Gå til innhold

ApeBapsen

Medlemmer
  • Innlegg

    318
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ApeBapsen

  1. Hei Hadde sesjon 2 i dag og ble plassert på Ørlandet som luftvernsartillerist, og har en del spørsmål angående dette, rekruttperioden og andre stillinger i luftforsvaret:

     

    1) Er Ørlandet en trivelig base å tilbringe førstegangstjenesten på, m.t.p. treningsmuligheter, mat og det sosiale?

     

    2) Har lest en del steder at tjenesten oppleves av mange som kjedelig, kan dette stemme? Sesjonsoffiseren sa at tjenesten innebar både øvelser med luftvernartilleriet og "vanlige soldatting" som øvelser i felt og skyting av våpen (kan hende jeg missforsto, så fint om dette kunne oppklares) :) Ønsker en variert og utfordrende førstegangstjeneste!

     

    3) Er det slik at du kan søke deg til andre stillinger etter endt rekruttperiode på Ørlandet, eller binder du deg til luftvern? 

     

    4) Hvis jeg plutselig finner ut at jeg vil bytte til en annen gren, feks ingeniørbataljonen, er det for sent nå? Måtte nemlig bestemme meg i løpet av 5 minutter på sesjon i dag, og ble anbefalt dette, men er usikker på valget! :)

     

     

     

    Takk for svar på forhånd! :)

  2. Gis bort mot henting i Oslo (hjemme hos meg - Adresse i PM)

    • Et skjermkort (usikker på modell)
    • Prosessorer (rundt 6-7 stk.) (LGA 775 tror jeg, men er ikke sikker)
    • CPU vifter (LGA 775 tror jeg, men er ikke sikker)
    • Harddisker - Merk. disse er mest sannsynlig defekte
    • Et hovedkort av type Gigabyte S-series Ultra Durable 2 (GA-G33M-DS2R)
    • Et CD-rom
    • To kabinetter, hvorav et er helt tomt. Det andre har komponenter inni som jeg ikke er sikker på når er fra. PC'en er en HP Media Center (står i hvertfall det på toppen)
    • En bærbar pc med stripe over skjermen. Maskinen fungerer fint, men det kan være greit å koble til en ekstern skjerm.
    • Diverse andre ting som jeg ikke har gått gjennom 

    Jeg har fått såpass mye av folk som har lagt ut på denne siden, så nå er det på tide å gi tilbake! :)Fint om alt kan hentes samlet

  3. Alt i Xcode?, Nei, tror det er mer hensiktsmessig å bruke andre verktøy til web og backend. Til ios-app skulle xcode være godt egnet, selvfølgelig. Men det tror jeg du visste fra før av, så jeg misforstod kanskje spørsmålet?

    Ja, jeg mente naturligvis kun iOS appen i Xcode, fordi web og backend gjøres av andre folk (hva nå enn de bruker er jeg usikker på) :) Formulerte meg feil, beklager. Jeg vil gjerne holde meg til et språk og gjerne kun Xcode, for enkelhetsskyld! Du forstår sikkert :)

  4. Det fins multi-plattform rammeverk for mobil, og noen av disse baserer seg på C#, f.eks. Xamarin.

     

    Det fins ikke noe språk som passer best til sosialt medium. Men hvis du f.eks. ikke stiller like store krav til grafikkytelse som f.eks. om du skulle lage et spill, kan du velge noe som lar deg kode multiplattform, som Xamarin, da får du flere targets enn iOs. Hvis app'en i tillegg ikke skal fungere offline og ikke trenger å lagre noe på telefonen, kan du vurdere å lage den i HTML5 isteden, dvs. egentlig droppe å lage en app. Dere skal jo uansett lage en nettside sier du, så da kan den jo lages responsiv og mobiltilpasset, så sparer du en shitload med arbeid. Du kan f.eks. lage backend i Python som du kjenner litt til, eller Java. Eller noe annet. Frontend kan lages i f.eks. AngularJS, som snakker med backend via REST.

     

    Hvordan du skal gå løs på dette? Vel, først må du jo bestemme deg for hvilken funksjonalitet du vil ha. Hvis du ikke vet helt sjøl hva du skal lage så foreslår jeg heller å gå løs på noe enklere. Kanskje du kan begynne med en chatte-funksjon? Så kan du bygge ut den etterhvert som ide'ene kommer. Du må også bestemme deg for om du skal lage en app i det heletatt, eller bare bruke web/html5. Prøv i hvertfall ikke å lage alt mulig rart på en gang, det blir bare surr.

