Gå til innhold

iverss1

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iverss1

  1. Forsvaret er ute etter motivert personell som i utgangspunktet ønsker å avtjene verneplikten.

     

    Her kommer det som du mest sannsynlig synes er uklart.

    Gir du uttrykk for at du IKKE er motivert og IKKE ønsker å avtjene verneplikten på sesjon, vil du mest sannsynlig ikke bli kalt inn.

     

    Gir du uttrykk for at du er motivert og ønsker å avtjene verneplikten, vil du mest sannsynlig bli kalt inn og da tilstreber Forsvaret å innkalle deg til den forsvarsgrenen og avdelingen du ønsker.

     

    MEN, det hender at man blir kalt inn selvom man har gitt uttrykk for at man ikke er motivert og ikke ønsker. Skulle man mot formodning bli kalt inn er man pliktig til å møte opp og avtjene verneplikten, så fremst man slipper eller blir dimitert på grunn av diverse årsaker.

    • Liker 1
  2. Å kunne gå med en sekk (20-25kg) på ryggen er kjekt å ha et kjennskap til hvordan er før man møter på opptak til HBS. Ellers er det en fordel å klare de fysiske testene slik at man ikke går på en smell allerede der.

     

    Ellers er opptaket lagt opp slik at hvis du ikke mestrer opptaket, ville du værtfall ikke mestret et år på Hærens befalskole. Det tester dine fysiske og psykiske egenskaper og potensiale, samt dine lederegenskaper.

     

    En viktig ting er å huske på at selektørene ser etter folk som har potensiale til å bli gode ledere, som Forsvaret justere inn på skiva. Kandidatene fremstår ikke nødvendigvis som gode ledere på opptaket, men de har potensialet til å bli det etter å ha fullført utdanningen. Dette potensialet er det jo en del som ikke innehar rett og slett. Er forskjellig fra person til person.

     

    Ellers er det bare å forberede seg mentalt og være forberedt på det meste! Lykke til!:-)

     

     

    Livet på selve skolen er veldig intensivt og spennende. Intensiteten og hva man lærer varierer fra avdeling til avdeling, men det sosiale aspekteret og den personlige utviklingen går igjen uansett hvilken avdeling det er snakk om. Man vil få opplevelser man sent vil glemme og man får et forhold til personer man aldri ville fått i det sivile liv. Ellers er livet slik det vanligvis er i Hæren: Leksjoner, øvelser, mestring, skyting, osv.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...