Gå til innhold

veldig uvitende

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av veldig uvitende

  1. Vet du hva, hatt det før og slurver. Bruk normale sveise masker. Min jobb ville ikke kjøpe inn slike masker, (lurer på hvorfor)

    Kostnad? eller for dårlige masker?

    Vi kan velge mellom (din 8,9,10,11,12,13. Jeg brukte 10 på klasset.

    Mener du masker med manuell blending? Har jo en sånn liggende men fy så travelt det er å bruke den. Der jeg jobbet en gang var det kun sveiserne som fikk autoblending-masker av bedriften, vi andre måtte ta til takke med manuelle masker, så jeg tror det er pga pris. Og som andre har påpekt så er det jo min egen feil hvis masken ikke blender skikkelig, siden jeg har ignorert at batteriet er lavt :)

  2. Sveiseblink betyr at hornhinnen har blitt "solbrent" av det utrafiolette lyset som oppstår ved sveising. Hele poenget med en sveisehjelm er jo å blokke for det ultrafiolette lyset. Ikke bare øynene, men også hele hodet.

    Jeg har aldri fått sveisblink etter 2 linjer med mig'en, selv uten sveishjelm. Er du sikker på at det er sveisblink du har fått?

    Allikevel tipper jeg at det er noe galt med hjelmen (den er vel godkjent og ikke noe plastaskit fra kina)?

    Føltes akkurat som jeg var sveiseblind i går, men har litt sandpapir i øynene i dag også, noe jeg synes er veldig rart. Har vært kraftig sveiseblind en gang før, og da var jeg i tillegg helt solbrent i ansiktet fordi jeg var uforsiktig en gang jeg sveiset aluminium en hel dag. Likevel merket jeg det ikke før utover ettermiddagen, og det hadde gitt seg da jeg våknet i 10-tiden dagen etter.

     

    Har ikke helt trua på at sveiseblindhet pga to MIG-tråder skal vare lenger enn sveiseblindhet etter å ha sveiset aluminium en hel dag og vært uforsiktig med maske, så jeg bør kanskje vurdere om det er andre grunner til at øynene svir

  3. Forklaringen må jo være at du har blitt utsatt for sveiselyset på en eller annen måte. Enten har ikke masken fungert slik den skulle, eller har du kanskje ver for sein med å få masken på plass før du begynte å sveise eller for rask til å fjerne den før du avsluttet sveisingen.

     

    Er du en erfaren sveiser eller holder du på å lære deg? Uansett, det er noe dritt. Jeg har også vert sveiseblind et par ganger :)

    Har sveiset fast i ca to år så er jo ikke helt fersk :) men sveisemasker har jeg ikke peiling på. Hadde maska på før jeg begynte å sveise og tok den ikke av før jeg var ferdig, så den mest sannsynlige grunnen er jo at det er noe galt med masken, uansett hvor lite lyst jeg har til å innse det. Begynner å lure på om det har med low battery-lyset å gjøre, men siden den har solcellepanel så skal den jo uansett lade når jeg sveiser.

  4. La to korte MIG-tråder tidligere i dag, og nå har jeg vært sveiseblind noen timer. Brukte speedglas maske med autoblending, og er ganske sikker på at den blendet som den skulle. Low battery-lyset har blinket i et års tid selv om den har solceller, men jeg opplever at den fungerer som den skal uansett. Likevel synes jeg det er rart jeg ligger her nå med sandpapir i øyelokkene, spesielt med tanke på den korte tiden jeg sveiset. Er det noen her som sitter på en god forklaring? Opplevd det samme?

     

    Visste forresten ikke hvor jeg skulle plassere emnet, men er bare å flytte

  5. Hei! Holder på å søke lærlingplass akkurat nå, og har fått fortalt på skolen at vi søker med julekarakterene fra i år, men vi fikk utskrift både av julekarakterene, og de avsluttende karakterene fra vg1. Tror dere bedriftene vil ha begge deler? Noen med erfaring her?

     

    Det har seg også sånn at jeg hadde en god del fravær på vg1, hadde et ganske uheldig år for å si det sånn, der jeg blant annet ikke kunne ha gym på en stund fordi jeg ble sparket i hodet av en hest, var mye syk, og hadde mange kjøretimer. Naturlig nok resulterte dette i ganske mange dager og timer fravær, så jeg lurer på hvor jeg skal skrive grunnen til fraværet, og at det kan dokumenteres?

  6.  

    Tror ikke jeg har noen lisensnøkkel? Er ikke sikker på om Windows 10 var på PCen da søsteren min fikk den eller om hun oppgraderte fra Win8 til 10. Uansett tror ikke jeg noen av oss har det med mindre det finnes en eller annen (gratis) måte å skaffe det på

     

    Om det er en bærbar, se under om det står en klistrelapp med lisens der, og hvilken windows den hører til. om det er en stasjonær kan du se på toppen eller frempå etter klistrelappen.

     

    hvis du går i filutforskeren - høyreklikk på 'min datamaskin' - velg egenskaper - lisensnøkkelen står nederst på denne siden 

     

    Takk! Finner sikkert ut hvordan jeg gjør en clean install på google, men vet du om det går an når man ikke får logget seg inn på PC-en? Og er det noen garanti for at den og wifi fungerer som de skal da?

