Gå til innhold

CorpusAlienum

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CorpusAlienum

  1. Nei, det var RWS som som kom med "an unreasoned assertion" så å da hevde at svaret var et "attempt to retain an unreasoned assertion" dvs. "no true Scotsman" er absurd, Zepticon :)

     

    Som svar til at det sitter mange kristne kriminelle i fengsler i land som USA enn i det sekulære Norge, Sverige og Danmarks svarte du at det var en absurd tanke fordi kristne ikke er forbrytere. Indirekte påstår du dermed at disse ikke er sanne kristne. Det er definisjonen av "No true Scotsman".

  2.  

    I matematikk er det en teori som kalles teorien om Sannsynlighet. Hvis du har to alternativer , hvorav ett er riktig , og en er galt , er sjansene for at du vil velge den rette halvparten , det vil si en av de to vil være korrekt . Du har 50 % sjanse for å være korrekt . Tilsvarende hvis du kaster en mynt sjansene for at din gjetning vil være korrekt er 50 % ( 1 av 2 ) , dvs. 1/2 . Hvis du kaster en mynt andre gang , er sjansene for at du vil være riktig i andre kast er igjen 50 % dvs. halvparten . Men sjansen for at man vil være korrekt i begge tosses er halvt multiplisert med halvparten (1/2 x 1 /2) som er lik 1/4 dvs. 50 % av 50 %, som er lik 25 %. Hvis du kaster en mynt for tredje gang , er sjansen stor for at du vil være riktig alle tre ganger er (1/2 x 1/2 x 1 /2) som er 1/ 8 eller 50 % av 50 % av 50 % som er 12 ½ % .
    En terning har fått seks sider . Hvis du kaster en terning og gjett hvilket som helst tall mellom 1 til 6 , er sjansene for at din gjetning vil være riktig er 1/6 . Hvis du kaster terningen andre gang , er sjansene for at din gjetning vil være riktig i begge kast er ( 1/6 x 1/6 ) som er lik 1/36 . Hvis du kaster terningen for tredje gang, er sjansene for at alle dine tre gjetninger er riktige er ( 1/6 x 1/6 x 1/6 ) er lik 1/216 som er mindre enn 0,5 % .
    La oss bruke denne teorien om sannsynlighet til Koranen , og anta at en person har gjettet all den informasjon som er nevnt i Koranen som var ukjent på det tidspunktet . La oss diskutere sannsynligheten for alle gjetninger blir samtidig korrekt .
    På det tidspunkt da Koranen ble avslørt, syntes om i verden var flat , er det flere andre alternativer for formen på jorden. Det kan være trekantet , kan det være firkantet , femkantede , sekskantede , heptagonal , åttekantet , sfærisk , osv. La oss anta det er ca 30 forskjellige alternativer for formen på jorden . Koranen sier med rette det er sfærisk , hvis det var en gjetning sjansene for at gjetning å være korrekt er 1/30 .
    Videre nevner Koranen også alt levende er laget av vann . Hver levende ting kan bestå av enten tre , stein , kobber , aluminium, stål , sølv , gull , oksygen , nitrogen , hydrogen , olje , vann , sement , betong , etc. Mulighetene er si om 10.000 . Koranen sier med rette at alt er gjort opp av vannet . Hvis det er en gjetning , er sjansene for at det vil være riktig er 1/10000.
    "Og det er vi som har bygget himmelen med kraft, og sannelig, det er vi som er stadig å utvide den."
    (Koranen, 51:47. I Koranen så finner vi denne verset.

     

     

    Dette faktum ble bevist også ved observasjons data i 1929. man observerete himmelen med et teleskop, Edwin Hubble, den amerikanske astronomen, oppdaget at stjernene og galaksene stadig beveger seg bort fra hverandre. Et univers der alt hele tiden beveger seg bort fra alt annet innebar en stadig ekspanderende univers. Observasjonene utføres i de følgende årene bekreftet at universet er i stadig vekst. Dette faktum ble forklart i Koranen når det var fortsatt ukjent for noen. Så Dette er BEvis for at gud finnes. Fordi muslimer sier koranen er gudsord og Når koranen treffer perfekt som det gjør så er dette en bevis for guds eksistens. Jeg beklager for matte-bruken men enklere å forklare slik.

