Gå til innhold

mr_lf

Medlemmer
  • Innlegg

    947
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mr_lf

  1. Sant. Apple har malt seg opp i et hjørne ved å ha en propietær plugg. Nå tjener de altfor mye på utstyrsleverandører som betaler lisens til alt mulig av dockingutstyr at det blir et tapsprosjekt å kutte den ut. For å ikke snakke om alle kundene som mister bruksområdet til dockingen sin hvis de kjøper en evt ny iPhone med kun USB-lading.

     

    Vil det ikke være logisk at Apple ville tjent mer penger på å bytte plugg? Da måtte alle som vil ha docking/billader/HiFi/BMW med iP(den du måtte ha)-plug osv kjøpe ny. Nå kan jo jeg bruke dockingen min fra iPod 2.gen fra tidlig 2000-tallet på iPhone 4.

     

    At det ikke ble nytt design var vel egentlig ingen overaskelse. Nytt design ville jo kunne bli tolket som at Apples revolusjonerende antenneløsning fra iPhone 4 var en fiasko. Det mest skuffende med lanseringen var at det manglet en "one more thing", men det døde kanskje med Jobs.

     

    Men nå har jo Samsung/HTC/resten av gjengen, en strålende mulighet til å "kopiere" teardrop designet til iPhone 5 mockupene som har gått rundt.

  2. Jeg har ikke prøvd så veldig mye, men de få spillene jeg har prøvd, Need for speed, Call of Duty 4++, har gått helt uten problem med GeForce 8600M GT sen 2008 MBP, så iMacen vil jo være vesentlig bedre. Menja, utvalget av spill er dårligere på OS X, men er ikke vansklig å legge inn Windows (Husk at det da koster x-kroner for lisensen av Windows).

     

    Forøvrig, er tilbud på apple store i dag, ikke så veldig mye, men verdt å ta med seg. Evt sjekk ut ADC-rabatten, lønner seg på de dyreste maskinene.

     

    Vil også anbefalle å gå for i5 eller i7 prosessorene, ganske stort ytelsesprang iforhold til C2D.

     

    Til trådstarter, husk at du ikke kan bruke Windows lisensen av creative suite, du må kjøpe ny OS X lisens.

  3. Det drar nytte av at systemet i seg selv trekker mindre ressurser, og lar mer ressurser være til spillet eller hva det skal være. Om det har noe å si får være en annen diskusjon.

     

    Skal du spille og det er hovedpoenget med PCen din, ville ikke jeg kjøpt Mac. Utvalget i spill for OS X er ikke veldig stort, og Apple maskinene blir gjerne dyre, spesielt når du legger til en Windows 7 lisens. Da kommer du bedre ut ved å kjøpe/bygge en selv.

  4. Har vært endel problemer med mac, java og BankID. Java er i programvareoppdateringen til OS X.

     

    Jeg har ikke hatt problemer med BankID siden Safari 4.0.2. For meg var problemet at appleten startet, men det var umulig å skrive noe i rutene. Det løste seg stort sett med en restart, av og til virket det ikke før dagen etter.

  5. Du beskriver jo nesten en standart "nett-pc", det tror jeg blir for tjukt. De burde kunne lage det såpass tynt at det får plass på en standard 1Mb rom brikke (alternativt en mini USB stikke). Kun detektering av enheter og deling av disse mot skyen. 100% nettbasert indikerer 0 behov for snurredisk eller flash.

    Så vidt jeg kan huske nevne google aldri "100% nettbasert" i går, det er noe HW.no har skrevet. Men det kan ikke installeres programmer lokalt, kun nettapplikasjoner som kan pinnes som faner, eller legges til i Chromemenyen.

    Da må de nok kunne kjøre MSN, MS Office og denslags, hvilket er noe folk synes å tro er med på alle PC'er.

    Google viste frem at en puttet en usbdrive i, som inneholdt en rekke xlsx-filer, han dobbeltklikket på fila, og den åpnet seg i en ny tab i chrome i Windows Office Live. MSN finnes i utallige online apps, og kan sikkert legges til i panels som googletalk.

     

    Du kan jo teste systemet, krasjer ganske fort hos meg dog. http://www.techcrunch.com/2009/11/19/guide...ogle-chrome-os/

  6. Tvilende. Er det 100% nettbasert budre det ikke være noe på disken, ei heller finnes noe lokalt filsystem. Hele OS'et burde da kjøres i nettskyen, og enhetene på maskinen deles til dette. På en måte en RDP variant altså. Dermed ingen grunn til noensinne å oppdatere noe som helst lokalt.

     

    Selve Chrome OS-systemet er Linux-basert som kjøres på en lokal datamaskin, men er ellers 100 prosent webbasert

     

    ChromeOS støtter SSD disker, og bare SSD disker. Men det ville ikke vært noe vits med støtte for noe som helst av disker om det ikke skulle lagres noe som helst, det skal det. Disken vil også være kryptert, det vil ikke være noe poeng i å kryptere disken om det ikke ligger noe på den av verdi, dvs at filer kan lagres på disk, ikke bare i skyen.

