Gå til innhold

N7-Liara

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av N7-Liara

  1.  

    Jeg ser ingen motsetning. Både Nord-Norge-banen, Troms-Banen, fergefri E6 og andre prosjekter må få konkurrere på lik linje med de enkeltvise E39-strekningene slik at man hele tiden plukker de prosjektene med størst samfunnsøkonomisk gevinst. Jeg er ganske sikker på at en slik rangering vil gjøre E6 fergefri og Troms-Banen bygges før siste ferge på E39 legges ned.

    Der tror jeg nok du tar feil. Næringslivet som produserer fysiske varer ligger tett som haggel langs hele E39. Og en betydelig andel er eksportvarer. Jeg sier IKKE at fergefri E6 ikke skal realiseres, jeg sier bare at samfunnsnytten nok er betydelig større langs E39 enn hva folk flest forstår.

     

    Når det kommer til jernbane nord for Bodø så er det så tullete og så feil for den tynt befolkede landsdelen Nord-Norge er at en ikke bør bruke en krone på å tenke på det en gang. Det Nord-Norge trenger er motorveier, tunneler og rassikring.

    Jeg skal si meg enig i denne påstanden. Med motorvei så hadde vi kunne knyttet sammen de nordligste fylkene på en mye bedre måte.

    Dagens E6 gjennom Nordland, Troms og Finnmark hadde trengt en mye større oppgradering enn det som allerede har blitt gjort.

    Om ikke 4 fullbrede felt så hadde veien fint kunne vært bygd som "smal motorvei" - 4 felt med enkel midtdeling, eller 2+1 felts (slik som store deler av E4 gjennom Sverige er bygd opp)

    Disse veiene kunne fint hatt en øvre fartsgrense på 110 km/t, siden de kun hadde vært møtefrie. Men da hadde man også måtte ha lagt til rette for dette med planskilte veikryss, og viltgjerder, siden mye av dagens vei går gjennom områder med særdeles stor elgfare

    • Liker 2
  2.  

    Fjerning av trær og busker langs veiene er også en god ide, spesielt der veien blir rett sik at man kan foreta en forbikjøring. Fart er derimot overdrevet i sikkerhetstiltakene, det er først og fremst en bred og rett vei som er lager best og sikrest vei, da kan man kjøre så fort man vil.

    Når det er sagt er for høy fart til forholdene medvirkende til rundt halvparten av dødsfallene på Autobahn. Noe sier meg at noe slikt ikke ville blitt akseptert her hjemme.

    130 km/t kunne nok vært mulig på de beste strekningene.

    Det burde også være opp til den enkelte sjåfør hvor fort man vil kjøre, men her er det mange faktorer som spiller inn.

    Selvfølgelig innenfor satt fartsgrense

  3.  

    Både ja og nei, er også 10G noen et gjennomsnitt hjem trenger per dags dato? Ja kjekt og ha men kan ikke see hvor meg mange som faktisk har det behovet

     

    Nå tenkte jeg 2,5 giga. Såvidt jeg kan se har det aldri vært et seriøst alternativ for hjemmebruk.

     

    AtW

    Kommer mye an på hvor mange som bruker nettverket hjemme..

    Er man flere "power users" så hadde gigabit+ vært det optimale

  4. Angående overclocking så er de vel som ett lotteri slik det er med andre cpu/gpuer.

     

    F.eks klarte tek å presse min i5 til 4.4GHz ved å skru opp spenningen masse og den slet da veldig med varme. Min kjører fint på 4.4GHz med stock spenning og blir ikke varm.

     

    Man kan være heldig eller ikke. Er man uheldig må man ha bedre kjøling for å få ytelse.

     

    Akkurat dette kan jeg si stemmer godt..

    Vet mange som har 4790K som ikke klarer stort mer enn 4.5 GHz på vannkjøling før den nesten går i stå..

    Klarer fint 4.8 (20% OC) stabilt på min med en Noctua D14 kjøler - og har fått til boot-up på 5.0 GHz (25% OC), men det ble i overkant ustabilt

     

    Er du heldig i silikonlotteriet så kan du få en CPU som klokker meget bra, men er du uheldig så kan du ende opp med en som ikke klarer mer enn et par prosent over stock

  5.  