     

     

    Her ser det ut som du bommer grovt på hva sannsynlighet dreier seg om. Det er ingen som "gjetter" at Jorden er rund istedenfor 164-kantet, og heller ingen som "gjetter" at mennesket består av vann; dette kan undersøkes og begrunnes logisk. Hvis det er denne typen resonnementer som ligger til grunn for din oppfatning om at koranen er sann og at Allah finnes, så er jeg ikke imponert verken av dine matteferdigheter eller din kritiske sans.

     

    Og det koranverset er, som så å si alle andre vers fra bibelen, toraen og andre hellige skrifter, så åpent for tolkning at det ikke med sikkerhet kan hevdes å bety noe som helst. Slike vers er ubrukelige i diskusjoner om hvorvidt det finnes en Gud eller en Allah.

    • Liker 1
  3. Noen her som studerer medisin i Bergen, og kan fortelle litt om hvordan det er osv? Hvordan er det med bare teori de to første årene?

     

    Studerer i Bergen, og er i gang med sjette semester, dvs slutten av tredjeåret. De to første årene er det veldig mye teori. Det er fem studiepoeng i latin, i statistikk og i etikk, og 30 studiepoeng i biobas, en slags blanding av kjemi, biologi og fysiologi. Dvs nesten halvparten av alle forelesningene går i biobas. Selv om det ser ut som ganske mye, så er det helt overkommelig; jeg har aldri hatt et skoleår med så lite forelesninger som dette. Dersom du ikke har eks.phil fra tidligere må du ha det i tillegg. Mot slutten av året har du fem poeng i makroanatomi (muskel- og skjelett).

     

    Andre året er mye tyngre, men mer knyttet opp mot medisin. Du har tre store emner; nevro, organanatomi og fysiologi. Nevro kommer først, og varer fra sommeren og nesten frem til jul. Studenter har delte meninger om nevro, men jeg synes det var veldig interessant, selv om det var mye. Det er kanskje det emnet som er knyttet mest opp mot klinikk i preklinikken. Organanatomi er et puggefag, som sliter litt med foreleserne. Det blir veldig mye pugg frem mot eksamen. Når du er ferdig med den, er du allerede halvannen måned inne i fysiologien, og har sannsynligvis en del å ta igjen. Fysiologi er hele tjue studiepoeng, masse forelesninger og en del kurs. Helt på slutten av året har du "Biomedisinske tema" eller noe liknende, som har med hvordan en skal lese og tolke forskningsartikler å gjøre.

     

    De to første årene er det altså mye teori, og særlig andreåret er tungt. Etter de to årene kan du imidlertid enten velge å ta et fri-halvår, dvs du kan gjøre hva du vil et halvår, eller du kan gå rett videre til neste semester, første semester i klinikken. Dette er et veldig rolig og "snilt" semester, der du får en myk start på et lite sykehus (Haraldsplass).

     

    For tiden holder de på med å lage en ny studieplan for medisinstudiet i Bergen, så det er mulig at det ser ganske annerledes ut når du evt starter.

  4. Heisann! Trenger litt hjelp fra teknologikyndige folk med peiling på ASUS-nettbrett. Jeg tenker å bruke det mest til underholdning og til studier (dvs med tastatur), og heller mot transformer pad eller prime. Men, hva er forskjellen i praksis på disse to? Og hva er forskjellen mellom tf300 og tf700? Noen som har noen sterke anbefalinger, eller kan forklare på en lett forståelig måte?

     

    Finner heller ikke norske nettbutikker med prime, må dette bestilles fra utlandet, eller er det jeg som er dårlig til å lete?

     

    Jeg er dessverre teknologisk tilbakestående, så om spørsmålene virker merkelige/håpløse, ha langmodighet med meg :)

×
×
  • Opprett ny...