  7. æh...100% nettbasert... hvordan vet da datamaskinen hva den skal gjøre når den startes, altså før nettverksforbindelsen er oppe ?

     

    Google har endret hvordan maskiner starter, og fjernet store deler av prosessen da det kun skal kjøres ett program fra disk (nettleseren). Men jeg antar google må starte nettverksforbindelsen som noe av det første, og gi deg mulighet til å logge inn hvis det er passordbelagt. ChromeOS vi under oppstarten sjekke om OSet har alle oppdateringer, og om disse oppdateringene er rett. Hvis de ikke er det vil, du få spørsmål om du vil rette det, og ChormeOS vil automatisk laste ned den rette oppdateringen og legge den til i systemet.

     

    Google sa selv i går at dette er en maskin nummer to, per i dag hvertfall. Ikke alle oppgaver kan løses i skyen, og til det trengs en vanlig laptop/desktop.

     

    Det som jeg ble litt satt ut av er at Chrome bare vil virke på Google godkjente Chrome devices. Dog er det åpen kilde, og kan tilpasses til hva som helst av devices, men uansett. For meg er det en måte å kunne være like sære som Apple iforhold til å kontrollere hva slags maskinvare OSet kan kjøres på, uten å være en like stor og slem ulv.

     

    Siste punktet jeg vil nevne, håper de tilpasser dette til touchscreen. Google sa i går at de ikke var ferdig med brukergrensesnittet, men hvis(når) Apple skulle komme ut med tableten sin, kan fort ChromeOS være gammeldags før det har kommet ut hvis den ikke er klar for touch.

  8. Er ikke så lett å finne informasjon om dette. NRK er hvertfall veldig sparsomme og like behjelplige som stuebordet mitt når jeg spurte de om dette.

     

    Jeg er student, bor ikke hjemme hos mor og far, men sammen med kjæresten min. Hun har hatt egen TV i noen år, og lovlydig betalt lisensen, forrige gang i januar, da betale vi halvparten hver. For noen månder siden kjøpte vi ny TV, dvs jeg kjøpte den og hun betale meg tilbake. Hennes gamle TV ble satt ut i boden og er ikke i bruk. Nå har jeg fått krav fra NRK på lisens. Jeg ringte til NRK og forklarte situasjonen, hun svarte med at jeg enten måtte inngå ekteskap eller samboerskap for at vi kunne gå på samme lisens. Det er uaktuelt å inngå samboerskap da det krever at vi begge bytter folkregistrert adresse, og dermed miste borteboerstipendet som inngår i studielånet. Er vi nødt til å betale dobbel lisens for en TV? Det er ikke at jeg har noe imot lisensen, men er ikke så glad i det at jeg ønsker å donere 2000 ekstra til NRK..

     

    Det her kan vel ikke være sant? Ta feks et bofelleskap; må samtlige boende betale lisens for en enkelt tv? Eller to kompisser som deler leilighet, må de inngå partnerskap for å gjøre NRK fornøyd? Eller var hun jeg pratet med på lisenskontoret på en snurr, og at det holder med leiekontrakt med begges navn o.l?

  9. Til helt enkel redigering vil jeg anbefalle Picturesque, lage rammer, avrunda hjørner osv. Kan lagre maler osv, raskt og enkelt. Skal du ha litt mer avansert er Gimp et strålende alternativ, men mange går seg litt vill i funksjonalitet og muligheter, vil derfor anbefalle Acorn, som ser veldig enkelt ut, men under panseret er en fullverdi bilderediger, som glir godt inn i OS X miljøet. Koster noen kroner, men verdt å sjekke ut:)

  10. PCM er ikke nevt på listen over spill som er støttet hos CodeWeavers, så sannsynligvis fungerer det ikke.

    To accomplish this task without losing all your Windows data you need 3 things.

     

    Mac OS X 10.5 (Leopard)

    An HFS+ Mac-formatted external drive

    Winclone

     

    To increase the size of your Windows partition use the following steps.

     

    Make a backup of your Boot Camp partition from Windows. (optional)

    Run Winclone.

    In Winclone create an “Image” to your Mac-formatted external hard drive.

    Use Boot Camp Assistant to return your drive to a 100% Mac-formatted partition.

    Use Boot Camp Assistant to make new Boot Camp partition larger than your original partition size.

    When it asks for Windows disk, quit Boot Camp Assistant.

    Run Winclone again and “Restore” your Windows image to the new partition.

  11. Hei,

     

    Noen grunn til at 8GB versjonen med iConnect koster 998,- og 16GB versjonen koster 4199,-? Er det tilbud på 8GB versjonen, eller er det Netcom som prøver å forvirre oss kunder til å betale mer for telefonen enn det som trengs?

     

    Btw, den vil vel koste 3297 om du kjøper med iConnect og sier det opp? Må vel betale for en mnd?

  12. 3G Unlock

     

    We have been working hard on a few other things. The main one being the 3G unlock codenamed “yellowsn0w”. This is now completed and is currently being packaged into a user-friendly application with the simplicity that you see in QuickPwn or BootNeuter.

     

    The target release date for the unlock is New Year’s Eve 2008.

