Gå til innhold

Kåre Eldar

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kåre Eldar

  1. Rart den ikke har Xenon da. Det hadde jo selv 2004 trenden som jeg hadde.

     

    Og sjekk at den har dieselvarmer/kjørevarmer. Om ikke bruker den laaang tid på å bli varm på vinteren.

     

    Ja, det er jo et betydelig minus. Må nesten ta meg en tlf å høre med de i morgen. 

     

    Ellers så fant jeg en med 131 HK og automat, er det en god kombinasjon? Noen som vet om automatkassa er god på disse modellene?

     

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=62164441&searchclickthrough=true

  2. Har ikke erfaring med den forhandleren, men er det så grusomt billig for en 2008-modell da? Snakket med en Ford-forhandler forrige uke, og i følge han så hadde brukt Mondeo sunket veldig i pris siden i fjor høst (da jeg byttet inn min 2011-modell). Nå har jeg ikke sjekket finn, så du har vel sikkert bedre oversikt over hva denne modellen vanligvis ligger på. Skulle til å si at det kanskje er en import-bil, men så på bildene nå at den ser ut til å komme fra stamsaas, så da er den nok ikke importert :)

     

    Tja, i forhold til resten av markedet mtp motor og spesielt km-stand så syns jeg den var det. Men det kan selvfølgelig alltids være at den er rimelig priset. Noen som vet om den garantien på 1 år som følger med, kan overføres til et lokalt verksted i feks Ålesund? Er det vanlig praksis?

  3. Liten update:

    Fikk kjøler'n i kveld og monterte den med en gang. Brukte kjølepastaen som fulgte med. Tok en dert midt på kjøler'n og satte den nedpå, slik det skviste seg utover selv. Det bildet helt til høyre er selvfølgelig resultatet. Ganske fornøyd med ca 30 grader nedgang, takk for anbefalinger :thumbup:

    post-293154-0-40757800-1391725370_thumb.jpg

    • Liker 1
  4. Jepp meget god, men jeg liker å varme den opp til ca 40C, er da letter å jobbe med.

    Ah, ikke dumt! Får prøve det når jeg får nye kjøleren. Ble nok ikke helt optimalt når jeg hadde på tidligere i dag :p Ble litt for mye, så jeg måtte snike av igjen noe. Kan komme med update ang temp senere i kveld, hvis det er noe forandring.

  5. Jau, bare dårlig stock kjøler :)

     

    Når jeg kjøper og bygger for meg selv eller venner og familie så kaster jeg stock viften, den pakker jeg aldri opp. Kjøper som regel 212 Evo som er det beste du får til de få kronene der, skorer høyt i mange tester. Men er jo ikke på nivå med Phanteks, Noctua og 100i da så klart når det kommer til overklokking.

     

     

    Du har fin og optimal luftgjennomstrømning :)

     

    Gjør deg selv en tjeneste, og skaff deg den 212 Evo kjøleren asap ;) du kan ikke forvente god kjøling av stock viften. :) og dessuten, blir vondt værre når du ikke har termisk pasta mellom prosessor og stock kjøleren :p

     

    Bf4 krever en del CPU kraft :)

     

    Var akkurat å kjøpte kjølepasta på en lokal forretning (Noctua NT-H1) og hørte med karen bak kassen om han hadde noen CPU kjølere liggende, noe han hadde, nemlig en http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/x-dream-i117/. Etter et kjapt google søk, takket jeg nei. Evo 212 bestilt! ;) Takk for hjelp folkens!

  6. Ingen feil på CPU. Bare dårlig stock vifte, og spesielt enda dårlige når du ikke har kjølepasta.

     

     

    Hvordan er luftsirkulasjonen i kabinettet ditt ? Har litt å si dette også.

    Kjørte en stresstest på CPU via et diagnoseverktøy fra Intel og der ble det ikke funnet noen feil, så det spørs om ikke kjøler'n er svært dårlig. Mener selv at tempen går langt høyere enn hva jeg hadde forventet av en stock kjøler..

    I kabinettet har jeg 1x140mm i front (blåser inn), 1x140mm på sidedør (blåser inn) og 1x140mm bak (blåser ut). Trekker inn kald luft nedenfra og sender den ut oppe.

  7. Se til at CPU-kjøleren sitter som den skal i første omgang. Standardkjølerne kan ha en tendens til å løsne, såfremt den da er ordentlig montert i første omgang. Godt mulig en hybelkanin eller ti har okkupert kjøleribbene også, så inspisér kjøleren og eliminer eventuelt utysket. Med det samme du holder på kan du også bytte termisk pasta.