     

    CGRectMake er ikke Swift-syntaks men et api-kall. CG står for Core Graphics sier Google, så da får vi tro på det.

     

    Det har ikke noen hensikt å betale 1500 for et swift-kurs. Særlig ikke om du skal lage en responsiv webside og ikke en native iOs-app. Hvis du derimot først og fremst vil lære iOS-programmering, og det ikke egentlig er så farlig om det kunne vært gjort enklere og mer portabelt, kan du jo vurdere det, men det fins uansett mange tutorials på nett som ikke koster noe som helst, og sikkert er like bra.

     

    Om du klarer dette alene, kommer jo veldig an på hva du egentlig skal gjøre, og det høres jo temmelig fjernt ut å dra igang et helt prosjekt uten å vite dét, spør du meg. Kanskje du bare skal prøve noe veldig enkelt først, så du kommer igang med iOS? Hva med en superenkel chatte-app?

     

    Husk også at selv ikke Google har klart å ta opp kampen med Facebook og Twitter, så dette blir uansett ikke noe annet enn et morsomt hobbyprosjekt hvor du kommer til å lære en hel masse.

     

    Setter veldig pris på så langt og grundig svar! 

     

    Jeg kan fortelle litt om prosjektet jeg skal være med på. Det kalles Edify (https://www.facebook.com/EdifyUB?fref=ts), kanskje du har hørt om det? Jeg skal på et slags "invervju" på onsdag, hvor jeg skal få innføring i hele greia. Jeg tenkte å starte med å lage simple elementer, som for eksempel et login-system, og bygge videre på det. Jeg skal være forsiktig å snakke på vegne av Edify, men jeg har troen på at dette kan bli noe, og i værste fall lære masse av det som du sier! :)

     

    Alt kan jo lages i HTML som du sier, men da er det ikke noe poeng at jeg er med, og jeg tror de var veldig positive til en egen iOS versjon! For å si det sånn, jeg aner ærlig talt ikke hva dette "sosiale mediumet" skal være, men det får jeg som sagt vite på onsdag! Jeg får vel bare fokusere på en ting av gangen. Ettersom du har fått vite litt mer om prosjektet, tror du det er realistisk å kunne gjøre alt i XCode?

  5. Heisann! Fram til nå har jeg fokusert i stor grad å lære meg Python (og i det siste Pygame). Jeg har alltid hatt lyst til å lage iOS apps, og har derfor startet å lære meg Swift! Om en stund skal jeg (mest sansynelig) være med på et prosjekt hvor jeg skal stå for iOS delen, og derfor går jeg fullt inn for å lære språket nå. Jeg er komplett nybegynner innenfor mobil apputvikling, og lurte på om dere kunne svare på noen spørsmål! 

     

    • Swift er jo språket "som overtar" for game Objective-C (ja, jeg vet at du kan kode i begge i XCode). Jeg har hørt at andre har kodet iOS apps i språk som C# og Lua, hvordan fungerer dette? Må ikke alt gjøres i XCode? Prosjektet jeg skal være med på er et sosialt medium, hviket språk passer best til en slik app?
    • Hvordan bør jeg gå løs på en app som skal være et sosialt medium? Altså, det skal jo være en web-versjon, og jeg vil bruke blant annet databasene som brukes der :) Kan dere nevne noen moduler? Har hørt Parse er bra! 
    • Hva er de beste læringsressursene for å lære Swift? Jeg har skjekket ut sider som Udemy og Swift-kursene deres, blant annet dette: (https://www.udemy.com/complete-ios-developer-course/?dtcode=fl8ec1w30OG7). Er det vits å betale 1500 kr for et slikt kurs, eller er det bedre alternativer?
    • Som sagt har jeg erfaring i programmering (det eneste jeg er rusten på er klasser). Det som forvirrer meg med Swift er syntakset generellt, for eksempel CGRectMake, hva står CG for? Hvor kan jeg lese hva for eksempel CG står for, da det blir lettere å skjønne hva jeg driver med! :)
    • Til slutt, tror dere dette er overkommelig for en person (altså meg). Jeg skal jobbe med dette i lang tid altså.

     

    Takker for svar på forhånd!