  7. Kjørte en Malwarebytes-scan før wifien sluttet å virke og den identifiserte nesten 4000 objekter, så den er full av dritt ja :) Men nettet forsvant litt etter jeg hadde fjernet alt som malwarebytes hadde funnet, så tror ikke det har noe med det å gjøre? Men nå har jeg enda et problem. Etter jeg tilbakestilte systemet forsvant den lokale brukerkontoen min og den eneste brukerkontoen som er der nå er søstra mi sin hotmail-konto som er avhengig av internett hvis man skal logge inn...hva skal jeg gjøre nå???

  8. Det står at jeg har fullt wifi-signal og ingen problemer, likevel har jeg ingen nettilgang. Jeg har søkt litt rundt og det kan se ut som det skjedde etter at jeg avinstallerte Comodo, men det får jeg ikke testet siden jeg ikke får lastet ned programmet igjen uten internett. I tillegg fungerer verken Windows-knappen eller søk-knappen på oppgavelinjen, og det spretter opp popups hele tiden som varsler om forskjellige .exe-filer som har ugyldig bilde og feilstatus 0xc000012f. Den har Windows 10.

     

    Jeg fikk nettopp PC-en av søsteren min så jeg aner ikke hva som har blitt gjort med den.

     

    Det hadde vært fint om noen kunne hjelpe!

  9. Det står at jeg har er fullt wifi-signal og ingen problemer, likevel har jeg ingen nettilgang. Jeg har søkt litt rundt og det kan se ut som det skjedde etter at jeg avinstallerte Comodo, men det får jeg ikke testet siden jeg ikke får lastet ned programmet igjen uten internett. I tillegg fungerer verken Windows-knappen eller søk-knappen på oppgavelinjen, og det spretter opp popups som varsler om forskjellige .exe-filer som har ugyldig bilde og feilstatus 0xc000012f.

     

    Jeg fikk nettopp PC-en av søsteren min så jeg aner ikke hva som har blitt gjort med den.

     

    Det hadde vært fint om noen kunne hjelpe!

  10. Da jeg prøvde å logge inn på Skatteetaten sine sider i stad, fikk jeg beskjed om at kontoen er sperret fordi jeg har tastet feil passord for mange ganger. Jeg tror jeg skrev feil passord, men jeg prøvde bare en gang og da fikk jeg beskjed om at kontoen min var sperret i en time og at jeg må skifte passord. Synes det er veldig rart med tanke på at jeg bare prøvde å logge inn en gang, kan det være ugler i mosen?

  11. Det har seg sånn at jeg i november 2014 fikk en ny PC av merket HP på forsikringen etter at den gamle tok kvelden. Jeg var veldig fornøyd med den helt til hengslene som holdt skjermen oppe begynte å løsne så smått, ikke lenge etter at jeg fikk PCen. De holdt seg sånn ganske lenge uten at de ble noe mer skade, men etter hvert falt det av biter fra hengslene og siden alt henger fast i hverandre, løsnet også ramma på skjermen og PC-en så ikke ut i måneskinn. Til slutt var begge hengslene så løse at skjermen ikke greide å holde seg oppe, og når skjermen falt ned en av gangene endte det med at ledningen til wifien ble kappet i to, og det hele endte med en stk svidd pc med røyk og hele pakka. PCen endte opp ute i hagen der den ligger ennå.

     

    Det var bakhistorien, så jeg lurer på om garantien gjelder for sånne saker? Laptopen har ikke blitt utsatt for tøff behandling, så ansvaret må vel ligge på produsenten? Problemet er at siden jeg fikk den i posten fra forsikringsselskapet så vet jeg ikke hvem jeg skal kontakte, og jeg vet heller ikke hva forsikringsselskapet heter. Hjelp!

  12. Skjermsparer som ser ut som en knust skjerm? Den var faktisk ny :)

     

    Da kan jeg ikke si sikkert at det er en slagskade, selv om det ser ut som det.

     

     

    Hengslene er vanligvis skrudd fast til kabinettet med flere skruer, jeg ville klaget til de som sendte deg pcen og sett om de kunne reparert eller sendt en erstatningspc.

     

    Det er mulig du kan fikse maskinen selv også, flippe av panelet mellom tastatur og skjerm (kan være skrudd fast med skruer fra undersiden eller under batteriet), da kan du få tilgang til hengslene. Så kan du skru de fast og feste det som løsnet, eller kjøpe nye hengsler på eBay for småpenger.

     

    En ny skjerm koster noen få hundrelapper, pass på å kjøpe en med riktig bakbelysning. En LED-skjerm er ikke kompatibel med CCFL f.eks.

    Huff, ganske stress da! Lurer på om jeg heller bare skal sprette av hele ramma om det la seg gjøre og leve med det

  13. Fungerer skjermen da?

    Er typisk knust-skjerm farger på skjermen.

    Funker fint den, er skjermspareren som ser sånn ut  :)

     

    Det er en slagskade :)

     

    Jeg tror ikke noen garanti eller reklamasjon vil dekke det, desverre.

     

    Hm, men så vidt jeg vet har den aldri blitt utsatt for slag eller andre skader? Det begynte jo med at den delen løsnet helt av seg selv

  14. Haha okei, det er ikke meg det gjelder forresten. Kjenner en som ble henta av politiet på jobben forrige uke og ingen av våre felles venner aner hvorfor men han sitter ihvertfall fortsatt inne. Det gikk rykter om at han skulle i fengsel tidligere i høst men det skjedde aldri, så jeg bare lurer på om det kan være grunnen, og at politiet ikke tok affære før nå

×
×
  • Opprett ny...