterier, ettersom det ikke har brå hast så anbefal gjerne også noe som "ofte" er på tilbud.....

    Som sagt, stativ med hode-:)

  10. Nå har diverse ekstrautstyr til min RX100 begynt å ramle ned i postkassen. Har fått etui, batteri og "leather" skin til å lime på kameraet.

     

    Det var en tråd opprettet av Bjerknez angående Sony sin originale etui/bæreveske til RX100, det sikkert ikke mange som er interessert i å betale 899kr. for en slik sak med tanke på at tråden fikk null svar. Jeg kjøpte en kopi fra Kina, den har ikke Sony logo og er sikkert ikke like godt lagd som den originale. Men, den kostet meg under $12 inkl. frakt. Denne lille vesken kommer jeg til å bruke når jeg frakter kameraet i en større bag og/eller oppbevarer den sammen med andre ting, skal brukes kun for beskyttelse. Jeg tok meg råd til å bruke 70kr på en slik sak. LINK til produktet.

     

    RX100 er litt glatt i og rundt "grepet", så jeg bestemte meg for å prøve ut GARIZ SONY RX100 Leather Skin. Jeg valgte denne typen (LINK), men du får den i en type som dekker mer(finner ikke produktet på ebay lenger). Vet ikke hva jeg mener om denne saken ennå, har nettopp festet den til kameraet. Trur ikke grepet ble noe mindre glatt. Mulig denne hjelper på vinteren, grepet føles varmere når man ikke tar på det kalde metallet. Skal man ha grep så er dette en mulighet(LINK), men nesten $40 for et grep inkl. frakt + mulig mva? Er det verdt pengene å bruke over 400kr. for et lite grep? Ditt valg :) NB! Med dette grepet vil ikke den originale eller de uoriginale veskene passe.

     

    Kinabatteri #1: Ladet batteriet i kameraet* og etter halve ladetiden sjekket jeg om batteriet ble varmt e.l. Null problem. Etter batteriet var fulladet så gjorde jeg et video opptak på 30min. og så et til på 10min. Totalt 40min. med video. Tok 75bilder, ca. 1/3 av bildene var med den innebygde blitsen. Jeg satt noen minutter å bladde gjennom menyer. Lot kameraet stå å vise halve filmen på 30min. og bladde gjennom alle 75 bildene. Formaterte kortet 2 ganger på samme batteri. Kameraet har vært på konstant i ca. 70min. og status på batteri indikatoren er ennå full (3streker). Hittill ser dette bra ut.

     

    *Uoriginale batterier liker jeg ikke å lade i kameraet. Jeg hadde mange uoriginale batterier til Olympus XZ-1, de ladet jeg som regel i den ekstra laderen jeg hadde kjøpt på ebay. Det samme kommer jeg til å gjøre med RX100. Å bruke uoriginale batterier i kamerat har jeg aldri hatt noe problemer med bortsett fra på Panasonic LX5, pga chippen-greia så fikk jeg ikke opp noe batteri staus på kameraet.

    Har bestilt disse laderne til de uoriginale RX100 batteriene; LINK1, LINK2. Jeg forventer at de ramler ned i postkassa i nærmeste framtid. Det kommer også to andre batterier, samme batteri men kjøpt fra to forskjellige selgere. Under $5 stk inkl. frakt.

     

    Her er en batteributikk jeg stort sett har vært fornøyd med, gode batterier og rimelig kjapp levering. Det er en ebaybutikk i Canada/USA, men batteriene kommer selvfølgelig fra Kina som alt annet.

     

     

    Oppdatering 25/11: Det nevnte batteriet anbefales. Jeg brukte det i helgen mens jeg var i Trondheim. Det ble ikke mange bilder(128stk), men en del av de var med lukkertider på 8-30sek. Batteriet ble fulladet på torsdag, har stått i kameraet siden og holder 3 streker ennå etter nattfoto i kulda. Batteriet koster $10 inkl. frakt (under 60kr.) men de andre jeg har kjøpt koster rundt $5(ikke fått de ennå).

     

    Er denne vesken lik som den originale med nakkestropp?

×
×
  • Opprett ny...