    Nope. Tick-Tock-modellen er død; Intel gjorde det offisielt for noen måneder tilbake. Hver "tick" er en minking av prosessnoden, mens hver "tock" er en ny mikroarkitektur. Kaby Lake er hverken den ene eller den andre.

    Riktig at Tick-Tock er død.

    De kaller det nå "Process-Architecture-Optimization"

     

    "Process" er ny fabrikkeringsprosess (Broadwell var først med 14nm).

    "Architecture" er oppdatert arkitektur (Dette var Skylake).

    "Optimization" er optimering av både arkitektur og prosess (Her er Kaby Lake).

     

    Neste sykel begynner i slutten av 2017 med 10nmn, hvis ting ikke blir forsinket da...

     

    "Process" = Cannonlake (2017)

    "Architecture" = Icelake (2018)

    "Optimization" = Tigerlake (2019)

    Er vel på tide å bytte ut den trofaste 4790K når Icelake eller Tigerlake kommer på markedet (Hvis man ikke har tatt steget over til AMD Zen)

  6. Forhåpentligvis så blir det moderne grafikk og et bedre "combat-system" i de to første spillene.

    Blir litt tungvindt å installere grafikkmods, men det er verdt det. Da kan man virkelig se hvordan PC-versjonen egentlig skulle sett ut. og ja, det ser fantastisk ut i 4K

    Har man en forhåndsvis sterk PC (noe som de fleste har i dag) så klarer man fint 4K @60 fps med grafikkmods.

     

    Forhåpentligvis så blir remaster/remakes mye bedre på moderne konsoller også.. Ved playtesting av bakoverkompabiliteten av ME på Xbox One, så ble det ganske slaktet siden man ikke kunne holde mer enn 15-20 fps ute i felten (30 fps i cutscenes da) - med en viss grad av "minecraft-grafikk"

    Da sier det seg litt at man kanskje trenger en remake.

     

     

    Når det kommer til kampsystemet, så føles det veldig "clunky" i ME1, og litt bedre i ME2, men fortsatt clunky.

    ME3 kjennes meget bra ut, så hvis man kunne på ett eller annet vis implementert det systemet i de to andre spillene så hadde dette blitt imponerende

     

    Edit: "mye bedre på moderne konsoller"

  7. Forhåpentligvis så blir det moderne grafikk og et bedre "combat-system" i de to første spillene.

    Blir litt tungvindt å installere grafikkmods, men det er verdt det. Da kan man virkelig se hvordan PC-versjonen egentlig skulle sett ut. og ja, det ser fantastisk ut i 4K

    Har man en forhåndsvis sterk PC (noe som de fleste har i dag) så klarer man fint 4K @60 fps med grafikkmods.

     

    Forhåpentligvis så blir remaster/remakes å komme til moderne konsoller også.. Ved playtesting av bakoverkompabiliteten av ME på Xbox One, så ble det ganske slaktet siden man ikke kunne holde mer enn 15-20 fps ute i felten (30 fps i cutscenes da) - med en viss grad av "minecraft-grafikk"

    Da sier det seg litt at man kanskje trenger en remake.

     

     

    Når det kommer til kampsystemet, så føles det veldig "clunky" i ME1, og litt bedre i ME2, men fortsatt clunky.

    ME3 kjennes meget bra ut, så hvis man kunne på ett eller annet vis implementert det systemet i de to andre spillene så hadde dette blitt imponerende

  8. Nå kommer det jo ann på reklame, TV2 sumo har jo reklame man kan spole over.

    Men blir det slik youtube man ikke slipper så lett unna og man tillegg må betale kan jeg vinke farvell til netflix.

     

    Bra at det finnes alternativer sånn som AdBlock Plus eller liknende!

    Irriterende å bruke Youtube på mobil på grunn av alle reklamebruddene

     

    Netflix BØR holde seg reklamefritt, ellers så ender de opp konkurs før man vet ord av det!