  6. Halois!

     

    I det siste har jeg holdt på med et spill, en slags Flappy Bird klone til Python. Et problem oppstår når sirkelen (altså spilleren) beveger seg mellom rørene, og da skal telle score. Siden while-loopen (altså spillloopen) går tre ganger MENS spilleren er mellom rørene! Slik jeg gjør det nå er å dele finalScore med 3, og da får jeg den egentlige scoren. Problemet påvirker koden virkelig når jeg setter ned pipeSpeed (hastigheten til rørene mot venstre), siden da blir score talt enda flere ganger! Fryktelig vanskelig å forklare, men jeg lurte på om dere kunne se på problemet? Ps. jeg omformulerer gjerne tittelen hvis dere har noen forslag!

     

    Bare trykk "Download game", så lastes filen ned med tilhørende filer herfra: amundsen.co :) Fra linje 376-378 er "detectionen" for score forresten!

     

    Dette er en tidligere versjon av spillet, fordi jeg ikke har lastet opp nyeste til nettsiden. Har jo forsåvidt ingen betydning, men hvis dere er intressert så legger jeg gjerne ut den nyeste koden :)

     

    EDIT (her er et utsnitt av koden):

     

    Dette er altså detectionen for å skjekke om spilleren er mellom rørene:

    if x+20 > lead_x and x < lead_x:
                global finalScore
                finalScore = finalScore + 1
    

    Og dette er den nådværende løsningen! :D

    outputScore = int(finalScore/3)
    renderInGameText(outputScore)
    
  7. Heisann!



    I morgen skal jeg velge programmfag for neste år, andre året på vidregående altså, og jeg er enda ikke sikker. Jeg vurderer å velge R-matte, Fysikk 1, IT og rettslære. Da fordyper jeg meg i R matte og IT i tredje. På den annen side fikk jeg en solid 4'er nå i T matte, og vurderer derfor å velge S matte og bytte ut fysikk med noe annet. Opptakskravene for Informatikk på NTNU og UiO er nemlig R1 eller S1 + S2. Jeg tror nemlig ikke jeg har de ferdighetene som trengs for å få gode karakterer i R-matte og fysikk.



    Litt av grunnen til at jeg tenkte å gå R og fysikk var for å ha alle dører åpene, særlig med tanke på ingeniørstudie. Likevel tror jeg at jeg enten vil gå programmering og nettverk på UiO, eller informatikk på NTNU.



    Poenget med denne tråden var egentlig å høre deres tanker rundt valg av programmfag med tanke på senere utdanning innen IT. I tillegg lurer jeg på hva som er forskjellen på f.eks programmering og nettverk-studiet, og datateknologi på NTNU? Er det noen feller jeg må passe meg for eller noe slikt, med tanke på at jeg evt. velger bort S-matte?



    Takker for svar på forhånd! :)


  8. Hei! Jeg har et 40/40 internett fra Altibox, som fungerer veldig bra på PC. Når jeg ser på YouTube på iPhonen hender det likevel at hastigheten kommer helt ned til 0.80 Mbps (den minste av bits og bytes). Jeg restarter mobilen og rutern, og det ser ut til å fungere i en stund. Likevel, etter 10 min eller noe dropper hastigheten ned igjen drastisk. Noen forslag til hva jeg kan gjøre?

     

    Har forresten en Airlink dual band ruter

  9. Heisann!



    Jeg skal ha vippeprøve i samfunnsfag (mellom 5 og 6 for de som lurer) i morgen. Vi har fått noen spørsmål/vurderingskriterier og har dekket de fleste allerede. Likevel er det noen spørsmål jeg trenger hjelp med:



    - Einar Gerhardsen og Arbeiderpartiets betydning for gjenreisingen av Norge


    - Kunne gjøre rede for den politiske og økonomiske situasjonen i Norge på 1950 og 1960-tallet.



    Det er vel verdt å nevne at jeg går i 10'ende.



    Hadde satt veldig pris på om noen kunne hjelpe meg! Vil gjerne ha den seksern, og sliter litt med noen av spørsmålene her :)


  10. Heisann!

     

    Jeg skal ha vippeprøve i samfunnsfag (mellom 5 og 6 for de som lurer) i morgen. Vi har fått noen spørsmål/vurderingskriterier og har dekket de fleste allerede. Likevel er det noen spørsmål jeg trenger hjelp med:

     

    - Einar Gerhardsen og Arbeiderpartiets betydning for gjenreisingen av Norge

    - Kunne gjøre rede for den politiske og økonomiske situasjonen i Norge på 1950 og 1960-tallet.

