Gå til innhold

doofusman

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av doofusman

  1. Containere som ble sendt fra Kina tidligere var ofte ikke fylt opp, derfor fant de ut at de kunne fylle de opp og tjene mye penger på å sende haugevis av små pakker med de store lastene.

     

    Det er derfor det er så så billig å få ting fra Kina. Containerne må likevel sendes, så hvorfor ikke tillate at de fylles opp? Det norske næringslivet får heller angripe de avskyelige avgiftene som norske myndigheter legger på absolutt alt. Begynn å stille krav til norske myndigheter.

    • Liker 3
  2. Har satt opp to Ubiquiti UNIFI AC-Pro hjemme etter etter å ha slitt med to RT-AC3200, der den ene var router og den andre var trådbundet adgangspunkt. Når man flyttet seg nok vekk fra det ene, begynte enhetene å rote med frakobling og tilkobling. Huset har 3 et. og det er stubbloft-leire og tømmer mellom punktene.

     

    Med UNIFI går skiftet helt sømløst på ett SSID, ikke hatt ett avbrudd. Tenker å dra frem ASUS boksene igjen når AiMesh lanseres for RT-AC3200 for å teste. Når en ny Wifi standard lanseres er det bare å skifte adgangspunktene som settes opp på 3 minutter. Utrolig praktisk.

     

    Har begge AC-PRO adgangspunktene tilkoblet en POE switch med ethernet kabler trukket til hver av dem i tak. Ble også akseptabelt for madammen da de ikke så ut som noe stort som kravler opp fra et høl i indre Amazonas.

     

    Eneste problemet jeg har hatt med UNIFI, var en Ring Pro dørklokke som koblet fra hele tiden, der måtte det settes opp en Chime Pro (bjelle og repeater i ett) som repeater mellom som  ringeklokken koblet til. Chime Pro har ikke noe tilkoblingsproblemer til UNIFI.

    • Liker 3
  3. Det blir spennende å se hva tjenester som Vipps skal gjøre når Interledger Protocol kommer i bruk, de har ikke sjans til å konkurrere mot denne løsningen uten å skrike etter myndighetenes inngripen. Internett kjenner ingen grenser og Interledger Protocol kommer til å gjøre for "penger" hva TCP/IP gjorde for informasjon.

     

    DNB og de andre er allerede akterutseilt, Apple har allerede integrert ILP i Safari, og resten av økosystemet sitt sammen med Google i Chrome og Mozilla i Firefox. W3C har implementert  protokollen i standardene sine.

    Det er bare å forberede seg. Skandinaviske banker vil ikke klare å konkurrere med tilnærmet gebyrfrie verdensomspennende overføringer og forlik på 3-4 sekunder, selv med verdier på noen få øre, som er målet til den nye generasjonen med betalingsløsninger som bla. David Schwartz og Chris Larsen har jobbet i bakgrunnen med siden 2013.

     

    • Liker 2
  4. Er 38 år og opplever mye av det samme som du gjør. Dagene er like og alt virker grått. For meg handler det om tiden vi lever i. Jeg husker jeg leste om Hamsun og Obstfelder på videregående der de opplevde livet i byene som noe av det samme. Da forstod jeg ikke helt hva de mente. Livet for meg på den tiden (videregående) gikk ut på at alle andre så ut til å ha forstått noe jeg ikke forstod, alle så ut til å ha funnet en skjult mening. En slags fasit. Jakten på denne fasiten starter når du er et spedbarn og for mange ender den i 20-årene når kunnskap skaper trøbbel for verdensbildet du har hatt med deg hele oppveksten.

     

    I dag har jeg kommet til den konklusjonen om at vi i vår tid forventes å skape den meningen selv. Forfedrene våre levde etter forventningene til stammeledere, storbønder, konger, keisere,  vasaller, diktatorer - guder - kall det hva du vil. På en måte ga det en form for paradoksal frihet. De fant også mening i å kjempe for/mot det samme. Vi har på mange måter mistet samholdet, i 200 000- 400 000 år har mennesker bodd i små samfunn der de traff de samme menneskene hver dag. Nå kan man vandre rundt i en storby i flere år uten å treffe den samme personen 2 ganger.

     

    Etter opplysningstidens klimaks var det mennesket som sto i fokus, industrialiseringen fjernet slaveriet og da vi ble født  siste halvdel av 1900-tallet hadde konfliktene i Vesten på mange måter roet seg til et nivå der folk kun kan tenke på seg selv. Jeg tror ikke menneskehjernen er utviklet til et slikt liv. Vi er programmert til å ta del i felleskapet og å kjempe mot/for noe i et felleskap.

     

    Jeg har selv vært i utenlandstjeneste (KFOR) og opplevde en enorm depresjon noen måneder etter jeg kom hjem. Selv om det var en prøvelse å befinne seg i en sone der liv var fryktelig lite verdt, opplevde man en enorm mening i samholdet med gutta i troppen. Man vil aldri kunne oppnå det samme i det sivile liv. I det sivile drar man hjem etter 10 timer på jobb, selv om man jobber på akutten.

     

    Kan anbefale bøker skrevet av krigsreporteren Sebastian Junger. Han har også vært på Joe Rogan sin podcast.

