Gå til innhold

Erlennd

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erlennd

  1.  

    Hei!

     

    Lurer på om noen kan hjelpe meg med en ting her.

     

    Fikk B i mikro, men var helt sikker på å få A, så sitter her og er usikker på hva jeg har gjort feil.

     

    Er det noen som sitter på sensorveiledningen i mikro, eller evt fikk en A og ønsker å dele sine svar?

     

    Er snakk om SØK 3520, mikroøkonomi i 2.klasse.

    Jeg fikk A, men man må jo ikke få alt rett for å få A, så vet ikke om det hjelper om jeg skriver svarene jeg fikk? Du kan jo be om karakterbegrunnelse.

    Fikk B selv, men lurer på hva jeg gjorde feil, så hadde vært fint om du kunne lagt ut eller eventuelt å sende svarene i pm:)

  2. Strøk du i alle fag? Hvis ikke hadde kanskje det letteste vært å ta opp fagene du mangler hos f.eks sonans eller Bjørknes. Lite kult å starte i vg1 med 15 åringer når man er 22 (Snakker av erfaring siden jeg er 94 og går vg3 med 95)

    SÅ krise er det da ikke å gå vg3 med et kull som kun er ett år yngre enn deg? Kjenner et par stykker som går vg3 i Oslo (de er 94, går med 95), og virker ikke som om de synes det er så veldig krise, utover at de henger litt etter i forhold til oss som fullførte på normert tid.

  3. Snittet for å komme inn på Siv.øk er 4.4 for de som søker i førstegangskvote, mens sekundærkvote er 4.7

     

    Jeg vet det fordi jeg var hos rådgiver for å bytte fra Siv.øk til finans i slutten av august. Rådgiver sa for øvrig at opptakskravet har vært fast i rundt 3 år, aner ikke om det blir hevet til våren.

  4. Primært til dere som har hatt organisasjon og ledelse tidligere: Jeg forstår det som at det blir gitt 2 av 12 mulige eksamensoppgaver (oppgavene ligger allerede ute på itslearning) i organisasjon og ledelse. Er det da nødvendig å møte opp i forelesningene dersom man jobber med faget regelmessig?

  5. Du kommer langt med å kunne terminologiene ja, men du får ikke brukt de med mindre du har en viss anelse om hva de forskjellige landene tenderer til. Vet ikke hva slags karakter du sikter mot, men hvis du har kontroll på de tre etiske dilemmaene, kan drøfte de med teorien (det viktigste er consequentialism vs deontology), kan terminologien i kultur (og hvem som har "skrevet" de), hvilke land som tenderer til hva og oppsettet på hvordan man skriver essay, letters osv. så får du A.

     

    Du har ikke tilfeldigvis mønsterbesvarelser på de tre etiske dilemmaene? Har besvart de selv, men kunne vært greit å få bekreftet at man har gjort det mer eller mindre riktig.

     

    Forresten, hvorfor får man oppgitt et ordintervall man skal holde seg innenfor i eksamensoppgavene? Ettersom jeg har forstått det slik at man skal skrive for hånd blir det vel i det tungeste laget å bokstavelig talt telle antall ord?

  6. Sitter i samme knipa selv, tror jeg må bare hoppe ut i det og starte med markedsføringen i morgen. Sammen med Bedriften er det antagelig de kjedeligste fagene jeg har vært borti. I forhold til finans tviler jeg på at det er nødvendig å kunne hele pensum. Har løst 3 eksamener uten problemer, og utifra de er det veldig mye som går igjen. Vurderte for øvrig å droppe markedsføringen dette året, men har bestemt meg for å komme igjennom det jævla drittfaget.

  7. Veldig enkelt å sjekke med å gå på kursbeskrivelsen:

    Om Studier og kurs - kursbeskrivelse

     

    Eneste jeg får ut av kursbeskrivelsen er følgende: "practice mid-term exam during the latter stages of the course. . The mid-term trial exam will give the students the opportunity to see where they stand (they will be given feedback for improvement and a grade)." Har sendt mail til foreleser uten noe særlig hell enda i tillegg til å spørre kamerater i klassen. Virker som om det ikke er noen som er helt sikre. Rart.

  8. Hei, poster denne igjen ettersom svarene lot vente på seg.

     

    Det var beroligende å høre. Glemte for øvrig å nevne en tredje kamerat som også har søkt finansstudiet, men situasjonen hans er noe annerledes. Han regner med å ende på et snitt mellom 4.1-4.2 alt avhengig av eksamenskarakterer. Vil også han ha en god mulighet til å komme inn(eventuelt økonomi og administrasjon)?