    Man skal ikke være nødt til å reklamefinansiere noe som håver inn såpass mye dollar slik som Netflix gjør

    • Liker 1
  9. Mon tro om dette kan være dagens svar på den legendariske Athlon 64

    Og hvis at alt stemmer med TDP og generell ytelse per krone så tror jeg at AMD sitter med en joker her.. Og til sammenlikning med forrige genrasjon x86-64 (Siste "high-end" CPU var vel FX-8370 hvis jeg ikke tar feil) .. Den var basert på Piledriver-kjernen fra 2012.

     

    Zen vil ha en helt ny arkitektur som kan minne om Intel (les: HyperThreading) så dermed vil man da få ekte kjerner som kjører to tråder hver, i motsetning til den gamle FX-serien hvor man effektivt hadde en gruppe med to kjerner som kjørte på halv fart hver.. Så derfor fikk man ekstremt dårlig single-thread ytelse kontra tilsvarende Intel

     

    Og vi vet jo alle hvor strømkrevende FX-9370 og 9590 var.. Med tanke på "ytelse per watt" så hadde de ingenting å stille opp mot Intel.. Forhåpentligvis så har AMD lært av sine feilvalg i fortiden (i likhet med Intel på midten av 2000-tallet), så nå kan det sikkert bli reell konkurranse i CPU-markedet igjen

     

    Jeg har på min side alltid hatt et greit forhold til AMD, men med FX så så jeg hvor dårlig de egentlig var. Så inntil videre er det Intel for alle penga.. Men det kan snart bli endret på.

    Som en liten "side-note": AMD har jo også tapt seg litt på skjermkort fronten siden den gang de var kongen på haugen med sitt Radeon HD 7970 GHz Edition (eller HD 5970 for den saks skyld), så det skal bli spennende å se hva de klarer med RX 400.. Bare synd at de har en såpass knotete driverprogramvare i forhold til de grønne..

     

    SÅ LA OSS HÅPE AT 2016 BLIR ET SABLA BRA ÅR FOR AMD.. Slik at vi får konkurranse i markedet igjen.. Og god konkurranse betyr lavere priser ;)

    • Liker 1
  10. Må vel komme en oppfølger displayport-standard ut på markedet, evt. HDMI 3.x som kan ta datastrømmene over en enkelt kabel.

     

    Eller er 1080 fra nVidia ikke sterk nok for 144 Hz på et kort alene? Tolker det til å kun være en kontaktsbegrensning, og ikke en regnekraftsbegrensning fra GPU?

     

    Hvorfor IPS og ikke OLED?

     

    GTX 1080 klarer 4K, men for å kunne få skikkelige framerates så må man klare seg uten enkelte "eye-candy" faktorer som f.eks AA og sette ned grafikkinnstillingene til Medium eller High (avhengig av spill og grafikkmotor) i nyere titler.

     

    IPS er godt kjent innen PC skjermer, og få andre paneler kan gjengi like klare farger.. Men i og med at man fortsatt bruker et LED-LCD type panel så vil man ikke få et like bra sortnivå som OLED.. Men på den andre siden så sliter OLED (i likhet med den eldre plasma teknologien) også med innbrenning av bilde.

    Det passer dårlig på en PC-skjerm der du har mye stillestående bilder og diverse elementer på skjermen..

     

    Derfor er ikke OLED noe særlig egnet til pc-skjermer enda, men teknologien utvikler seg fort, så om noen år har vi sikkert OLED-skjermer som har eliminert problemet med innbrenning.

    Men inntil videre får vi klare oss med IPS

  11. Sånn sett er Nvidia's SLI et mye lettere system. 
    Har prøvd å lekt meg litt rundt i den nye driver-programvaren til AMD, og skal ærlig innrømme at det var meget rotete oppsatt, og kronglete å navigere seg gjennom innstillingene. 
    CrossfireX i seg selv har i likhet med SLI både fordeler og ulemper, men har tradisjonelt sett vært mer plaget med micro-stuttering enn SLI.
    Ellers så vil man i et dobbel-GPU setup merke mer til screen-tearing. Så det å ha på V-Sync kan anbefales i det tilfellet. Vet ikke om AMD har fått til et adaptivt system slik som Nvidia har (Adaptive V-Sync)

    Dette er noe man normalt sett ikke merker så mye til uansett. 

×
×
  • Opprett ny...