     

     

    “In many countries, antisocial behavior is known to decline during wartime. New York’s suicide rate dropped by around 20 percent in the six months following the attacks, the murder rate dropped by 40 percent, and pharmacists saw no increase in the number of first-time patients filling prescriptions for antianxiety and antidepressant medication. Furthermore, veterans who were being treated for PTSD at the VA experienced a significant drop in their symptoms in the months after the September 11 attacks. One”
    Sebastian Junger, Tribe: On Homecoming and Belonging

  5. Ingen vet hvor lite noe kan bli fordi vi ikke har peiling på hvor store elementærpartiklene er.

    Man trenger noe som er mindre enn det man måler for å måle hvor lite noe er.

    Vi vet at et atom kan ha radius fra 0,5 Ångstrøm (Hydrogen) til 3,8 Ångstrøm (Uran). En Ångstrøm er 0,1 nanometer eller 10 milliarddeler av en meter. Hvor mye mindre enn dette elektronet er vet vi rett og slett ikke. Ett elektron er sannsynligvis mye mindre for atomet enn hva ett enkelt atom er for jordkloden. Det finnes utregninger som har forsøkt å regne ut størrelsen på elektronet, men i subatomær fysikk bryter alle de klassiske reglene sammen. Det er derfor "solsystem" modellen på atomet ofte forvirrer mer enn det klarerer når man går fra videregåede skole og over i matematikkens verden med sannsynlighetsregning i subatomær fysikk. Atomet oppfører seg IKKE som et solsysystem.

     

    Et eksempel på dette er tunnelering. I halvederindustrien når man et nivå med avstand på porten der man mister kontrollen over elektronstrømmen. Elektronene begynner bare å dukke opp på andre siden av en port selv om metallet logisk sett ikke burde har lederevne i porten når man ser på det i et mikroskop. Den som vil tjene mye penger på patenter kan finne en måte å utnytte tunneleringen til å lage mer effektive kretser.

  6.  

    Hadde store problemer med dekning i områdene jeg ønsket, hadde repeater plassert i områder der det var skygger. Fungerte veldig dårlig.

     

    Gikk til innkjøp av to Asus RT-AC3200 på tilbud, har tidligere frest ut og lagt K-rør i veggene mellom etasjene i huset og trukklet Cat6 UTP kabler.

     

    Den ene routeren er plassert i kjelleren, midt i arealet høyt på veggen med tykke sparebetongvegger rundt seg. Denne er satt opp som router. Den andre er plassert i 1 et. midt i arealet, høyt på veggen og er konfigurert som adgangspunkt. Begge kjører samme SSID både på 2,4 Ghz og 5 Ghz. Fant noen ledige kanaler ettersom det er enormt mange nettverk i område, veldig mange er sa opp med samme kanal av en eller annen grunn? Har ikke leverandørene som Get og Canal Digital konfigurert automatisk kanalvalg i routerne sine?

     

    Har enda ikke opplevd avbrudd noe sted i huset eller hagen. Har Altibox med 300 Mbit/s begge veier.

     

    Vurderer en Ubiquiti løsniong ettersom de sorte overvektige edderkoppene ikke faller helt i smak hos andre her i huset. :p

  7. Hvorfor er dette så interesant egentlig? Ser man på matematikken i slektstreet finner man raskt ut at 2 foreldre, 4 besteforeldre, 8 oldeforeldre, 16 tippoldeforeldre, 32 osv. osv. ganske traskt fører til fler mennesker enn det antallet som levde i Europa på et gitt tidspunkt, som en pandemi eller folkevandring.

     

    Går man lenger tilbake finner man en mor som alle slekter til, og enda lenger at man er fetter med Gurøtter, mose og muggsoppen på kjellerveggen. Det finnes bare grader av slektskap, ikke enten eller.

    • Liker 2
  8.  

     

    10 GB har allerede vært på markedet en stund, men dyrt er det og ikke har vi private noe bruk for det

    1 Gb/s ethernet er allerede for tregt, og selv om 10 Gb/s er for dyrt ennå, så er ekstrakostnaden for bedre kabler så marginal at det er bare tullete å legge Cat 5e nå.

     

    Konsumentprodukter er rett rundt hjørnet.

     

    Legg Cat 6 så kan du oppgradere switcher senere.

     

    Hva trenger du egentlig 1 GB hjemme for?

    Selv med NAS og 2 brukere så klarer du ikke maxe nettet

     

    Jeg har kun Cat 6

    1 Gbit tilsvarer ca. 125 MB/s . Nå som 4K og streaming av spill på Steam begynner å komme tar det ikke lang tid før det blir kø i nettverket.

  9. Silisium har gjennomgått en prosess over 30 år for å komme tildet punktet vi er i dag. Produksjonsteknikken er tilpasset dette elementet. Det er over 100 prosesser med pussing, rensing og presisjon tilpasset silisiumet.

     

    Grafén må gjennomgå den samme utviklingen, forhåpentligvis på kortere tid, men med de massive investeringene brikkeprodusentene har lagt i solisiumet, blir det jo litt som forbrenningsmotoren vs. el-motor.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...