  9. 1. Du kommer inn uten tvil

    2. Ca 60 stk som gikk finans med meg i år

     

    Det var beroligende å høre. Glemte for øvrig å nevne en tredje kamerat som også har søkt finansstudiet, men situasjonen hans er noe annerledes. Han regner med å ende på et snitt mellom 4.1-4.45 alt avhengig av eksamenskarakterer. Vil også han ha en god mulighet til å komme inn?

     

    Tilleggsspørsmål:

    1. Dersom jeg sender inn vitnemålet mitt 20. juni, hvor lang tid kan det ta før jeg eventuelt blir tilbudt studieplass?

    2. Hva synes du personlig om studiet?

     

    Håper jeg ikke fremstår som så altfor masete:)

  10. Heisann! En kamerat og jeg har begge søkt finansstudiet ved BI Nydalen, og har følgende spørsmål:

     

    1. Hva er snittet? (begge har i overkant av 5 i snitt uavhengig av en eventuell eksamenssmell)

    2. Størrelsen på klassen sammenlignet med klassene ved siviløkonom- og økonomi og administrasjonsstudiet.

     

    Takker for svar, og lykke til med eksamensinnspurten!

  11. Ja, for mastergraden. Men det er ikke nødvendigvis en dum løsning å ta bachelorgraden ved et mindre anerkjent studiested, selv om også det har sine ulemper.

     

    Hvilke ulemper har det bortsett fra at man muligens ikke får et like godt utbytte i forhold til kunnskap? Bor i Tønsberg, og selv om HiVe ligger rett i nærheten føler jeg en trang til å flytte(sannsynligvis Oslo) og starte på studiene umiddelbart.. For min del fører det heller ikke til noen utgifter ettersom foreldrene mine eier en del leiligheter der, i tillegg til at jeg kommer til å bo med broren min.

     

    Vet noen forresten hvorfor søknadsfristen er 15. april når vi ikke får utdelt vitnemål og eksamenskarakterer før i juni?

  12. Økonomi og administrasjon (økad) og Økonomi og ledelse (sivøk) er veldig like studier. Økad har ikke noe inntakskrav, utenom generell studiekompetanse. Sivøk har derimot et inntakskrav på rundt 4,4 og krever at du har hatt S1+S2/ R1. Dette er med på å skape to forskjellige miljøer. Som du sikkert forstår, er det akademiske nivået høyere ved studenter ved sivøk enn ved økad. De går fremdeles gjennom mange av de samme fagene. Studerer du økad kreves det et snitt på B for at du skal kunne fortsette med master. Skal du forøvrig søke deg fra BI til NHH for å ta master kreves det et snitt på rundt 4,3 der A=5, B=4 osv.

     

    Forøvrig er det også enkelte forskjeller i fagene. Veldig mange av fagene er helt like, men økad har som nevnt ikke noen krav om at du har fullført bestemte retninger innenfor matematikk. Begge linjene går gjennom de samme temaene, men sivøk går dypere inn i temaene. Det samme gjelder forøvrig innenfor faget Statistikk. Generelt oppnår sivøk-studenter en dybdeforståelse økad-studenter mangler i enkelte fag. Dette gjelder hovedsakelig innenfor kvantitative fag som krever matematikkforståelse. Dette vil eventuelt kunne utgjøre forskjellene med tanke på internship dersom det står mellom en økad-student og en sivøk-student.

     

    Ikke la deg skremme; anså du matematikk fra vgs som overkommelig, så vil du anse matematikken på BI som overkommelig. Nå har jeg vinklet teksten mot sivøk-studiet nemlig av den grunn at jeg vil anbefale deg å starte der. Da har du også større muligheter med tanke på utveksling. Sivøk og økad har utveksling på forskjellige tidspunkt der sivøk har et mye bredere tilbud.

     

    Takker for utfyllende svar!

     

    Er virkelig ikke snittet høyere enn omkring 4.4 for å komme inn? Trodde det lå rundt 5, var egentlig derfor jeg vurderte økad.Studerer du til å bli siviløkonom selv, og i så fall, hva synes du om studiet? Som nevnt i innledningen går jeg VG3, og har Samfunnsøkonomi og Økonomi og Ledelse i tillegg til R2, noe jeg trives veldig med.

×
×
  • Opprett ny...