Gå til innhold

kwrl

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kwrl

  1.  

    Det var da voldsomt så oppblåst dette hørtes ut da. Hvis man får sneket inn noe kode via bash så er det på ingen måte gitt at man har full kontroll over maskinen. Bash kjører ikke i kernel mode, og kan naturlig nok ikke gjøre hva enn det vil.

     

    Det er da vitterlig almenn praksis å ha minimalt av rettigheter satt på brukerne som kjører applikasjoner koblet til nett også.

     

    Dette er på ingen måte sammenlignbart med heartbleed så vidt jeg kan forstå.

     

    Bash er forøvrig ikke en del av linux heller.

    Nei men bash brukes vel på mange linux system, potato tomato.

     

    Njaaaa. Det er noe ganske annet å kunne injecte kode i kernel space, potato banana.

  2. Det var da voldsomt så oppblåst dette hørtes ut da. Hvis man får sneket inn noe kode via bash så er det på ingen måte gitt at man har full kontroll over maskinen. Bash kjører ikke i kernel mode, og kan naturlig nok ikke gjøre hva enn det vil.

     

    Det er da vitterlig almenn praksis å ha minimalt av rettigheter satt på brukerne som kjører applikasjoner koblet til nett også.

     

    Dette er på ingen måte sammenlignbart med heartbleed så vidt jeg kan forstå.

     

    Bash er forøvrig ikke en del av linux heller.

    • Liker 4
  3. Web-utvikling er omtrent så hot på markedet som det kan bli, hvis du er god der så får du jobb, det er nesten garantert.

     

    Jeg vil anbefale å sette deg inn i det som er nytt og hot. Nå i første omgang er det trolig viktig at du blir god i grunnleggende programmering, men det regner jeg med at du får til hvis du er engasjert i studiene. Hvis du ønsker å gjøre prosjektene dine mer spennende for en arbeidsgiver så må du sørge for at du har kontroll på hvilke biblioteker og rammeverk som er "hot" til enhver tid. Bli god i nodejs, angularjs, jQuery og hva enn som kommer i fremtiden.

     

    Det er et tips jeg gjerne skulle ha fått da jeg startet på studiet mitt(Informatikk), ikke bruk all tiden din på å finne opp hjulet på nytt. Studiet ditt kommer til å kreve at du finner opp hjulet på nytt ca 1000 ganger uansett.

  4. Pollack's rule snakker selvfølgelig om en generell tendens, det at det finnes unntak er ikke ekstremt overraskende. Tror forøvrig Fred Pollack, i likhet med andre med noen tiår i Intel har litt peiling på arkitekturer.

     

    Du bruker forøvrig ordet "arkitektur" som om det var noe magisk som ikke ble påvirket av fysiske begrensninger. Hvis man skal lage en bedre arkitektur så må man veldig ofte legge til noe. Det sier seg selv at hvis man skal legge til noe og ikke har mer plass, så er det noe som må ut eller krympes.

     

    OoOE fungerer dårlig uten et re-order buffer, superscalare prosessorer gjør det ikke særlig bra uten logikk for å identifisere ledige funksjonelle enheter, prosessorer med flere kjerner gjør det dårlig uten logikk for cache coherence, og listen går videre. De virkelig store fremskrittene gjort på arkitekturnivå i CISC-maskiner har stort sett lagt til ny logikk, altså mer som trenger areal.

     

    Jeg har forøvrig heller ikke påstått noe om årsaken til at utviklingen av aksesstiden har vært dårlig, jeg har bare konstatert at den er det.

    • Liker 1
  5. Prefetching løser ikke problemet, det dekker over det. Selvsagt er dagens prefetchingalgoritmer gode og gir både relativt god accuracy og coverage, men å si at problematikken rundt memory gap er løst blir vel å dra ting litt langt. Hvis man laget datamaskiner uten å tenke på strømforbruk og varmeutvikling så kunne jeg vært enig i at det løste problemet. Prefetching benytter den økte båndbredden tilgjengelig for å hente data som kanskje er nyttige, altså har man mye data som går over bussen uten at det nødvendigvis er de riktige dataene. Det er da altså en del energi som brukes på det som i realiteten bare er cache pollution.

     

    Det skal vel også nevnes at cache mer eller mindre utelukkende eksisterer for å kompensere for aksesstiden til RAM. Alt som er på en CPU tar plassen til noe annet, sånn er det bare. Så hvis det ikke var for at vi trengte relativt mye areal som brukes på (som regel) tre nivåer med cache, så kunne vi brukt det arealet til noe annet. Ledig areal => Pollack's rule => mer ytelse.

     

    Nå skal jeg innrømme at jeg vet relativt lite om GPUer men det er vel tenkelig at flyten av data er enklere å predikere og at derfor prefetching gjør det bedre i den sammenheng enn på CPUer. Dermed vil det gi mening å prioritere båndbredde og prefetching over aksesstid.

     

    Så joda, vi har måter å kompensere for det, men det er så absolutt en stor utfordring fremdeles.

    • Liker 1
  6. Nå har jeg ikke lest artikkelen, pga jeg ikke er ekstra-kunde, men teksten "Takket være disse brikkene er maskinen din lynrask" gir vel et noe feilaktig inntrykk av ting.

     

    Det skal selvsagt sies at RAM yter milevis bedre enn SSDer osv, så for all del, maskinen hadde vært tregere uten. Men det skal sies at en av de store utfordringene innen hardware er at ytelsen til RAM ikke utvikler seg like fort som f.eks ytelsen til CPUer, mer presist så sliter man med å senke aksesstidene til RAM. For de som vil sjekke det ut så kalles problemstillingen "the memory gap". Det er veldig mye av utviklingen av nye prosessorer som går med til å kompensere for relativt høy aksesstid til RAM.

    • Liker 3
  7. Hadde dette vert aktuelle prosessorer for ein server med lavt strømforbruk? Tenker å bygge ein liten maskin til å drive backup, fildeling og eventuelt ein spill-server(16 players CS:GO f.ex) på.

     

    Vurderer om det er lurere, enn å gjennbruke gammel hardware som sitter å lure. Har noe Q6600 LGA775 liggende, men det bruker en del strøm, og blir varm.

    De hadde nok fungert helt fint til den bruken, dog er det noe unødvendig å bruke en APU til dette. Det er tross alt lite en server trenger grafikk-prosessering til. Så med mindre du har planer om å bruke noen server-applikasjoner som gjør seg god nytte av OpenCL eller tilsvarende så finnes det nok bedre alternativer.

×
×
  • Opprett ny...