Gå til innhold

Mp86

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mp86

  1. Jeg kan med engang fortelle deg at når vi kommer inn fra jobb(offshore) etter 2 uker skal vi ha minimum 5 dager hvile før vi sendes ut igjen. Kan hende vi jobber utover 12 timer, eller blir lengre enn 2 uker av ulike grunner, men da betales overtid. Med dette sagt er det også et årsverk som skal fylles, men ikke overstiges uten at det betales overtid. ;) alt dette fnner du i loven, men om du er medelm av LO er det bare å snakke ned de så hjelper de deg. :)

  2. Jeg fikk jobb i 2011 og da jeg bestilte skattekort, var det et prosentkort. I år har jeg tabellkort. I fjor hadde jeg uregelmessig lønn, alt mellom 2 000 til 25 000 kroner omtrent. Det kan være derfor jeg heller fikk tabellkort i år, for da er det umulig å betale for lite skatt. Jeg har medregnet desember tjent rett over 100 000 kroner i år og har betalt 20 000 i skatt. Jeg har med andre ord betalt mye i utgangspunktet. Jeg har også BSU-konto som gir meg 4 000 kroner ekstra tilbake på skatten, så jeg har en følelse av at jeg vil få tilbake noen edvarder neste år.

     

     

    Umulig er det ikke! Bare mindre sannsynlig, men om du glemmer å oppgi lønnsforhøyelse, goder eller om du kvitter deg med et lån så du ikke lengre har gjeldsrenter osv. kan du fort gå på en smell! :)

  3. Hei.

    Jeg lurer på en liten ting ang offshore.

    Jeg er 23 år, jobber pr.dd som lagersjef/lageransvarlig.

    Har ikke Fagbrev innen lager, men får det i løpet av året her, så jeg lurer på hvordan er mulighetene for å få seg jobb som lagermedarbeider eller noe i den duren offshore?

     

     

     

    Finnes muligheter for å arbeide med lager offshore, men de jobbene er det mange som vil ha så det er mange om beinet, som på alt annet her ute :)

  4. Det med skip kan ikke jeg noe om desverre, men om du er så heldig at du kommer offshore med engang som lærling vil jeg tro at grunnlønna blir i likhet med den du får som lærling på land, men så kommer altså alle tillegg ved siden av (Offshoretillegg, tillegg for natt, overtid og lingnende), Om jeg ikke husker helt feil er offshoretillegg 47% av grunnlønnen din som du da kan plusse på årslønnen(Om du jobber offshore hele året vel og merke).

    Om du jobber på båt har du som regel lengre perioder på (4-4 eller 5-5 om jeg ikke husker feil) uten at jeg skal si det helt sikkert, det varierer vel helt sikkert der også. På rigg er det vanlig med 2-4 eller 2-3-2-4 rotasjon. :)

  5. Faglærte elektrikere er en ettertraktet vare på oljeinnstallasjoner, men det er også veldig mange søkere! Når det kommer til hva du kommer til å jobbe med vil det også variere veldig, akkurat som på land, men det er en hel del oppimot automasjon. Når det kommer til miljøet på rigg på er det helt supert, som et eget lite samfunn med mye gode velferdsordninger. Kinosaler, helsestudio, solarium, badstue, lounge, pc rom o.l. Er noen eksempler på hva som finnes (på de fleste) rigger. Som regel får du egen lugr, men kan også være at du må dele.. Jeg har aldri vært borte i det, men da får man som oftest også tillegg for det. Hvor lett eller vanskelig det er å få lærlingsplass er jeg ikke sikker på, men som nevnt over og i andre kommentarer er det som regel mange som søker, og det er ikke nødvendigvis sikkert at du kommer rett ut på nordsjøen selv om du får læreplass hos f.eks. Statoil!

    Lykke til ;)

×
×
  • Opprett ny...