     

    I5 2500 er fortsatt i høyeste grad god nok, spesielt til spill. På tross av noen år på baken holder den enda noenlunde tritt med de nyere utgavene i denne klassen. Mao. vil det være litt bortkastet å bytte ut denne, med mindre du da har et ønske om å bytte til en ulåst modell (overklokke) eller forstørre e-penisen.

     

    Tok å fjernet kjøler'n nå i kveld (satt som den skulle) og blåste den ren da det var en del hybelkaniner. Tok også å fjernet kjølepastaen og skulle ha på ny, men fant selvfølgelig ikke pastaen, så nå kjører jeg uten pasta. CPUen blir fortsatt latterlig varm og er helt oppe på 98 grader ved gaming. Bare ved å se en youtube video kommer den opp på 70 grader. Det er noe som jeg ikke får til å stemme. Var ikke slik før, er kun nå i det siste det har blitt helt sykehus. Kan det være en feil på CPUen som gjør dette? Er det evt en måte å finne det ut på?

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010617942/cooler-master-hyper-212-evo-s-1150-2011-am3-fm1/

     

    Kjøleren som jeg kan anbefale på det sterkeste :)

     

    Billig og enkel og gir mest "bang for buck"

    Hvis det blir ny kjøler, så blir det nok denne. Takk for tips :thumbup:

     

    Note til deg selv: Hvis du hadde hatt ulåst CPU hadde du lett fått 30 % ekstra ytelse :)

    Hehe, er fullstendig klar over det. Fant det dessverre ut i ettertid, da jeg gjorde litt for lite research :whistle: Neste CPUen jeg kjøper kommer utvilsomt til å ha en "K" bak seg.

  8. Hei :) Som sagt, har litt diverse maskinvare som blir veldig varm under load, spesielt under BF4. Vil tro hovedproblemet ligger i prosessorkjølingen, siden cpu nesten bikker 100 grader. Syns det er veeldig varmt, selv til en stock kjøler å være. Har et greit kabinett som skal være relativt grei når det gjelder kjøling.

    Erfarer at PCn slår seg av in-game, mest sannsynlig pga varmeutviklingen fra CPU.

    Dette er selvfølgelig veldig irriterende.

    Har planer om å investere i ett nytt oppsett siden det har jeg begynner å bli noen år, men blir ikke før til høsten.

     

    Forslag til hva jeg kan gjøre i mellomtiden uten de helt store kostnadene?

    Flere kabinettvifter, cpu kjøler..?

     

    Tar gjerne i mot tips når det gjelder innstillinger i BF4 ang hva jeg kan kutte ned på uten de store forskjellene i spillopplevelsen.

     

     

    Oppsett:

     

    Kabinett - Fractal Design R4 (1 vifte bak, 1 på siden og 1 i front)

    PSU - Corsair HX 650W

    Hovedkort - Asus P8P67 B3

    Prosessor - Intel i5 2500 (stock kjøler)

    Minne - Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 8GB CL9 (2x2 + x2x2)

    Skjermkort - xfx ati radeon hd 7950 black edition

    Harddisker - INTEL 330 SERIES 2.5" 60GB SS + Kingston SV300 120GB

    post-293154-0-53870100-1391033070_thumb.jpg

    post-293154-0-23380600-1391033086_thumb.jpg

  9. Takker for svar! :) Hørtes ut som du hadde et problemfritt bileie med din ihvertfall. Syns personlig at denne ikke har gått noe særlig langt, og er absolutt innenfor km-standen som jeg ser på som greit. Var også lavt priset mtp motor i forhold til hva som ligger ute. Skulle selvfølgelig hatt cruisekontroll og multifunksjonsratt, men det er ikke ett must.

    Tar gjerne i mot flere tips! Kjente feil etc, noe en bør være obs på?

  10. Hei! Er det noen som kjenner til, eller har erfaring med denne type bil? Er i den situasjon at jeg vurderer sterkt å bytte bil. Kjører for tiden en Audi A3 2.0tdi, som jeg forsåvidt er fornøyd med, men syns det er på tide å selge mtp km-stand. Har veldig lyst på en sedan av samme merket og kom over denne godbiten: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=45302678&folderId=3335985

     

    BMW 316-320 E90 er også å foretrekke. Prøvekjørte en 318d her om dagen og syns den var meget behagelig å cruise rundt i. Ser kanskje for meg at en 316 vil bli for slapp for min smak. Budsjettet er forøvrig på max 150 000,-. og km-stand helst under 100 000. Om det er diesel eller bensin spiller ingen stor rolle, selv om diesel er å foretrekke mtp forbruk.

     

    Tips?

×
×
  • Opprett ny...