     

    Det er vel verdt å nevne at jeg går i 10'ende.

     

    Hadde satt veldig pris på om noen kunne hjelpe meg! Vil gjerne ha den seksern, og sliter litt med noen av spørsmålene her :) Jeg kan mange av hovedtrekkene, men synes det er vanskelig å skjønne hva de vil frem til... Setter pris på om jeg kan få lange (og gjerne gode) svar :p

  11. Gå for hva du vil. Selv så likte jeg Sparkfun sitt kit best. Men det er hips som haps va du går for. Du kan jo også bare kjøpe et sett mye billigere fra Kina. Gå for en Uno. 32bits avr er ikke noe du ønsker å starte med for å si det slik..

    Må bare spørre hvorfor du syntes Sparkfun var best? Det er jo færre dingser i det kittet

  12. Heisann! Lurer bare på om jeg burde kjøpe Sparkfun SIK kittet (Sparkfun Inventors Kit), eller Arduinos starter kit? Etter det jeg kan se har Arduino starter kit flere deler, eller vil man ha andre fordeler ved å gå for SIK? Er det noen andre starter kit jeg heller burde velge? Hadde vært supert med kjapt svar, da jeg gjerne vil komme raskt i gang med Arduino :)

     

    Link til Sparkfun SIK: https://www.sparkfun.com/products/retired/11227

     

    Link til Ardunio starter kit:

    http://arduino.cc/en/Main/ArduinoStarterKit

     

    Edit:

     

    Det har jo også kommet et nytt arduino brett, burde jeg se på det?

  13. Heisann! Skiftet nylig fra en intel-stock vifte til en Noctua NH-D15, og det har bare medført problemer. Monterte viften i går, og så fikk jeg for det første en feilmeldiing i boot som var noe slik: "American Megatrends, CPU fan error - Press F1 to continue". Derretter startet pcen å slå seg av regelmessig. Jeg har skjekket temperaturene og de har ikke steget over 50 grader (på IDLE var de nedi 29/30). Når PC'en kræsjer kommer det opp en feilmelding (BSOD) se vedlegg. Jeg skrudde av CPU-states (til disabled) i BIOS, og dette så ut til å gjøre slik at manskina ikke kræsja. Når jeg nå på den annen side overklokka i AI Suite, kom denne feilmeldingen igjen. Det kom forresten da jeg kjørte en Prime test også. Kan det være noe med at maskina slår seg av da CPU'en når en viss tempratur? Har fint kunnet OC tidligere, uten slike kræsjer! Refresha forøvrig også windows filene, fordi windows var helt ustabilt. Jeg satte også noen clock rate greier i BIOS til 36 (den sto på 47) fordi AI Suite hadde gjort noen optimaliseringsgreier, det kan jo være årsaken til kræsjen (ikke spørr meg)

     

    Kan godt pøse på med alle feilmeldingsfiler dere nå enn måtte trenge å se på :)

     

    EDIT: Endra clock ratio greia i BIOS fra 36 til 44, og det samme sto i AI Suite da jeg starta, håper at den holder seg stabil nå

    post-292784-0-09511300-1399737577_thumb.jpg

  14. Heisann!

     

    Jeg har noen problemer med en nylig kjøpt pc som jeg gjerne vil få fikset. Når jeg spiller BF4 (hender også med andre spill) og jeg trykker alt tab for å gå ut av fullskjermmodus går skjermen i en slik svart modus. Her kan jeg verken trykke alt tab del eller noe. Jeg kan høre alt som går i bakgrunnen (skype osv), hvor jeg heller ikke ser musepekeren.

     

    Å reinstallere driverne fungerte heller ikke. Har forresten også problemer med at windows ikke vil gå inn på apper som store og settings, da det bare vises en orange skjerm

     

     

    Specs:

     

    Kabinett: FC Define XL R2
    PSU: Corsair RM850
    CPU: Intel i5-4670k
    GPU: ASUS GTX 780 DC2 OC
    Hovedkort: ASUS Z87-PRO
    HDD: Seagate 2TB
    SSD: Samsung EVO 250GB
    OS: Windows 8.1 64 bit
    Skjerm: ASUS VG248QE
    RAM: Crucial DDR3 BallistiX Tactical 16GB

×
×
  • Opprett ny...