    This unlock method is available to iPhone 3Gs that have 2.11.07 baseband or earlier, we did warn you.

    You can tell what version baseband you have by going to Settings->General->About->Modem Firmware

    The unlock requires a jailbroken 3G iPhone. It’ll be installable via Cydia and so it doesn’t matter if you have a Mac or PC.

    Please refrain from updating your baseband, regardless of what version you’re at. We’ll have complete directions on New Year’s Eve.

    We’ll stream a live demo of the unlock before Christmas (see the update at the end of this post)

     

    http://blog.iphone-dev.org/

     

    Om dette vil virke på norske telefoner gjenstår å se, men er vel i utgangspunktet ikke noe i veien for det. Apple og Netcom blir neppe veldig fornøyd. Det vil vel heller ikke være helt lovlig, iallefall ikke etter rettningslinjene til nevte selskap.

     

     

    Alarmfunksjonen fungerer helt tilfredstillende. Kan legge til flere alarmer, repetere, snooze og ha forskjellige lyder. Stort mer enn det er det ikke, men kan godt være at det ligger mer avanserte på App Store. Er også timer, stoppeklokke og verdensklokke.

     

    Kalenderen fungerer også tilfredstilende for meg. Mangler ukenummer, men løses lett ved å abonere på en iCal-fil som legger inn ukenummeret som en event på første dagen i uken. Litt snålt at Apple ikke har tatt med ukenummer som standard. Ellers har den støtte for flere kalendere. Har måndesvisning, dagvisning og liste. Er det en event på dagen, markeres det med en liten prikk under datoen. Syncer fint med iCal på OS X.

  13. Hei,

     

    jeg prøver å lage en bootable-usb-stick med en linux-distro med min MBP. Ser at det finnes relativt enkle løsninger på Windows og Linux med Unetbooting, men finner ikke noe tilsvarende til OS X. Har heller ikke lykkes med å finne noen guider på Mac heller. Kun noen som viser hvordan man lager OS X CDen til en USB-installer. Syns det er rart om jeg må installere Windows eller Linux for å lage en bootbar USB-disk. Har prøvd tidligere nevte program via Crossover uten suksess.

     

    Ønsker med andre ord å legge en .img fil med Ubuntu på en USB-pen, og kunne bruke USB-pennen til å installere Ubuntu på en marskin som ikke har CD-rom. Og jeg ønsker å lage USB-sticken med MBP, uten å legge inn Windows.

     

    Tar imot andre forslag for å legge inn Ubuntu uten CD-rom også.

     

    Takk:)

  14. Hei,

    Jeg ser etter bil for tiden. Har ikke altfor mye penger, så ~30 000,- er max.

     

    Har sett på alt som er finn.no, men vet ikke helt hva jeg bør se etter.

     

    Hvordan er feks?

    Hyundai Accent/Elantra

    Volvo 460

     

    Eller bør jeg finne andre alternativ.

     

    Og hva bør jeg se etter når jeg skal ut å se på bilen og prøvekjøre.

     

    Takk:)

  15. Alder: 20

    Bosted: Stavanger

    Kamera: Nikon D70s 18-70 og 55-200

    Hvor lenge har du holdt på: To år med DSLR, tatt bilder siden jeg klarte å holde engangskameraet nogenlunde rett.

    Hvordan begynte det: Engangskamera på turer, før jeg tok mor og far sitt Canon Ixus II. Alltid vært den som har tatt bildene isteden for å bli tatt bilde av. Hadde litt penger igjen på slutten av ferien for noen år siden, og brukte alt på D70en. Har tenkt en stund på å oppgradere, men pengene blir gjerne borte i prioriteringslista.

  16. 1) De som mener produsenten ALDRI gjør noe feil

    2) De som mener ALT produsenten gjør er feil.

     

    Jeg satt å tenkte på det samme. Folk som Apple-fanboys elsker jo alt Apple driver med, og hater alle som måtte være så dumme å uttrykke noe negativt om o-store-eplet. Så har du jo også de som hater alt hva et selskap gjør, uansett hvor godt produkt eller tjeneste de lanserer. Tenker da særlig på Microsoft-hatboys, som kan være like fanatiske som fanboys. Ofte er vel fanboys også hatboys om det er to leire, som HD DVD vs Blu-ray feks, mens i feks mobilverden, hvor en har mange selskap å velge mellom kan en godt være fanboy uten å hate alle andre og motsatt. .... mine rotete tanker......

  17. Hei,

     

    jeg er ute etter en billig bærbar med mindre skjerm enn 14.1". Sikler på MBA, men prisen gjør at den er uaktuell. Jo lavere pris jo bedre, men har noen krav.

     

    - < 14.1"

    - < 2 Kg

    - > 1024 MB Ram

    - Min Pentium Core, ønsker ikke Celeron

    - Uten OS, men Linux kompatible komponenter

    - Widescreen, minst 1280x800/x768

     

    Ser helst at totalsummen holder seg under 4 000, men jo nærmere null, jo bedre(så lenge det ikke går altfor mye utover byggekvalitet osv). Om vekta er 2 Kg, kan jeg gå med på 15.4".

×
×
  • Opprett ny...